ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

«Θα κλείσω στόματα»

Η σκέψη για την απόκτησή του είχε γεννηθεί εδώ και περίπου δέκα ημέρες. Είχε μάλιστα ήδη μιλήσει με τον Τραϊανό Δέλλα, ο οποίος του είχε μεταφέρει το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και πόσο καλή επιλογή θα ήταν να ενσωματωθεί και ο ίδιος σε αυτήν. 
Ωστόσο τα προβλήματα που μεσολάβησαν με τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και το ματς με την Νταντί είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει λίγο η υπόθεση της απόκτησής του. Ο λόγος για τον Χρήστο Πατσατζόγλου, το 8ο και ίσως τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ.

Ο 31χρονος διεθνής είδε χθες το μεσημέρι στο κινητό του κλήση από τον Σταύρο Αδαμίδη. «Χρήστο, έρχεσαι για λίγο από το γραφείο να μιλήσουμε;» ήταν τα λόγια του προέδρου της Ενωσης, με τον «Πάτσα» να μη χάνει λεπτό και να κατευθύνεται αμέσως στη Γράμμου.

Εκεί παρουσία των Αρναρ Γκρέταρσον και Βασίλη Δημητριάδη ο πολύπειρος μέσος άκουσε και επίσημα την πρόταση της ΑΕΚ και αμέσως έδωσαν τα χέρια. Η συμφωνία έκλεισε σε λίγα μόλις λεπτά και αφορά μονοετές συμβόλαιο με αποδοχές που θα αγγίζουν με τα μπόνους τις 350.000 ευρώ, με τις δύο πλευρές, αν μείνουν ευχαριστημένες, να συζητούν του χρόνου το ενδεχόμενο επέκτασης του συμβολαίου.
Ο Πατσατζόγλου θα περάσει σήμερα από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και θα ενσωματωθεί κατευθείαν στη νέα του ομάδα. Αλλωστε ήδη νιώθει μέλος της ΑΕΚ, καθώς όπως είπε στο «Goal»: «Ερχομαι σε μια ομάδα όπου έχω πολλούς φίλους.

Με τον ''Τράι'', τον Καφέ, τον ''Λύμπε'', τον Μάκο έχουμε πολύ καλές σχέσεις από την Εθνική και θα με βοηθήσουν να εγκλιματιστώ ακόμα πιο γρήγορα. Με βοήθησε για άλλη μία φορά ο Θεός και έρχομαι σε μια ομάδα που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Οπως εχω ξαναπεί, δεν είναι το παν για μένα τα λεφτά. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχω υγεία και να παίζω ποδόσφαιρο, που τόσο αγαπώ».

Αναφερόμενος στην υγεία, δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται μετά τους τραυματισμούς που τον έχουν ταλαιπωρήσει. Η απάντησή του αφοπλιστική: «Είμαι έτοιμος να παίξω... χθες. Την Κυριακή, αν με έβαζε ο κόουτς με την Κέρκυρα, θα έπαιζα. Είμαι έτοιμος να κλείσω στόματα.

Ξέρω ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ μπορεί να με βλέπουν με αμφισβήτηση, αλλά θα το δουν από την πρώτη κιόλας στιγμή πως είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Εχω κάνει προετοιμασία και είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αλλωστε, δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο πως ήρθα στην ομάδα στην οποία είχα κάνει την πρώτη μου δοκιμή σε ηλικία 14 ετών, όταν ακόμα αγωνιζόμουν στην Αγία Ελεούσα. Τότε οι κύριοι Σταματιάδης και Καραγιάννης είχαν εισηγηθεί την απόκτησή μου, αλλά επειδή θα προπονιόμουν με τους ερασιτέχνες και όχι με τους επαγγελματίες η Ελεούσα δεν με έδωσε. Η μεταγραφή τελικά ήρθε 17 χρόνια μετά».

Τι πρέπει να γνωρίζετε

*
Αν και η φυσική του θέση είναι στο χώρο της μεσαίας γραμμής η ΑΕΚ τον απέκτησε για τη θέση του δεξιού μπακ. Σε αυτήν έχει αγωνιστεί μόνο περιστασιακά μετά τον τραυματισμό του, ενώ πριν από το 2003 αγωνιζόταν ως δεξί μπακ με μεγάλη επιτυχία, με αρκετούς να τον θεωρούν από τους καλύτερους δεξιούς οπισθοφύλακες του πρωταθλήματος.

* Παρ' όλο που η απόκτησή του δεν έχει κάνει ιδιαίτερο «γκελ» στον κόσμο της Ενωσης, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει πως πρόκειται για έναν παίκτη που μόλις πριν από δύο μήνες αγωνιζόταν στο Μουντιάλ. Επιπλέον αποτελεί σίγουρη λύση για την ΑΕΚ, η οποία με την απόκτησή του αποφεύγει το ρίσκο να βρει έναν νέο... Αρτσε για το δεξί άκρο της άμυνας.

* Στην ΑΕΚ πέρα από τον «Πάτσα» εξέταζαν για το δεξί άκρο της άμυνας πριν από λίγες εβδομάδες τόσο τον Αραμπατζή, που έκλεισε στον Ηρακλή, όσο και τον Γκουστάβο, ο οποίος αγωνίζεται στην Κέρκυρα. Ωστόσο προκρίθηκε η λύση του Πατσατζόγλου, που αποτελεί επιλογή Μπάγεβιτς και διαθέτει μεγαλύτερη πείρα από τους προαναφερόμενους.

* Εχει δύο σοβαρούς τραυματισμούς. Ο ένας στον αχίλλειο που τον κράτησε για δυόμισι χρόνια εκτός αγωνιστικών χώρων (είχε πρόβλημα, αλλά ο τραυματισμός του στο ντέρμπι Ολυμπιακού ΑΕΚ το 2003 παραλίγο να του κόψει την μπάλα) και ο άλλος πέρυσι στον αστράγαλο, όταν ως παίκτης της Ομόνοιας έμεινε έξι μήνες εκτός δράσης.

* Ωστόσο απέδειξε πως πλέον είναι υγιής, καθώς επέστρεψε λίγο πριν από το Μουντιάλ, στο οποίο συμμετείχε στα δύο από τα τρία παιχνίδια της Εθνικής.

* Στην Ομόνοια είχε το βασιλικό συμβόλαιο των 700.000 ευρώ, που με τα μπόνους άγγιζε τα 800.000 ευρώ για δύο χρόνια με οψιόν ανανέωσης για άλλα δύο. Ωστόσο οι Κύπριοι επικαλέστηκαν πως μετά το Μουντιάλ δεν έδειξε διάθεση να μπει στο κλίμα της ομάδας και ο «Πάτσα» κατήγγειλε μέχρι και απειλητικά τηλεφωνήματα.

Τελικά οι δύο πλευρές βρήκαν μια συμβιβαστική λύση με τον «Πάτσα» να παίρνει 400.000 ευρώ και να λύνει το συμβόλαιό του πριν από λίγες ημέρες.

* Με την παρουσία του στην ΑΕΚ μεγαλώνει ο αριθμός των πολυθεσιτών παικτών, οι οποίοι όμως λόγω των αναγκών της ομάδας δεν αγωνίζονται στη φυσική τους θέση. Και βέβαια είναι ένα στοίχημα για το κατά πόσο θα μπορέσει να βγάλει «γεμάτη» σεζον (όπως συμβαίνει και με Δέλλα, Ντιόπ και «Λύμπε»).

* Χθες είχε ραντεβού και με τον Πανιώνιο, ενώ τον ήθελαν και οι ΠΑΟΚ και Κέρκυρα, ωστόσο έκλεισε σε όλους τις πόρτες για την ΑΕΚ.

sentragoal.gr