ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Aφιέρωμα της Daily Telegraph στην ΑΕΚ.

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία και παλαιότερη εφημερίδα της Αυστραλίας έχει εκτενή αφιέρωμα στην Ένωση, με ιστορικές αναφορές αλλά και με τους πρωταγωνιστές του τώρα.

 

Η Daily Telegraph είναι μία από τις πιο παλιές σε κυκλοφορία εφημερίδες της Αυστραλίας. Πουλάει χιλιάδες φύλλα καθημερινά και στο αθλητικό της ένθετο ξεχωρίζουν οι ιπποδρομίες, οι κυνοδρομίες (!) και περισσότερο από όλα το αυστραλέζικο ποδόσφαιρο ή αλλιώς «ausie rules». Είναι το εθνικό σπορ της χώρας. Εχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με το ράγκμπι, αλλά είναι πολύ πιο σκληρό και δεν χρησιμοποιούνται από τους αθλητές οι προστατευτικές μάσκες. Το ποδόσφαιρο έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και πλέον αφιερώνονται αρκετές στήλες καθημερινά. Σε μία από αυτές ήταν και το όνομα της ΑΕΚ.

«Είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 1924 και τα αρχικά της σημαίνουν Αθλητική Ενωση Κωνσταντινουπόλεως, διότι ιδρύθηκε από Ελληνες που ζούσαν στην Τουρκία. Εχει κερδίσει 11 πρωταθλήματα, 13 Κύπελλα, 1 Λιγκ Καπ και ένα Σούπερ Καπ. Εχει επιτυχίες και σε άλλα σπορ όπως το μπάσκετ, το βόλεϊ, το χάντμπολ, η ποδηλασία και το σκάκι. Αγωνίζεται στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας χωρητικότητας 65.000 θεατών. Το έμψυχο υλικό αποτελείται από 28 παίκτες.

Ο Ρέφικ Τζιμπούρ αγωνίστηκε στο Μουντιάλ με την εθνική Αλγερίας και αναμένεται να είναι από τους βασικούς στην επίθεση της ΑΕΚ, παρέα με τον Ισμαέλ Μπλάνκο τον αργεντινό σκόρερ της ομάδας.
Ο νεαρός αμυντικός Κώστας Μανωλάς είναι το μεγάλο ταλέντο της ομάδας, ενώ ο μέσος Γρηγόρης Μάκος έχασε για λίγο τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Ελλάδας.

Ο συμπατριώτης μας, ο Νέιθεν Μπερνς θα προσπαθήσει στο τουρνουά αυτό να πείσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς πως αξίζει μια θέση στην ομάδα. Πέρυσι ήταν δανεικός στην Κέρκυρα και αγωνίστηκε σε πολλά παιχνίδια. Η ΑΕΚ θα έχει έντονη την παρουσία των φιλάθλων της, οι οποίοι συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο θερμούς της χώρας».

aek365.gr