ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Μανόλο Χιμένεθ… live. . .

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της ΑΕΚ θα παραχωρήσει σε λίγη ώρα (13:30) ο Μανόλο Χιμένεθ. Το www.sport-fm.gr βρίσκεται στο ΟΑΚΑ για να σας μεταφέρει live τις δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού.

Η παρουσίαση άρχισε με ένα σύντομο βιογραφικό του Μανόλο Χιμένεθ από την υπεύθυνη Τύπου της ΠΑΕ, Αγγελική Αρκάδη.

Σταύρος Αδαμίδης (πρόεδρος ΠΑΕ ΑΕΚ):

  «Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση σήμερα εκ μέρους του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ κι όλων των Ενωσιτών να καλωσορίζω τον κύριο Χιμένεθ και τους συνεργάτες του. Είναι ίσως η πιο δύσκολη επιλογή που κάναμε και θα δώσουμε στο νέο προπονητή όλα τα εχέγγυα για να πετύχει στο έργο του. Οι στόχοι του συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας. Στη συνάντηση που είχαμε μας εντυπωσίασε με τις γνώσεις του και το σχέδιό του. Με έχει εντυπωσιάσει πολύ, είναι ένας άνθρωπος μεθοδικός, εργατικός και νέος. Ευχόμαστε στον κύριο Χιμένεθ υγεία και δύναμη, που σίγουρα θα χρειαστεί. Θα του παρέχουμε όλες τις συνθήκες για να πετύχει».

Μανόλο Χιμένεθ (νέος προπονητής ΑΕΚ):

«Καλησπέρα (σ.σ στα ελληνικά). Θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ στην ΑΕΚ και την ελληνική πραγματικότητα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Θέλω να σας πω γιατί επέλεξα να φύγω από το ισπανικό πρωτάθλημα και να έρθω στο ελληνικό.

Από την πρώτη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο στο Λονδίνο ήταν ξεκάθαρη η ιδέα μου πως θέλω να δουλέψω στην ΑΕΚ. Με ενδιαφέρουν οι σύλλογοι που έχουν σκοπό και διάθεση να προοδεύσουν. Πολλές φορές τα αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο εξαρτώνται από διάφορες συγκυρίες, αλλά το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει ζήλος και όρεξη για να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας.

Θα μπορούσα να είχα δουλέψει σε άλλα πρωταθλήματα, εξωτικά που προσφέρουν περισσότερα λεφτά και θεωρητικά είναι καλύτερα από το ελληνικό, αλλά πέρα από το οικονομικό με προσέλκυσε η ιδέα για να πετύχουμε μεσοπρόθεσμα κάποια πράγματα. Θέλω μέσα στην ΑΕΚ να εξελιχθώ, να βελτιωθώ και υπόσχομαι πως θα βάλω το 100% του εαυτού μου για την ομάδα. Θέλω να σας ευχαριστήσω για το σεβασμό που μου δείξατε στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Ελπίζω να μπορέσουμε να έχουμε μια καλή συνεργασία».

Ερώτηση:

Από ποιον συνέλεξε πληροφορίες για την ΑΕΚ και ποιες οι πρώτες εντυπώσεις του από την ομάδα.
«Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι υπήρχε η περίπτωση να συνεργαστώ με την ΑΕΚ, αμέσως είδα κάποια DVD και πήρα πληροφορίες από ανθρώπους που γνωρίζουν την ομάδα. Σίγουρα δεν μπορούν από την πρώτη στιγμή να γίνουν δραστικές αλλαγές. Σημασία έχει να έχουμε καλή συνεργασία και με τον καιρό να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Εμένα με εντυπωσίασε από τους παίκτες ότι προπονήθηκαν με μεγάλη όρεξη. Στο ποδόσφαιρο τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι πάντα αυτά που θέλουμε, αλλά σημαντικό είναι να έχουμε τη θέληση να κερδίζουμε».

Ερώτηση:  

Αν νιώθει πίεση που ξεκινά με πολλά συνεχή ντέρμπι τη θητεία του.
«Έχω σεβασμό για όλες τις ομάδες, είτε είναι στην πρώτη θέση είτε στην τελευταία. Αυτό περιμένω και από τους άλλους».

Ερώτηση: 

Ποιες αλλαγές θέλει να κάνει στο αγωνιστικό κομμάτι και ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας, από τη στιγμή που έχει μείνει πίσω.
«Σίγουρα, όταν υπάρχουν πολλές καλές ομάδες σε ένα πρωτάθλημα, παρόλο που είναι νωρίς, από τη στιγμή που υπάρχει διαφορά, είναι σημαντικό. Αυτό που θέλω από την ομάδα μου είναι να μη νιώθει ποτέ ότι έχει χαθεί κάτι, αλλά να πιστεύει πως πάντα υπάρχει η δυνατότητα. Σημασία έχει να τα δίνουμε όλα σε κάθε παιχνίδι και στο τέλος θα φανεί αυτή η προσπάθεια. Πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από τον ίδιο μας τον εαυτό. Ο πιο σημαντικός μας στόχος είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι που είναι μπροστά μας. Δεν θέλουμε να βάλουμε περισσότερους στόχους. Μία νίκη είναι καλό να ακολουθείται από ακόμη μία, αλλά και μετά από ήττα θα προσπαθούμε πάντα να ακολουθήσει νίκη».

Ερώτηση: 

Τι περιλαμβάνει το πλάνο που έχει συμφωνήσει με τη διοίκηση και τι εγγυήσεις έχει πάρει γι’ αυτό.
«Όταν υπέγραψα γνώριζα καλά ότι δεν ήμουν αυτός που έκανε τις οποιαδήποτε αλλαγές στην ομάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πετάμε τη φετινή χρονιά. Θα είμαστε πολύ πιο φιλόδοξοι τη δεύτερη χρονιά, αλλά θα προσπαθήσουμε πολύ και την πρώτη».

Ερώτηση:

Για το αν θα ζητήσει μεταγραφές τον Ιανουάριο.

«Πρώτα θέλω να γνωρίσω καλά την ομάδα, δεν αρκούν τα DVD και λίγες προπονήσεις. Από εκεί και πέρα οι μεταγραφές δεν είναι θέμα καπρίτσιου, αλλά όταν χρειάζεται και είναι η κατάλληλη στιγμή. Όταν θα θελήσω να ζητήσω κάτι από τον πρόεδρο θα γίνει σε μια ιδιωτική συζήτηση. Αυτή τη στιγμή δεν ζητάω τίποτε άλλο, παρά μόνο σκληρή δουλειά».

Ερώτηση: 

 Ποιο το πλάνο για την οργάνωση και την αξιοποίηση των ακαδημιών.
«Ένα από τα πράγματα που με έκαναν να έρθω στην ΑΕΚ είναι ότι έχω δουλέψει οκτώ χρόνια στις ακαδημίες της Σεβίλλης κι από εκεί αναδείχθηκαν 15 ποδοσφαιριστές. Στόχος μου είναι-και το έχω συζητήσει με τον πρόεδρο-ανάλογα με το χρονοδιάγραμμα και το πρόγραμμα της ομάδας να μπορώ να δουλεύω και με τις ακαδημίες. Για τους τέσσερις παίκτες που προώθησα στην πρώτη ομάδα βασίστηκα στις συστάσεις των συνεργατών μου. Είμαι σίγουρος πως κάποιοι από αυτούς θα ανέβουν στην πρώτη ομάδα και θα πάνε πολύ καλά. Η ΑΕΚ ανοίγει την αγκαλιά της σε οποιαδήποτε εθνικότητα, αλλά θέλουμε περισσότερο να ταυτιστεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ερώτηση:

Δεδομένου ότι η ΑΕΚ έχει να πάρει πολλά χρόνια πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό έχουν περισσότερα χρήματα, με τι όπλα πιστεύει πως θα τους αντιμετωπίσει.

«Το όπλο μας πρέπει να είναι η συνεχής βελτίωση μέσα από δουλειά και ταπεινότητα. Με δουλειά και με τη βοήθεια του Θεού πιστεύουμε πως μετά από ένα μεταβατικό στάδιο θα μπορέσουμε να παλέψουμε για τίτλους. Φιλοσοφία μου είναι να παλεύεις για αυτό που αγαπάς και στο τέλος να ξέρεις ότι πάλεψες».

Ερώτηση: 

Για το αν μίλησε με τον Λορένσο Σέρα Φερέρ, τον Βασίλη Τσιάρτα και τον Ερνέστο Βαλβέρδε πριν συμφωνήσει.
«Και οι δύο είναι φίλοι μου, λιγότερο ή περισσότερο. Με τον Βασίλη μιλήσαμε, μου έδωσε όρεξη και μου παρουσίασε τα πράγματα με θετικό τρόπο. Ο κ. Φερέρ με συνεχάρη για αυτή μου την απόφαση. Μου μίλησαν πάρα πολύ καλά για την ΑΕΚ. Ο κ. Βαλβέρδε είναι φίλος μου. Μέσα στο γήπεδο είναι αντίπαλος, αλλά στο δρόμο είμαστε φίλοι».

Ερώτηση: 

Για τις υποθέσεις συμβολαίων Σκόκο και Μπλάνκο κι αν θα γνωμοδοτήσει.
«Σίγουρα θα έχει βάρος η γνώμη μου. Θα είναι σημαντικοί παίκτες, γιατί διαφορετικά η διοίκηση δεν θα είχε αρχίσει συζητήσεις για ανανέωση. Αν ο Θεός θέλει, θα μείνω στην ΑΕΚ για τουλάχιστον δύο χρόνια και αυτοί οι δύο, κι όχι μόνο, θα πρέπει να μου αποδείξουν πως θέλουν να είναι στην ΑΕΚ. Αν τους βλέπω ότι ταυτίζονται με την ομάδα, θα θελήσω να παραμείνουν, διαφορετικά όχι».

Ερώτηση:  

Για το πώς θέλει να αξιολογηθεί η δουλειά του.

«Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Με αυτή και τη βοήθεια του Θεού θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Αν είμαστε καλοί στη δουλειά μας, οι στόχοι θα επιτευχθούν σύντομα. Αν δεν δουλεύουμε, θα είμαστε στάσιμοι και θα μένουμε μακριά από τους στόχους μας. Ξέρω πως επαναλαμβάνομαι και ζητώ συγγνώμη, αλλά πρέπει να παλεύουμε όλα τα παιχνίδια».

Ερώτηση:

Τι πιστεύει πως πρέπει να αλλάξει σε αγωνιστικό επίπεδο στην ΑΕΚ.
«Έχω δει τα τελευταία πέντε παιχνίδια, εκτός από αυτό με τη Ζενίτ. Από σεβασμό σε συναδέλφους μου δεν μπορώ να μιλήσω για θέματα τακτικής του παρελθόντος. Μπορώ να μιλήσω από εδώ και πέρα».

Ερώτηση:

Για το αν φοβήθηκε που παρέλαβε μία ομάδα που είναι πίσω στη βαθμολογία και με ρόστερ που δεν έχει επιλέξει ο ίδιος.
«Ο φόβος είναι για τους δειλούς. Εγώ δεν είμαι δειλός, ούτε η ομάδα μου. Μπορεί να είμαστε πίσω, αλλά είμαστε εδώ για να παλέψουμε».

Ερώτηση:

Ποια αγωνιστικά καθοριστικά θέλει να περάσει στην ΑΕΚ.
«Από τη στιγμή που έρχεσαι σε ένα τόσο διαφορετικό περιβάλλον, δεν είναι καλό οι αλλαγές να είναι δραστικές. Ξέρω ότι λόγω του προγράμματος, αλλά και της διαφοράς στη βαθμολογία, δεν είναι καιρός για πειραματισμούς ή για να καθόμαστε. Αυτό που θέλω είναι να βελτιώσω κάποια πράγματα που εγώ βλέπω ότι πρέπει να βελτιωθούν».

Ερώτηση: 

Για το αν υπάρχει περίπτωση να αγωνιστούν άμεσα στην πρώτη ομάδα οι παίκτες που προωθήθηκαν από τους Νέους και ποιες οι εντυπώσεις του από το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα.
«Δεν θέλω από καπρίτσιο να βάλω κάποιους παίκτες στην ομάδα. Θα πρέπει να το κερδίσουν με τη δουλειά τους. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν πρόκειται να κοιτάξω ημερομηνία γέννησης, εθνικότητα ή θρησκεία. Όποιος δουλεύει θα πάρει θέση. Για μένα όσο σημαντικός είναι ο Δέλλας, είναι και ο Φροξυλιάς. Το προπονητικό κέντρο το επισκέφτηκα με τον πρόεδρο την Κυριακή. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει πολύ να εξελίξουμε την ομάδα και τις ακαδημίες. Θα έπρεπε να δουλέψουμε τρεις φορές πιο σκληρά για να το τελειώσουμε πιο γρήγορα (γέλια)».

Ερώτηση: 

Αν μπορεί η ΑΕΚ να παίξει 4-4-2 βάσει υλικού.
«Θέλω να γνωρίσω την ομάδα όσο μπορώ πιο γρήγορα. Αν δεν μπορέσω φέτος, του χρόνου θα μπορέσω να παίξει η ομάδα όπως αρέσει σε μένα. Τώρα πρέπει να προσαρμοστώ σε αυτά που έχουμε και είναι πολύ καλά. Αυτό που θα παίξουμε προς το παρόν θα είναι ένα 4-4-2 με κάποιες παραλλαγές. Είναι ένα σύστημα με πολλές παραλλαγές. Σίγουρα θα παίζει πάντα ένας τερματοφύλακας με τέσσερις αμυντικούς (γέλια)».

Ερώτηση: 

Πώς μπορεί ένας παίκτης να τον κερδίσει για να πάρει θέση στην ενδεκάδα.
«Για να είναι κάποιος παίκτης στην ΑΕΚ, πάει να πει ότι έχει τα προσόντα για να βρίσκεται εδώ. Οι διαφορές μεταξύ μικρών και μεγάλων ομάδων είναι πιο μικρές πια. Για μένα μία νίκη από μία ήττα ξεχωρίζει η ποιότητα και η δουλειά. Ο παίκτης που είναι πολύ ποιοτικός δεν σημαίνει ότι εξαιρείται από τη σκληρή δουλειά. Ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, για μένα ο Μέσι, δουλεύει πολύ, γι’ αυτό είναι καλός».

Ερώτηση: 

Τι τον έχει εντυπωσιάσει ή τον έχει στενοχωρήσει από την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα.
«Για μένα η μεγαλύτερη στενοχώρια είναι ό,τι άφησα πίσω μου στην Ισπανία. Γ’ αυτό θα δουλεύω 24 ώρες την ημέρα, για να μη θυμάμαι ότι άφησα πίσω μου οικογένεια και φίλους. Το 90% που με έκανε να υπογράψω στην ΑΕΚ είναι ότι ο πρόεδρος έδωσε μεγάλη σημασία όχι μόνο στα αποτελέσματα που είχαμε με τη Σεβίλλη στους αγώνες μας, αλλά ότι ενδιαφέρθηκε για τη δουλειά που έχω κάνει με τις ακαδημίες».

Ερώτηση:

Πώς αισθάνθηκε με την υποδοχή των οπαδών στο αεροδρόμιο και τι μήνυμα τους στέλνει.
«Να συνεχίσουν να είναι πιστοί στην ομάδα. Χωρίς τους φιλάθλους δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι, προπονητές, ποδοσφαιριστές... Δεν είμαστε τίποτα. Πάντα θα αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για τον τρόπο που με υποδέχτηκαν. Θα προσπαθήσω να ξεπληρώσω το χρέος με τη δουλειά, την εντιμότητά μου και ελπίζω με νίκες».

Ερώτηση: 


 Ο Μουνιόθ ανέδειξε το Νίνη, ο Φερέρ τον Παπασταθόπουλο και ο Βαλβέρδε τον Φετφατζίδη. Θα ήθελε να κάνει το ίδιο.

«Θέλω να ξέρουν όλοι οι ποδοσφαιριστές που είναι στην ΑΕΚ ότι θα δουλέψω με όλους. Αυτός που θα έχει τη δύναμη, την τύχη και τη θέληση, σίγουρα θα πάει μπροστά. Οι νέοι ποδοσφαιριστές γεννιούνται με κάποιο ταλέντο, αλλά εσύ τους πλάθεις».

Ερώτηση:


Μετά από τόσα χρόνια στη Σεβίλλη, θα φανταζόταν να μείνει για πολλά χρόνια και στην ΑΕΚ;
«Αν η ΑΕΚ δεν πάψει να είναι φιλόδοξη, σίγουρα θα είμαι εδώ. Όταν υπάρχει όρεξη, έρχονται και τα αποτελέσματα. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει πάντα φιλοδοξία. Σημασία έχει ακόμη και ο τελευταίος να είναι φιλόδοξος. Πάντα πρέπει να θέλουμε να ανεβαίνουμε πιο ψηλά».


sportfm.gr