ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

9 χρόνια χωρίς τον «Πατριάρχη»

Ο Νίκος Γκούμας αφήνει την τελευταία του πνοή στις 17 Αυγούστου 2001 στο νοσοκομείο «Υγεία», βυθίζει στο πένθος την ΑΕΚ και το aek365.gr μετά από 9 χρόνια θυμάται...

 

Ήταν 17 Αυγούστου του 2001. Περίπου 11.30 το πρωί. Αποφράδα μέρα για την ΑΕΚ. Ο Πατριάρχης, Νίκος Γκούμας, πήγε να... βρει τον Μεγάλο Λουκά Μπάρλο και μαζί, απο ψηλά, να... βλέπουν τη μεγάλη τους αγάπη. Η ΑΕΚ έγινε φτωχότερη. Η ΑΕΚ είναι φτωχότερη από εκείνη την ημέρα και λίγα χρόνια μετά με το γκρέμισμα του γηπέδου, που έφερε το όνομά του. Δεύτερος... θάνατος.

Ο Νίκος Γκούμας άφησε στις 18 Αυγούστου του 2001 την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 ετών, στο νοσοκομείο «Υγεία» όπου νοσηλευόταν με λοίμωξη στους πνεύμονες. Ένα μήνα ήταν κλινήρης, δεν άντεξε. Την τελευταία φορά που κατάφερε να βρεθεί στο γήπεδο και εντοπίστηκε από το γήπεδο, για να παρακολουθήσει αγώνα της μεγάλης του αγάπης ήταν το 1999 και σε ένα ματς με τον Πανιώνιο, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Νίκος Γκούμας διετέλεσε πρόεδρος της ΑΕΚ από το 1956 έως το 1963 και επί των ημερών του το στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας πήρε τη μορφή που είχε πριν γκρεμιστεί, εκτός της Σκεπαστής, ενώ το 1963 και επί προεδρίας του η ΑΕΚ κατέκτησε το πρώτο της μεταπολεμικό πρωτάθλημα.

Η ΠΑΕ εκείνη την ημέρα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε ότι την επομένη και στο παιχνίδι Κυπέλλου με το Αιγάλεω, οι παίκτες θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ οι σημαίες του γηπέδου θα κυματίζουν μεσίστιες. Όπως κι έγινε... Στη μνήμη του «Πατριάρχη της ΑΕΚ».

aek365.gr