ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

«Καλό ταξίδι» Γιάννη Βλαντή.

Κηδεύεται σήμερα (6μμ) στο κοιμητήρι Ηρακλείου, ο Γιάννης Βλαντής, που υπήρξε από τους ποδοσφαιρικούς αστέρες της μεταπολεμικής περιόδου στην ΑΕΚ.

 

 Ένας από τους «αθόρυβους εργάτες» στην ποδοσφαιρική ιστορία της ΑΕΚ, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΝΤΗΣ, (σ.σ. πατέρας του άσσου που τίμησε την Ένωση από το 1977 μέχρι το 1983 Γιώργου) κάνει από χθες το μεσημέρι το μακρύ και χωρίς επιστροφή ταξίδι ... 

 

Έφυγε σε ηλικία 85 ετών, μετά από επιπλοκή που σημείωσε ο επιβαρυμένος οργανισμός του εξ αιτίας εγχείρησης από κάταγμα στο ισχίο που είχε κάνει στο ΚΑΤ πριν 15 ημέρες. 

 

 Το «Κύκνειο άσμα» για τη ζωή του, ακούστηκε χθες Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στη μία και μισή το μεσημέρι στο θάλαμο του ΚΑΤ που νοσηλεύονταν, αφού πριν δύο ημέρες είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς, αλλά οι γιατροί είχαν καταφέρει προσωρινά να τον επαναφέρουν, πριν «κοπεί» χθες το μεσημέρι λόγω επιβάρυνσης του οργανισμού, το νήμα της ζωής του. 

 

Ο αείμνηστος Γιάννης, είχε φορέσει την φανέλα του «δικεφάλου» ως στέλεχος της μεγάλης ομάδας που είχε η ΑΕΚ στα μεταπολεμικά χρόνια Μιας ομάδας, που είχε έρθει ως συνέχεια της ομάδας θαύμα επονομαζόμενης και ως «Βούτερ τημ» της περιόδου 1939-40, που είχε στις τάξεις της μεταξύ άλλων τους Δελαβίνια, Τζανετή, Μαρόπουλο, Κανάκη, Πούλη, Ηλ. Παπαγεωργίου, Παραγιό, Εμμανουηλίδη, Παπαθεοδώρου.

Από τις 22 Δεκεμβρίου του 1946, όταν και έκανε πρεμιέρα στο φιλικό παιχνίδι με τον Εθνικό (σ.σ. την πρώτη του συμμετοχή με την ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα την είχε στις 6 Απριλίου του 1947 όταν η Ένωση είχε επιβληθεί 4-1 του Μακεδονικού) μέχρι και τις 21 Ιανουαρίου του 1951, όταν και αγωνίστηκε στη Λεωφόρο στο 1-1 της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, είχε φορέσει 35 φορές τη φανέλα με τον δικέφαλο αετό στο στήθος. Από αυτές, οι 23 ήταν για το πρωτάθλημα Αθηνών, οι οκτώ για το Πρωτάθλημα
 Ελλάδος και οι τέσσερις σε αγώνες Κυπέλλου.

Με την ΑΕΚ πήρε δύο πρωταθλήματα Αθηνών (αυτά των περιόδων 1946-47 και 1949-50) και το Κύπελλο Ελλάδος την περίοδο 1948-49. Αγωνίζονταν στη θέση των χαφ ενώ είχε κληθεί το 1949 μια φορά στην Εθνική Ομάδα, όμως λόγω τραυματισμού δεν κατάφερε να χρηστεί διεθνής.

Ο Γιάννης Βλαντής, ήταν παντρεμένος με την Κλεοπάτρα, τα 54 τελευταία χρόνια και εκτός από τον 52χρονο σήμερα Γιώργο, είχαν ακόμη δύο παιδιά. Την Εύη και τον Χάρη. Η νεκρώσημη ακολουθεί για τη μνήμη του, θα ψαλεί σήμερα στις 5 μμ από τον Ιερό Ναό Παναγίτσας Παλαιού Ηρακλείου και η κηδεία του θα γίνει περίπου μια ώρα αργότερα στο Νεκροταφείο Ηρακλείου.

Ο Σύνδεσμος Βετεράνων της ΑΕΚ, που δια χειρών του «Στρατηγού» των παραγόντων της ομάδας Δημήτρη Τράγου, είχε τιμήσει τον εκλιπόντα για την προσφορά του στην ομάδα στην κοπή της πίττας του(σ.σ.10 Ιανουαρίου 2010), θα στείλει στεφάνι για τη μνήμη του Επίσης εύχεται θερμά συλλυπητήρια την οικογένεια Βλαντή.


aek365.gr