ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Είκοσι πέντε χρόνια… Βουνό.

Η ΑΕΚ ΦΕΥΓΕΙ KΑI Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ SPORTDOG. ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΥΣΑΝ, ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΚΩΤΑ, Ο ΜΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ...

Με τη μετακόμιση της ΑΕΚ στα Σπάτα κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της ομάδας. Η «Ένωση» πλέον γυρίζει σελίδα και το προπονητικό κέντρο των Θρακομακεδόνων θα μείνει ως μία ανάμνηση του παρελθόντος, αφού η περιοχή έχει μπει στο σχέδιο πόλεως του Δήμου Αχαρνών.

Εικοσιπέντε χρόνια άλλωστε δεν είναι λίγα. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι την περίοδο που η ΑΕΚ μετακόμισε εκεί, στα μέσα του 80’ ήταν ένα μεγάλο βήμα για την ομάδα του «Δικέφαλου αετού».

Μέχρι τότε οι παίκτες της έκαναν προπόνηση μόνο στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος βρισκόταν σε αναζήτηση χώρου για την προπόνηση των παικτών.

Τον βρήκε μέσω του αείμνηστου Δημήτρη Τζίνη, ο οποίος σαν φίλαθλος της ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να μην παραχωρήσει τον χώρο του για την εκγύμναση των ποδοσφαιριστών. Γι’ αυτόν εξάλλου η ομάδα του «Δικέφαλου αετού» ήταν η μεγάλη του αγάπη. Είναι περιττό βέβαια να σημειωθεί ότι η μεγάλη ομάδα που κατέκτησε τρία σερί πρωταθλήματα και προσέφερε πλούσιο θέαμα στο φίλαθλο κοινό, κτίστηκε ουσιαστικά στο περιβόητο Βουνό.

Με αφορμή την μετακίνηση από τους Θρακομακεδόνες στα Σπάτα ο sportdog μίλησε με έναν εκ των τωρινών ιδιοκτητών του χώρου και γιο του αείμνηστου Δημ. Τζίνη, τον Νίκο.

Ως «Ενωσίτης» δεν μπορεί να ξεχάσει τις δυσκολίες που υπήρξαν επί εποχής Ψωμιάδη, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον συγκεκριμένο χώρο κατά το παρελθόν. Παράλληλα αποκάλυψε πόσο είναι το μηνιαίο ενοίκιο των Θρακομακεδόνων και εξέφρασε το παράπονό για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την τωρινή διοίκηση…

Κύριε Τζίνη πότε η ΑΕΚ άρχισε να χρησιμοποιεί το χώρο των Θρακομακεδόνων;

«Ήταν την περίοδο 1985-86, επί Ζαφειρόπουλου. Η ΑΕΚ έψαχνε χώρο για προπονητήριο και ο πατέρας μου, ο Δημήτρης Τζίνης, που ήταν φανατικός ‘Ενωσίτης’, βρήκε λύση σε αυτή την αναζήτηση, νοικιάζοντας στην ΠΑΕ αυτή την περιοχή των 30 στρεμμάτων».

Ποια ήταν η χρήση του χώρου πριν και πώς διαμορφώθηκε σε προπονητήριο;

«Δεν χρησιμοποιούταν, ήταν χωράφια. Υπήρξαν αρκετές αλλαγές από την πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε το προπονητήριο. Ο Στράτος Γιδόπουλος έκανε κάποια έργα βελτίωσης και πολλοί πρόεδροι που πέρασαν έκαναν μερικές παρεμβάσεις, όπως οι κερκίδες και η καφετέρια. Κάποια στιγμή είχε ξηλωθεί και ο τάπητας για την τοποθέτηση των υπόγειων ποτιστικών».

«Τα σκυλιά του Μπάγεβιτς»

Τι θυμάστε από αυτά τα 25 χρόνια που οι «κιτρινόμαυροι» προπονούνταν στους Θρακομακεδόνες;

«Έχουν παρελάσει από τους Θρακομακεδόνες μεγάλα ονόματα από παίκτες, προπονητές και προέδρους. Παλαιότερα πήγαινα πιο συχνά και θυμάμαι τις προπονήσεις του Μπάγεβιτς, τον Σαβέφσκι, τον Κετσπάγια και τον Νικολαΐδη. Ακούγαμε συνέχεια τις φωνές των ποδοσφαιριστών αλλά αυτό που μου είχε μείνει χαρακτηριστικά στη μνήμη ήταν τα σκυλιά του Μπάγεβιτς. Χαλούσαν τον κόσμο με τα γαυγίσματά τους. Ο ‘Ντούσκο’ αγαπούσε πολύ τα σκυλιά. Είχε 2-3 και τα άφηνε στον φύλακα να τα ταΐζει και να τα προσέχει».

Συντήρηση-έξοδο της ΑΕΚ

Έχουν υπάρξει παράπονα για τους Θρακομακεδόνες σχετικά με τις ελλιπείς εγκαταστάσεις και τα ακατάλληλα γήπεδα. Ποια είναι γνώμη σας για όλα αυτά που έχουν γραφτεί;

«Εμείς ως ιδιοκτήτες δεν έχουμε καμία ευθύνη και υποχρέωση για παρεμβάσεις στον χώρο ή συντήρηση στον χλοοτάπητα. Όλα αυτά τα έξοδα ανήκαν στην ΑΕΚ. Ήταν όρος στο συμφωνητικό άλλωστε, γι’ αυτό και τα πρώτα χρόνια το νοίκι ήταν πάρα πολύ χαμηλό».

Εποχή… Μάκαρου με απειλές και όπλα

Ποια ήταν η χειρότερη περίοδος σε σχέση με τους Θρακομακεδόνες για εσάς και την οικογένειά σας ως ιδιοκτήτες του χώρου;

«Έχουμε ζήσει αυτά που έκανε ο Ψωμιάδης όταν δήλωνε μεγάλα ποσά για καφέδες, αλλαγές των γκολπόστ και όλα αυτά τα γνωστά που βγήκαν στη φόρα. Επί Ψωμιάδη η ΑΕΚ μας χρωστούσε πάρα πολλά ενοίκια. Μπορεί και 6-7 μηνιάτικα μαζεμένα. Υπήρξαν πολλές αντιπαραθέσεις. Ο Ψωμιάδης το τράβαγε όσο μπορούσε για να μη δώσει… δραχμή μέχρι που πηγαίναμε στα δικαστήρια για να πληρώσει. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, όταν είχε πάει ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου, για να ζητήσει αυτά που του χρωστούσε, ο Ψωμιάδης τον είχε απειλήσει…».

Ποια ήταν η καλύτερη περίοδος;

«Αναμφισβήτητα η εποχή Νικολαΐδη. Για εμάς ήταν η χρυσή περίοδος. Όλα κύλαγαν θαυμάσια, τα ενοίκια πληρωνόντουσαν στην ώρα τους και δεν υπήρχε κανένα παράπονο».

Το παράπονο για την τωρινή διοίκηση

Δηλαδή μόνο με τη διοίκηση Ψωμιάδη υπήρχε αυτή η ασυνέπεια;

«Υπήρξαν και άλλα κρούσματα, η καθυστέρηση όμως ήταν πολύ μικρή αφού στο τέλος τα μισθώματα πληρωνόντουσαν κανονικά και χωρίς παρατράγουδα. Και η τωρινή διοίκηση έχει κάποιες οφειλές. Δυστυχώς ακούμε πολλές υποσχέσεις, οι οποίες υλοποιούνται πολύ αργά. Πριν από μερικές ημέρες μπήκε το ενοίκιο του Σεπτεμβρίου και περιμένουμε το μίσθωμα Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και κάποια τιμολόγια για το νερό που ποτίζουν το γήπεδο, το οποίο προέρχεται από πηγάδι ιδιοκτησίας μας. Υπάρχει μία δυσκολία εκ μέρους της ΠΑΕ».

Πόσο είναι το μηνιαίο ενοίκιο για τον χώρο;

«Κοστίζει 19.000 ευρώ. Δηλαδή, 228.000 ευρώ ετησίως»

Ενδιαφέρθηκε ο Κοσκωτάς

Υπήρξε κατά το παρελθόν πρόθεση της ΑΕΚ να φύγει από τους Θρακομακεδόνες;

«Όχι δεν υπήρξε. Θυμάμαι όμως μία εποχή που το συμφωνητικό έφτανε προς τη λήξη του. Τότε Κοσκωτάς είχε πλησιάσει τον πατέρα μου και του έκανε πρόταση να παραχωρήσει τα γήπεδα στον Ολυμπιακό! Η ομάδα του Πειραιά δεν είχε δικό της προπονητικό και ο πρώην πρόεδρός της αγόραζε ό,τι ήθελε. Παίκτες, γήπεδα, διαιτητές… Αλλά ο πατέρας μου, όπως σας είπα και παραπάνω, ήταν φανατικός ΑΕΚτζής και ούτε που μπήκε σε συζήτηση για αυτό το ενδεχόμενο».


sportdog.gr