ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Τουλάχιστον κέρδισε

Πιο ψύχραιμη και με περισσότερη ψυχή στο τέλος η Βασίλισσα πήρε τη ζωτικής σημασίας νίκη(79-82) κόντρα στην μισή Ολύμπια και πλέον ξεμπλέκει από την μάχη για την παραμονή.
 
Το σημερινό παιχνίδι ήταν η μεγάλη ευκαιρία της Βασίλισσας να διώξει μια και καλή τις...σκοτεινές σκέψεις περί Α2. Και οι συνθήκες ήταν άκρως ευνοϊκές αφού ο Γυμναστικός κατέβαινε με μείον τρεις βασικούς. Τελικά η νίκη ήρθε αρκετά πιο δύσκολα  απ'ότι θα περίμενε κανείς.
Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στον αγώνα και εκμεταλλευόμενη κυρίως τη δύναμη του Φράνσις κοντά στο καλάθι προηγήθηκε με 2-9. Οι απουσίες της Ολύμπιας ήταν εμφανέστατες στην αρχή ειδικά στη μάχη των ριμπάουντ.
Όμως τα συνήθη «κενά» διαστήματα στην απόδοση των Κιτρινόμαυρων παρουσιάστηκαν και πάλι με αποτέλεσμα ο Γυμναστικός να αντιδράσει και με κύρια αιχμή τον Μπόγδανο να ισοφαρίσει(13-13). Τελικά η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 15-19.
Ξεκινώντας το δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι μια μικρή διαφορά (15-21) αλλά ξανά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και έφεραν το ματς σε ισορροπία (21-21) αφού το σχήμα που επέλεξε ο Μηνάς Γκέκος με τον Δορκοφίκη στο «5» ξεκάθαρα δεν απέδωσε. Μάλιστα οι Θεσσαλοί πετυχαίνοντας ένα επιμέρους 11-2 προηγήθηκαν και με 5 πόντους (26-21). Με τον Γκριν που ήταν μέχρι εκείνο σημείο αρνητικός να πηγαίνει στον πάγκο και τον Μπόγδανο από την αντίθετη πλευρά να συνεχίζει να δίνει λύσεις η Ολύμπια έδειξε να αποκτά τον έλεγχο του ματς. Η ζώνη του Μηνά Γκέκου δεν κατάφερε να βελτιώσει τα πράγματα αφού επέτρεψε ελεύθερα σουτ κι έτσι η διαφορά έφτασε και τους 8 (37-29) αλλά ο Ρόντρικ Μελς που ήρθε από τον πάγκο με 5 δικούς του πόντους έκλεισε την «ψαλίδα» κι έτσι το ημίχρονο πέρασε στην ιστορία με το σκορ στο 39-36.
«Εκρηκτικά» ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο αφού στο παρκέ άρχισαν να εμφανίζονται...κροτίδες και εκκωφαντικοί ήχοι να ακούγονται.
Στο παιχνίδι τώρα η ομάδα του Μηνά Γκέκου βρήκε λύσεις από τα 6.25 μ αλλά αμυντικά δεν μπορούσε να βρει με τίποτα τρόπο να περιορίσει τους Μπόγδανο και Τζάκσον κι έτσι έφτασε να υπολείπεται ξανά με 6 πόντους (61-55). Πάντως ένα τρίποντο του Μακ που μόλις είχε επιστρέψει στον αγώνα αφού εξαιτίας των τριών φάουλ είδε από τον πάγκο σχεδόν όλη τη τρίτη περίοδο επέτρεψε στην Ένωση να μπει στο τέταρτο δεκάλεπτο υπολειπόμενη στο ελάχιστο δυνατό(61-60).
Κι εκεί που όλα έδειχναν πως η Ολύμπια δεν θα άντεχε την πίεση της ΑΕΚ στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού τα πράγματα έδειξαν να αντιστρέφονται. Με έναν Τζάκσον να συνεχίζει απτόητος το σκοράρισμα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 7 (70-63) στα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου. Το πέμπτο φάουλ του Μακ επιδείνωσε την κατάσταση για την Ένωση αλλά κάπου εκεί η απειρία του Αβράμοφ(1 στις 7 βολές) και το ξύπνημα Δορκοφίκη και Φράνσις ξαναγύρισαν προς το παρόν την ευαίσθητη ζυγαριά στην ισορροπία του ματς(71-73 στο 37΄).
Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έμοιαζε ρουλέτα. Αμφότερες οι ομάδες εναλλάσσονταν στη γραμμή των βολών.
Με δύο εύστοχες ο Γκριν μισό λεπτό πριν το τελευταίο σφύριγμα έγραψε το 76-77. Η καλή άμυνα στον Τζάκσον στα 16 δεύτερα που τον υποχρέωσε σε βήματα έκρινε τελικά ίσως πολλά περισσότερα από ένα ματς. Από εκεί και πέρα η ψυχραιμία των Γκριν και Φράνσις κράτησε το σημαντικό «διπλό» για τον Δικέφαλο.
Το τελικό 79-82 βρίσκει την ΑΕΚ σαφώς ικανοποιημένη όχι από την εμφάνιση αλλά από τους δύο βαθμούς που πλέον διασφαλίζουν κατά ενενήντα τοις εκατό την παραμονή στην Α1 αν και φυσικά σε γενικότερο πλαίσιο η Βασίλισσα δεν έπρεπε σε κανένα σημείο της ιστορίας της ούτε να σκέφτεται τέτοιο ενδεχόμενο.
Στο αγωνιστικό μέρος οι Κιτρινόμαυροι παρουσίασαν τα συνήθη νεκρά διαστήματα στην απόδοσή τους που συνοδεύονται από πολλές λάθος επιλογές. Τουλάχιστον όταν έπρεπε βρέθηκε η ψυχραιμία να κερδηθεί το ματς. Ο Γκριν δεν ήταν καλός σε όλο τον αγώνα αλλά πήρε την ομάδα στις πλάτες του όταν η μπάλα έκαιγε. Σημαντική και η επιστροφή του αρχηγού Δορκοφίκη στις καλές εμφανίσεις αφού δείχνει να ξεπερνά τον τραυματισμό του. Πάντως αξιοσημείωτη είναι η μηδενική χρησιμοποίηση του Τουτζιαράκη ενός παίκτη που οι προηγούμενοι προπονητές έδειχναν να εμπιστεύονται αρκετά.
Οι 150 φίλαθλοι στης ΑΕΚ στις κερκίδες κέρδισαν πλήρως την μάχη της ατμόσφαιρας.

aek365.gr