ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Γκέκος: «Το έχουμε πάρει προσωπικά»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μηνάς Γκέκος μίλησε στον Sentra 103,3 για την προσπάθεια που κάνει ο ίδιος και οι παίκτες του, λέγοντας πως το έχουν πάρει λίγο προσωπικά το θέμα κόντρα σε όλα τα προβλήματα. Αναλυτικά όσα δήλωσε...

Για την διαφορά της ΑΕΚ από τον αγώνα με το Περιστέρι για το Kύπελλο, σε σχέση με τον Κυριακάτικο αγώνα του πρωταθλήματος: 

«Τότε ήμασταν ομάδα στα χαρτιά. Έχει περάσει πολύ καιρός από τότε. Πλέον έχουμε συμπληρώσει το ρόστερ, μαζευτήκαμε όλοι μαζί, έχουμε ισορροπία, έχουμε παίκτες να κάνουμε προπόνηση και δεν υπάρχουν πολλά μυστικά στο μπάσκετ. Όταν δουλεύεις κι έχεις τους παίκτες που θέλεις, και πιστεύεις σε αυτό που κάνεις, ανεξάρτητα τι δουλειά κάνεις, τότε ο χρόνος θα σε δικαιώσει. Και περισσότερο θα δικαιώσει τα παιδιά που δουλεύουν πολύ σκληρά».

Για την δήλωση του, ότι η ΑΕΚ θα γίνει και πάλι καλή ομάδα:

«Νομίζω ότι έχουμε καλή ομάδα. Έχουμε μια ισορροπία σ' όλες τις θέσεις και αυτό σημαίνει ότι έχουμε παίκτες με τους οποίους δείχνουμε ομάδα. Πλέον έχουμε εναλλακτικές λύσεις που πέρσι δεν τις είχαμε. Πέρσι στο μισό πρωτάθλημα δεν είχαμε πλέι μέικερ και παίζαμε μόνο με τον Γκριν. Τώρα έχουμε μια ισορροπία σαν ομάδα. Βέβαια θα προτιμούσαμε να είχαμε μαζευτεί λίγο νωρίτερα, αλλά τώρα αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε υγιείς και να μπορούμε να κάνουμε προπόνηση. Πιστεύω ότι έχουμε και την ποιότητα και την ποσότητα ώστε να μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρσι».

Για την επιστροφή και την προσφορά του Δήμου Ντικούδη στο παιχνίδι της ΑΕΚ:

«Ο Δήμος μας έδωσε ύψος, βάθος, ποιότητα και τεράστια εμπειρία. Τι άλλο μπορεί να ζητήσεις από έναν τέτοιο παίκτη; Όλα αυτά τα είχε χθες στο παιχνίδι. Είναι ένας παίκτης ο οποίος έχει παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Έρχεται από μια κακή χρονιά. Έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές με το Δήμο. Είναι ένα παιδί που θέλει να παίξει περισσότερο από όλους και αυτό το αποδεικνύει. Και πιστέψτε με, δεν είναι ακόμα σε καλή κατάσταση. Εγώ πιστεύω ότι θα παίξει πολύ καλύτερα.

Είναι ένας αθλητής ο οποίος δουλεύει στο 100% κάθε μέρα, είναι συνεπέστατος σε όλες του τις υποχρεώσεις και σε όλα αυτά που λέμε και πιστεύουμε μέσα στην ομάδα. Δεν μου κάνει εντύπωση, αντιθέτως χαίρομαι που έχουμε έναν τέτοιο αθλητή στην ομάδα και αισθάνομαι τυχερός. Τότε που είχε την διαφορά του με τον Άρη τον έβλεπα ότι ήθελε να παίξει. Τον έβλεπα και το συζητούσαμε κάθε μέρα και έβλεπα την αγωνία στο πρόσωπο του. Πιστεύω ότι όλα αυτά τα στοιχεία που μας προσθέτει ο Δήμος, είναι αυτά που χρειαζόμαστε».

Για τον Άντονι Γκράντι:
 «Ο Άντονι δεν ήταν σε καλή κατάσταση όταν ήρθε. Είχε μεγάλο χρόνο απραξίας. Ένας αθλητής όταν έχει μεγάλο χρόνο απραξίας, θέλει και πολύ καιρό για να συνέλθει. Εμείς τον πήραμε για σκόρερ και δεν μπορεί να ξέχασε να σκοράρει. Ήταν μεγάλο χρονικό διάστημα σε απραξία και αρχίζει σιγά-σιγά και βρίσκει τον εαυτό του. Αρχίζει και μπαίνει στο νόημα και πιστεύω ότι κάθε μέρα θα είναι και καλύτερος».

Για το ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι της ΑΕΚ:

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε για στόχους. Κάναμε μια ομάδα εφέτος με πολύ λιγότερο μπάτζετ από την περσινή σεζόν και πιστεύω ότι εφέτος είναι πιο γεμάτη και ισορροπημένη ομάδα.

Έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή το μπάσκετ, μπορούμε να χάσουμε ή να νικήσουμε τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Αν εξαιρέσεις τον Παναθηναϊκο και τον Ολυμπιακό, σε γενικές γραμμές, όλες οι ομάδες μπορούν να χάσουν και να κερδίσουν τον οποιοδήποτε εντός ή εκτός έδρας. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ? κακά τα ψέματα ? πρέπει να παίζουν αλλού.

Αυτή τη στιγμή, όλες οι υπόλοιπες ομάδες εκτός αυτών των δύο, έχουν το 2,5% με 3,5% του προϋπολογισμού τους. Άρα, που πας; Εκπλήξεις μπορούν να γίνουν, όπως γίνονται κάθε χρόνο. Αλλά η διάρκεια είναι υπέρ τους και όχι εις βάρος τους.

Γι' αυτό λέω, ότι εμείς κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι να είμαστε καλύτεροι. Πιστεύω ότι κάναμε μια πολύ καλή νίκη στο Περιστέρι. Ήταν δύσκολη νίκη γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την καλή ψυχολογία του Περιστερίου, μέσα σε μια δύσκολη έδρα, με καλή ομάδα και με έμπειρο προπονητή. Η νίκη αυτή μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα».

Για το τι σημαίνει για εκείνον η ΑΕΚ και αν είναι κάτι σαν προσωπικό του στοίχημα:

«Για να είμαι ειλικρινής, εμείς που ασχολούμαστε με την ΑΕΚ, το έχουμε πάρει λίγο προσωπικά το θέμα. Και αυτό γίνεται γιατί υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στην ΑΕΚ.

Προβλήματα που δημιουργούνται κάθε μέρα. Βέβαια δεν είμαστε η μόνη ομάδα με προβλήματα και υπάρχουν και άλλες ομάδες με προβλήματα. Αλλά εμείς είμαστε ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ και είναι μεγάλη οντότητα και ίσως τα δικά μας προβλήματα προβάλλονται λίγο περισσότερο από των υπολοίπων.

Φέτος ξεκίνησε μια προσπάθεια και από τους ανθρώπους που έχουνε μπει στην διοίκηση, να συμμαζέψουμε και να σουλουπώσουμε την κατάσταση. Έδωσαν μια συνέντευξη την προηγούμενη εβδομάδα και μιλάγανε για διαφάνεια. Από την πλευρά τους έχουν καλή πρόθεση να κάνουν κάτι. Έτσι και εμείς στο προπονητικό τιμ, θέλουμε να κάνουμε κάτι ώστε να συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται. Αν θα τα καταφέρουμε ή όχι θα το δείξει στο τέλος της σεζόν.

Όλοι μαζί θα κάνουμε την προσπάθεια αλλά σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε να συμμετέχει και ο κόσμος. Δεν το λέω με πικρία, αλλά θέλω να συμμετέχει και ο κόσμος.

Έχω ζήσει τα πέτρινα χρόνια και ξέρω πόση στήριξη υπήρχε από τον κόσμο. Αν δεν μας στηρίζουν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Θα έρθουν και άσχημα αποτελέσματα και καλά αλλά αυτός είναι ο αθλητισμός. Δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλη ομάδα αν δεν υπάρχει ο κόσμος. Δεν είμαστε όπως ήμασταν παλιά. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι άνθρωποι να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν και να επενδύσουν για να γίνει η ομάδα όπως παλιά».

sentragoal.gr