ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ενας για όλους, όλοι για έναν! ! !

Η νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό αποτελεί ήδη παρελθόν. Αυτό που μένει όμως για την ΑΕΚ είναι ότι πλέον αρχίζει να θυμίζει και πάλι ομάδα. Ο Χιμένεθ κάνοντας σε αυτό το 15ήμερο που βρίσκεται στην Ενωση τα αυτονόητα έχει κατορθώσει να κερδίσει τους παίκτες του, να αξιοποιήσει όλο το υλικό που έχει στη διάθεσή του και να μετατρέψει τα αποδυτήρια σε μια γροθιά.

Κάτι που γίνεται όλο και πιο διακριτό από αγωνιστική σε αγωνιστική, με τους «κιτρινόμαυρους» να δείχνουν πως είναι μια οικογένεια και πως προτάσσουν το ένας για όλους και όλοι για έναν. Αυτό φάνηκε ακόμα περισσότερο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τόσο από τις αλληλοκαλύψεις και το ομαδικό πνεύμα που έβγαζαν εντός αγωνιστικού χώρου όσο και από τις αντιδράσεις τους μετά το ματς.

Χωρίς θριαμβολογίες και ακρότητες, αλλά με τα χαμόγελα της ικανοποίησης χαραγμένα στο πρόσωπό τους οι «κιτρινόμαυροι» έζησαν στο έπακρο τη νίκη στο ντέρμπι, αναγνωρίζοντας βεβαίως πως πρέπει να δείξουν ανάλογο πρόσωπο και στη συνέχεια.

Τα συγχαρητήρια και τα πειράγματα μεταξύ των «κιτρινόμαυρων» έδιναν και έπαιρναν, με τα κεράσματα στις πίτσες (είναι το φαγητό που έχει καθιερώσει ο Χιμένεθ μετά τα ματς) να μην έχουν τελειωμό.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Χιμένεθ που περίμενε έναν έναν τους παίκτες του στα αποδυτήρια και τους ευχαριστούσε για το πάθος και την απόδοσή τους, αλλά και η διοίκηση της ΑΕΚ που επιβράβευσε τους ποδοσφαιριστές με το πριμ των 100.000 ευρώ.

«Τους τα 'δειξες» 

Πρόκειται για το «φονικό όπλο» της ΑΕΚ. Τον παίκτη που ανά πάσα στιγμή μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα. Ο Ράφικ Τζιμπούρ άνοιξε λογαριασμό κόντρα στον Παναθηναϊκό και με τα κιτρινόμαυρα (είχε σκοράρει εναντίον του με Πανιώνιο και Ατρόμητο), δικαιώνοντας την υπόσχεση που είχε δώσει στον Βασίλη Δημητριάδη πριν από το ματς.

Συγκεκριμένα, ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, που είναι ο άνθρωπος που έχει από κοντά τον Γαλλοαλγερινό, «χτίζοντας» μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί του και κάνοντάς τον αναπόσπαστο μέλος της ομάδας, του είχε πει χαριτολογώντας σε μια προσπάθεια να τον ντοπάρει πριν από το ματς: «Εχεις τα α...δια να τους γ....σεις;».

Με τον Τζιμπούρ να μπαίνει στο ΟΑΚΑ, να σκοράρει μόλις στο 4' και να σπεύδει στην αγκαλιά του Δημητριάδη μετά το ματς, που του φώναζε: «Τους τα 'δειξες»! Πέρα από τον Δημητριάδη, πάντως, για τον Τζιμπούρ στάζει μέλι και ο Χιμένεθ, που έχει να λέει για τα φοβερά προσόντα του
Γαλλοαλγερινού. Ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει εντυπωσιαστεί τόσο με την υψηλή αερόβια ικανότητα του παίκτη όσο και με την ταχύτητά του και το γεγονός πως μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο και το αποδεικνύει.

«Θα παίζεις μέχρι τα 40»

Συγκλονιστική ήταν η παρουσία και του Τραϊανού Δέλλα. Δεν είναι τυχαία η ατάκα που του είπε ο Δημητριάδης με τη λήξη της αναμέτρησης πως... «αν συνεχίσεις έτσι, θα παίζεις μέχρι τα 40». Και όντως ο «Κολοσσός» δείχνει πως όσο περισσότερο αγωνίζεται τόσο βρίσκει το ρυθμό του.

Ο Χιμένεθ πίνει νερό στο όνομά του, καθώς ο «Τράι», πέρα από την προσωπική του απόδοση, είναι και ο καθοδηγητής όλης της άμυνας, ο δεύτερος προπονητής εντός αγωνιστικού χώρου. Βέβαια ο Ισπανός αντιλαμβάνεται πως λόγω ηλικίας πρέπει να είναι προσεκτικός με τη διαχείρισή του για να μην τον επιβαρύνει και να του δώσει τις απαραίτητες ανάσες.

Βγήκε από τη... ναφθαλίνη 

Ο Μανόλο Χιμένεθ τον προετοίμαζε όλη την εβδομάδα μένοντας συνεπής σε όσα έλεγε πως υπολογίζει σε όλους τους παίκτες που του δείχνουν πως μπορούν να προσφέρουν. Κι όντως, ο Κλαούντιο Νταντόμο βγήκε από τη... ναφθαλίνη και έδειξε πως μπορεί να δώσει λύσεις.

Στην ΑΕΚ υπάρχει ικανοποίηση από την απόδοσή του, καθώς πρόκειται για παίκτη με εμπειρίες που, αν αποκτήσει ρυθμό, θα μπορέσει σε βάθος χρόνου να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες. Βεβαίως, δεν διαθέτει την ποιότητα για να κάνει τη διαφορά στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Χιμένεθ να τον προστατεύει βάζοντας και τον Λαγό μπροστά του για να του δίνει βοήθειες.

Πάντως, προκάλεσε θετική εντύπωση πως ο Ουρουγουανός, όταν βρήκε τους χώρους, πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες, ολοκληρώνοντας κάποιες εξ αυτών, με αποκορύφωμα τη σέντρα στον Τζιμπούρ, με τον Γαλλοαλγερινό, ωστόσο, να μην καταφέρνει να βάλει την μπάλα στα δίχτυα.
 
Η αθόρυβη δουλειά του Νασούτι

Από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και η παρουσία του Κριστιάν Νασούτι. Ο Αργεντινός στόπερ ήταν σταθερός και με την πείρα του δεν επέτρεψε στους «πράσινους» να απειλήσουν επί της ουσίας τον Σάχα.

Εδειξε πολύ συγκεντρωμένος, συγκροτημένος και ψύχραιμος, στοιχείο που αρέσει πολύ στον Χιμένεθ. Μάλιστα, ο Ισπανός θεωρεί πως παρ' όλο που ο Νασούτι υστερεί σε ταχύτητα, μπορεί με την πείρα του να καλύψει σωστά τους χώρους και να βοηθήσει στη θωράκιση της «κιτρινόμαυρης» άμυνας.

«Ακόμα δεν είδατε τίποτα» 

Εχει κάνει ένα από τα πιο μεστά και ουσιαστικά παιχνίδια του με την ΑΕΚ. Ο Μανόλο Χιμένεθ στάζει μέλι για τα προσόντα του και θεωρεί πως ο Γρηγόρης Μάκος είναι ο καλύτερος χαφ που έχει αυτήν τη στιγμή στη διάθεσή του. Ο Ισπανός είναι εντυπωσιασμένος από την ταχύτητα του 23χρονου μέσου και θεωρεί οτι είναι πολύ γρήγορος για τη θέση του και μπορεί, αν βελτιώσει ακόμα κάποια στοιχεία, να αφήσει ιστορία.

Είναι χαρακτηριστικό πως αναφερόμενος στον Μάκο ο Χιμένεθ έλεγε στους συνεργάτες του... «ακόμα δεν είδατε τίποτα» αναγνωρίζοντας τις ικανότητες του νεαρού μέσου. Μάλιστα, πιστεύει πολύ και στο σουτ του και γι' αυτό τον προτρέπει διαρκώς να το αξιοποιεί και να σουτάρει είτε όταν αγωνίζεται ως καθαρός κόφτης είτε ως ενδιάμεσος μεταξύ κέντρου και επίθεσης.

Συνολικά πάντως ο 46χρονος τεχνικός είναι πολύ ικανοποιημένος από τον διεθνή μέσο τόσο για τα αγωνιστικά του στοιχεία, καθώς δείχνει πολύ κοντρολαρισμένος, όσο και για το πάθος που αρχίζει να βγάζει, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την περσινή νωθρή παρουσία του. Μάλιστα, όπως λεγόταν, αν δεν γινόταν αναγκαστικά αλλαγή στο 66' δεν θα έπαιρνε ο Παναθηναϊκός μέτρα στο δεύτερο ημίχρονο και ενδεχομένως να κέρδιζαν με πιο ευρύ σκορ.

Εβγαλε Λαγό από το καπέλο 

Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχει δώσει ρεσιτάλ. Εκανε ίσως το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο Παναγιώτης Λαγός, αγωνιζόμενος στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής, στην οποία έπαιζε στις μικρές εθνικές ομάδες και έφτιαξε όνομα ως παίκτης του Ηρακλή, έδειξε την Κυριακή πως αυτή είναι η κανονική του θέση. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι τρέχει ασταμάτητα έχοντας φοβερές αντοχές.

Μάλιστα, έχοντας αγωνιστεί και ως αριστερό μπακ, δείχνει να αντιλαμβάνεται πλέον πώς πρέπει να καλύπτει και την άμυνα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Χιμένεθ θεωρεί πως αν βελτιωθεί ακόμα περισσότερο στα αμυντικά του καθήκοντα, θα αποτελέσει έναν μοντέρνο μπακ χαφ που θα κάνει τη διαφορά.

Επιπλέον, ο Λαγός, έχοντας ξεπεράσει πλήρως τους τραυματισμούς του και έχοντας αφοσιωθεί στο έπακρο στις προπονήσεις, βγάζει μια ωριμότητα που του έλειπε τα προηγούμενα χρόνια και δείχνει ικανή να τον απελευθερώσει ακόμα περισσότερο στο παιχνίδι του και να του δώσει την ώθηση να δείξει ακόμα καλύτερα στοιχεία.

Αξιοποιεί την τεχνική του

Αλλη μια έκπληξη που επιφύλαξε ο Χιμένεθ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν η χρησιμοποίηση του Ρότζερ Γκερέιρο στο βασικό σχήμα. Το σχέδιο του Ισπανού ήταν να εκμεταλλευτεί το καλό αριστερό πόδι του Βραζιλιάνου, με το οποίο μπορεί να απειλήσει τόσο στα στημένα, αλλά και να περάσει καλές κάθετες πάσες.

Γι' αυτό και ο Χιμένεθ τον έβαλε μπροστά από τους Μάκο και Καφέ για να κάνει λιγότερα χιλιόμετρα και να μη χρειαστεί να τρέχει πολύ, που ούτως ή άλλως δεν είναι το φόρτε του.
Η εντολή στον Γκερέιρο ήταν να πιέζει στην πρώτη πάσα, όπως έκανε με τους Ζιλμπέρτο και Κατσουράνη, και να προσπαθεί να πιέσει όσο περισσότερο γίνεται. Βλέπετε, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έχει δεδομένα τεχνικές ικανότητες, αλλά επειδή είναι αργός ο Χιμένεθ προσπαθεί να τον αξιοποιήσει με συγκεκριμένο τρόπο. Μάλιστα, θεωρεί πως με τα παιχνίδια θα βρει ρυθμό και θα μπορέσει να προσφέρει ακόμα περισσότερο.

Ξεψαρώνει ο μικρός

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα στο ματς με την Αντερλεχτ και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο λόγος για τον Ανέστη Αργυρίου. Τον νεαρό δεξί μπακ, για τον οποίο ο Χιμένεθ θεωρεί πως έπεσε στη φωτιά και δεν κάηκε. Βλέπετε, πρόκειται για ένα παιδί που έχει ικανότητες, είναι γρήγορο και αυτό που του λείπει είναι η βελτίωση της τακτικής του.

Οπως επίσης και να περιορίσει τα αβίαστα λάθη στα οποίο υποπίπτει κυρίως λόγο απειρίας. Πάντως, ο Ισπανός τεχνικός δείχνει να τον υπολογίζει και είναι αποφασισμένος να δουλέψει μαζί του, καθώς θεωρεί πως με σωστή διαχείριση μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις.


sentragoal.gr