ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Μανολο στον απολυτο βαθμο.

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ δεν σταμάτησε στιγμή να λέει στους συνεργάτες του πως ζει και αναπνέει για την πρεμιέρα του στον πάγκο της Ενωσης. Και όπως φάνηκε, το εννοούσε.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έζησε με ένταση την κάθε στιγμή του χθεσινού ντέρμπι και το «Goal» κατέγραψε καρέ καρέ τις αντιδράσεις του από το πρώτο λεπτό που πάτησε το χόρτο του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η πρώτη κίνηση του Ισπανού τεχνικού με το που εισήλθε στο γήπεδο ήταν να σκύψει, να πιάσει ευλαβικά το χορτάρι και να κάνει το σταυρό του. Αλλωστε, δεν έχει κρύψει το πόσο θρήσκος είναι, γεγονός που είχε φανεί από τις επικλήσεις του στον Θεό κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του.

Εχοντας ένα πολύ ήρεμο βλέμμα και μια φιλήσυχη έκφραση στο πρόσωπο κατευθύνθηκε συνοδευόμενος από τον συνεργάτη του Αλέξανδρο Κολιάδη στο κέντρο του γηπέδου. Εκεί ο μεταφραστής της ομάδας άρχισε να του διηγείται τις εμπειρίες του από τα ντέρμπι κόντρα στον Αρη όταν δούλευε στον Ηρακλή.

Του έδειχνε τους πάγκους και τα πέταλα του γηπέδου, προφανώς εξηγώντας του την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι των «κιτρινόμαυρων» του Βορρά, με τον Χιμένεθ να ακούει με ιδιαίτερη προσοχή και να αδημονεί να ξεκινήσει η αναμέτρηση.

Κάτι που φάνηκε από το γεγονός πως από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου ο Ισπανός δεν έκατσε στιγμή στον πάγκο και παρά τη βροχή που έπεφτε έντονα στα τελευταία λεπτά, αλλά και το γεγονός πως η ομάδα του έδειχνε να καθαρίζει το παιχνίδι δεν σταμάτησε να δίνει διαρκώς οδηγίες στους παίκτες του.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως ακόμα και στο γκολ του Καφέ που άνοιξε το σκορ ο Χιμένεθ δεν πανηγύρισε, αλλά έσπευσε να δώσει οδηγίες στους Μανωλά και Ντιόπ που βρίσκονταν κοντά του εκείνη τη στιγμή.

Πάντως, οι πρώτοι που άκουσαν τις παρατηρήσεις του ήταν οι Λεονάρντο και Σκόκο. Ο 46χρονος τεχνικός τούς ζητούσε διαρκώς να γυρίζουν και να μαρκάρουν για να δίνουν βοήθειες στους Γιάχιτς και Λαγό αντίστοιχα.

Παράλληλα, ζητούσε από τους «κιτρινόμαυρους» να πιέζουν ψηλά, κάτι στο οποίο δούλευε και στις προπονήσεις καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Μάλιστα, σε κάποια φάση στο πρώτο ημίχρονο, όταν η ΑΕΚ κέρδισε την μπάλα και έφυγε μπροστά μόνο ο Σκόκο, παρ' όλο που δεν πρόλαβε την μπάλα, τον χειροκρότησε, επιβραβεύοντάς τον έτσι για την προσπάθειά του.

Ο Ισπανός ζούσε τόσο έντονα το παιχνίδι που προσπαθούσε να κατευθύνει τους παίκτες του ακόμα και στο σε ποιον να δώσουν πάσα, ενώ δεν έλειψαν και οι φωνές σε κάποιες στιγμές ασυνεννοησίας και αβίαστων λαθών.

Υπομονή και σίγουρες πάσες ήταν τα λόγια που έλεγε σε κάθε σχεδόν φάση κάνοντας χαρακτηριστικές κινήσεις με τα χέρια, προσπαθώντας να γίνει κατανοητός από τους ποδοσφαιριστές του. Ιδιαίτερη πάντως ήταν και η στιγμή που διαδραματίστηκε με τη λήξη της αναμέτρησης.

Βλέπετε, ενώ οι παίκτες της Ενωσης είχαν γίνει ένα κουβάρι και πανηγύριζαν στο κέντρο του γηπέδου, ο Χιμένεθ που είχε μείνει στον πάγκο έσπευσε να συνοδεύσει τον Ντιόπ που κούτσαινε από τις κράμπες στα αποδυτήρια.

Μάλιστα, εκείνη τη στιγμή πέρασε από δίπλα το ειδικό όχημα που μεταφέρει τους τραυματίες, με τον Χιμένεθ να κάνει νόημα στον οδηγό να σταματήσει, παροτρύνοντας τον Ντιόπ να ανέβει πάνω.

Ο Σενεγαλέζος αιφνιδιασμένος είπε στον προπονητή του πως μπορεί να περπατήσει και δεν χρειαζόταν μεταφορά, με τον Ισπανό, ωστόσο, να επιμένει. Τελικά ο Ντιόπ του εξήγησε πως είναι σε θέση να περπατήσει και οι δυο τους κατευθύνθηκαν με αργά βήματα στα αποδυτήρια του γηπέδου.


sentragoal.gr