ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Καπαρός: «Η ΑΕΚ πέτυχε»


Το 1998 ο Μανόλο Χιμένεθ κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στη Χαέν. Εχοντας παίξει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο -αυτό του 1990 στην Ιταλία- και με το κοντέρ να γράφει γεμάτες σεζόν στη Σεβίλλη, ο νυν προπονητής της ΑΕΚ αποφάσισε να συνεχίσει στον κόσμο του ποδοσφαίρου.


Παρακολούθησε μαθήματα προπονητικής και το 2000 έπιασε την πρώτη του δουλειά. Στον πάγκο της Βιγιαρεάλ, ως δεύτερος προπονητής. Πρώτος ήταν ο Χοακίν Καπαρός. Η κοινή τους περιπέτεια στο «Μαδριγάλ» κράτησε για επτά παιχνίδια. Ωστόσο, δεν ήταν η μοναδική. Πήγαν πακέτο στη Σεβίλλη.

Ο τεχνικός διευθυντής με το αετίσιο μάτι, Μόντσι, έδωσε στον Καπαρός τον πάγκο της πρώτης ομάδας, ενώ ο Χιμένεθ εργάστηκε στα τμήματα υποδομής και στη δεύτερη ομάδα. Από αυτά τα πόστα συνεργάστηκαν για πέντε χρόνια. Αν κάποιος λοιπόν ξέρει από την καλή και την ανάποδη τον νέο τεχνικό της ΑΕΚ, είναι αυτός.

«Νομίζω πως η ΑΕΚ έκανε σωστή επιλογή. Η διοίκησή της πραγματοποίησε μια πολύ καλή μεταγραφή» δήλωσε στο «Goal» ο προπονητής της Αθλέτικ Μπιλμπάο. «Γνωρίζω πως ο σύλλογος είναι ιστορικός στην Ελλάδα και πως το τελευταίο διάστημα δεν έχει επιτυχίες.

Ο Μανόλο έχει την ικανότητα και τις γνώσεις ώστε να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση ενός τίτλου» πρόσθεσε και συνέχισε: «Είναι εργατικός και προσηλωμένος στο στόχο του». Βέβαια, ο Καπαρός πρόπερσι κάρφωσε τον πολύ καλό του φίλο. Η Αθλέτικ έφτασε στον τελικό αποκλείοντας τη Σεβίλλη. Οι οπαδοί της ομάδας της Ανδαλουσίας δεν το συγχώρεσαν ποτέ στον Χιμένεθ.

- Δεν νομίζετε, όμως, πως του λείπει πείρα;

«Οχι. Ηταν ποδοσφαιριστής σε υψηλό επίπεδο και τα τελευταία δέκα χρόνια βρίσκεται στους πάγκους. Είτε της Σεβίλλης Β' είτε της πρώτης ομάδας της Σεβίλλης. Διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία για να πετύχει στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Την εγγύηση του Καπαρός διαθέτει και η ομάδα υποστήριξης του Μανόλο Χιμένεθ. «Το τεχνικό τιμ του απαρτίζεται από επαγγελματίες που γνωρίζουν καλά τη δουλειά τους και θα μπορέσουν κι αυτοί να βοηθήσουν την ομάδα». Κι αν ορισμένοι θεωρούν πως δεν έχει πείρα, έχει ένα χαρακτηριστικό που περισσεύει.

«Είναι παθιασμένος με τη δουλειά του. Θα μπορέσει να φέρει βόλτα την κατάσταση ακόμη και σε μια δύσκολη περίοδο όπως αυτή, που θα χρειαστεί να αρχίσει από το μηδέν σε μια νέα χώρα κι ένα διαφορετικό πρωτάθλημα». Και τη Σεβίλλη δεν την ανέλαβε όταν όλα ήταν ρόδινα.


sentragoal.gr