ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ο χαρακτήρας της ΑΕΚ δυναμώνει με μεταγραφές.

Με τόσες διαδοχικές απώλειες, με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές να έχουν «ξεζουμιστεί» από τους συνεχόμενους αγώνες, με ένα προπονητικό κέντρο που θυμίζει χωράφι να απειλεί μονίμως τους εναπομείναντες, το δίχως άλλο η ΑΕΚ δείχνει ξανά το χαρακτήρα της μεγάλης ομάδας.

Όταν υπάρχει ενότητα και διάθεση από όλους να αγωνιστούν για στο σύνολο, τότε μικρά θαύματα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο.

Ασφαλώς δεν συνιστά ένα τέτοιο η νίκη επί του Εργοτέλη, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο αυτή επιτεύχθηκε (ανατροπή του σκορ, παρά τις πολλές απουσίες) απέδειξε ότι το βασικό ζητούμενο των τελευταίων ετών, δηλαδή η προσπάθεια για το κοινό όφελος, έχει γίνει ξανά όπλο της ΑΕΚ.

Την ερχόμενη Παρασκευή η ομάδα θα ξεκινήσει προπονήσεις στο νεόδμητο προπονητικό κέντρο των Σπάτων κι εκεί θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αντεπίθεσή της. Οι ποδοσφαιριστές θα κάνουν σωστή προπόνηση σε ένα νορμάλ αγωνιστικό χώρο, θα πάψουν να φοβούνται μήπως ένα σπριντ στο 100% τους προκαλέσει μυϊκό τραυματισμό και ο Μανόλο θα κάνει αυτό που επιθυμεί σφόδρα: να μεταδίδει τις αρχές της δικής του φιλοσοφίας.

Διότι κακά τα ψέματα, ως σήμερα δεν μπορούσε να περάσει στους παίκτες έναν διαφορετικό τρόπο αγωνιστικής σκέψης και δράσης. Επικεντρώθηκε περισσότερο στο πώς θα τους αφυπνίσει, πώς θα τους προσεγγίσει ως άνθρωπος για να παίζουν και για τον προπονητή (η αφοσίωση στον κόουτς είναι πολύ βασικό κομμάτι για όσους γνωρίζουν από ομαδικά αθλήματα) και φαίνεται ότι κατάφερε να κερδίσει τα συγκεκριμένα δύο συστήματα.


Πιστεύουν στην ΑΕΚ

Οι απώλειες ποδοσφαιριστών με μεγάλη ποιότητα (επί παραδείγματι οι Ντιοπ, Λυμπερόπουλος, Μανωλάς και Σκόκο) κόστισαν στον αγώνα απέναντι στον Πανιώνιο, ωστόσο δεν έριξαν την ομάδα στο καναβάτσο. Όσοι απέμειναν δεν αναζήτησαν δικαιολογίες, αντιθέτως κατάλαβαν ότι αυτή είναι η ευκαιρία τους να αποδείξουν ότι έχουν θέση στην ομάδα και μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες πολύτιμες. Δούλεψαν και ανταμείφθηκαν.

Ο Λεονάρντο έκανε μετά από καιρό ένα καλό ματς, ο Μπλάνκο θύμισε πόσο χρήσιμος είναι εφόσον έχει μια σωστή και δίκαιη αντιμετώπιση, ο Έντερ πέτυχε ένα γκολ που σίγουρα θα τον βοηθήσει να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που τόσο του έχει λείψει στο ξεκίνημα της καριέρας του στην ΑΕΚ, ο Νασούτι έκανε ένα αρχοντικό παιχνίδι στην άμυνα, ο Μάκος ήταν και πάλι εκεί για όλους, ο Πατσατζόγλου εμφανίστηκε με πολλές δυνάμεις και ήταν εξαιρετικός αμυντικά.

Ο Χιμένεθ περιμένει επιστροφές εντός της εβδομάδας, διότι πλέον διαπιστώνει ότι κάποιοι έχουν φτάσει στα όριά τους. Ο Δέλλας επί παραδείγματι (που πάντως θα είναι βασικός και στην Τούμπα την ερχόμενη αγωνιστική) έχει κάνει πολύ περισσότερα ματς από όσα υπολογιζόταν ότι θα είχε γράψει το κοντέρ του στο συγκεκριμένο διάστημα.

Θέλει 3 παίκτες

Όλα αυτά αναγκάζουν και τον Χιμένεθ να απαιτεί λιγότερα από τους ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις και περισσότερα από τη διοίκηση στις επικείμενες μεταγραφές. Ο Ισπανός τεχνικός επιθυμεί την προσθήκη τουλάχιστον τριών ποδοσφαιριστών ποιότητας κατά την περίοδο του Ιανουαρίου και προσπαθεί να τους εντοπίσει στην πατρίδα του, διότι θέλει να είναι σίγουρος για το ποσοστό επιτυχίας των επιλογών ελαχιστοποιώντας το ρίσκο.

Για να διατηρήσει την ομάδα ανταγωνιστική ως το τέλος του πρωταθλήματος δεν αρκεί να την οδηγήσει σε επιτυχίες στα επόμενα δύο δύσκολα εκτός έδρας ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ και στην Καβάλα. Θα χρειαστεί επίσης τις υπηρεσίες και τη συνδρομή παικτών που είναι φανερό ότι λείπουν από το ρόστερ.

Δύο αμυντικοί (στόπερ και δεξιός μπακ) κι ένας μεσοεπιθετικός (για τη δεξιά πτέρυγα) είναι οι απαιτητές από τον Χιμένεθ προσθήκες και πλέον το μπαλάκι βρίσκεται στα χέρια της διοίκησης καθώς τις τελευταίες ημέρες ο προπονητής δεν σταματά να επισημαίνει την ανάγκη ενίσχυσης του ρόστερ τον ερχόμενο Ιανουάριο.


sport24.gr