ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Προετοιμάζουν λύσεις στο γηπεδικό.

Βέβαιοι πως από εδώ και πέρα η ΑΕΚ θα προχωρά υπό καθεστώς ομαλότητας εμφανίζονται οι Παππάς, Νοτιάς και Αδαμίδης. Παράλληλα, προχωρούν για εύρεση λύσεων στα θέματα γηπέδου, προπονητικού κέντρου και ομολογιακού δανείου!

Είναι γεγονός πως τα έσοδα της ΠΑΕ κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα. Και παρά τις σημαντικές μειώσεις εξόδων (μόνο από τα συμβόλαια που αποχώρησαν η ΑΕΚ κέρδισε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ), το άνοιγμα προσδιορίζεται σε 10-11 εκατ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα θα τα βάλουν οι μέτοχοι. Οπως έκαναν πέρυσι, όταν έβαλαν 12 εκατ. ευρώ και ειδικά στο διάστημα από την 1η Γενάρη ως τις 30 Μαΐου 10 εκατ. ευρώ. Φέτος, πάντως, ισχυρίζονται πως θα υπάρχει ροή εσόδων και δεν πρόκειται να παρουσιαστεί πρόβλημα.

Δάνειο και Empire και έλεγχος

Παράλληλα, η ΠΑΕ είχε προχωρήσει σε συζητήσεις πριν από 15 ημέρες με τη Morgan Stanley για το ομολογιακό δάνειο. Η ΑΕΚ έχει σταματήσει να καλύπτει το δάνειο και πλέον η οφειλή έχει φτάσει τα 7 εκατ. ευρώ, το οποίο διαπραγματεύονται για να αποπληρώσουν ή να αγοράσουν. Λύση φαίνεται πως έχει βρεθεί και με την Empire, την εταιρεία που εκμεταλλεύεται εμπορικά το σήμα της ΑΕΚ. Η συμφωνία με την Puma προβλέπει πως η ΑΕΚ θα κληθεί να πληρώσει 1 εκατ. ευρώ, αντί των 7 εκατ. ευρώ που όφειλε.
Η εξόφληση θα γίνει σε τέσσερις ετήσιες δόσεις των 250.000 ευρώ και θα καλύπτεται από τις εισπράξεις της Empire. Η Empire θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Μόλις υπογραφεί η συμφωνία με την Puma, θα αποχωρήσει από την προεδρία της ο Νίκος Θανόπουλος και θα αναλάβει ο Σταύρος Αδαμίδης.

Οσον αφορά τον διαχειριστικό έλεγχο, εξελίσσεται κανονικά κάθε μέρα. Εκτιμούν πως στις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχει εκδοθεί πόρισμα από την BDO. Η διοίκηση επιθυμεί να το δώσει στη δημοσιότητα, όπως έκανε και με τον οικονομικό έλεγχο.

Γήπεδο και προπονητικό

Ως το φθινόπωρο θα ξέρουν οριστικά στην ΑΕΚ αν μπορεί να γίνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια με 30.000 θέσεις, 800 θέσεις πάρκινγκ και 5.000 τ.μ. εμπορικές χρήσεις. Ενδεχομένως να προχωρήσουν σε σχεδιασμό με μετατόπιση του γηπέδου προς το άλσος. Συζητούν και για το χώρο του παλιού εργοστασίου της Μπριτάνικα, ο οποίος ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να φιλοξενήσει κλειστό γήπεδο 5.000 θέσεων και άλλες εμπορικές χρήσεις 7.500 τ.μ. Η πολιτεία έχει δείξει διάθεση να συμβάλει στη χωροθέτηση του έργου.

Υπάρχει ενδιαφέρον από υποψήφιους χρηματοδότες, έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις από τον Αδαμίδη. Το συνολικό κόστος εκτιμούν οι αρχιτέκτονες πως θα είναι στα 100-110 εκατ. ευρώ, αλλά στην ΑΕΚ υπολογίζουν να φτάσει στα 140 εκατ. ευρώ. Οσον αφορά το προπονητικό, η σύμβαση θα υπογραφεί όταν θα μπει η ομάδα μέσα και από τότε θα αρχίσει να «τρέχει» το νοίκι των 600.000 ευρώ ετησίως. Τέλη Αυγούστου αναμένεται να είναι έτοιμο για την ομάδα. Το ένα γήπεδο θα είναι έτοιμο σε 7-10 ημέρες και το άλλο σε 15-20 ημέρες, ενώ θα είναι έτοιμοι οι βοηθητικοί χώροι και τα αποδυτήρια. Παράλληλα, έχουν καταγγείλει τη σύμβαση της ΠΑΕ με τα γραφεία στη Γράμμου και ως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει φύγει από εκεί.

sentragoal.gr