ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΑΕΚ λατρεία (και) στην Αυστραλία.

 
Η ταλαιπωρία μεγάλη, αλλά η έκπληξη που τους περίμενε ακόμα μεγαλύτερη. Περισσότεροι από 150 φίλοι της ΑΕΚ, δείχνοντας την «τρέλα» τους για την ομάδα, τους περίμεναν υπομονετικά στην αίθουσα αναμονής και τους έδωσαν να καταλάβουν πως αυτή η ομάδα αποτελεί γι’ αυτούς λατρεία.

Οι στιγμές ήταν μοναδικές, τέτοιες που μπορεί να χαρίσουν μόνο οι ομογενείς. Ανθρωποι κάθε
 ηλικίας, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ντυμένοι στα κιτρινόμαυρα και φωνάζοντας δυνατά για την ΑΕΚ. Θαρρείς πως είχαν κερδίσει το πρωτάθλημα ή κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Γι’ αυτούς, όμως, ήταν προφανές πως αυτό το ταξίδι της Ενωσης στη χώρα τους άξιζε πολύ περισσότερο και από ένα πρωτάθλημα ακόμα.

Με τύμπανα, σημαίες, πανό δεν σταματούσαν να τραγουδούν συνθήματα για την ΑΕΚ. Να δείχνουν στους παίκτες πως αισθάνονται περήφανοι που είναι κοντά τους. Οι περισσότεροι ήταν από την παροικία του Σίδνεϊ αλλά και άλλοι που ταξίδεψαν από τη Μελβούρνη (μιάμιση ώρα αεροπορικώς!) για να δουν τα ινδάλματά τους. Αλλά εκεί η «τρέλα» για την ΑΕΚ έχει στεγαστεί εδώ και αρκετά χρόνια μέσω του κλαμπ που διατηρεί η Original στη Μελβούρνη.

Οταν τα μέλη της αποστολής, με πρώτους τους Αδαμίδη και Δημητριάδη, ξεπρόβαλαν στην αίθουσα, έγινε πανζουρλισμός. Η αστυνομία τα έχασε από τον κόσμο. Βλέπετε, μπορεί να μένουν πολλοί Ελληνες στο Σίδνεϊ (250.000 υπολογίζονται συνολικά και περισσότεροι από 1,3 εκατ. σε όλη την Αυστραλία), αλλά δεν μπορούσαν να φανταστούν τέτοιες εικόνες.

Παρά την ταλαιπωρία τους, οι παίκτες άρχισαν να χαμογελούν. Ο Δημητριάδης αποχώρησε με αναμνηστικό κοάλα στα χέρια, ενώ η Αγγελική Αρκάδη έλαβε ανθοδέσμη καλωσορίσματος για τη διοίκηση της ΑΕΚ.

Εκτός κλίματος ο Μπλάνκο

Πώς αλλάζουν οι καιροί! Πριν από λίγο διάστημα αποτελούσε ένα από τα αγαπημένα παιδιά της «κιτρινόμαυρης» εξέδρας και πλέον περνά σχεδόν απαρατήρητος. Για τον Ισμαέλ Μπλάνκο ο λόγος, που η αλήθεια είναι πως βάζει κι αυτός το χεράκι του. Βλέπετε, παραμένει απόμακρος, δίχως πολλές κουβέντες ούτε καν με τους συμπατριώτες του και δείχνει πως βρίσκεται εκτός κλίματος της υπόλοιπης ομάδας.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην πτήση είτε κοιμόταν είτε καθόταν δίπλα στον Λαγό, με τον οποίο έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να συνεννοηθεί. Φαίνεται πως ο κύκλος του Μπλάνκο στην ΑΕΚ έχει κλείσει και για να μην υπάρξει μεγαλύτερη φθορά θα είναι καλό να βρεθεί λύση αποχώρησής του από την ομάδα άμεσα. Κάτι για το οποίο δεν φέρεται πως έχει αντίρρηση ούτε ο Μπάγεβιτς.

Υπερίσχυσε η ενότητα

Για την ΑΕΚ αποτελεί ζητούμενο να μείνει ενωμένη έως το τέλος του χρόνου και να μη διασπαστεί εκ των έσω. Να μην υπάρξουν εσωστρέφεια και προβληματισμός, να μη βγει και πάλι το «βυζαντινό DNA» αυτής της ομάδας. Στην Αυστραλία αποφεύχθηκε και διατηρήθηκε η ενότητα. Κάποιοι από τους οπαδούς της ομάδας, πιο νεαροί σε ηλικία, δεν άντεξαν και είπαν 1-2 συνθηματάκια κατά του Μπάγεβιτς, ενώ εμφανίστηκε και ο γνωστός Κέρμιτ.

Με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, πάντως, και υπό τη λογική της ενότητας τα πάντα σταμάτησαν άμεσα. Και μετά έμειναν για ώρα να συζητούν για το ποιος έκανε το μεγαλύτερο κακό στην ΑΕΚ και ποιος λέει την αλήθεια. Κλασικές ΑΕΚτζήδικες καταστάσεις σε όποια γωνιά του κόσμου κι αν βρεθείς.

sentragoal.gr