ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΕΚΑΡΑ ΑΠ' ΤΑ ΠΑΛΙΑ!!

Απλή, άνετη και ωραία η Ένωση κέρδισε 3-0 την Καβάλα - Σκόρερ οι Μπλάνκο, Λεονάρντο, Μαντούκα- Κλειδιά και με... μέλλον οι Μανωλάς (MVP του αγώνα) και Γκέντσογλου σαν αμυντικό χαφ.

Απλή, άνετη, ωραία. Αυτή επιτέλους είναι η ΑΕΚ που θέλει να βλέπει ο κόσμος της. Να μπαίνει από το πρώτο λεπτό στο γήπεδο, να δείχνει ότι εκείνη είναι το αφεντικό, να βάζει τη μπάλα κάτω, να κάνει σουτ έξω από την περιοχή, να περνά κάθετες πάσες (ελέω Γκέντσογλου και Καφέ), να κάνουν κίνηση στον κενό χώρο οι επιθετικοί της, να δημιουργούν ευκαιρίες. Το τελικό 3-0 ήταν η πιο άνετη φετινή νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Και απέναντί της είχε την Καβάλα, μία ομάδα που δεν την έχει κερδίσει μέσα και έξω από την έδρα της ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε ο Ολυμπιακός. Ξεφεύγοντας από τα... ξεκάθαρα, η ΑΕΚ σήμερα κέρδισε και δύο παίκτες της. Τον Κώστα Μανωλά και τον Σάββα Γκέντσογλου στη θέση του αμυντικού χαφ. Δύο παίκτες που έδειξαν σιγουριά στις κινήσεις τους, με λίγα λάθη και φώναξαν στον Μπάγεβιτς «είμαστε εδώ περιμένουμε κι άλλες ευκαιρίες». Ειδική μνεία πρέπει να γίνει φυσικά στον Μανωλά που υπό το βλέμμα του θείου του, Στέλιου Μανωλά, έκανε ένα γεμάτο ουσία ντεμπούτο.
Το πάθημα έγινε επιτέλους μάθημα για την ΑΕΚ. Μετά από τρία ματς όπου οι παίκτες δεν... έμπαιναν στο γήπεδο και επέτρεπαν στον αντίπαλο να πατήσει γήπεδο και να κάνει φάσεις, σήμερα όλα ήταν διαφορετικά. Από το πρώτο λεπτό οι παίκτες έδειξαν θέληση να πάρουν το παιχνίδι. Μπήκαν με σαφή σκοπό να ελέγξουν το παιχνίδι, να κερδίσουν τις μονομαχίες στο κέντρο και να βγάλουν φάσεις. Το 4-4-2 του Μπάγεβιτς λειτούργησε καθώς οι Καφές και Σκόκο στο κέντρο είχαν κέφια. Ό,τι καλό δημιούργησε η ομάδα στο πρώτο μέρος προήλθε από προσπάθειες των δύο συγκεκριμένων παικτών, ενώ ο Καφές ήταν εκείνος που κέρδισε το πέναλτι στο 33' και ένα λεπτό αργότερα ο Μπλάνκο το αξιοποίησε βάζοντας την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ. Πολύ θετική παρουσία είχε ο Αραούχο που έβγαινε από τα δεξιά και πήρε επιθέσεις πάνω του, ενώ ο Λεονάρντο αν ήταν περισσότερο σωστός στις μεταβιβάσεις του είχαμε και περισσότερες ευκαιρίες από πλευράς ΑΕΚ. Σε γενικές γραμμές η ομάδα λειτούργησε σωστά στα πρώτα 45λεπτά. Υπήρχαν κενά διαστήματα στο παιχνίδι της, όμως με μία προσωπική ενέργεια του Σκόκο ή του Καφέ, η ροή του αγώνα άλλαζε αυτόματα. Ο Γκέντσογλου στα χαφ δικαίωσε τον Μπάγεβιτς, από τη στιγμή που έδειχνε ήρεμος στις μεταβιβάσεις του, σωστός στις περισσότερος επεμβάσεις του και ικανός να περάσει γρήγορα την πρώτη πάσα μπροστά. Στα θετικά του πρώτου ημιχρόνου και η αμυντική παρουσία της ΑΕΚ. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Καβάλα δεν έκανε ούτε μία τελική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο, με τους Μανωλά και Γιάχιτς να αρπάζουν την ευκαιρία. Η Καβάλα είχε έδειχνε αμυντικά σωστά δομημένη. Ειδικά στα πρώτα «νεκρά» 25λεπτά του αγώνα έκλεισε τους χώρους μη επιτρέποντας στην ΑΕΚ να δημιουργήσει. Δημιουργικά όμως ο Ντε Μος είχε πολλά παράπονα. Είναι χαρακτηριστικό ότι άλλαξε το σύστημα της ομάδας του από 4-2-3-1 σε 4-1-4-1, ενώ στο 33' έκανε και την πρώτη του αλλαγή για λόγους τακτικής!
 
Η επανάληψη ήταν απολαυστική για την ΑΕΚ. Η ομάδα συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και αφού ξεπέρασε το αρχικό... σοκ από την ευκαιρία του Σμόλαρεκ στο 47', στη συνέχεια πάτησε... γκάζι και πάτησε την Καβάλα. Ο Τζιμπούρ ανέβασε την απόδοσή του, ο Σκόκο με τον Καφέ συνέχισαν να παίζουν σε ικανοποιητικό επίπεδο, ο Γκέντσογλου πρόσφερε σχετική σιγουριά, ο Μπλάνκο με τον Λεονάρντο παίζοντας με πάθος σε όποια θέση κι αν τους χρησιμοποίησε ο προπονητής και στην άμυνα ηρεμία και αποτελεσματικότητα, η ΑΕΚ πέτυχε ακόμη δύο γκολ με τους Λεονάρντο και Μαντούκα (πέρασε στη θέση του Λεονάρντο στο 65') σφράγισε τη πιο άνετη νίκη της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα, συνδυάζοντας την επικράτησή της με ουσιαστικό και σε πολλές στιγμές απλό ποδόσφαιρο. Η ομάδα λειτούργησε σωστά και με το 4-3-3 που δοκίμασε ο Μπάγεβιτς από το 65' ως το φινάλε. Οι γραμμές ήταν κοντά η μία από την άλλη, τα λάθη στις μεταβιβάσεις περιορίστηκαν, η Καβάλα είχε σε κακή βραδιά τον Ονουάτσι. Δεν θες περισσότερα για να κερδίσεις και να επιστρέψεις στον κόσμο σου να φύγει (έπειτα από καιρό) ικανοποιημένος από τη νίκη και τα όσα έδειξες στο γήπεδο.

aek365.gr