ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Τέσσερις μικροί για αρχή!

Η εποχή Χιμένεθ στην ΑΕΚ άρχισε με τον νέο τεχνικό να αφήνει εξαρχής το στίγμα του. Ο Ισπανός φρόντισε να θέσει τους δικούς του κανόνες, το δικό του δόγμα, βάσει του οποίου θα κινείται η ομάδα στη συνέχεια. Αυτό περιλαμβάνει τρεις βασικούς άξονες: πειθαρχία, προγραμματισμό και βάρος στις υποδομές. Αναλυτικά το δόγμα Χιμένεθ προβλέπει τα εξής:

Πειθαρχία:

σε μια ομάδα που υπήρχαν έντονα προβλήματα αγωνιστικής και εξωαγωνιστικής πειθαρχίας, ο Χιμένεθ έκανε σαφές εξαρχής πως θα είναι άτεγκτος. Εχει βέβαια το ελεύθερο από τη διοίκηση, αφού ο Αδαμίδης τον έχρισε απόλυτο αφεντικό, και τη στήριξη του κόσμου. Κατέστησε γνωστό προς όλους, για παράδειγμα, πως απαιτεί να είναι έτοιμοι 15’ πριν από την έναρξη της προπόνησης και δεν θα δεχτεί ούτε λεπτό καθυστέρησης.

Προγραμματισμός: 

το σημείο που εντυπωσίασε ο Ισπανός. Από το πρωί είχε ρυθμίσει κάθε σημαντική και ασήμαντη λεπτομέρεια της προπόνησης και τα είχε αναρτημένα στον πίνακα ανακοινώσεων του προπονητηρίου. Είχε τοποθετήσει τους παίκτες ανά ομάδες για όλες τις ασκήσεις. Ορισε την ώρα έναρξης όλων των προπονήσεων για τις 10.30. Συμφώνησε να αφήσει για αργότερα την ιδέα του κοινού πρωινού πριν από τη προπόνηση, καθώς αποτελεί ισπανική συνήθεια. «Να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες και τις συνήθειές τους. Δεν ήρθαμε να τα αλλάξουμε όλα» είπε χαρακτηριστικά.

Υποδομές:

Αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή με ενδιαφέρον την κατάσταση και ζήτησε ενημέρωση για τα πάντα, συζητώντας εκτενώς την κατάσταση με τον Χριστόφορο Κόλα. Ζήτησε και βρήκε επιθετικούς που θα έχουν τα χαρακτηριστικά των φορ του Αρη (Νικόλτση, Αμπντουραχμάνι), ώστε να δημιουργήσει πραγματικές συνθήκες αγώνα για τους παίκτες από την πρώτη στιγμή. Κι ως επιστέγασμα επιβράβευσε την προσπάθεια των μικρών, ζητώντας την άμεση προώθηση τεσσάρων εξ αυτών στην πρώτη ομάδα.

Η τετράδα που ξεχώρισε

Το πλάνο που συμφώνησαν η ΑΕΚ με τον Χιμένεθ προβλέπει την άμεση δημιουργίας ομάδας που θα κάνει πρωταθλητισμό και παράλληλα θα αναδείξει νέους παίκτες. Ο Ισπανός έδειξε άμεσα πως θέλει να δουλέψει με παίκτες που προέρχονται από την ακαδημία της Ενωσης και αμέσως μετά την ολοκλήρωση του χθεσινού διπλού ζήτησε από τον Χριστόφορο Κόλα την προώθηση τεσσάρων παικτών που ξεχώρισε. Συνολικά, άλλωστε, οι «μικροί» ήταν αυτοί που έκαναν τη διαφορά στους Θρακομακεδόνες.

Το καρέ που ξεχώρισε ο Χιμένεθ αποτελούν ο 18χρονος δεξιός μπακ Βίκτωρας Πλάντζος, ο 17χρονος κεντρικός μέσος Χάρης Στέργιος και οι 18χρονοι επιθετικοί Γιώργος Νικόλτσης και Σέρτζιο Αμπντουραχμάνι. Τα στοιχεία που άρεσαν στον Ισπανό είναι τα εξής:

Ο Πλάντζος αγωνίζεται σε θέση που η ΑΕΚ έχει κενό από το ξεκίνημα της σεζόν. Πρόκειται για παιδί που έχει περάσει όλες τις βαθμίδες της ακαδημίας, διαθέτει εκρηκτικότητα, καλή τεχνική και συνέπεια στα αμυντικά καθήκοντα.

Ο Στέργιος έπαιξε ως μπαλαντέρ σε όλες τις ασκήσεις. Είναι κεντρικός χαφ, με απίστευτη ισορροπία για την ηλικία του. Είχε προβλήματα τραυματισμών πέρυσι, αλλά επέστρεψε και έκανε εντύπωση στον Χιμένεθ με την απλότητά του.

Ο Νικόλτσης είναι 18 ετών, γρήγορος επιθετικός, που μπορεί να πιέζει ψηλά και να εξυπηρετήσει τον Χιμένεθ που θέλει να βάλει τους αμυντικούς του σε λογική Αρη (όπως δηλαδή πιέζουν ψηλά οι Τσέζαρεκ και Κόκε).

Στην ίδια λογική είναι και η επιλογή του Αμπντουραχμάνι, μόνο που γι’ αυτόν υπάρχει και το εξαιρετικό φορμάρισμα.

Δεν είναι τυχαίο πως και χθες ήταν ο μοναδικός σκόρερ στο δίτερμα.

Για την ιστορία, το πρώτο δίτερμα επί Χιμένεθ περιλάμβανε μοίρασμα των παικτών (μικτά πρώτης και δεύτερης ομάδας) σε κίτρινους και μαύρους, με νικητές τους πρώτους. Με τους κίτρινους έπαιξαν οι Σάχα, Μανωλάς (Ντούμπερετ), Νταντόμο (Εγγλέζου), Νασούτι, Εντερ, Φροξυλιάς, Καράμπελας, Καλαμιώτης, Ιντζόγλου, Αμπντουραχμάνι, Φούντας, ενώ με τους μαύρους αγωνίστηκαν οι Αραμπατζής, Λαγός, Δέλλας (Ν. Αργυρίου), Γροντής, Πλάντζος, Νικόλτσης, Ματεντζίδης, Γκερέιρο, Λεονάρντο, Μπλάνκο, Μπερνς.

Εξαιρετικά στοιχεία έδειξε και ο 15χρονος Ταξιάρχης Φούντας, που παρά το νεαρό της ηλικίας συμμετέχει με την ομάδα U-21. Ο Χιμένεθ προσανατολίζεται στην καθιέρωση ενός τέτοιου διπλού ανά εβδομάδα, ώστε να έχει άμεση εικόνα για την εξέλιξη των παικτών.

Στην προπόνηση δεν συμμετείχε ο Χρήστος Πατσατζόγλου, που είχε ίωση του αναπνευστικού και ο Ντιόπ, που είχε πάρει άδεια και επιστρέφει σήμερα. Επίσης, ο Νίκος Γεωργέας έκανε θεραπεία, ενώ ο Νάτσο Σκόκο ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.


sentragoal.gr