ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Χιμένεθ: «Δεν είναι η ΑΕΚ που θέλω»

Θα μας κάνετε ένα σχόλιο για το παιχνίδι;

«Ήταν ένα πολύ περίεργο παιχνίδι. Ο Σάχα δεν πήρε ποτέ τη μπάλα στα χέρια του, με μία ομάδα που δεν είχε κανένα σουτ στην εστία μας. Μπορώ να πω ότι είχαμε ευκαιρίες, αλλά δεν αναγκάσαμε τον τερματοφύλακά τους να κάνει μεγάλη επέμβαση. Εκτελέσαμε περίπου 17 κόρνερ, αλλά δεν είχαμε αποτελεσματικότητα».

Ο λόγος της αλλαγής του Μπλάνκο, σε εκείνο το σημείο, ποιος ήταν;

«Η αλήθεια είναι ότι είμαστε αυτοί που είμαστε. Είχαμε τους δύο μόνους επιθετικούς μας στον αγωνιστικό χώρο από την αρχή. Ακόμη κι αν είχαμε κάποιες φάσεις, όμως, δεν ήμασταν αποφασιστικοί. Οι επιθετικοί μας δούλεψαν πάρα πολύ. Δεν κατάφεραν να πετύχουν γκολ, δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι άλλο. Δούλεψαν πολύ, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί».

Μετά το 70' η ομάδα έδειξε κόπωση. Το αντιληφθήκατε;

«Δεν κατανοώ την ερώτησή σας. Η Κέρκυρα ίσως ήταν πιο φρέσκια, γιατί όλοι οι παίκτες της περίμεναν στην περιοχή τους. Δεν απείλησαν καθόλου. Τρεις παίκτες είχαν στο κέντρο και οι υπόλοιποι ήταν στην άμυνά τους. Κουραστήκαμε πολύ περισσότερο εμείς, χωρίς να έχουμε κάνει κανένα σπουδαίο παιχνίδι ή να παίξαμε γρήγορα. Αν σκοράραμε στο πρώτο ημίχρονο, ίσως ήταν πιο εύκολα για μας. Όταν δεν έρχεται το γκολ, έρχεται η κόπωση. Κάναμε και μία αλλαγή με τον Μάκο, που ήταν άρρωστος και αναγκάστηκε ο Καφές -αν και τραυματίας- να παίξει όλο το παιχνίδι».

Ποιοι είναι οι λόγοι που δεν βλέπουμε την ΑΕΚ που πιστεύετε;

«Βεβαίως και δεν είναι η ΑΕΚ που θέλω. Ίσως είναι μόνο σε κάποια παιχνίδια, σε κάποιες στιγμές. Ο Μάκος ήταν με πυρετό. Ο Ντιόπ δεν μπορεί να παίξει. Το ίδιο και ο Γκέντσογλου. Το ίδιο και ο Μανωλάς. Ο Μπερνς επίσης. Είπαμε. Είμαστε αυτοί που είμαστε, μας λείπουν και παίκτες και γινόμαστε πιο κακή ομάδα. Αυτό ίσως το δείτε σαν δικαιολογία ή σαν μια απάντηση στη δική σας ερώτηση».

Δέχεστε σαν επαγγελματίας αυτή την εικόνα της ομάδας; Και τι θα κάνετε να την αντιστρέψετε;

«Να δουλέψουμε. Υπάρχει αρκετή ποιότητα σε κάποιους παίκτες. Έχουμε απαιτήσεις μεγαλύτερες. Αν αποκλείαμε τους παίκτες που δέχονται κριτική, δεν θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε ομάδα».

Ποιο είναι το... ταβάνι αυτής της ομάδας;

«Εγώ δεν μπορώ να πω για πράγματα παραπάνω από αυτά που φαίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου κάποιο πρόεδρο να δουλεύει όσο ο δικός μας. Ψάχνουμε να βρούμε λύσεις. Έχω πει ότι είμαστε αυτοί που είμαστε. Αν με ρωτούσατε αν θέλω να προπονώ τη Μπαρτσελόνα, θα σας έλεγα… πολύ ευχαρίστως. Επειδή όμως δεν μπορώ, θα τα παρατήσω; Όχι! Είμαστε σε μία ιστορική ομάδα και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

Ποιος είναι ο στόχος από 'δώ και πέρα;

«Θα παλέψουμε το κάθε παιχνίδι. Θεωρώ ότι όλος ο κόσμος θέλει να δουλεύουμε και να δίνουμε τα πάντα. Ίσως σήμερα θα πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί στην κριτική, γιατί δεν πετύχαμε το στόχο. Δεν μπορούμε, όμως, να αρνηθούμε ότι είχαμε καλή συμπεριφορά. Θα ήθελα να δω μία ΑΕΚ που θα συνθλίβει τον αντίπαλο.

Θα ήθελα να παίζουμε σε ένα γήπεδο όχι τόσο άδειο όσο το σημερινό και βέβαια να δουλεύουμε για να ανταμείψουμε τον κόσμο. Τα παιχνίδια, όμως, δεν τα κερδίζεις μόνο αν δουλεύεις. Πρέπει να είμαστε και αποτελεσματικοί. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Δεν μας μένει τίποτα άλλο. Μόνο η δουλειά».

Υπάρχει περίπτωση να δούμε την ΑΕΚ ξεκούραστη μέσα στη σεζόν;

«Θεωρείτε ότι η ΑΕΚ είναι κουρασμένη»;

Όχι, έτσι είπατε! Είπατε πως όσο άντεξαν, τα έδωσαν όλα...

«Ο κάθε παίκτης έχει το δικό του επίπεδο. Ίσως να μη δίνουμε το 100% και στα 90 λεπτά. Επαναλαμβάνω ότι σήμερα δυσκολευόμασταν να παίξουμε ποδόσφαιρο. Ίσως είναι δικαιολογία, αλλά ο αντίπαλος δεν ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο».

Είναι δυνατόν να μην δείχνουν κάποιοι παίκτες που να μη δίνουν το 100%;

«Σήμερα υπήρξαν παίκτες που δεν έδωσαν το 100%; Ίσως κάποιοι ήταν αποτελεσματικοί και κάποιοι άλλοι όχι. Μπορείτε να ονομάσετε, όμως, κάποιον που δεν προσπάθησε»;

Ίσως να μπορούσαν περισσότερο...

«Υπάρχουν επίπεδα παικτών. Ο κάθε ένας έχει το δικό του επίπεδο. Θεωρώ απλά ότι σήμερα δεν είχαμε αποτελεσματικότητα. Αν θυμάμαι καλά, είχαμε δύο φάσεις του Μπλάνκο στο πρώτο δοκάρι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αν έμπαινε το πρώτο γκολ, ίσως θα μιλάγαμε για άλλο παιχνίδι».

Λέγονται πολλά τον τελευταίο καιρό ότι κάποιοι παίκτες είναι υπό παραχώρηση. Πόσο εύκολο είναι να στηριχθούν αυτοί οι παίκτες;

«Με όλο το σεβασμό, αλλά ό,τι γράφετε στον Τύπο δεν είναι όλα πραγματικά. Χαίρομαι που δουλεύετε και ψάχνετε. Αλλά όπως είπα και πριν, είχαμε σήμερα δύο νέα παιδιά που προέρχονται από τα φυτώρια. Βεβαίως και υπάρχουν παίκτες που δεν τους υπολογίζω, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα αν δεν έρθουν άλλοι. Αν αποχωρήσουν οι παίκτες που γράφονται, χωρίς να έρθουν άλλοι, θα παίζει ο… Δημητριάδης στην επίθεση και εγώ αριστερό μπακ».

Θα έρθουν κάποιοι παίκτες;

«Ελπίζω πως θα έρθουν».

Πόσοι θα έρθουν;

«Δεν γνωρίζω. Αν ήσασταν ο πρόεδρος της ΑΕΚ, θα γνωρίζατε πόσους ζήτησα και την ποιότητα των παικτών. Δεν θα σκίσω τα ρούχα μου και ούτε θα πάψω να δουλεύω. Έχω ξεκάθαρες ιδέες. Θα συνεχίσω να δουλεύω και να βάζω όλα τα όπλα που έχω στη διάθεση της ομάδας».

Έχουμε καιρό να δούμε τον Λαγό σε παιχνίδι. Ο λόγος;

«Ο Λαγός είχε μία θλάση. Δεν είχε ταξιδέψει ούτε στο παιχνίδι Κυπέλλου, γιατί είχε ένα πρόβλημα. Είναι ο παίκτης που δούλεψε λιγότερο όλο αυτό τον καιρό. Έκανε μόνο τρεις προπονήσεις. Ο Παναγιώτης συνεχίζει να δουλεύει σκληρά. Είναι σημαντικός για μας. Όπως ήταν κάποτε. Τόσο σαν αριστερό μπακ, όσο και σαν χαφ. Αντιλήφθηκα κάποια στιγμή ότι είχε… χαθεί λίγο. Μετά ήρθε και ο τραυματισμός του. Δουλεύει, όμως, πάρα πολύ και γι' αυτό είναι στην αποστολή. Θα μας βοηθήσει στο μέλλον. Τον πιστεύω απόλυτα».

Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, ο Μανόλο Χιμένεθ θέλησε να πει και δύο λόγια για τον Χρήστο Πατσατζόγλου:

«Είχε μια υποδειγματική συμπεριφορά. Ίσως σε κάποια ματς που έπαιξε δεν είχε αποτελεσματικότητα. Ήταν απόλυτα επαγγελματίας και του εύχομαι καλή τύχη».


exedrasports.gr