ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Δεν «ψήνεται» ο Μανωλάς.

Προς αδιέξοδο φαίνεται πως οδηγείται η κίνηση της Αταλάντα για την απόκτηση ως «πακέτου» των Μανωλά και Γκέντσογλου. Μολονότι από την ΑΕΚ εμφανίστηκαν άκρως θετικοί στο συγκεκριμένο deal και έδωσαν το δικαίωμα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τους δύο παίκτες, η αρνητική στάση του Μανωλά χαλά τη συμφωνία. Πλέον ως πιθανότερη εξέλιξη φαντάζει οι «κιτρινόμαυροι» να παραχωρήσουν μόνο τον Γκέντσογλου, που και τάσεις φυγής εμφανίζει και δεν κρίνεται απαραίτητος για την ομάδα.

Βέβαια, αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Η αποκάλυψη του «Goal» για το «ναι» της ΑΕΚ στους Ιταλούς, προκειμένου να παραχωρηθούν δύο νέοι και εξελίξιμοι Ελληνες ποδοσφαιριστές έναντι 2 εκατ. ευρώ επιβεβαιώνει με κυνικό τρόπο πως όλοι πωλούνται δίχως να υπάρχει κανένας ενδοιασμός. Η υπόθεση φαίνεται πως δεν προχωρά μόνο και μόνο επειδή οι φιλοδοξίες του Μανωλά είναι μεγαλύτερες από μια ομάδα της δεύτερης κατηγορίας (έστω κι αν πρόκειται για φαβορί για την άνοδο). Ο Γκέντσογλου, ωστόσο, είναι έτοιμος για αποχώρηση.
Βέβαια, υπήρξαν κάποιες ετεροχρονισμένες «κορόνες» για βέτο στην παραχώρηση Μανωλά, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το γεγονός είναι πως η ΑΕΚ αποδέχτηκε την πρόταση για την παραχώρηση τόσο του Μανωλά όσο και του Γκέντσογλου, αλλά φαίνεται πως «σκόνταψε» στην άρνηση του πρώτου που ψάχνει κάτι διαφορετικό για την καριέρα του (αν αυτή δεν μπορεί να έχει «κιτρινόμαυρο» φόντο).

Παραδοχή Χιμένεθ

Εμμέσως πλην σαφώς ο Χιμένεθ επιβεβαίωσε απόλυτα το θέμα. «Με γεμίζει περηφάνια να ενδιαφέρονται ομάδες για παίκτες όπως για τον Μανωλά και κάποιους άλλους. Αυτό συμβαίνει επειδή κάνουμε καλή δουλειά. Θα γίνει ό,τι είναι να γίνει. Ο παίκτης έχει βελτιωθεί πολύ. Ο Δέλλας ήρθε εδώ για να παίξει 15 παιχνίδια. Χάρη στον επαγγελματισμό του και την καλή δουλειά του κάνει ό,τι... 25άρης. Κοιτάμε το παρόν και χτίζουμε το μέλλον. Θέλω τον Δέλλα μαζί μου. Θέλω τον Μανωλά. Θα γίνει όμως ό,τι είναι να γίνει γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο, αν βοηθήσει οικονομικά» ήταν το σχόλιο του Ισπανού για το «φλερτ» της Αταλάντα για τους δύο «κιτρινόμαυρους» άσους.

Ο Χιμένεθ έδειξε απόλυτα ενήμερος για τις διαπραγματεύσεις. Στο βασικό ζήτημα που προκύπτει πάντως και αφορά τη φιλοσοφία που έχει η ΑΕΚ στο συγκεκριμένο θέμα, η τοποθέτηση του Ισπανού δεν ξεκαθάρισε τα πράγματα. Αντίθετα, θα έλεγε κάποιος πως τα περιέπλεξε περισσότερο. «Βεβαίως και είμαι ενημερωμένος. Αν δεν ήξερα τι γίνεται θα ήμουν κομπάρσος. Ηξερα τι ήθελα. Ξέρω πολύ καλά τι μπορούμε και τι κάνουμε σαν ομάδα.

Σαν φιλοσοφία ξεκινάμε να κάνουμε μια πιο νέα ομάδα, υπολογίζοντας πάντα τους τρεις αρχηγούς μας. Να δώσουμε μια δυναμική στα νέα παιδιά. Η όλη δουλειά είναι να αλλάξουμε την εικόνα της ομάδας. Να κάνουμε μια ομάδα φιλόδοξη, όπως έχουμε δείξει ότι είμαστε. Δεν μας αρκεί να γίνεται μόνο σε κάποια παιχνίδια, αλλά να έχουμε σταθερότητα. Εχουμε βελτιωθεί σε πολλά πράγματα, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο».

Επόμενη κίνηση με κεντρικό αμυντικό

Το "ναυάγιο" της μεταγραφής του Φιόλουσον φέρνει την ΑΕΚ και πάλι στη... γύρα για αναζήτηση κεντρικού αμυντικού. Το μόνο θετικό για τους "κιτρινόμαυρους" είναι πως δεν ξεκινούν τώρα τη διαδικασία ανίχνευσης, καθώς εδώ και καιρό -υπό την προοπτική της παραχώρησης και του Μανωλά- έψαχναν διακριτικά και για κάποια άλλη επιλογή στη θέση του στόπερ. Αξιόπιστες πηγές επιβεβαίωναν χθες πως κατά 90% η Ενωση θα αποκτήσει αμυντικό και μάλιστα πως αυτή θα είναι η επόμενη κίνηση της ομάδας στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Οσον αφορά το θέμα του Φιόλουσον, στην ΑΕΚ παραπέμπουν το ζήτημα για το καλοκαίρι. Ο Γκρέταρσον είχε γνώση των νέων δεδομένων και του προσωπικού προβλήματος που είχε ο 21χρονος Ισλανδός και δεν θεωρούν πως υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα στη διαδικασία. "Είμαι
ενθουσιασμένος για τον συγκεκριμένο παίκτη. Νέος, με καλό μέλλον και με καλά οικονομικά δεδομένα. Εχω ξαναπεί όμως ότι η ΑΕΚ είναι πάνω απ' όλους μας.

Δίνω συγχαρητήρια στον πρόεδρο και τη διοίκηση για την προσπάθειά τους. Ο συγκεκριμένος έχει κάποια προσωπικά προβλήματα. Είναι πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν στον οποιονδήποτε. Ακόμη κι αν υπήρχε συμφωνία, κοιτάμε πρώτα τον άνθρωπο και μετά τον αθλητή. Αυτό μας κάνει ακόμη μεγαλύτερους. Ακόμη κι αν μας αποδυναμώνει αγωνιστικά" ανέφερε για το θέμα του Φιόλουσον ο Χιμένεθ.

Θέλει επιθετικό, δεν θέλει δανεικούς

Η ανάγκη για απόκτηση επιθετικού εκφράστηκε εκ νέου χθες από τον Μανόλο Χιμένεθ. "Εχω λίγους επιθετικούς. Δεν μπορώ να πω περισσότερα για τις θέσεις που χρειαζόμαστε ενίσχυση" είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ. Φαίνεται πως αυτός πολύ δύσκολα θα είναι ο Βέλλιος, που οδηγείται από τον Ηρακλή προς την Μπολόνια. Οι Ιταλοί φέρεται πως προσφέρουν 150.000 ευρώ και η ΑΕΚ δεν είναι διατεθειμένη να μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού για έναν παίκτη, που εξ αρχής ήταν ξεκάθαρο πως δεν "καιγόταν", αλλά τον έβλεπε ως επένδυση.

Βέβαια, πάντα είναι ένα ζητούμενο τα οικονομικά δεδομένα. "Μ' αρέσουν οι προπονητές που δουλεύουν και πετυχαίνουν με ό,τι υλικό έχουν. Εχω πει ότι θα προσαρμόζομαι στις συνθήκες, γιατί έχω πει ότι οι ποδοσφαιριστές που θα ήθελα να είχα στην πραγματικότητα δεν μπορούν να έρθουν στην ΑΕΚ. Κάνοντας μία ειλικρινή ανάλυση με τους Αδαμίδη και Γκρέταρσον συζητήσαμε και είπαμε ότι αν έρθει κάποιος θα είναι νεαρός ποδοσφαιριστής ή δανεικός με οψιόν αγοράς. Δεν θα κάνουμε μία ομάδα με δανεικούς παίκτες για τρεις μήνες" ήταν η άποψη του Χιμένεθ.

Οπως αποδεικνύεται, πάγια θέση του Ισπανού είναι πως η ΑΕΚ δεν πρέπει να λειτουργεί με ευκαιριακό τρόπο, απλά για να κλείσει τρύπες, αλλά μόνο με ποδοσφαιριστές που έχουν προοπτική και δίνουν τη δυνατότητα στο σύλλογο να τους αποκτήσει, εάν κρίνει πως μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

sentragoal.gr