ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Η ΑΕΚ της Αυστρίας!


Βελτιωμένη, ενωμένη, αλλαγμένη. Η νέα ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς φέτος εκπέμπει υγεία εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Πρόσωπα χαμογελαστά, ευδιάθετα και με όρεξη για σκληρή δουλειά. Οικογενειακό κλίμα -με έντονο το ελληνικό στοιχείο- και πειράγματα όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Σε συνδυασμό με την ηρεμία στα διοικητικά η Ένωση έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει.

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ έκτός απ'τα τρία νικηφόρα φιλικά, περιελάμβανε πολλλή δουλειά στη φυσική κατάσταση, ενώ και στην τακτική οι παίκτες έδειξαν να αφομοιώνουν την αγωνιστική φιλοσοφία που θέλει να εφαρμόσει ο προπονητής, αν και τους έλειπε κάπως η φρεσκάδα λόγω της κούρασης. Οι γραμμές είναι κοντά, υπάρχει ανάπτυξη από τα άκρα, καλή κυκλοφορία της μπάλας και πίεση ψηλά με το παράγγελμα να δίνει απ’ το κέντρο ο αρχηγός Παντελής Καφές. Αν και είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, τα πρώτα δείγματα γραφής είναι θετικά. Αρκεί να μην υπάρξουν προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ την τελευταία στιγμή, κάτι που δεν θέλει ούτε να σκέφτεται ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.
Η επιστροφή Δέλλα- Λυμπερόπουλου 

Αναμφίβολα οι παλιοί "νέοι" Τραιανός Δέλλας και Νίκος Λυμπερόπουλος έχουν προσδώσει εμπειρία, προσωπικότητα και αγωνιστική πειθαρχία στην ομάδα. Σύμβολα της ΑΕΚ τους χαρακτηρίζουν οι συμπαίκτες τους και ο σεβασμός που εκπέμπουν λειτουργεί ευεργετικά τόσο στ’ αποδυτήρια και στις ελεύθερες ώρες τους όσο και εντός των τεσσάρων γραμμών. Γύρω τους χτίζονται σχέσεις εμπιστοσύνης ώστε η Ένωση να παρατάξει ένα ομοιογενές σύνολο που θα παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο και θα είναι εξίσου αποτελεσματική ανασταλτικά. Ο Μπάγεβιτς δοκίμασε και τα τρία αμυντικά δίδυμα για να υπάρξει η κατάλληλη χημεία ανάμεσα στους Δέλλα-Μαιστόροβιτς και Μανωλά. Στην επίθεση ο Λυμπερόπουλος λίγο πίσω ή δίπλα στον Μπλάνκο έχει βοηθήσει τον Αργεντινό αφ’ ενός να παίξει στη θέση του, αφ’ ετέρου ο ίδιος να έχει το χώρο να κάνει την τελική πάσα αλλά και να σκοράρει.

Η ποιότητα του Ντιοπ 

Μπορεί να είναι ακόμη πίσω σε φυσική κατάσταση λόγω της δίμηνης αγωνιστικής του αποχής, η ποιότητά του όμως είναι αδιαμφισβήτητη. Πάσα με τη μία, κίνηση στο χώρο και ψηλά το κεφάλι είναι τα στοιχεία που διακρίνουν το "θηρίο" όσον αφορά στο δημιουργικό κομμάτι. Ανασταλτικά παίζει με την εμπειρία του, τον όγκο του και τον... τρόμο που σκορπά πλησιάζοντας με κραυγές τον αντίπαλό του. Όταν θα είναι απολύτως έτοιμος, καθώς χρειάζεται ακόμα αρκετό χρόνο, ο Ντιοπ είναι ικανός να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή του δικεφάλου αφού είναι ο ποδοσφαιριστής που έλειπε και αποτελεί πρώτη επιλογή του προπονητή για τη θέση του αμυντικού χαφ.

Οι "αλλαγμένοι" Σκόκο και Τζιμπούρ


Απ’την ώρα που ο Νάτσο Σκόκο δεν έχει στα χέρια του καμιά επίσημη πρόταση είναι συγκεντρώμένος στην ΑΕΚ και δίνει τον καλύτερό του εαυτό στις προπονήσεις. Στο Ζέεφελντ ήταν χαμογελαστός και ευδιάθετος έχοντας μιλήσει και με τον προπονητή του ο οποίος θέλει να συνεργαστεί μαζί του και τη νέα χρονιά. Είναι ο παίκτης που με μία του ενέργεια μπορεί ν’ αλλάξει τη ροή του αγώνα. Ο μουντιαλικός Τζιμπούρ ενσωματώθηκε τελευταίος στην προετοιμασία λόγω της άδειας που εξασφάλισε, αλλά επέστρεψε κεφάτος και αποφασισμένος να βοηθήσει την ομάδα καθώς δεν υπάρχει κάποια επίσημη πρόταση ούτε για τον Αλγερινό που έχει και αυτός ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο. Έχει μιλήσει με τον Μπάγεβιτς, έμεινε ευχαριστημένος απ’αυτά που άκουσε και απομένει να το αποδείξει και έμπρακτα ώστε οι δυο τους να έχουν αγαστή συνεργασία.
Τα άκρα της άμυναςΣτο δεξί άκρο της άμυνας προέκυψε το κενό με τον Αραούχο. Αν δεν αποκτηθεί άλλος ποδοσφαιριστής τότε οι Γεωργέας, Γιάχιτς και ο νεαρός Αργυρίου θα κληθούν να το καλύψουν. Οι δύο πρώτοι έχουν την εμπειρία και ο νεοαποκτηθείς από τον Πανθρακικό τη θέληση και το ταλέντο να αντεπεξέλθει. Σίγουρα θέλει χρόνο προσαρμογής αφού τα δεδομένα της μεγάλης ομάδας είναι διαφορετικά, αλλά το γεγονός ότι έχει πολύ δυνατό μυικό σύστημα, ταχύτητα και ανεβάσματα θα τον βοηθήσουν. Πέτυχε και ένα γκολ στα φιλικά ανεβάζοντας την ψυχολογία του και σίγουρα με σκληρή δουλειά μπορεί ν’αποτελέσει το μελλοντικό δεξί μπακ της ΑΕΚ. Στα αριστερά ο Νταντόμο είναι πίσω από φυσική κατάσταση και σιγά σιγά μπαίνει στο κλίμα της ομάδας με τα πρώτα 40 λεπτά συμμετοχής στο φιλικό με Χάποελ Μπερ Σεβά. Είναι κοντρολαρισμένος αλλά θέλει χρόνο προσαρμογής στην τακτική ώστε να αποκτήσει χημεία με τους συμπαίκτες του. Ο Καράμπελας μετά την περσινή μέτρια χρονιά, εμφανίζεται αποφασισμένος να παρουσιαστεί καλύτερος.

Η μεσαία γραμμή 

Ο Λεονάρντο φέτος με προετοιμασία στα πόδια του νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτό φαίνεται από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και τα σουτ που δε διστάζει να δοκιμάζει. Από τον Βραζιλιάνο και από τον συμπατριώτη του Έντερ ο Μπάγεβιτς έχει απαιτήσεις αφού μπορούν να αγωνιστούν και στον άξονα αλλά και στα πλάγια της μεσσαίας γραμής. Ο νεοαποκτηθείς απ’τον Αστέρα Τρίπολης έχει καλά στοιχεία τεχνικής, ταχύτητας, και διείσδυσης στην αντίπαλη περιοχή αλλά πρέπει να βελτιωθεί σε θέματα τακτικής ώστε να μπορέσει να φανεί χρήσιμος στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Ο Λαγός μετά την ανανέωση του συμβολαίου του είναι βελτιωμένος και ξεχώρισε στα τελειώματα των φάσεων. Μάκος και Γκέντσογλου έρχονται ως αντικαταστάτες των βασικών αμυντικών χαφ και κατά τη διάρκεια της σεζόν θα έχουν τις ευκαιρίες τους για να αποδείξουν ότι αξίζουν. Ο Μπερνς επέστρεψε από το δανεισμό του στην Κέρκυρα και θέλει να πείσει ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ. Έχει αυτοπεποίθηση και εκρηκτικότητα αλλά χρειάζεται να γίνει πιο αποτελεσματικός.
Η μάχη στα γκολπόστ Για πρώτη φορά οι Σάχα και Αραμπατζής θα παλέψουν επί ίσοις όροις για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα. Ο Αργεντινός έμεινε πίσω απ’τον τραυματισμό του στον αγκώνα κάτι που τον προβληματίζει. Ο Έλληνας πορτιέρο νιώθει πλέον μεγαλύτερη σιγουριά στα δοκάρια και κατευθύνει καλύτερα από πίσω τους συμπαίκτες του. Ο Σούιτσα κάνει πολύ καλή δουλειά, ο συναγωνισμός είναι μεγάλος και η ΑΕΚ διαθέτει δύο ισάξιους γκολκίπερ.

Το νέο αίμα

Ο νεοαποκτηθείς από τον Πανθρακικό Ματεντζίδης, οι τρεις νεαροί απ’τις ακαδημίες Φροξυλιάς, Καλαμιώτης, Τσαμουρλίδης, αλλά και ο Ιντζόγλου προσπάθησαν στο Ζέεφελντ να κερδίσουν την εκτίμηση του προπονητή τους. Αν και αγχωμένοι στην αρχή δούλεψαν σε υψηλό επίπεδο και συμβουλεύονταν τους πιο έμπειρους. Ξεχώρισαν ο μεσοεπιθετικός Φροξυλιάς με την ταχύτητα και την κίνηση στο χώρο, αλλά και ο Ιντζόγλου για την ηρεμία και την απλότητά του ως αμυντικός χαφ. Μάλιστα ο Ιντζόγλου σε αντίθεση με τους υπόλοιπους θα ακολουθήσει την αποστολή της ΑΕΚ στην Αυστραλία γα το διεθνές φιλικό τουρνουά.

contra.gr