ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Μαθήματα ελληνικών!

Το σύνθημα «πολλή δουλειά» επαναλαμβάνει εντός κι εκτός συνόρων ο Μανόλο Χιμένεθ, που κάνει μαθήματα ελληνικών και τονίζει πως στη νέα του περιπέτεια καλείται να επιβάλλει πειθαρχία και να συντονίσει.

Ο τεχνικός του «δικεφάλου» μιλώντας στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena Ser», αναφέρθηκε στην αποστολή που έχει μπροστά του να φέρει εις πέρας: «Ήρθαμε σε μια ιστορική ομάδα, που μετρά 16 χρόνια χωρίς τίτλο, ήταν στη μέση της βαθμολογίας κι έχανε αγώνες. Είμαστε εδώ μόλις μία εβδομάδα κι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, στην ομάδα και τις υποδομές, προκειμένου να βοηθήσουμε το σύλλογο να μεγαλώσει.

Οι ποδοσφαιριστές έχουν ποιότητα, αλλά χρειάζονται υποδομές, περισσότερη πειθαρχία και καλύτερο συντονισμό. Είναι σημαντικό, ωστόσο, ότι υπάρχει η πρώτη ύλη. Αυτή η περιπέτεια μόλις άρχισε. Νικήσαμε σε ένα ματς, αλλά είναι σαν να μην κάναμε τίποτα.

Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να δουλέψουμε, γιατί μέχρι το Δεκέμβριο δεν μπορείς να ξέρεις αν χρειάζεται να γίνει κάποια μεταγραφή, αν θα προωθήσεις κάποιον παίκτη από το φυτώριο κλπ. Άρα απομένει πολλή δουλειά», δήλωσε ο 46χρονος τεχνικός, ενώ για το συμβόλαιό του ανέφερε:
«Αρχικά ήθελαν να συνεργαστούμε για φέτος κι άλλα δύο χρόνια, αλλά τελικά συμφωνήσαμε για φέτος κι άλλον ένα χρόνο. Μετά εγώ επιλέγω αν θα συνεχίσω ή όχι».

Aναλυτικά τα όσα δήλωσε: 


- Μανόλο Χιμένεθ, καλησπέρα. Επέστρεψες ήδη στην Αθήνα;

«Ναι, φτάσαμε πριν από περίπου πέντε λεπτά στο ξενοδοχείο, όπου μένουμε μέχρι να βρούμε σπίτι».
- Πώς πάνε τα πράγματα;

«Δουλεύοντας πολύ. Ηρθαμε σε μια ιστορική ομάδα, η οποία έχει 16 χρόνια χωρίς τίτλο, ήταν στη μέση της βαθμολογίας, έχανε αγώνες...Ο πρόεδρος μίλησε μαζί μου στο Λονδίνο, με έπεισε να έρθω, να προσπαθήσω φέτος για το καλύτερο, αλλά μακροπρόθεσμα να βοηθήσω την ΑΕΚ να γίνει η ομάδα που ήταν πριν από μια δεκαετία».

«Χρειάζονται υποδομές και πειθαρχία»


- Και υπέγραψες για φέτος και για ακόμα μία σεζόν...

«Ναι, αρχικά ήθελαν για φέτος και άλλα δύο χρόνια, εντέλει συμφωνήσαμε για φέτος και άλλον ένα χρόνο. Μετά εγώ επιλέγω αν θα συνεχίσω ή όχι».

- Γιατί στο Λονδίνο; Ησουν εσύ εκεί;

«Μου έκλεισαν ραντεβού εκεί και ήθελα πολύ να δω το ματς Τσέλσι - Αρσεναλ. Πήγα εκεί για επαγγελματικούς λόγους, αλλά και για ψυχαγωγικούς».

- Είσαι πολύ νέος, θα σου κάνει καλό να προπονήσεις στο εξωτερικό ένα ή δύο χρόνια...

«Ναι, ποτέ δεν είχα βγει εκτός Σεβίλλης. Ηθελα να αποδείξω στον εαυτό μου ότι δουλεύω με τον ίδιο τρόπο και εκτός και αυτό προσπαθώ. Είμαστε εδώ μόλις μία εβδομάδα, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, την υποδομή, την ακαδημία όπως τη λένε εδώ, το φυτώριο που θέλουν να το συντονίσω με τους συνεργάτες μου και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε αυτόν τον σύλλογο να μεγαλώσει».

- Τι ποιότητα έχει το φυτώριο της ομάδας;

«Οι ποδοσφαιριστές έχουν ποιότητα, αλλά χρειάζονται υποδομές, περισσότερη πειθαρχία, χρειάζονται μεγαλύτερο συντονισμό. Ομως, έχουν την πρώτη ύλη και αυτό βεβαίως θα αποδώσει καρπούς. Τις επόμενες 20-30 μέρες εγκαινιάζουμε το νέο αθλητικό κέντρο της ΑΕΚ και αυτό το γεγονός είναι πάντα κάτι που μου δίνει κίνητρο, όπως μου έδινε κίνητρο και μου άρεσε πολύ να δουλεύω με το φυτώριο, όπως πολύ καλά ξέρεις.

Αυτά τα οκτώ χρόνια στη Σεβίλλη Β μού χρησίμευσαν για να "πέσω στη φωτιά", για να βοηθήσω νεαρούς ποδοσφαιριστές που σήμερα θριαμβεύουν».

- Θα είμαστε σε επαφή και εύχομαι να σου πάνε όλα καλά.

«Ευχαριστώ πολύ. Αυτή η περιπέτεια μόλις άρχισε. Νικήσαμε σε ένα ματς, αλλά είναι σαν να μην κάναμε τίποτα. Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να δουλέψουμε, γιατί μέχρι τον Δεκέμβριο δεν μπορείς να δεις αν χρειάζεται να πάρεις κάποιον, αν θα ανεβάσεις κάποιον από το φυτώριο κ.λπ. Αρα απομένει ακόμα πολλή δουλειά».

Οδηγίες στα ελληνικά


Στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser ο Μανόλο Χιμένεθ αποκάλυψε ότι έχει ήδη αρχίσει μαθήματα ελληνικών ώστε να έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί χωρίς «μεσάζοντες» με τους ποδοσφαιριστές του.

- Η γλώσσα δεν είναι ένα μεγάλο εμπόδιο στην ΑΕΚ;

«Η γλώσσα είναι ένα σημαντικό εμπόδιο, αλλά έχουμε ήδη έναν διερμηνέα και μας έχουν βάλει και έναν καθηγητή ελληνικών».

- Τι λες τώρα; Θα μάθεις ελληνικά;

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι το επαγγελματικό λεξιλόγιο, να μπορώ να απευθυνθώ εγώ στους ποδοσφαιριστές μου, και πρόκειται για λέξεις-κλειδιά: πίεση, πάμε, πιο γρήγορα».

- Ναι, φαντάζομαι ότι εσύ το ελληνικό αλφάβητο, αυτό με άλφα, βήτα, γάμα, δέλτα, έψιλον, δεν θέλεις να το μάθεις...

«Αυτό ναι. Μέχρι εκεί έχουμε φτάσει, αλλά αυτό δεν μου χρησιμεύει και πολύ, έτσι; Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι εδώ σχεδόν όλος ο κόσμος μιλάει αγγλικά. Εχουμε μεταφραστή και ειλικρινά όλοι εδώ μας φέρονται καταπληκτικά».


sentragoal.gr