ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ο ξεροκέφαλος και ο βλάκας! ! !

Σε οκταψήφιο ανέρχεται το ποσό των χρημάτων που έχει βάλει στην ΑΕΚ ο Πέτρος Παππάς, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Ο εκ των μεγαλομετόχων της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ γύρισε τον χρόνο πίσω, είπε πως πείστηκε από τον Ντέμη Νικολαϊδη, τον οποίο κατηγόρησε για ξεροκεφαλιά και σπατάλες και εξήγησε γιατί έμεινε στην ομάδα όταν όλοι οι άλλοι... πηδούσαν από το καράβι. Τέλος, τόνισε ότι δεν πρόκειται να κουκουλωθεί τίποτα από τον διαχειριστικό έλεγχο και θα δοθούν τα αποτελέσματα στη δημοσιότητα.

Αναλυτικά τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης...

- Πως μπήκατε στην ΑΕΚ;

Με πλησίασε ο Ν. Κούλης μέσω του πατέρα μου και με πληροφόρησε για την κίνηση Νικολαίδη. Δέχθηκα για να σώσουμε όλοι μαζί την ΑΕΚ από τη Δ' Εθνική αλλά και γιατί πίστευα σε ένα πιο έντιμο ποδόσφαιρο. Οσο για το οικονομικό έβαλα τότε 200.000 ευρώ, το 4% δηλαδή των μετοχών της ομάδας.

- Σας είχε πείσει τότε ο Νικολαίδης;

Όλους μας είχε πείσει, άλλωστε αυτή η σκέψη ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της.

- Τελικά γιατί έφυγε ο Ντέμης; Εκανε μεγάλα λάθη;

Ο Ντέμης έφυγε γιατί είδε πως η πράξη από τη θεωρεία απείχε πάρα πολύ και διότι οικονομικά η ομάδα πήγαινε πολύ χειρότερα από ότι περίμενε. Επίσης οι σχέσεις του με αρκετούς μετόχους είχαν διαταραχθεί καθώς κάθε χρονιά μίλαγε στην αρχή για μείωση του μπάτζετ για να βγαίνει οικονομικά η ομάδα, ωστόσο πάντα αυτό αυξανόταν. Ο Ντέμης είχε καλές προθέσεις, αλλά κατά τη διάρκεια της παραμονής του υπήρχαν μεγάλες σπατάλες. Και ήταν ξεροκέφαλος αφού δεν άκουγε τους ανθρώπους που ήξεραν παραπάνω στον τομέα της διαχείρισης.

- Σας απογοήτευσε ο Ντέμης;

Τον θαύμαζα ως παίκτη και αρχικά και ως πρόεδρο. Αλλά με απογοήτευσε γιατί αυτοί που παίρνουν αποφάσεις πρέπει να είναι ανοιχτόμυαλοι, αλλά αυτός ήταν ξεροκέφαλος και δεν άκουγε. Του το έχω πει και προσωπικά, ωστόσο ο ίδιος διαφωνεί και μας θεωρεί όλους συνυπεύθυνους.

Πολλοί στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις λένε ότι κάποιοι και από την προηγούμενη διοίκηση ίσως έχουν βγάλει χρήματα στην πλάτη της ΑΕΚ. 


∆εν μπορούμε να κατηγορούμε χωρίς αποδείξεις. ∆εν μπορούμε καν να κατηγορήσουμε έστω και με ενδείξεις. Επίσης είχαμε δύο διοικήσεις. Του Ντέμη και του Θανόπουλου. Η καθεμία έχει πάρει τις δικές της αποφάσεις. ∆εν κάνουμε κυνήγι μαγισσών εδώ. Σας θυμίζω ότι ο Τάκης Κανελλόπουλος πρώτος ζήτησε να γίνει διαχειριστικός έλεγχος κατά την αποχώρησή του.

Ο διαχειριστικός λοιπόν είναι έτοιμος, θα δημοσιοποιηθεί άμεσα και από εκεί και πέρα κάντε τις ερωτήσεις σας στον Ντέμη, τον Θανόπουλο και τους εκάστοτε αντιπροέδρους, τους αρχιλογιστές και τους δικηγόρους της ΠΑΕ που πήραν εκάστοτε αποφάσεις και θα πρέπει να μπορούν να απαντήσουν.
Εγώ θα ήθελα πολύ, όταν κλείσει η δική μας διαχειριστική περίοδος, να γίνει έλεγχος οικονομικός και διαχειριστικός και στα δικά μας πεπραγμένα. ∆εν υπάρχει θέμα κουκουλώματος, αυτά γράφουν οι ορκωτοί λογιστές, αυτά θα βγουν στη δημοσιότητα.


Πόσα χρήματα έχετε βάλει μέχρι τώρα εσείς στην ΑΕΚ;

Εχω βάλει περίπου τα ίδια με τους άλλους βασικούς χρηματο
δότες, οκταψήφιο νούμερο. Σκεφτείτε ότι ξεκίνησα με 200.000 και με 4% και επειδή συνέχισα ανελλιπώς να ακολουθώ στις αυξήσεις, έδωσα δανεικά (και αγύριστα) που μερικά κεφαλαιοποιήθηκαν και άλλα όχι.

Εβαζα χρήματα για τους άλλους που έφευγαν και πήρα πάνω μου το ποσοστό των Χατζηιωάννου, Γκούμα, που, αν δεν το έπαιρνα, δεν θα έβαζαν τα σημαντικά χρήματα που έδωσαν, ώστε να φύγουν σαν κύριοι, και που η ομάδα είχε μεγάλη ανάγκη. Εφτασα το 32%, λίγο λιγότερο από όσα περίπου έχει και ο κ. Νοτιάς».

Tελικά γιατί έχετε μείνει μέχρι τώρα στην ΑΕΚ και δεν πηδήξατε από το καράβι, όπως έκαναν και οι άλλοι; 

Υπάρχουν πηδήματα καιπηδήματα. Μην τα εξισώνουμε όλα. Ο κ. Νοτιάς παραμένει, δεν πήδηξε. Οι κ.κ. Χατζηιωάννου και Γκούμας πλήρωσαν και έφυγαν σαν κύριοι. Εγώ θεωρούσα στην αρχή ότι έμεινα από αυτοσεβασμό και τελικά έμεινα μάλλον από... βλακεία. Γιατί μόνο βλακεία μπορεί να θεωρηθεί το να πληρώνεις και να σε βρίζουν και από πάνω.

Επίσης έμεινα για να μη δούμε την ΑΕΚ στο Πρωτοδικείο ή και ακόμα χειρότερα στη ∆’ κατηγορία. μεινα με την ελπίδα πως κάποιος εύπορος ΑΕΚΤΖΉς θα ήθελε κάποια στιγμή να βάλει το χέρι στην τσέπη να βοηθήσει. ∆εν υπάρχει όμως ΚΑΝΕΝΑΣ τελικά. Ακόμα και οι φίλαθλοι έχουν εγκαταλείψει την ομάδα.

Και ενώ έχουμε δώσειπάρα πολλά χρήματα τους τελευταίους 8 μήνες (Νοτιάς, Χατζηιωάννου, για να φύγει, και εγώ), έχουμε καταφέρει να μειώσουμε τη συνολική τρύπα (εκείνη που ήταν 35 εκατ. ευρώ όπως βεβαιώθηκε από τον οικονομικό έλεγχο) κατά λίγο μόνο, γιατί η ομάδα φέτος μπαίνει μέσα κατά 10 εκατ. ευρώ περίπου.

Σχεδόν σε κάθε ματς μπαίνουμε μέσα. Οι νέοι φόροι μάς έχουν τσακίσει (από το 20 στο 40%). Εχουμε πληρώσει μόνο φέτος κοντά στα 5,5 εκατ. ευρώ σε φόρους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι παλιές οφειλές από την εποχή Ψωμιάδη. Πώς να τα καταφέρουμε λοιπόν οικονομικά; Ο κ. Αδαμίδης έχει κάνει οικονομίες στο μέτρο του δυνατού, αλλιώς θα ήμασταν μέσα φέτος πάνω από 15 εκατ. ευρώ, όπως πέρυσι που η χασούρα ήταν κατά 3,5-4εκατ. ευρώ παραπάνω απ’ ό,τι μας έδειξε ο Θανόπουλος φεύγοντας και αυτά τα πλήρωσε ο Νοτιάς και εγώ για άλλη μια φορά.

- Θα γίνουν μεταγραφές;

Δεν γνωρίζω, δεν εμπλέκομαι σχεδόν καθόλου στο τρέξιμο της ομάδας. Θεωρώ ότι αν μπουν κάποια χρήματα θα είναι πολύ μετρημένα. Ο Χιμένεθ το γνωρίζει και θα είναι προσεκτικός στις επιλογές του. Εγώ ότι υποσχέθηκα ως τώρα το έχω κάνει και με το παραπάνω. Οφειλα να δώσω κάποια χρήματα παραπάνω και αυτά που ζήτησε ο Αδαμίδης από μένα θα τα έχει.

-Αληθεύει ότι δεν φύγατε το καλοκαίρι για να προστατεύσετε τον Μπάγεβιτς;


Πολλές φορές ήθελα να φύγω, όπως το καλοκαίρι. Αλλά ήμουν στην ομάδα που έφερε τον Ντούσαν και όπως δείχνει η πορεία μου, δεν εμπλέκω ανθρώπους και μετά φεύγω. Αυτός ήταν ένας λόγος. Ο βασικότερος όμως είναι πως είχα μια συμφωνία με τη διοίκηση και έπρεπε να τη τηρήσω.
 
-Τι έγινε με τον Ντούσαν;


Θεωρώ ότι έφυγε σωστά αφού η ομάδα δεν είχε αποτελέσματα. Ηταν γενναία η απόφαση του, ίσως μάλιστα να έπρεπε να φύγει μετά τα αισχρά γεγονότα της Καλλιθέας.


Η γνώμη για Χιμένεθ:
 Εξαιρετικός άνθρωπος και πολύ καλός προπονητής. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε.

-Γιατί δεν πάτε γήπεδο;
Μετά την Καλλιθέα το σιχάθηκα. Η αποχή μου είναι μια σιωπηλή διαμαρτυρία...

-Κάποιοι λένε ότι δεν είσαι ΑΕΚ αλλά Απόλλων.


Ημουν, είμαι και θα είμαι πάντα ΑΕκτζής. Για δυο χρόνια βοήθησα οικονομικά τον φίλο μου, που ενισχύει με τη σειρά του τον Απόλλωνα. Πλέον δεν συμμετέχω οικονομικά στην ενίσχυση του Απόλλωνα.

Θα γυρίσει η ΑΕΚ στη Ριζούπολη;
Το βρίσκω δύσκολο γιατί οι οικονομικές απαιτήσεις του Απόλλων είναι αρκετά μεγάλες. Αυτά που ζήτησε από εμένα θα τα πάρει και για να μην ξεχνιόμαστε, πέραν αυτών, πληρώσαμε οι δυο μας και την οικονομική αστοχία του κ. Θανόπουλου της προηγούμενης σεζόν των 3,5-4 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο ήταν πέραν της πρόβλεψης που μας παρουσιάστηκε και στη βάση της οποίας έγινε η συμφωνία μας προκειμένου να αναλάβει η παρούσα διοίκηση.

-Τι θέλετε να πείτε στους φιλάθλους της ΑΕΚ;

Να επιστρέψουν στο γήπεδο δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους για την ομάδα. Μόνο ενωμένοι οι ΑΕΚτζήδες μπορούν να επιτύχουν. Αν τρωγόμαστε μεταξύ μας είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Απευθύνομαι στους εύπορους ΑΕΚτζήδες: Τώρα ή ποτέ είναι η ώρα να συνδράμουν οικονομικά. Αν απέχουν θα είναι συνυπεύθυνοι για ότι γίνει στο μέλλον.

-Τι γίνεται με τον Μελισσανίδη;

Νομίζω ότι δεν θέλει να μπει στην ΑΕΚ.
 
-Υπάρχουν υποψήφιοι να πάρουν την ΑΕΚ;


Δεν υπάρχει κανείς. Οποιος ενδιαφέρεται είναι καιρός να εμφανιστεί.

-Γιατί δεν μπαίνετε στη λογικά να λειτουργήσετε ως ένας... Μαρινάκης;

Δεν πλησιάζω την οικονομική ευρωστία του κ. Μαρινάκη. Εμεινα βασικά για να μην βυθιστεί το πλοίο χωρίς να είμαι όχι ο καπετάνιος αλλά ούτε καν ο λοστρόμος. Ελπίζω ο κόσμος να το εκτιμήσει αυτό. Δεν έχω κάποια άλλη φιλοδοξία και η βρωμιά του ποδοσφαίρου δεν με ελκύει καθόλου.


sentragoal.gr