ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

«Call me Papa»!

Μπορεί η ΑΕΚ να ανακοίνωσε χθες το απόγευμα την υπογραφή του διάρκειας 2+1 χρόνων συμβολαίου με τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, εντούτοις οι εξελίξεις έτρεχαν πολύ νωρίτερα! Ο Σενεγαλέζος άσος «πέταξε» το πρωί με προορισμό το Μόναχο, όπου πάτησε το πόδι του στη 1.27 μ.μ.

Στο αεροδρόμιο της βαυαρικής πρωτεύουσας τον υποδέχθηκε για λογαριασμό της ΑΕΚ ο Βαγγέλης Γιαννίσης, ο οποίος τον μετέφερε στο Ζέεφελντ.

Ο Ντιόπ φορούσε λευκό μπλουζάκι και τζιν παντελόνι, είχε περασμένο διαγώνια στον κορμό του ένα τσαντάκι Louis Vuitton, ενώ κρατούσε και μια τσάντα με προσωπικά του είδη κι αμέσως επιβιβάστηκε στο ασημί βανάκι που θα τον μετέφερε στο προπονητικό κέντρο της Ενωσης.

Λόγω κίνησης στους γερμανικούς κι αυστριακούς δρόμους η άφιξη του Ντιόπ στο Ζέεφελντ ήταν κάπως καθυστερημένη. Ομως, με το που έφτασε στο ξενοδοχείο τον υποδέχθηκε ο Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος έσπευσε να τον χαιρετήσει και να τον οδηγήσει στο σαλόνι του ξενοδοχείου, όπου λίγα λεπτά αργότερα έφτασε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Μίλησε με Μπάγεβιτς

«Call me Papa»! Δημητριάδης και Μπάγεβιτς καλωσόρισαν το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ. «Να είσαι γερός, να έχεις υγεία» ήταν τα πρώτα λόγια που του είπαν. Και συνέχισαν: «Είμαστε χαρούμενοι που είσαι μαζί μας. Για ό,τι χρειαστείς θα είμαστε κοντά σου».

Μετά πήγε και το υπόλοιπο επιτελείο στο χώρο και χαιρέτησαν τον Σενεγαλέζο. Μάλιστα, ο Μπάγεβιτς θέλησε να μάθει από πρώτο χέρι ποια είναι η αγωνιστική κατάσταση του Ντιόπ, γι’ αυτό και τον ρώτησε από πότε έχει να παίξει ποδόσφαιρο.

Ο Σενεγαλέζος του είπε ότι αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις 15 Μαΐου, στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, όμως έκτοτε έχει κάνει κάποιες ατομικές προπονήσεις και έπαιξε και με κάποιους φίλους μπάλα, όμως παραδέχθηκε ότι χρειάζεται δουλειά.

Αλλωστε, δύο μήνες απραξίας είναι πολύ μεγάλο διάστημα και πρακτικά σημαίνει ότι ο Ντιόπ θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα μήνα προπονήσεων για να φτάσει στο επιθυμητό για τον προπονητή του επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Μαζί με τον Μαϊστόροβιτς

Ακολούθως ο Ντιόπ κατευθύνθηκε προς το δωμάτιο 211, στο οποίο θα μείνει για τη μία εβδομάδα που απομένει για την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου προετοιμασίας της Ενωσης στο Ζέεφελντ. Η επιλογή του δωματίου δεν ήταν τυχαία.

Αλλωστε, οι μόνοι παίκτες που δεν είχαν συγκάτοικο ήταν ο Τραϊανός Δέλλας και ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Επελέγη, λοιπόν, ο Μαϊστόροβιτς επειδή γνωρίζει καλύτερα αγγλικά και θα μπορέσει να βοηθήσει τον Ντιόπ πιο πολύ στο διάστημα της προσαρμογής του στην ομάδα.

Μάλιστα, στο δωμάτιό του τον περίμενε και η βαλίτσα με τα ρούχα της ομάδας και φυσικά με τη φανέλα με τον αριθμό 21 που θα φορά φέτος. Εναν αριθμό εμβληματικό για την ΑΕΚ.

«Να με λέτε Πάπα»

Αφού άφησε τα προσωπικά του αντικείμενα στο δωμάτιο, ο Ντιόπ κατέβηκε στη σάλα, όπου οι συμπαίκτες του είχαν συγκεντρωθεί για το γεύμα. Εκεί τον καλωσόρισε ο εκ των αρχηγών Παντελής Καφές, ο οποίος τον συνέστησε στους υπόλοιπους «κιτρινόμαυρους».

Εν συνεχεία ο Ντιόπ χαιρέτησε διά χειραψίας έναν προς έναν τους συμπαίκτες του, ενώ σε ερώτηση του Καφέ σχετικά με το πώς επιθυμεί να τον φωνάζουν, ο Σενεγαλέζος άσος είπε «να με λέτε Πάπα».
Να, λοιπόν, που το... Πάπα επιστρέφει στα αποδυτήρια της ΑΕΚ έπειτα από την εποχή του άλλου «Πάπα», του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Μετά το φαγητό ο Ντιόπ ανέβηκε στο δωμάτιο για να ξεκουραστεί.

Η πρώτη του προπόνηση στο Ζέεφελντ

Ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ -όπως ήταν φυσικό- δεν ακολούθησε την υπόλοιπη αποστολή της ΑΕΚ για το χθεσινό φιλικό με την Ουνιρέα. Ο Σενεγαλέζος έμεινε στο Ζέεφελντ και στις 5.30 μ.μ. πήγε στο γήπεδο φορώντας για πρώτη φορά τη φόρμα του.

Εκεί τον περίμεναν ο γυμναστής της ΑΕΚ, Νίκος Πανταζής, καθώς και οι Μπλάνκο, Νταντόμο, Σάχα και Μοσχονάς, οι οποίοι επίσης δεν αγωνίστηκαν στο χθεσινό φιλικό κι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Ο Ντιόπ γυμνάστηκε για περίπου 75’, κάνοντας κυρίως τρέξιμο και αερόβιες ασκήσεις. Η αλήθεια είναι ότι φάνηκε η δίμηνη απουσία του από τα γήπεδα, μιας και είναι κάπως «βαρύς».

Πάντως, έδειξε καλή διάθεση για να δουλέψει σκληρά και να επανέλθει σύντομα στα καλά στάνταρ του. Σύμφωνα με τους ανθρώπους που τον έζησαν από κοντά, ήταν αρκετά συνεργάσιμος και χαμογελούσε διαρκώς, παρά την κούραση από το ταξίδι.

Μαζί με τους συμπαίκτες του που έμειναν στο Ζέεφελντ επέστρεψε νωρίς στο ξενοδοχείο και η πεντάδα δείπνησε νωρίτερα από την υπόλοιπη αποστολή, η οποία επέστρεψε αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο.

Μάλιστα, αποσύρθηκε αμέσως στο δωμάτιό του για να ξεκουραστεί, μιας και σήμερα τον περιμένει πρωινό ξύπνημα, με την προπόνηση να έχει οριστεί για τις 7.30 π.μ. Ασφαλώς και πάλι θα ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα.

sentragoal.gr