ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ιδού η νέα διοίκηση.

Υστερα από μακρύ διάστημα ακυβερνησίας, με την ΑΕΚ να βάλεται από παντού και να ταλαιπωρείται από πάρα πολλά προβλήματα, τουλάχιστον από χθες μπορεί να είναι ήσυχη πως θα έχει διοίκηση. Πρόκειται για ένα ευέλικτο 9μελές διοικητικό σχήμα (το προηγούμενο ήταν 15μελές), το χαρακτηριστικό του οποίου είναι πως σε μεγάλο βαθμό αποτελεί επιλογή του νέου προέδρου Σταύρου Αδαμίδη.Βλέπετε, τόσο ο Β' αντιπρόεδρος Χάρης Κοσμάτος όσο και τα δύο από τα έξι μέλη Κώστας Καπετανάκης και Δημήτρης Καψής αποτελούν προσωπικές επιλογές του και χαίρουν της απόλυτης εμπιστοσύνης του. Συγκεκριμένα, το 9μελές ΔΣ απαρτίζεται από τους Αδαμίδη Σταύρο (πρόεδρος), Νοτιά Νικόλαο (Α' αντιπρόεδρος), Κοσμάτο Θεοχάρη (Β' αντιπρόεδρος) και μέλη τους Καπετανάκη Κωνσταντίνο, Καψή Δημήτρη, Θανόπουλο Νικόλα, Κουδούνα Κωνσταντίνο, Χατζηχρήστο Δημήτριο και Κυριάκο Χήνα.
- Χάρης Κοσμάτος: Πρόκειται για παιδικό φίλο του Σταύρου Αδαμίδη. Ο 38χρονος Χάρης Κοσμάτος είναι senior manager εταιρεικής ανάπτυξης στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή εταιρεία Τσάκος Energy Navigation, τα γραφεία της οποίας βρίσκονται στο Μέγαρο «Μακεδονία» επί της Λεωφόρου Συγγρού. Ο Κοσμάτος είναι νιόπαντρος και σύντομα περιμένει το πρώτο του παιδί.

- Δημήτρης Καψής: Είναι ο δικηγόρος του Σταύρου Αδαμίδη. Ο 42χρονος Καψής ειδικεύεται σε ναυτιλιακά θέματα, στην εισαγωγή ξένων εταιρειών στον ελληνικό επιχειρηματικό χάρτη και έχει συμβουλευτικό ρόλο σε θέματα χρηματοδότησης, φορολογίας, ασφάλειας και ανταγωνισμού ως εν Ελλάδι συνεργάτης της πολυεθνικής νομικής εταιρείας Ince & Co.

Κώστας Καπετανάκης: Στενός φίλος του Σταύρου Αδαμίδη ο 38χρονος και πατέρας δύο αγοριών. Ο Κώστας Καπετανάκης έχει κάνει νομικές σπουδές και παρουσιάζεται ως μέτοχος της ναυτιλιακής εταιρείας Quantum Shipping Ltd. και του ομίλου εταιρειών Quantum Group of Companies με γραφεία στον Πειραιά. Οι εν λόγω εταιρείες ασχολούνται με τα ναυτιλιακά, με τη Quantum Shipping Ltd. να έχει δύο φορτηγά πλοία, ενώ οι υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου δραστηριοποιούνται στο χώρο της ναυτιλίας παρέχοντας τεχνικές υπηρεσίες.

Κώστας Κουδούνας: Ο 43χρονος επιχειρηματίας δεν αποτελεί νέο πρόσωπο για την ΑΕΚ, καθώς ήταν ένα από τα μέλη του Supporters Club. Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Ιωνίας και ιδιοκτήτης της φαρμακευτικής εταιρείας Αsepta, που αποτελεί βασικό χορηγό στα τμήματα ακαδημιών της ΑΕΚ, αποφάσισε πλέον να δραστηριοποιηθεί ακόμα πιο ενεργά με τα κοινά της ομάδας.

Τις υπογραφές ο ΑδαμίδηςΟ Σταύρος Αδαμίδης πέρα από χρέη προέδρου θα εκτελεί και χρέη διευθύνοντος συμβούλου, που από παράληψη δεν ανακοινώθηκε επίσημα από την ΠΑΕ. Μάλιστα, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γεννηθεί χθες έντονη φημολογία πως δεν θα κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, την οποία όπως λεγόταν θα διατηρούσε ο Νίκος Θανόπουλος, κάτι που επί της ουσίας θα δημιουργούσε ένα δίπολο εξουσίας. Ωστόσο, όπως ξεκαθαρίστηκε κατηγορηματικά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, δηλαδή ο μοναδικός που θα έχει δικαίωμα υπογραφής, θα είναι ο Σταύρος Αδαμίδης, ενώ ο Θανόπουλος παραμένει στην ΠΑΕ ως μέτοχος (όπως είχε αποκαλύψει το «Goal») και ως μέλος του συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής κουβέντας για την ανάδειξη του νέου ΔΣ ο Δημήτρης Καψής είπε: «Πρέπει να συνεδριάζουμε τακτικά και να έχουμε επικοινωνία», για να παρέμβει εκείνη τη στιγμή ο Νίκος Νοτιάς σημειώνοντας: «Είναι αναγκαίο να γίνεται αυτό. Η μη αξιοποίηση του ΔΣ και η έλλειψη συχνών συνεδριάσεων ήταν ένα από τα προβλήματα της προηγούμενης διοίκησης». Η παρατήρηση αυτή είναι ιδιαίτερα σωστή και εύκολα εφαρμόσιμη, καθώς από τα 9 μέλη του συμβουλίου μόνο ο Νοτιάς θα βρίσκεται το περισσότερο διάστημα στο εξωτερικό, με τους υπόλοιπους 8 να μένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης αποφασίστηκε πως θα συζητηθεί σε νέα γενική συνέλευση η προοπτική αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή που σχετίζεται με αίτημα μετόχων της εταιρείας.
ΤΟ ΜΕΤΟΧΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΑΕ

Στη χθεσινή γενική συνέλευση, όπως αναμενόταν, δεν έδωσε το «παρών» ο Πέτρος Παππάς, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Σταύρο Αδαμίδη. Το «Goal» παρουσιάζει το μετοχολόγιο της ΠΑΕ ΑΕΚ (και πώς εκπροσωπήθηκαν οι μέτοχοι) όπως αυτό αναρτήθηκε έξω από την πόρτα των γραφείων της, στο πλαίσιο της χθεσινής γενικής συνέλευσης της εταιρείας.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΕΤΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 15/03/2010
1. Νίκος Νοτιάς 1.623.757 μετοχές αυτοπροσώπως
2. Γκίκας Γκούμας 880.060 μετοχές Σταύρος Αδαμίδης
3. Πέτρος Παππάς 650.363 μετοχές Σταύρος Αδαμίδης
4. Νάσος Θανόπουλος 233.572 μετοχές Νίκος Θανόπουλος
5. Ερασιτεχνική ΑΕΚ 490.926 μετοχές Δ. Χατζηχρήστος, Γ. Κάχρης, Β. Τόγελος
6. «Ενωση 1924» 4.582 μετοχές Αμαλία Θερμογιάννη
7. Κυριάκος Χήνας 10 μετοχές αυτοπροσώπως
8. Γιώργος Χήνας 10 μετοχές αυτοπροσώπως
9. Αλέξανδρος Χήνας 10 μετοχές Θεόδωρος Ισαακίδης
10. Κώστας Θεοδουλίδης 202 μετοχές αυτοπροσώπως
11. Παύλος Παπατριανταφύλλου 100 μετοχές αυτοπροσώπως
12. Μιχάλης Τροχανάς 4 μετοχές αυτοπροσώπως
13. Κώστας Χαμπάκης 1 μετοχή αυτοπροσώπως
14. Χάρης Οικονομόπουλος 7.789 μετοχές αυτοπροσώπως
15. Ανδρέας Φύτρος 385 μετοχές Αντώνης Φύτρος
16. Αντώνης Φύτρος 82 μετοχές αυτοπροσώπως
17. Δημοσθένης Παπαδόπουλος 1 μετοχή αυτοπροσώπως
18. Στέφανος Ζουγανέλης 30 μετοχές Νίκος Παρίσης
20. Γιώργος Γρυσμπολάκης 3.125 μετοχές αυτοπροσώπως
21. Γιώργος Κουμπάρος 16.000 μετοχές αυτοπροσώπως
22. Κουμπάρου Βασιλική 16.000 μετοχές αυτοπροσώπως
Σύνολο μετοχών: 3.927.009
«Αγχος» το προπονητικό

Εμφανίστηκε στα γραφεία της ΠΑΕ 15' πριν από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της ΓΣ. Ο Νίκος Νοτιάς ήταν εμφανώς καταβεβλημένος από το τζετ λαγκ, αλλά με χαμόγελο. Δυσκολεύτηκε να παρκάρει το πολυτελές Audi στον περιορισμένο χώρο που υπήρχε διαθέσιμος. Ανέβηκε με γοργά βήματα τα σκαλιά και βρέθηκε στην αίθουσα. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης κάθισε δίπλα στη νομικό της εταιρείας Πένυ Κονιτσιώτη κρατώντας χαμηλούς τόνους. Εδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα του προπονητικού κέντρου. «Να φροντίσουμε το θέμα του προπονητικού κέντρου. Να τελειώνουμε επιτέλους. Εχω διαθέσει πολλά χρήματα, είναι κόποι ζωής για μένα» έλεγε ο Χιώτης εφοπλιστής. Στο φινάλε της συνεδρίασης απέφυγε τους προβολείς, έμεινε σε κάποιο γραφείο και περίμενε να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις Αδαμίδη.
Επιβεβαίωση για Empire

Το «Goal» σας αποκάλυψε χθες πως ο Νίκος Θανόπουλος θα παραμείνει στην ΑΕΚ όχι μόνο ως μέτοχος και σύμβουλος στο νέο ΔΣ, αλλά και ως πρόεδρος της Empire. Είδηση που επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή ΓΣ μετά από σχετική ερώτηση που έγινε. Ο Θανόπουλος διατηρείται ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ωσότου υπάρξει λύση με την εκκρεμότητα που αφορά την Puma (ύψους 3 εκατ. ευρώ) και εν συνεχεία θα παραδώσει στον Αδαμίδη.