ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Άμυνα Ελλήνων, επίθεση ξένων!

Παλαιότερα συνέβαινε το αντίστροφο... Η ΑΕΚ έβρισκε τη λύση για την επιθετική γραμμή της σε μεγάλους έλληνες σκόρερ (Δημητριάδης, Αλεξανδρής, Κωστής, Νικολαΐδης, Λυμπερόπουλος) και αναζητούσε στο εξωτερικό τους βασικούς άξονες της άμυνας της. Εφέτος η εικόνα στο ρόστερ της καταμαρτυρεί μια θεαματική αλλαγή. Το Sport24.gr εξηγεί:

Η επιστροφή του Νίκου Λυμπερόπουλου στην ΑΕΚ δεν προβλέπεται μακράς διάρκειας. Ο κατά πολλούς κορυφαίος Έλληνας επιθετικός της τελευταίας δεκαετίας βρίσκεται στη Δύση της καριέρας του και επιθυμεί να μια τελευταία πρωταγωνιστική σεζόν προτού κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια. Και μετά τι;

Ο Σταύρος Αδαμίδης άρχιζε να φροντίζει για την επόμενη ημέρα επιτυγχάνοντας να φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή με το κωδικό όνομα «Τζιμπούρ». Ο αλγερινός είναι ο ποδοσφαιριστής στον οποίο θα στηριχθεί επιθετικά η ομάδα ως το 2013, αφού ως σήμερα αυτό υπάρχει ως δεδομένο.

Προσπάθεια θα γίνει (αρχής γενομένης από σήμερα) για την περαιτέρω παραμονή και των Σκόκο και Μπλάνκο οπότε σε λίγες ημέρες θα γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη (τόσο ταλαντούχα αλλά και τόσο αμφιλεγόμενη συνάμα) τρόικα επιθετικών θα αποτελέσει τη βάση της ΑΕΚ σε βάθος τριετίας.

Από εκεί και πέρα η μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ παρουσιάζει μεγάλη αντίθεση εν συγκρίσει με την μεσοαμυντική! Εκτός των τεσσάρων προαναφερθέντων, οι λοιπές επιθετικές (ή επιτελικές) επιλογές γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ των αλλοδαπών παικτών της ομάδας χρόνο συμμετοχής θα πάρουν οι Βραζιλιάνοι Λεονάρντο, Έντερ, Γκερέιρο και ο Αυστραλός Μπερνς. Συμπερασματικά, οι 7 στους 8 επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι ξένοι!

Παπούτσι από τον τόπο σου

Στην άμυνα τα πράγματα αλλάζουν! Και μόνο το (σοβαρό) ενδεχόμενο να παραταχθεί στον κυριακάτικο αγώνα της Ριζούπολης μια αμιγώς ελληνική οπισθοφυλακή λέει από μόνο του πολλά: Αραμπατζής κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Πατσατζόγλου, αριστερό ο Λαγός και στο κέντρο της άμυνας οι Μανωλάς και Δέλλας! Διόλου άσχημα. Κι αν δεν γίνει ακριβώς έτσι την Κυριακή, είναι βέβαιο ότι το συγκεκριμένο αμυντικό σχήμα θα το δούμε μέσα στη σεζόν!

Υπάρχουν βέβαια και αρκετές ελληνικές εναλλακτικές επιλογές: ο Γεωργέας και ο Αργυρίου για το δεξί άκρο της άμυνας, ο Καράμπελας για το αριστερό. Μπορούν να γίνουν και αλχημείες: ο Πατσατζόγλου στόπερ και ο Γεωργέας αριστερός μπακ. Ως κεντρικός αμυντικός μπορεί να αγωνιστεί και ο Γκέντσογλου. Υπάρχει και ο νεαρός Καλαμιώτης που προτιμήθηκε να παραμείνει στο ρόστερ αντί του νεοαποκτηθέντος Ματεντζίδη που παραχωρήθηκε ως δανεικός.

Οι ξένοι ποδοσφαιριστές που μπορούν να προσφέρουν στην άμυνα είναι πλέον λίγοι. Ο Νασούτι ασφαλώς και λογίζεται ως επιλογή πρώτης γραμμής και θα εναλλάσσεται στο αρχικό σχήμα με τους Δέλλα και Μανωλά, ενώ ο Σάχα που τώρα φαίνεται ότι θα χάσει τη θέση του από τον Αραμπατζή, θα είναι πάντοτε σκληρός ανταγωνιστής για την υπεράσπιση των κιτρινόμαυρων γκολπόστ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ο Νταντόμο για τον οποίο ουδείς γνωρίζει πότε θα είναι σε θέση να προσφέρει και ο Γιάχιτς που αποτελεί επιλογή για δύο θέσεις της άμυνας (στόπερ και δεξιός μπακ) αν και έχει υποχωρήσει αρκετά στην ιεραρχία των αμυντικών.

Ελληνικός και ο άξονας

Η προσθήκη του Πάπα Μπούμπα Ντιοπ έγινε με την ελπίδα ότι ο 32χρονος ποδοσφαιριστής θα λύσει το πρόβλημα της ομάδας στις θέσεις των αμυντικών μέσων, το οποίο διογκώθηκε από τότε που αποχώρησε από την ενεργό δράση ο Άκης Ζήκος. Οι υπόλοιπες λύσεις για τον άξονα της μεσαίας γραμμής θα δίνονται από γηγενείς ποδοσφαιριστές.

Ο Παντελής Καφές είναι ο επικρατέστερος παρτενέρ του Σενεγαλέζου, όμως ο Μπάγεβιτς υπολογίζει πολύ περισσότερο εφέτος στις υπηρεσίες του Γρηγόρη Μάκου και του Σάββα Γκέντσογλου. Ως αμυντικός μέσος αγωνίζεται και ο Λευτέρης Ιντζόγλου ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους και περιμένει τις δικές του ευκαιρίες αν και βρίσκεται αρκετά πίσω στην ιεραρχία.

Στη συγκεκριμένη θέση αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια ο Πατσατζόγλου ο οποίος αποκτήθηκε μεν για να δώσει λύση στο πρόβλημα του δεξιού οπισθοφύλακα, αλλά είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθεί και στα χαφ.

sport24.gr