ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει!

Η πεντάρα απέναντι στη Σίδνεϊ, υποτιμήθηκε –κατά κάποιο τρόπο- λόγω της χαμηλής δυναμικότητας του αντιπάλου. Στο παιχνίδι με την Μπλάκμπερν όμως, η Ένωση απέδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Επικράτησε με 2-1 της αγγλικής ομάδας, αλλά περισσότερο από τη νίκη, σημασία έχει το ποδόσφαιρο που έπαιξε. «Χάρμα ιδέσθαι» σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού η ομάδα του Μπάγεβιτς, που είχε για διακριθέντες τους Σκόκο, Λυμπερόπουλο και Μπερνς. Οι δύο πρώτοι βρήκαν δίχτυα για την Ένωση.

Το ματς:

Στο άδειο… γήπεδο της Σίδνεϊ, η Μπλάκμπερν έδειχνε να μπαίνει πιο γερά στο πρώτο πεντάλεπτο. Δίχως να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση, έφτανε εύκολα έξω από τη περιοχή της ΑΕΚ, αλλά πότε ο Γεωργέας, πότε οι βεβιασμένες ενέργειες των επιθετικών της, χαλούσαν την τελική προσπάθεια. Με την πάροδο του χρόνου, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβις όμως, ανέβαζε το ρυθμό της και πατούσε καλύτερα στο βροχερό τερέν. Και έτσι, ήρθε η καταιγίδα.

Δίχως να έχει «προειδοποιήσει» προηγουμένως τον Ρόμπινσον, η ΑΕΚ «χτύπησε» στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης. Τέσσερις παίκτες συνδυάστηκαν άψογα μέσα στην περιοχή της Μπλάκμπερν, με αποτέλεσμα ο Νάτσο Σκόκο (τελικός αποδέκτης της συνδυασμένης προσπάθειας) να πλασάρει υποδειγματικά τον Ρόμπινσον. Προηγουμένως, Μπερνς, Καφές, Λυμπερόπουλος «έκρυψαν» τη μπάλα, προτού αυτή εμφανιστεί να αναπαύεται στα δίχτυα του Άγγλου πορτιέρο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα, η βροχή… για τους Άγγλους συνεχίστηκε και γι΄αυτό φρόντισε αυτή τη φορά ο Λυμπερόπουλος. Ο Έλληνας επιθετικός έπιασε το δεξί αριστερό σουτ στην σέντρα του Λεονάρντο (προτού σκάσει η μπάλα στο χορτάρι) και έκανε το 2-0 για την ΑΕΚ στο 24ο λεπτό.

Τα γρήγορα γκολ της Ένωσης προκάλεσαν εκνευρισμό στους Άγγλους, οι οποίοι ήταν πλέον, πιο δυνατοί στις προσωπικές μονομαχίες, με αποτέλεσμα ο ρυθμός να πέσει, κάτι λογικό! Μπορεί στο διάστημα μέχρι το ημίχρονο να μη σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, ωστόσο, η ΑΕΚ διατηρούσε της εντυπώσεις με την άψογη συνεργασία και τους πολλούς συνδυασμούς στο χώρο του κέντρου. Η μπάλα βρισκόταν συνεχώς στα πόδια των «κιτρινόμαυρων» (κοντά στο 60-40 η κατοχή) και έτσι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ να συνδυάζει την ουσία (γκολ) με πολύ όμορφο θέαμα (passing game).

Αν κάποια ομάδα έπρεπε να δείξει κάτι παραπάνω στο δεύτερο ημίχρονο, αυτή ήταν η Μπλάκμπερν. Το μόνο που έμοιαζε διαφορετικό στους Άγγλους στο δεύτερο 45λεπτο ήταν η διάθεσή τους. Πέραν τούτου, μηδέν! Η ΑΕΚ συνέχιζε να είχε την κατοχή και αμυνόταν ιδανικά όταν χρειαζόταν! Δεν ήταν τόσο επιθετική όσο στο πρώτο μέρος, αλλά ήταν εμφανές πως ο ρυθμός άρχισε να πέφτει μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Το μοναδικό ενδιαφέρον που απέκτησε στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν η στιγμή που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι Πάπα Μπούμπα Ντιόπ και Έντερ. Ο Σενεγαλέζος γέμιζε τη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ και ήταν απλός στις μεταβιβάσεις του, προσπαθώντας να βρει με τη μία τους συμπαίκτες του. Αντιθέτως, ο Έντερ δεν φάνηκε πολύ, αφού η Ένωση συνέχιζε το passing game στο χώρο του κέντρου.
Από όμορφο συνδυασμό βρέθηκε κι ο Λυμπερόπουλος τετ α τετ με τον Ρόμπινσον, αλλά το πλασέ του πέρασε σύριζα από το αριστερό δοκάρι του αντίπαλου πορτιέρο. Φάσεις, στις οποίες ευστοχεί συνήθως ο Μεσσήνιος.

Ότι δεν έκανε όμως ο «Λύμπε», φρόντισε να το κάνει ένα λεπτό αργότερο ο Τζόουνς. Ο ποδοσφαιριστής των «ρόβερς» νίκησε με κοντινή κεφαλιά τον Σάχα στο 82’, εκμεταλλευόμενος τη «γλυκιά» σέντρα του Πέντερσεν. Αυτή η στιγμή ήταν και η μοναδική «μελανή» στην εμφάνιση της ΑΕΚ. Ο Μπλάνκο έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού και ακολούθως, ο διαιτητής της αναμέτρησης σφύριξε τη λήξη σε ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ επικράτησε δίκαια, σκορπίζοντας χαμόγελα με την εμφάνισή της.

sportfm.gr