ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Νίκη για να μπουν οι βάσεις πρόκρισης.

Η ΑΕΚ φιλοξενεί απόψε τη Χάιντουκ, στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League (22.05 aek365.gr/ ΑΝΤ1) και αναζητάει το 3ποντο που θα βάλει γερά θεμέλια για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

 

Ο πρώτος στόχος για την Ευρώπη τη φετινή σεζόν επιτεύχθηκε και ήταν η πρόκριση στα παιχνίδια με τη Νταντί. Η ΑΕΚ μπήκε στους ομίλους, διατήρησε το πρεστίζ της και εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την οικονομική βιωσιμότητά της για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Πλέον ξεκινάνε οι υποχρεώσεις της για τους ομίλους του Europa League, εκεί όπου πέρσι με τις πολύ κακές εμφανίσεις της, δεν κατάφερε να προχωρήσει παραπέρα. Φέτος ο πήχης έχει ανέβει από όλους. Πρόεδρος, προπονητής, παίκτες, ξεκαθαρίζουν ότι ήρθε η ώρα για το βήμα παραπάνω και να προχωρήσουν όσο περισσότερο μπορούν. Και τα μέχρι τώρα δείγματα της ομάδας, δείχνουν ότι ο όμιλος είναι πολύ βατός για να περάσει η Ένωση στην επόμενη φάση.


Όμως για να γίνει αυτό, θα πρέπει απόψε να έρθει η νίκη. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, πλην από αυτό που χαρίζει τους 3 βαθμούς, θα βάλει με το... καλημέρα την ομάδα, σε ένα κυνηγητό που κανείς δεν το θέλει. Το «κλειδί» για να συμβεί αυτό, είναι η σοβαρότητα και το πάθος για 90 λεπτά, όπως άλλωστε τόνισε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λαγός έστειλε το δικό του μήνυμα, που βέβαια εκφράζει και τους συμπαίκτες του, πως μόνο τον κακό της εαυτό έχει να φοβάται η ΑΕΚ και τίποτα άλλο. Δείγμα του τι ακριβώς πιστεύουν όλοι οι παίκτες μέσα στα αποδυτήρια για το αποψινό παιχνίδι.

Το τρίποντο λοιπόν είναι επιβεβλημένο επί της Χάιντουκ, καταρχήν γιατί είναι ο θεωρητικά πιο αδύναμος αντίπαλος του ομίλου και εν συνεχεία για να αποδείξει ο δικέφαλος ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία και να «ζεστάνει» και άλλο τον κόσμο του, που περιμένει αυτά τα παιχνίδια για να επιστρέψει στο γήπεδο και να είναι δίπλα στους παίκτες.

Όσο αφορά τώρα την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, δεν αναμένονται πολλές αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, με τον Σερβοέλληνα τεχνικό να αποδεικνύει έμπρακτα ότι έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοσή των παικτών του στο ματς με τον Πανσερραϊκό. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έδειξε ο προπονητής της ΑΕΚ στην χθεσινή προπόνηση και στην άσκηση κατοχής μπάλας, δεξιά στην άμυνα θα παίξει ο Γιάχιτς, αριστερά ο Λαγός και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μανωλάς και Δέλλας.

Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι οι Καφές και Ντιόπ, με τον δεύτερο να παίρνει τη θέση του Μάκου, που είναι τραυματίας, ενώ μπροστά τους θα παίξουν οι Σκόκο, Λυμπερόπουλος και Τζιμπούρ, με τους Μπερνς και Λεονάρντο να διεκδικούν την άλλη θέση της επιθετικής τετράδας. Όσο αφορά τον τερματοφύλακα, ο Μπάγεβιτς δεν έδειξε κάτι, ωστόσο προβάδισμα φαίνεται να έχει ο Γιάννης Αραμπατζής, καθώς το «μηδέν» με τον Πανσερραϊκό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο προπονητής δεν συνηθίζει να δίνει μόλις ένα παιχνίδι στους γκολκίπερ, αλλά μία σειρά από αγώνες, τον καθιστά φαβορί για τη θέση κάτω από τα δοκάρια.


Από την πλευρά του ο Στάνκο Ποκλέποβιτς, αντιμετωπίζει μόλις ένα αγωνιστικό πρόβλημα και είναι αυτό του Σρνταν Άντριτς. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού έχει χάσει τις τελευταίες δύο προπονήσεις, λόγω κάποιων ενοχλήσεων που είχε και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Από κει και πέρα, η ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει ο τεχνικός των Κροατών, αναμένεται να είναι οι Σούμπασιτς κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Στρινιτς από την απέναντι πλευρά ο Μαλότσα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βέλιτς και Μπούλιοτ.

Στα αμυντικά χαφω τώρα, σε περίπτωση που ο Άντριτς δεν είναι έτοιμος, την θέση του θα πάρει ο Μ. Λιούμπισιτς και δίπλα του θα παίξει ο Μπουλκού, ενώ η τριάδα μπροστά τους θα στελεχώνεται από τους Σαρμπίνι, Τομάσοφ και Ίμπρισιτς, που είναι και το αστέρι της ομάδας. Στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να παίξει μόνος του ο Βούκουσιτς.


aek365.gr