ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Μπάγεβιτς: «Τέλος οι μουρμούρες»

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ανέδειξε την κούραση αλλά και την απουσία του κόσμου ως στοιχεία που επηρέασαν την ΑΕΚ, μαζί με τις απουσίες Δέλλα και Λυμπερόπουλου, ώστε να μην παίξει καλά απέναντι στην Νταντί Γιουνάιτεντ.

Ωστόσο ανέδειξε τη σημασία της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League, αν και επεσήμανε ότι πάντα η «Ενωση» πρέπει να είναι σοβαρή.

«Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά και είχαμε πολλές ευκαιρίες που έπρεπε να τελειώσουμε το παιχνίδι. Είχαμε δύο-τρεις πολύ καλές ευκαιρίες μετά το 1-0. Στο δεύτερο ημίχρονο άρχισε η κούραση και ο φόβος. Μας πίεσε ο αντίπαλος. Δεν μαρκάραμε καθόλου στο κέντρο και δεν κρατούσαμε την μπάλα ούτε δευτερόλεπτο. Δεχθήκαμε ένα γκολ που είχαμε πει στην προπόνηση ότι πρέπει να προσέξουμε», τόνισε αρχικά ο «Ντούσκο».
 
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα (γηπέδου και απουσιών) που έπληξαν την ΑΕΚ: «Δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν μας έχουν επηρεάσει όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες. Είχαμε και τα προβλήματα με τους Δέλλα και Λυμπερόπουλο την τελευταία στιγμή, αλλά τελικά πήραμε την πρόκριση που ήταν το πιο σημαντικό. Γι΄ αυτό να δώσω και πάλι συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί προκριθήκαμε και αυτό μετράει».

Όταν ρωτήθηκε αν δικαιώθηκε για τα καλά λόγια που είχε πει για την Νταντί Γιουνάιτεντ, επεσήμανε: «Δεν θέλαμε να δικαιωθούμε όταν λέγαμε ότι η Νταντί Γιουνάιτεντ είναι μια καλή ομάδα. Όμως, η ΑΕΚ πρέπει πάντα να είναι σοβαρή, δυνατή και να μη κοιτάζει αντιπάλους, να τα δίνει όλα ιδίως στην Ευρώπη. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε φιλάθλους και αυτό μας επηρέασε. Θέλουμε γεμάτο γήπεδο γιατί έτσι θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη θέληση και πάθος».

Σχολιάζοντας τους Τζιμπούρ και Μπλάνκο τόνισε: «Πρόκειται για δύο πολύ καλούς παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν και περιμένω ακόμα περισσότερα πράγματα από αυτούς, καθώς έχουν την ποιότητα».

Αρνήθηκε να αποκαλύψει τα συναισθήματά του για το πρόβλημα με το γήπεδο («το πώς το έζησα το ξέρω εγώ, ας μην το ξέρει άλλος) και σχολίασε: «Εφυγε ένα άγχος, αλλά τώρα έχουμε άλλες υποχρεώσεις. Έχουμε το πρωτάθλημα μπροστά μας και κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε: 

«Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο θα μπορούσαμε να το χάσουμε! Είχαμε ευκαιρίες, είχαμε και καλές στιγμές, που μπορούσαμε να πετύχουμε ένα γκολ παραπάνω, ώστε να είναι στο δεύτερο ημίχρονο πιο εύκολα. Στο δεύτερο μέρος ο αντίπαλος πήγε μπροστά. δεν είχε τίποτα να χάσει. Πέτυχε γκολ και τα τελευταία λεπτά ήταν δύσκολα για μας. Δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε μπάλα. Πολλά λάθη, πολλά φάουλ. Εμείς δημιουργήσαμε την πίεση.

Μετά από όλα αυτά που ζήσαμε τις τελευταίες δύο ημέρες και σήμερα, συγχαρητήρια στους παίκτες μου -παρά τα προβλήματα στο δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε το πρόβλημα με τον Λυμπερόπουλου, γνωστό ήταν του Δέλλα και όλα αυτά δημιούργησαν πρόβλημα στο παιχνίδι. Παίξαμε δύο παιχνίδια... εκτός έδρας. Σήμερα είχαμε τους οπαδούς της Ντάντι που φώναζαν 90λεπτά και βοήθησαν. Εμείς δεν είχαμε κανέναν...»

- Πού αποδίδετε αυτή την καθίζηση;

«Σας είπα: Από φόβο. Χάσαμε το κέντρο. Ο αντίπαλος είχε δύναμη. Κάναμε τρία τέσσερα λάθη στο κέντρο, δεν μπορούσαμε να μαρκάρουμε, αργήσαμε να μαρκάρουμε και ο αντίπαλος είχε τη μπάλα».

- Εκτιμάτε ότι η πρόκριση μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να ανέβει ψυχολογικά;

«Αν περνάς στους ομίλους, βεβαίως σε βοηθάει. Αν χρειάζονται και κάποια άλλα πράγματα, που είναι σημαντικά, πρέπει να ξεχάσεις όλα αυτά. Δεν είναι εύκολο. Πάντα κάτι σε κυνηγά. Αλλά πιστεύω ότι έχουμε καλή ομάδα και θα το δείξουμε. Θα δούμε την κλήρωση. Πρέπει να σκεφτούμε το παιχνίδι με την Κέρκυρα και εκεί είναι το μυαλό μας. Να ξεκουραστεί η ομάδα και να είναι έτοιμη για την Κυριακή».

- Ο Μπλάνκο ήταν βασικός δύο χρόνια, αλλά σε δύο ματς δεν ξεκίνησε. Ο λόγος;

«Ένας μπορούσε να παίξει, έτσι όπως παίζουμε. Όχι ότι δεν τον πιστεύω. Με αυτό το σύστημα ένας αρχίζει. Αλλά, όταν γίνεται αυτό, αμέσως... φεύγει και ο προπονητής δεν τον θέλει. Σε αυτές τις περιπτώσεις εμείς την πληρώνουμε».

- Δεν είναι πρόβλημα της ΑΕΚ να φαίνεται τόσο η απουσία των Δέλλα και Λυμπερόπουλου;

«Δεν έχει σημασία αν είναι 35. Μπορούσε να είναι... 55. Τι είναι το 35; Είναι δύο παίκτες με μεγάλη εμπειρία, η οποία μας χρειάστηκε σήμερα. Δεν μπορείτε μερικοί από εσάς να πιστεύετε ότι ο Δέλλας δεν μπορεί να παίζει. Θα παίζουν και οι δύο και θα παίζουν καλά. Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρχουν παιχνίδια που δεν θα αρχίζουν ο Δέλλας και ο Λυμπερόπουλος. Δεν είναι όλες οι ομάδες ίδιες. Έχουμε παίκτες που μπορούν. Είναι και ο Έντερ, είναι και ο Μπερνς».

- Αυτός ο φόβος που λέτε είναι λόγω της πίεσης;

«Θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο. Δεν ήταν έτσι. Χάσαμε το κέντρο. Κανείς δεν έκανε κίνηση χωρίς τη μπάλα. Όλο αυτό δημιούργησε φόβο. Η ψυχολογία είναι πολύ σημαντική για έναν παίκτη. Ιδιαίτερα για όλη την ομάδα. Τον Γκέντσογλου τον έβαλα και περίμενα να ήταν πιο δυνατός. Ήταν πολύ χαλαρός, όμως. Αλλά δεν τον κατηγορώ. Ναι, δεν ήταν η θέση του, αλλά πρέπει να παίζει δυνατά. Δική μου, όμως, είναι η ευθύνη.

Μετά είναι οι μουρμούρες. Πάλι τα ίδια. Αυτά θα σταματήσουν κάποια στιγμή στην ΑΕΚ. Εμένα οι μουρμούρες δεν με πειράζουν, αλλά μπορεί να πειράζει την ομάδα. Δεν θα το αφήσω. Εξηγώ στα παιδιά, ποια η φιλοσοφία της ομάδας. Θα φύγουμε από αυτά. Αν δεν φύγουμε θα μείνουμε εκεί. Συγχαρητήρια στους παίκτες».

- Ο Γεωργέας είχε κάποιο πρόβλημα και αντικαταστάθηκε; Δεν ήταν η φυσική θέση του Γκέντσογλου δεξί μπακ. Θα μπορούσε ο Γιάχιτς να πάει δεξιά και ο Γκέντσογλου στόπερ...

«Και εγώ θα μπορούσα να σε πάρω από εδώ και να σε βάλω εκεί. Να κάνεις άλλη δουλειά. Δεν μπορούσα να βάλω εκεί τον Γιάχιτς. Είχε κάρτα. Ο Γκέντσογλου ήταν τραυματίας τόσο καιρό, θα τον έβαζα εκεί; Ούτε εγώ περίμενα να είχαμε ανεβάσματα, από τα δεξιά».

sentragoal.gr