ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ο Σόουζα φαβορί για την ΑΕΚ.

Ο Πάουλο Σόουζα απολύθηκε από τη Λέστερ και είναι πλέον το πρώτο φαβορί για να διαδεχθεί τον Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ. Ποια είναι τα δεδομένα με όλους τους υποψήφιους για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ; Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Έξι είναι οι βασικοί υποψήφιοι που γνωρίζουμε (καθώς λέγεται ότι υπάρχουν άλλοι δύο τα όνοματα των οποίων δεν έχουν διαρρεύσει): ο Πάουλο Σόουζα, ο Σλάβεν Μπίλιτς, ο Μανόλο Χιμένεθ, ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ο Χουάντε Ράμος και ο Τιμούρ Κετσμπάγια.

Ας δούμε τα δεδομένα για τον κάθε έναν εξ αυτών.

Ο διαθέσιμος Σόουζα είναι πια φαβορί

Περισσότερο προσιτή μοιάζει η λύση του Πορτογάλου Πάουλο Σόουζα. Ο 40χρονος προπονητής αγωνίστηκε για μία διετία (2000-2002) στην Ελλάδα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και άρχισε να ασχολείται με την προπονητική το 2008. Έχει εργαστεί μόνο στη Βρετανία και συγκεκριμένα στις Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, Σουόνσι, ενώ μέχρι πριν από λίγο ήταν προπονητής της Λέστερ, η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο.

Βρίσκεται στην τελευταία θέση της Τσάμπιονσιπ με μόλις 5 βαθμούς σε 9 αγώνες, 22 γκολ παθητικό και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο η διοίκηση υπέκυψε στις αφόρητες πιέσεις των οπαδών και τον απέλυσε. Στην ΑΕΚ για κάποιο λόγο θεωρούν ότι είναι ικανός να πάρει τη δουλειά όταν το βιογραφικό του δείχνει ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος για μια τόσο δύσκολη αποστολή, ειδικά αυτήν την περίοδο που στην ελληνική ομάδα επικρατεί μεγάλη αναστάτωση.

Αφήστε που ουδείς γνωρίζει αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι Έλληνες παίκτες είναι οι «μαφιόζοι» στα αποδυτήρια. Πάντως στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια συνέβαινε τα ακριβώς αντίθετο...

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν πως το ένα από τα ραντεβού που θα πραγματοποιήσει τις προσεχείς ημέρες ο Σταύρος Αδαμίδης θα είναι μαζί του. Πιθανότατα θα συναντηθούν το Σάββατο στην Αγγλία και δεν αποκλείεται, αν αρέσουν αυτά που θα ακούσει ο ένας από τον άλλον, να δώσουν τα χέρια και να συμφωνήσουν.

Η πιο λογική επιλογή

Ο Ισπανός Μανόλο Χιμένεθ εργάστηκε ως προπονητής της Σεβίλλης για δέκα συναπτά έτη. Ήταν ο τεχνικός της δεύτερης ομάδας από το 2000 ως το 2007 και της πρώτης από το καλοκαίρι του 2007 ως τις 24 Μαρτίου 2010. Επί των ημερών του προωθήθηκαν από τη δεύτερη στην πρώτη ομάδα περισσότεροι από 20 ποδοσφαιριστές, κάποιοι εκ των οποίων διαγράφουν στις μέρες μας σπουδαία καριέρα στην ομάδα της Ανδαλουσίας όπως επί παραδείγματι οι Χεσούς Νάβας, Ντιέγκο Καπέλ και Αλεχάντρο Αλφάρο.

Το θέμα με τον Χιμένεθ είναι πρωτίστως οικονομικό κι ας λέει ο ίδιος ότι τον ενδιαφέρει περισσότερο το πρότζεκτ που θα του παρουσιαστεί από την ΑΕΚ. Η ΠΑΕ είχε συνηθίσει στο να να διατηρεί απλήρωτους τους τελευταίους 10 μήνες τον Μπάγεβιτς και το επιτελείο του και τώρα για να δελεάσει τον Χιμένεθ πρέπει να βγάλει ένα κονδύλι 800.000 ευρώ (για εκείνον και τους συνεργάτες που θα επιλέξει) το οποίο ασφαλώς θα πρέπει να πληρώνεται στην ώρα του!

Ο εκλεκτός που... κλωτσάει!

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε είναι επίσης ελεύθερος και προέρχεται από μια περίεργη σεζόν στη Σαν Λορέντσο, από την οποία αποχώρησε με επεισοδιακό τρόπο. Ο 40χρονος Αργεντινός εργάζεται ως τεχνικός από το 2006 και έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα της χώρας, άρα γνωρίζει καλά από πίεση ομάδων οι οποίες είναι καταδικασμένες να πρωταγωνιστούν, ακόμα κι αν αυτό δεν τους βγαίνει εδώ και κάμποσα χρόνια...

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr ο Σιμεόνε δέχεται μεγάλη επίθεση τις τελευταίες ώρες από τον Σταύρο Αδαμίδη αλλά και τον ίδιο τον ατζέντη του ώστε να συζητήσει έστω το ενδεχόμενο να πάρει τη δουλειά στην Ελλάδα. Ωστόσο εξακολουθεί να έχει τεράστιους ενδοιασμούς οι οποίοι επί του παρόντος φαίνονται απροσπέλαστοι. Αν καμφθούν οι αντιστάσεις του, θα γίνει αυτομάτως ο νο. 1 στόχος για την τεχνική ηγεσία.

Οι τρεις επιλαχόντες

Ο Χουάντε Ράμος μοιάζει περίπτωση απλησίαστη. Το κασέ του υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ ενώ στην ΑΕΚ σκέφτονται και τα τελευταία μη επιτυχημένα περάσματά του από Τότεναμ, Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Βέβαια πρόκειται για προπονητή με παραδεχτές γνώσεις και παραστάσεις ο οποίος με κατάλληλο κλίμα και υποστήριξη μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ΑΕΚ. Αν είχε και (πολύ) χαμηλότερες απαιτήσεις κάτι θα μπορούσε να γίνει... Πάντως αν ισχύουν οι πληροφορίες από την Ισπανία, που κάνουν λόγο για συμφωνία του Ράμος με την ουκρανική Ντνιεπρ, τότε η υποψηφιότητα αυτή διαγράφεται οριστικά.

Η περίπτωση του Σλάβεν Μπίλιτς είναι δίκοπο μαχαίρι. Δεν έχει εργαστεί σε σύλλογο ως πρώτος προπονητής και η προσέγγιση μιας τέτοιας δουλειάς πρέπει να είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που έχει ένας ομοσπονδιακός τεχνικός. Παρόλα αυτά το χαμηλό κασέ και η έντονη προσωπικότητά του καθιστούν την περίπτωσή του ενδιαφέρουσα.

Ο Τιμούρ Κετασμπάγια βρίσκεται στη σχετιή λίστα αλλά μάλλον χαμηλά. Κι όμως είναι μια λύση ουσίας διότι και καλό προπονητικό έργο έχει να επιδείξει και προσιτός οικονομικά είναι. Αλλά πάνω από όλα γνωρίζει τη σημαίνει ΑΕΚ και πως να διατηρήσει τις ισορροπίες στα αποδυτήριά της κάτι που και φέτος φαίνεται ότι είναι το μεγάλο ζητούμενο για εκείνον που θα αντικαταστήσει τον Μπάγεβιτς.


sport24.gr