ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ!!!

Με αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά, η ΑΕΚ έκανε τη μεγάλη ανατροπή και επιβλήθηκε με 79-77 του Πανελληνίου στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό του Ελληνικού. Οι «ολυμπιονίκες» είχαν προηγηθεί με 15 πόντους στην τέταρτη περίοδο, αλλά η «Ένωση» με 13 συνεχείς πόντους του Δορκοφίκη και γκολ-φάουλ του Καλλινικίδη πήρε τη νίκη, που της δίνει ελπίδες για είσοδο στην οκτάδα. Κορυφαίος με 23 πόντους, αλλά και μοιραίος καθώς αστόχησε στο τέλος, ο Χαραλαμπίδης για τον Πανελλήνιο.

Ο αγώνας…

Ο Πανελλήνιος μπήκε πιο «ζεστός» στο… παγωμένο λόγω της απουσίας φιλάθλων κλειστό του Ελληνικού. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου πέτυχαν τους δέκα πρώτους πόντους του αγώνα (0-10) και κράτησαν χωρίς πόντο την ΑΕΚ για κάτι παραπάνω από πέντε αγωνιστικά λεπτά. Στο δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου η «Ένωση» αντεπιτέθηκε κι έκανε το αγαπημένο της παιχνίδι, με πολλά τρίποντα. Με ένα 8-0 οι γηπεδούχοι αρχικά πλησίασαν στο καλάθι, ενώ με τη λήξη του δεκαλέπτου ισοφάρισαν 15-15.

Με αιχμές τους Σμιθ και Βουγιούκα, αλλά έχοντας και αρκετές ακόμη επιλογές στην επίθεση, οι «ολυμπιονίκες» ανέκτησαν τα ηνία του αγώνα (15-20, 24-31). Η ΑΕΚ βρήκε και πάλι τις απαντήσεις, «χτυπώντας» με τους περιφερειακούς της, Γκριν, Μελς και Μαζέικα, με αποτέλεσμα να προηγηθεί λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου για πρώτη φορά, 35-33, προτού ο Χαραλαμπίδης στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια σε απόλυτη ισορροπία, 35-35.

Ο Πανελλήνιος ήταν απόλυτος κυρίαρχος στο τρίτο δεκάλεπτο. Έχοντας αφετηρία την εξαιρετική του άμυνα και με πολύ καλές επιλογές στην επίθεση άρχισε να ξεφεύγει στο σκορ. Μπλάκνεϊ, Σμιθ, Χαραλαμπίδης και Βουγιούκας έβρισκαν εύκολα το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι σε αντίθεση με τους «κιτρινόμαυρους». Η διαφορά έφτασε ως και το +15 (42-57, 46-61), προτού ο Μάκης Νικολαΐδης με συνεχή τρίποντα ρίξει τη διαφορά στο -10 (53-63) με τη λήξη της περιόδου.

Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν την ΑΕΚ στο μηδέν για τριάμισι λεπτά στην τελευταία περίοδο επαναφέροντας τη διαφορά στο +15 (53-68), αλλά ο Περικλής Δορκοφίκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Ο αρχηγός της «Ένωσης» πέτυχε 13 συνεχείς πόντους και έφερε την ομάδα του σε απόσταση τριών πόντων (69-72) δύο λεπτά πριν το φινάλε. Ο Παπαμακάριος έδωσε αέρα πέντε πόντων στον Πανελλήνιο (69-74), αλλά ο Μαζέικα με δύο βολές κι ένα τρίποντο ισοφάρισε ενάμιση λεπτό πριν το τέλος. Ο Πανελλήνιος ανάσανε από ένα τρίποντο του Σμιθ (74-77), αλλά ο Νικολαΐδης ξαναέφερε την ΑΕΚ σε απόσταση αναπνοής (76-77).

Ο Όστοϊτς υπέπεσε σε βήματα και στην επόμενη επίθεση ο Νικολαΐδης δέχτηκε «στοπ», αλλά ο Καλλινικίδης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, σκόραρε και κέρδισε φάουλ και έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους 21’’ πριν το τέλος. Στην τελευταία επίθεση ο Πανελλήνιος είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αλλά το τρίποντο του Χαραλαμπίδη από τη γωνία δεν βρήκε στόχο.

Η ΑΕΚ με τη νίκη αυτή όχι απλώς εξασφάλισε τη σωτηρία της, αλλά πλέον μπορεί να ονειρεύεται ακόμη και την είσοδο στην οκτάδα των play-offs. Αντίθετα, ο Πανελλήνιος αποδείχτηκε ιδανικός αυτόχειρας κι έχασε έδαφος στο κυνήγι του τρίτου Αμαρουσίου, ενώ πλέον νιώθει «καυτή» την ανάσα του Κολοσσού Ρόδου στην πλάτη του.

Δεκάλεπτα: 15-15, 35-35, 53-63, 79-77.

ΑΕΚ (Γκέκος): Γκριν 12, Νικολαΐδης 11, Μαζέικα 12, Μακ 3, Παπαντωνίου, Μελς 10, Δορκοφίκης 20, Καλλινικίδης 7, Φράνσις 4.

Πανελλήνιος (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Παπαμακάριος 6, Χαραλαμπίδης 23, Καλαϊτζής 3, Όουενς 4, Σμιθ 14, Όστοϊτς 3, Μπλάκνεϊ 13, Κολώκας, Βουγιούκας 11.

Διαιτητές: Σχινάς, Φούφης, Ξενικάκης.