ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Αδαμίδης: «Οι ανίκανοι δεν έχουν θέση στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορεί για να αλλάξει σελίδα το ελληνικό ποδόσφαιρο εμφανίστηκε ο Σταύρος Αδαμίδης σε συνέντευξή του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

«Η ΑΕΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Έχει το δικό της άρμα, έχει τον κόσμο της και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες», τόνισε ο πρόεδρος της «Ένωσης», ο οποίος αποκάλυψε ότι έχει ήδη μιλήσει με Πατέρα και Μαρινάκη με κατεύθυνση την εξυγίανση του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Σταυρός Αδαμίδης τόνισε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι σε θέση να απαντήσει για το αν μπορεί να γίνει γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια και να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση στον κόσμο της ΑΕΚ.

«Οι ανίκανοι δεν έχουν καμία θέση. Είτε είναι διαιτητές, είτε είναι παράγοντες», κατέληξε.

-Για την αποχώρηση του Δαλούκα:

«Χαίρομαι για την ευθιξία του κου Δαλούκα. Καλά έκανε και παραιτήθηκε και φεύγει εκτός πινάκων. Από την στιγμή που ο κ. Δαλούκας αποφάσισε να αποχωρήσει καλά κάνει και αποχωρεί».

-Για τις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό και ό,τι έγινε.

«Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς επίδειξης… δύναμης, …ανικανότητας; Θέλω να πιστεύω περισσότερο ανικανότητας από κάποιους με σωρεία διαιτητικών λαθών και προβληματικών συμπεριφορών.

Η παρέμβαση η δική μου μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας μας με τον Πανσερραϊκό είχε σκοπό να τονιστεί προς κάθε πλευρά ότι η ΑΕΚ δεν είναι πλέον αμέτοχη και απλώς θεατής σε τέτοιες προκλητικές συμπεριφορές που στοχοποιούν την ίδια και φθείρουν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα. Αυτό το σκοπό είχε η τοποθέτηση μου και για αυτό βγήκα σχεδόν αμέσως μετά τον αγώνα να τοποθετηθώ».

Δύο-τρία λάθη δεν ήταν. Ήταν πολύ περισσότερα και συνεχόμενα. Μετά από κάποια στιγμή πρέπει κάπως, κάποιος να κάνει κάτι, κάτι να πει. Το ίδιο κάναμε και εμείς μετά το παιχνίδι.

Η ΑΕΚ έχει πέσει θύμα τέτοιου είδους διαιτησιών εδώ και πολλά χρόνια. Δεν βγήκε ποτέ να πει κανείς τίποτα. Είπαμε ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Όπως είπα η παρέμβασή μου είχε χαρακτήρα και σκοπό να αναδείξει αυτά τα λάθη, αλλά και να τονίσει σε κάθε πλευρά ότι η ΑΕΚ πλέον δεν πρόκειται να κάτσει και να δέχεται τέτοιου είδους χτυπήματα».

-Για το εάν φοβάται την μεθόδευση…

«Να έβγαινα μετά από παιχνίδι που χάσαμε και να κινδύνευα να χαρακτηριστώ ως γραφικός και να φωνάζω για τη διαιτησία, δεν θα είχε λόγο να το κάνω. Είναι δεύτερη αγωνιστική έχουν γίνει σωρεία λαθών και είναι καλό να βγούμε και να τα πούμε σχετικά νωρίς. Αν δεν διορθωθούν το ελληνικό πρωτάθλημα θα έχει πρόβλημα. Νομίζω ότι είναι πολύ λογικό να βγαίνουμε στη δεύτερη αγωνιστική και να τα λέμε αυτά τα πράγματα αφού έχουμε άλλους 28 αγώνες μπροστά μας και να λέμε στους υπευθύνους το τι πρέπει να γίνει και το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα.

Δεν σας κρύβω ότι σήμερα μίλησα με τον κ. Πατέρα και τον κ.Μαρινάκη και συμφωνήσαμε ότι πρέπει να έχουμε έναν ειλικρινή διάλογο για διαιτησία και με την ΕΠΟ και με την ΚΕΔ με ξεκάθαρες θέσεις από όλες τις πλευρές. Ή προχωράμε στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου, αναβαθμίζουμε το προϊόν μας και παράλληλα προάγουμε τον αγώνα κατά της βίας, ή φτιάχνει ο καθένας το δικό του καπετανάτο, και πορευόμαστε ως έχει με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Άκουσα και χθες τις δηλώσεις του κου Πατέρα και συμφωνώ με το ύφος τους. Θέλω να πιστεύω ότι οι προθέσεις του είναι όντως ειλικρινείς. Διαφωνώ όμως κάθετα ότι το θέμα της διαιτησίας αφορά μόνο τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ εκπροσωπεί 1,5 εκατ. φιλάθλων, οι μέτοχοί της έχουν επενδύσει πάρα πολλά εκατομμύρια τα τελευταία χρόνια και η ΑΕΚ δεν είναι αδιάφορη. Η ΑΕΚ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, προωθεί λύσεις ως ελάχιστο χρέος στον κόσμο της και την ιστορία της. Αυτό κάνουμε και τώρα.

Όπως σας είπα: ή διασφαλίζουμε το ελληνικό πρωτάθλημα, αναβαθμίζουμε το προϊόν ή καθόμαστε και βλέπουμε απ’ έξω, δεν έχουμε κανέναν διάλογο και προχωράμε ως έχει.

Ότι το ελληνικό πρωτάθλημα και το ελληνικό ποδόσφαιρο πάσχει γενικότερα είναι κάτι που νομίζω ότι το παραδέχονται όλοι. Είναι καλή ευκαιρία. Νομίζω ότι και ο ΠΑΟ έχει έναν σχετικά καινούργιο πρόεδρο και ένα σχετικά καινούργιο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Και ο Ολυμπιακός έχει έναν καινούργιο πρόεδρο, και η ΑΕΚ έχει έναν καινούργιο πρόεδρο. Οπότε είναι πολύ καλή ευκαιρία να κάτσουμε και οι τρεις στο τραπέζι, μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες, γιατί και οι υπόλοιπες ομάδες, έχουν θέση σε αυτόν τον διάλογο και να δούμε πώς θα πορευτούμε».

-Για το εάν τον φόβισε όλο αυτό το πεδίο όταν του πρότειναν να μπει στην ομάδα;

«Η ΑΕΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Μάλιστα, ήταν μια ερώτηση που μου είχε γίνει στην εποχή των εκλογών της Σούπερ Λίγκ, όταν μου έλεγαν εάν θα υποστηρίξω τον κ. Μαρινάκη… Η ΑΕΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Η ΑΕΚ έχει το δικό της άρμα, τον κόσμο της, ισχυρή διοίκηση, και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, παίρνει θέσεις και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

-Για την αντίδραση της ΑΕΚ στο περσινο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό με τον ίδιο διαιτητή και το εάν παίζει ρόλο ποιος ασκεί τις πιέσεις;

«Δεν ήμουν εγώ πρόεδρος στον περσινό αγώνα με τον Ολυμπιακό. Η διαιτησία του πέρσι ήταν άκρως προκλητική, χειρότερη από τη διαιτησία του Σαββάτου. Και φυσικά εάν ήμουν εγώ πρόεδρος θα πίεζα έτσι ώστε ο συγκεκριμένος διαιτητής να διαγραφεί από τους πίνακες. Αυτό εννοείται. Οι ανίκανοι δεν έχουν θέση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είτε είναι διαιτητές, είτε είναι παράγοντες.

Δεν ξέρω τι γινόταν μέχρι τώρα αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να αδιαφορούμε. Υπάρχουν τεράστια προβλήματα και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε. Είτε τα αντιμετωπίζουμε και καθόμαστε όλοι κάτω και τα συζητάμε, (γιατί άκουγα σήμερα για ανούσιο διάλογο και πως η πρωτοβουλία της ΑΕΚ δεν θα βγάλει πουθενά), ναι το να καθόμαστε και να κοιτάμε δεν βγάζει πουθενά. Όλοι έχουμε συμφέροντα στο ποδόσφαιρο, όλοι αγαπάμε τις ομάδες μας, αλλά στο τέλος της ημέρας, όλοι θέλουμε να πάει το ποδόσφαιρο μπροστά.

Το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ότι αρκετοί παράγοντες βλέπουν μόνο βραχυπρόθεσμα αν καταλάβουμε ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε το προϊόν, να πάει το ποδόσφαιρο καλύτερα και να γίνει ανταγωνιστικό, και να σκεφτούμε μακροπρόθεσμα, όλοι θα έχουμε περισσότερα οφέλη.

Κοιτάξτε. Το πρωτάθλημα είναι αυτοσκοπός για την ΑΕΚ. Όπως κάθε μεγάλη ομάδα και εμείς θέλουμε να το πάρουμε. Και θα παλέψουμε στο γήπεδο να το πάρουμε.

Σας είπα ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές. Αυτά τελείωσαν. Έτσι και έρθουμε πάλι αντιμέτωποι με τέτοιου είδους διαιτησίες και προκλητικές συμπεριφορές οπωσδήποτε θα αντιδράσουμε. Έχουμε 1,5 εκατ. κόσμο και φυσικά μπορούμε να αντιδράσουμε.
Όπως σας είπα συμφωνώ με το ύφος των δηλώσεων του κου Πατέρα που τις άκουσα στην εκπομπή του κου Καρπετόπουλου και κου Πανούτσου. Έχουμε και εμείς παρόμοιες προθέσεις. Θέλουμε να κάτσουμε κάτω, παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ και της ΚΕΔ. Και να πούμε: τα προβλήματα. Τι θέλουμε να κάνουμε. Πώς θα πορευτούμε. Ή πορευόμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και κάνουμε καλύτερο το ποδόσφαιρο, πιο ανταγωνιστικό και πιο ελκυστικό για τους πάντες ή πορευόμαστε ως έχει».

-Για τη συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ και του Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, με τον Μισέλ Πλατινί και τη δική του… Θεωρείται ότι η ΑΕΚ θα μπορέσει να πορευτεί χωρίς πρόβλημα οικονομικό τη νέα σεζόν;

«Εμείς ως διοίκηση αντιμετωπίζουμε το ποδόσφαιρο άκρως ρεαλιστικά. Υπάρχουν κανόνες του Financial Fair Play τους οποίους θέλει να εφαρμόσει η ΟΥΕΦΑ την επόμενη διετία. Τους γνωρίζουμε και πορευόμαστε πάνω σε αυτές τις αλλαγές. Είναι κάτι που μας απασχολεί πάρα πολύ σαν διοίκηση και πορευόμαστε πάνω σε αυτή την κατεύθυνση έτσι ώστε να μην έχουμε πρόβλημα. Και αυτό θα κάνουμε.

Για τη συνάντηση τώρα… Αυτό που συνέβη στη συνάντηση του κου Πατέρα, του κου Μαρινάκη και του Πιλάβιου με τον κ. Πλατινί, ήταν απαράδεκτο. Εντάξει η ΑΕΚ δεν διακατέχεται από εμπάθειες, αλλά όπως είπα πριν την συνάντησή μου με τον κ. Πλατινί, συναντήσεις του προέδρου της ΕΠΟ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό απούσας της ΑΕΚ είναι απαράδεκτες και δεν τις δεχόμαστε. Και οι άλλες ομάδες που εκπροσωπούν την Ελλάδα στην Ευρώπη έπρεπε να τον έβλεπαν τον κ. Πλατινί. Και ο ΠΑΟΚ και ο Άρης θα έπρεπε να ήταν εκεί.

Αυτή λίγο την μεταχείριση προς Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό από την ΕΠΟ δεν την καταλαβαίνω και δεν την δέχομαι. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν απλώς ένα λάθος του κου. Πιλάβιου. Δεν καταλαβαίνω την μεταχείριση του κου Πιλάβιου προς τις υπόλοιπες ομάδες. Δεν την καταλαβαίνω. Δεν είναι παρακατιανοί.

Ο κ.Πιλάβιος -κατά την άποψή μου- κάνει πολλά λάθη, αλλά έχω καλή άποψη. Νομίζω ότι είναι ειλικρινής, θέλω να πιστεύω ότι είναι. Έχει καλές ιδέες για το ποδόσφαιρο. Αλλά πρέπει να συμπεριφερθεί σε όλες τις ομάδες με ισονομία . Η ΑΕΚ δεν θέλει να το παίζει «Ρομπέν των Δασών. Ότι ο ένας μπορεί να έχει περισσότερα χρήματα από τον άλλον δεν με ενδιαφέρει. Εγώ ξέρω ότι η ΑΕΚ έχει ιστορία και έχει θέση στο τραπέζι».

-Για τα συμβόλαια Μπλάνκο, Σκόκο:

«Πρόθεση της ΑΕΚ είναι να κρατήσει στο ρόστερ της όλους τους πρωτοκλασάτους της ποδοσφαιριστές. Έχει κρατήσει όλους τους ποδοσφαιριστές το καλοκαίρι. Αξιολογήσαμε το ρόστερ. Μειώσαμε τον αριθμό των ποδοσφαιριστών, προσπαθήσαμε να μειώσουμε το μπάτζετ για να αντιμετωπίσουμε ρεαλιστικά την οικονομική κρίση και την κατάσταση στην Ελλάδα. Προτάσεις στους δύο ποδοσφαιριστές θα γίνουν άμεσα. Και πιστεύω ότι και οι δύο θα απαντήσουν θετικά».

-Είναι ρεαλιστικό η κατάκτηση του τίτλου;

«Μου έχει γίνει αυτή η ερώτηση πάρα πολλές φορές και είναι άκρως προσβλητική προς εμένα προς τον πρόεδρο της ΑΕΚ. Εννοείται ότι η ΑΕΚ πάει για το πρωτάθλημα. Είναι αυτονόητο ότι η ΑΕΚ ξεκινά τη χρονιά με μεγάλες φιλοδοξίες και θα πάρει το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος μας»

-Για το ενδεχόμενο έδρας στη «Ριζούπολη»

«Με την ατμόσφαιρα που είδα στη Ριζούπολη ειλικρινά ανατρίχιασα. Μου θύμισε Νέα Φιλάδέλφεια και παλιές εποχές. Ήταν πανέμορφη. Κοιτάξτε έχουμε ξεπεράσει τα 12.000 διαρκείας και θα ήταν δύσκολο να πάμε εκεί σαν έδρα. Φυσικά και από πλευράς εσόδων, εμείς υπολογίζουμε ότι η ΑΕΚ θα πάει πολύ καλά, άρα θα έχουμε μεγάλη προσέλευση φιλάθλων, και δεν μπορεί η Ριζούπολη να εξυπηρετήσει τον κόσμο της ΑΕΚ. Θα χάσουμε τεράστια έσοδα και νομίζω ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ανέφικτο».

-Για το θέμα του νέου γηπέδου:

"Οπωσδήποτε το ΟΑΚΑ θέλει την ΑΕΚ. Είναι ένα τεράστιο έσοδο για το ΟΑΚΑ όπως και ο Παναθηναϊκός. Από την Άνοιξη ξεκινήσαμε μια νέα προσπάθεια συζήτησης και μελέτης για το γήπεδο. Το εξετάζουμε πολύ προσεκτικά. Πριν από λίγο μάλιστα μίλησα με την Ερασιτεχνική ώστε να έχουμε συνάντηση στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, για την προετοιμασία των προτάσεων που θα θέσουμε υπόψη της κα. Μπιρμπίλη. Είναι πολύ καλή εποχή να εξετάσουμε το θέμα του γηπέδου. Η Κυβέρνηση κοιτάει πάρα πολύ θετικά τα μεγάλα επενδυτικά έργα. Ένα από αυτό είναι και το γήπεδο. Η ΑΕΚ κοιτάει πολύ σοβαρά το θέμα της Νέας Φιλαδέλφειας. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα ξέρουμε εάν γίνεται γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια ή όχι. Αν γίνεται γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια θα πορευτούμε φτιάχνοντας γήπεδο εκεί. Αν όχι θα αναζητήσουμε άλλες λύσεις.

Αυτή τη στιγμή εστιάζουμε την προσοχή μας στην Νέα Φιλαδέλφεια. Όλη η προσοχή μας είναι εκεί.

Αυτό που δεν είχε γίνει από άλλες διοικήσεις -δεν καταλαβαίνω τον λόγο- είναι ότι ποτέ μια δεν είχε στοιχειοθετήσει την επιλογή της του να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια ή όχι. Εάν μπορεί ή όχι. Δεν ξέρω εάν είχε γίνει ποτέ εμπεριστατωμένη μελέτη. Εμείς πάμε με ένα συγκεκριμένο σχέδιο στην Κυβέρνηση. Εάν μπορούμε να το κάνουμε αρχίζουμε την ανεύρεση χρηματοδότησης. Εάν όχι θα κοιτάξουμε άλλες λύσεις. Αυτό που οφείλουμε είναι μια απάντηση στον λαό της ΑΕΚ. Μια απάντηση που δεν έχει δοθεί μέχρι τώρα. Υπήρχε μια στάση από την ΠΑΕ ότι δεν γίνεται εκεί γήπεδο. Ποτέ δεν εξηγήθηκε γιατί. Εμείς ενωμένοι με την Ερασιτεχνική και όταν θα έχει η ώρα θα πούμε στους φιλάθλους μας γίνεται γήπεδο ή δεν γίνεται για αυτούς τους λόγους».

-Για το εάν θα ήταν λύση για τη διαιτησία ο 5ος και ο 6ος διαιτητής:

«Θα ήταν πολύ καλή λύση. Αλλά τα θέματα διαιτησίας τα χειρίζεται η ΟΥΕΦΑ. Δεν μπορεί η ΕΠΟ σε συνεργασία με την Σούπερ Λιγκ να το αποφασίσει και να το εφαρμόσει. Οι αλλαγές καθορίζονται από την ΟΥΕΦΑ. Εάν εμείς ως Σούπερ Λιγκ και ως ΕΠΟ αποφασίσουμε ότι θέλουμε να πιέσουμε την ΟΥΕΦΑ, και έχουμε να προτείνουμε μια πολύ καλή λύση, τότε πρέπει να το κάνουμε. Δεν μπορούμε αυτόνομα να προχωρήσουμε σε κάποια αλλαγή».

-Για το τι θα μπορούσε να βοηθήσει τη διαιτησία:

«Εάν ήμασταν αυτής της θέσης τότε ας πηγαίναμε όλοι σπίτια μας και αφήναμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Καταρχήν πρέπει να αλλάξουμε συμπεριφορά, αρχής γενομένης από τους παράγοντες. Έχουμε μεγάλη πίεση από τους φιλάθλους των ομάδων μας, ότι πρέπει να προστατεύσουμε την ομάδα από την διαιτησία και πρέπει να φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Δεν είναι έτσι. Γνωρίζετε όλοι ότι οι διαιτητές δέχονται πιέσεις, από παράγοντες, ο καθένας παίρνει τα τηλέφωνά του και τους πιέζει.

Πρέπει να γίνει μια συμφωνία κυρίων και να πούμε «Κύριοι, αφήνουμε τη διαιτησία τελείως ανεξάρτητη. Κανείς δεν θα παίρνει τηλέφωνο, κανείς δεν θα πιέζει. Και ούτε θα συμπεριφέρεται όπως στο παρελθόν».

Αν είμαστε της άποψης ότι τίποτα δεν αλλάζει, ας απομακρυνθούμε από το ποδόσφαιρο. Οφείλουμε να αλλάξει.
Τέτοιου είδους συμπεριφορών δύσκολα αλλάζουν. Οφείλουμε όμως απέναντι στους φιλάθλους που κόβουν κάθε Κυριακή εισιτήριο να προσπαθήσουμε».

-Για το προπονητικό:

«Σήμερα συζητήσουμε ότι ένα μέρος των γραφείων θα πρέπει να το αφήσουμε 30 Σεπτεμβρίου, άρα η μετακόμιση ξεκινά 1η Οκτωβρίου. Το ένα γήπεδο είναι έτοιμο, το δεύτερο θα είναι έτοιμο σε περίπου 15 ημέρες, το τρίτο θα είναι έτοιμο προς τα τέλη του χρόνου. Πιστεύουμε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν και οι προπονήσεις της ομάδας.

Είχαμε προβλήματα με τις διακοπές με την απεργία. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Θα είναι ένα έργο πνοής για την ΑΕΚ. Θα στεγάσει την πρώτη ομάδα, όλες τις διοικητικές υπηρεσίες και ένα μέρος των ακαδημιών άμεσα, και αργότερα θα κατασκευαστεί και ένα τέταρτο γήπεδο».


sportfm.gr