ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

«Να βοηθήσω, όχι να χωρίσω»

Αυτή τη δήλωση έκανε στο «Goal» ο εκλεκτός του Σταύρου Αδαμίδη για τη θέση του τεχνικού διευθυντή στην Ενωση, ο Αρναρ Γκρέταρσον, ο οποίος έδειξε ιδιαιτέρως ενθουσιασμένος στην προοπτική επιστροφής του στην Ελλάδα και δη στους «κιτρινόμαυρους» με τους οποίους ανέπτυξε μία εξαιρετική σχέση κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας του σ’ αυτούς.

Ο Γκρέταρσον επί της ουσίας έδωσε μ’ αυτές του τις ατάκες την απάντηση σ’ όλα όσα ακούγονται και γράφονται περί του συνδυασμού της άφιξής του με το μέλλον του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο της Ενωσης.

Ο Ισλανδός, όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Επλεξε το εγκώμιο του Μπάγεβιτς, με τον οποίο δεν συνεργάστηκε ως ποδοσφαιριστής, αλλά είναι πιθανόν να συνεργαστεί ως τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ. «Είναι καταξιωμένος τεχνικός και αυτό δεν χρειάζεται να το πω εγώ, το δείχνουν όλα όσα έχει πετύχει στις ομάδες που έχει δουλέψει, οι τίτλοι που έχει κατακτήσει μιλούν από μόνοι του» υπογράμμισε ο Γκρέταρσον, ο οποίος εν συνεχεία έσπευσε να υπογραμμίσει πως «όλα όσα ακούγονται γύρω από μένα και τον κύριο Μπάγεβιτς και το αν μπορούμε να συνεργαστούμε, τα μαθαίνω από σας, δεν τα γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρουν».

Ο Γκρέταρσον, όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Εσπευσε να αναφερθεί στη σχέση που είχε με τους απλούς φίλους, αλλά και οργανωμένους οπαδούς της Ενωσης από το 1997 έως το 2000, όποτε και φόρεσε τη φανέλα της ομάδας, προτού μετακομίσει στη βελγική Λόκερεν. «Δεν θα μπορούσα να ξεχάσω αυτή τη σχέση, ήταν τρία πολύ ωραία χρόνια στην ομάδα, ο κόσμος ήταν πάντα στο πλευρό μας και δεν θα ξεχάσω τις φορές που φώναζαν ρυθμικά το όνομά μου» συμπλήρωσε ο 38χρονος Ισλανδός, ο οποίος τις προσεχείς μέρες αναμένεται να φθάσει στην Ελλάδα για τελικές συζητήσεις και την επισημοποίηση εκτός συγκλονιστικού απροόπτου της συνεργασίας του με την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.
«Υπάρχει ενδιαφέρον, μπορείτε να το πείτε και κάποιου είδους πρόταση από πλευράς ΑΕΚ και δη στελέχους με καλή θέση στην ομάδα από τα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φλεβάρη, δεν θυμάμαι ακριβώς, και τις επόμενες μέρες θα έρθω πιθανότατα στην Ελλάδα για να φανούν όλα και να επισημοποιηθούν, εφόσον δεν υπάρξει πρόβλημα, τα πράγματα» υπογράμμισε ο Γκρέταρσον και πρόσθεσε: «Είναι αλήθεια πως με ενδιαφέρει αυτή η προοπτική και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να συνεργαστώ και πάλι με την ΑΕΚ». Οσο για το πόστο του τεχνικού διευθυντή σε μία ομάδα και το κατά πόσο έτοιμος αισθάνεται ο ίδιος να αναλάβει αυτή τη θέση στην Ενωση, ο Γκρέταρσον ήταν ξεκάθαρος.

«Αν δεν ένιωθα καλά με τον εαυτό μου, να είστε σίγουρος πως δεν θα έμπαινα καν σε συζήτηση περί αυτής της προοπτικής» είπε αρχικά ο Γκρέταρσον και πρόσθεσε: «Με βοήθεια και καλή συνεργασία απ’ όλες τις πλευρές και τους παράγοντες που εμπλέκονται γύρω απ’ αυτόν το ρόλο είμαι πεπεισμένος ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ καλό». Ο Γκρέταρσον, όμως, έσπευσε να αναφερθεί και στην ΑΕΚ του 2009-10. Εδειξε να είναι ιδιαίτερα ενημερωμένος και για το πώς πάει η Ενωση τη φετινή σεζόν στις εντός Ελλάδος υποχρεώσεις της.

«Είναι αλήθεια πως η φετινή σεζόν για την ομάδα είναι δύσκολη για πολλούς λόγους και όχι καθαρά αγωνιστικούς, όμως η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και θα βρει το δρόμο της, διότι υπάρχουν άνθρωποι σ’ αυτή που έχουν διάθεση για προσφορά και σκληρή δουλειά» κατέληξε ο άλλοτε διεθνής μεσοαμυντικός των «κιτρινόμαυρων», ο οποίος παρά το γεγονός ότι παραμένει εν ενεργεία, με δεδομένο πως αγωνίζεται στην Μπρέινταμπλικ της πατρίδας του, από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του, φαίνεται να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα και δη την πορεία των «κιτρινόμαυρων».
«Αριστος επαγγελματίας» 

«Μου έχει πει πως με το τέλος της καριέρας του θέλει να συνεχίσει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, όμως δεν με είχε ενημερώσει ότι έχει επίσημη πρόταση από την ΑΕΚ, ίσως γι’ αυτό να μου έχει ζητήσει τη συνάντησή μας μέσα στις επόμενες μέρες». Αυτήν τη δήλωση έκανε στο «Goal» ο πρόεδρος της Μπρέινταμπλικ, ο Κρίστιαν Γιόνσον, που ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε στην επικοινωνία με τον Αρναρ Γκρέταρσον.

Ο Γιόνσον, όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Επλεξε το εγκώμιο του πρώην άσου της ΑΕΚ και νυν της ομάδας του και επεσήμανε πως ο Γκρέταρσον συνιστά μεγάλο κεφάλαιο για το ισλανδικό ποδόσφαιρο: «Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας ο Αρναρ και άριστος επαγγελματίας» επεσήμανε το αφεντικό του ισλανδικού συλλόγου και πρόσθεσε: «Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στην ομάδα μας έδωσε το 100% των δυνατοτήτων του και, παρά την πολύ καλή καριέρα που έκανε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Βέλγιο, δεν έδειξε το παραμικρό ύφος μπλαζέ. Ηταν και είναι επαγγελματίας σ’ όλες του τις υποχρεώσεις στην ομάδα».
«Αποφασισμένος ο Αρναρ»
«Από τις αρχές Φεβρουαρίου υπήρχε η πληροφορία περί επαφών του Γκρέταρσον με τον Σταύρο Αδαμίδη». Αυτό είπε στο «Goal» ο συντάκτης του fotbolti.net Μάγκνους Μαρ Εϊνάρσον, ο οποίος έχει καλή σχέση με τον πρώην άσο της ΑΕΚ και ήταν από τους πρώτους εκπροσώπους Τύπου στην πατρίδα του που ενημερώθηκαν από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή περί της επαφής του με την Ενωση.


«Δείχνει αποφασισμένος να αποδεχτεί την προοπτική» συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος της ισλανδικής αθλητικής ιστοσελίδας, ο οποίος επεσήμανε: «Ο Αρναρ έχει καλές ''άκρες'' τόσο στο Βέλγιο όσο και στη Σκανδιναβία». Αυτή η τελευταία ατάκα αφορά την ερώτηση περί του ποιων αγορών έχει γνώση ο υποψήφιος νέος τεχνικός διευθυντής των «κιτρινόμαυρων».

goalnews