ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

"Θα μείνουν Σκόκο, Μπλάνκο, Τζεμπούρ"

Ο Σταύρος Αδαμίδης προέβη σε αποκαλύψεις κατά τη διάρκεια της πτήσης της αποστολής της ΑΕΚ για τις Βρυξέλλες, καθώς ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για πολλά θέματα. Μεταξύ αυτών τόνισε πως θα παραμείνουν στην Ένωση οι Νάτσο Σκόκο, Ισμαέλ Μπλάνκο και Ραφίκ Τζεμπούρ.

Αρχικά ρωτήθηκε για το νέο προπονητή της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, και δήλωσε σχετικά:

"Ποτέ δεν ξέρεις στο 100% αν θα πετύχει ένας προπονητής. Ακόμη κι αν δεν πετύχει ο συγκεκριμένος, όμως, να είστε βέβαιοι ότι θα έχει δουλέψει πάρα πολύ. Δουλεύει όλη τη μέρα και μας είπε ότι είναι ευχαριστημένος, τόσο από την ανταπόκριση των παικτών, όσο και από τη διάθεσή τους.

Χθες (σ.σ. την Τρίτη) μιλήσαμε επί τρεις ώρες στο τηλέφωνο, από τις 17:00 έως τις 20:00. Μου έθιξε τόσα θέματα, από το πιο μικρό έως το πιο σημαντικό. Θέλει να τα λύνει όλα. Στο ξενοδοχείο που έμενε η ομάδα στη Θεσσαλονίκη, άκουγα φωνές από τους ποδοσφαιριστές από κάτι παιχνίδια που έπαιζαν σε μια αίθουσα και «ΑΕΚ, ΑΕΚ, ΑΕΚ». Είδα χαμογελαστά πρόσωπα λίγες ώρες πριν από ένα παιχνίδι και παίκτες μας να φωνάζουν «ΑΕΚ». Δεν είναι σημαντικά όλα αυτά;


Ο Χιμένεθ ήθελε πολύ να έρθει, πήγαμε και τον είδαμε και δεύτερη φορά και πιστεύω ότι κάναμε πολύ καλή επιλογή. Ζυγίσαμε τα υπέρ και τα κατά του Χιμένεθ με τον Λε Γκουέν, ο οποίος επίσης ήθελε να έρθει. Ξεκινήσαμε τη σύσκεψη για να αποφασίσουμε στις 17:00 και στις 19:00 ειδοποιηθήκαμε ότι ο Λε Γκουέν αποδέχεται την πρότασή μας.


Συζητούσαμε 5-6 ώρες. Με είχε πιάσει το στομάχι μου. Αυτό που μέτρησε περισσότερο, είναι η επιθυμία που είδαμε στον Χιμένεθ από την πρώτη μέρα που τον συναντήσαμε. Έχετε δει πολλές φορές προπονητή να φέρνει ψυχολόγο στην Ελλάδα; Με τους συνεργάτες του συγκροτούν ένα πολύ δυνατά δεμένο τιμ και δουλεύουν για τον κοινό στόχο. Αυτή τη στιγμή έχει βάλει παιχνίδια της Άντερλεχτ στο φορητό του υπολογιστή και τα βλέπει
".

Ερωτηθείς για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, επεσήμανε:


"Δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τον Μπάγεβιτς, ο οποίος άλλωστε έφυγε σαν κύριος. Είναι προπονητής άλλης ομάδας τώρα κι αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει εμάς είναι ο προπονητής μας και η ομάδα μας. Με τον Μπάγεβιτς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, θα είμαστε πάντα φίλοι".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα σχετικά με την παραμονή ή όχι των Σκόκο, Μπλάνκο και Τζεμπούρ: "Πιστεύω ότι θα μείνουν όλοι τελικά! Ο Τζεμπούρ θα υπογράψει μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, όλα είναι έτοιμα. Με τον Σκόκο έχουμε ανεβάσει κατά πολύ την προσφορά μας και πιστεύω ότι τελικά θα μείνει. Ας περάσουν πρώτα τα παιχνίδια με την Άντερλεχτ και τον Παναθηναϊκό".

Αναφορικά με το ζήτημα της ρευστότητας που υπάρχει στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, είπε:


"Όλες οι ΠΑΕ έχουν ένα ζήτημα ρευστότητας. Και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Δώσαμε τον προηγούμενο μήνα 1,5 εκατ. στην εφορία. Κάθε μήνα πληρώνουμε σίγουρα 400.000 ευρώ στην εφορία. Ο κόσμος θα πρέπει να στηρίξει την ομάδα και γι' αυτό. Να έρθει στο γήπεδο για να μας δώσει και μια ανάσα".
Σχετικά με το προπονητικό, τόνισε: 


"Έχουμε δύο φοβερά γήπεδα και ετοιμάζεται και το τρίτο. Στα δύο έτοιμα θα χρειαστεί τώρα πάτημα και κούρεμα. Σε 15 ημέρες μπαίνουμε μέσα.

Ο Μανόλο θέλει να φύγουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Δεν μπορεί να κάνει προπόνηση στους Θρακομακεδόνες. Είναι βούρκος τα γήπεδα, ειδικά τώρα που έβρεξε και δεν θα πειράζει τον προπονητή να πηγαίνουμε για 2-3 εβδομάδες και να αλλάζουμε στο ξενοδοχείο μέχρι να ετοιμαστούν τα αποδυτήρια.

Τώρα, άλλωστε, μένουν λεπτομέρειες για να ολοκληρωθούν. Χρειάζεται βάψιμο, να μπουν κάποιοι είδη υγιεινής και κάτι ηλεκτρολογικά. Ήδη διαμορφώνεται ο περιβάλλον χώρος, φτιάχνουν γραμμές στα πάρκινγκ, μπαίνουν και φώτα εξωτερικά και αρχίζει να παίρνει όλο το προπονητικό κέντρο μια μορφή
".

Τέλος, μίλησε για το θέμα του γηπέδου, εκφράζοντας τη σιγουριά του σχετικά με την κατασκευή του: 

"Το γήπεδο 100% μπορεί να γίνει. Έχουμε μιλήσει με όλους τους πολιτικούς φορείς όλα τα κόμματα και έχουμε συμφωνήσει ότι θα υπογράψουμε ένα χαρτί που θα αναφέρει ότι συναινούν στην κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια και πως αν χρειαστεί, θα πάρουν το μέρος της ΑΕΚ. Γήπεδο 30.000 θέσεων είναι μια χαρά για την ΑΕΚ. Είναι ότι πρέπει. Δεν θυμίζει κάποιο συγκεκριμένο γήπεδο το σχέδιό μας κι έχουν γίνει αλλαγές σε σχέση με σχέδιο Μελισσανίδη".

Για το αν θα υπάρξουν αντιδράσεις, είπε:
"Ο συντελεστής δόμησης είναι 1,4, όπως ακριβώς είναι στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Υπάρχουν κάποια μικρά προβλήματα με το άλσος που θα πρέπει να ξεπεράσουμε και πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν. Το οικόπεδο, στο οποίο θέλουμε να κατασκευάσουμε το κλειστό γυμναστήριο των 5.000 θέσεων, το πουλάει η τράπεζα Πειραιώς. Τα κόστη έχουν πέσει. Το γήπεδο της Εσπανιόλ στην Ισπανία κοστίζει 66 εκατ. ευρώ και είναι 40.000 θέσεων.

Γιατί να υπάρξουν αντιδράσεις από την Πολιτεία ή μεμονωμένους; Προσφέρουμε θέσεις εργασίας και ένα έργο ανάπτυξης σε μια εξαθλιωμένη περιοχή. Εμπορικά μαγαζιά και εστιατόρια κλείνουν κάθε μέρα. Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το πιστεύουν και οι ίδιοι οι κάτοικοι. Πιστεύω ότι θα συμφωνούν τώρα κι αυτοί οι 131 που είχαν προσφύγει. Θα ενημερώσουμε, πάντως, για το σχέδιό μας τους κατοίκους και τους μαγαζάτορες της περιοχής
".

Για το πρόβλημα της πρόσβασης, υποστήριξε: "Πάντα αυτήν την πρόσβαση είχαμε. Θα υπάρχει και πάρκινγκ 1200 θέσεων".

Η τελευταία ερώτηση που του έγινε για το γηπεδικό αφορούσε το αν προτίθεται ο Πέτρος Παππάς να χρηματοδοτήσει το έργο.

"Είναι γεγονός ότι ο Πέτρος Παππάς ενδιαφέρεται σοβαρά και θέλει πάρα πολύ να γίνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι ένα έργο ζωής. Ελπίζω να βρεθούν κι άλλοι ΑΕΚτσήδες να βοηθήσουν στην ιδιωτική χρηματοδότηση όταν έρθει η ώρα. Δεν υπάρχει βιωσιμότητα και μέλλον στην ΑΕΚ αν δεν υπάρχει γήπεδο. Αλλιώς, θα είμαστε συνεχώς στο «δώσε» και κάποια στιγμή, αυτοί που δίνουν, θα βαρεθούν να δίνουν. Το γηπεδικό είναι πρωταρχικός μας στόχος πλέον, τώρα που μπήκαν τα πράγματα σε μια τάξη και ηρεμήσαμε", απάντησε ο πρόεδρος της Ένωσης.

sport24.gr