ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Όλα τα αδέλφια γυρνάνε Φιλαδέλφεια.

Αν και πέρυσι περίπου ίδια εποχή οι οπαδοί της ΑΕΚ που είχαν συγκεντρωθεί στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας για την κοπή της πίτας είχαν την ελπίδα πως φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και η ΑΕΚ θα είχε ξεκινήσει τα έργα για το δικό της σπίτι πάνω στα χαλάσματα, τελικά δεν είχαν την ευκαιρία να δουν τα όνειρα να γίνονται πραγματικότητα.

Η φετινή χρονιά έχει γεμίσει προσδοκία ότι το όνειρο βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά μετά τις προχωρημένες επαφές της ΠΑΕ και της Ερασιτεχνικής με τους φορείς της Πολιτείας για την κατασκευή νέου γηπέδου. Έτσι για ακόμα μια χρονιά 300 οπαδοί της Ένωσης έδωσαν δυναμικό «παρών» στα ιερά χώματα του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας κόβοντας την πίτα και ελπίζοντας πως τελικά τα γήπεδο θα γίνει.

Ειδικά και μετά την ομιλία του Γιάννη Βούρου που έδωσε εγγυήσεις και συνομίλησε για αρκετή ώρα με αρκετούς από τους οπαδούς. Μετά από αρκετό καιρό οι φωνές των φιλάθλων της ΑΕΚ αντιλαλούσαν ξανά από ένα και μοναδικό σύνθημα «Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια» και το μήνυμα ήταν ηχηρό. Ενώ τα συνθήματα και το τραγούδι του ύμνου δεν σταμάτησαν. Τα πιο πολυτραγουδισμένα ήταν το «Εσύ, εσύ της μοίρας μου γραφτό», «Στης Φιλαδέλφειας τα μέρη», «Σε μια γωνιά της Σκεπαστής».

Η φετινή εκδήλωση δεν θα μπορούσε να μην ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του αδικοχαμένου οπαδού της ΑΕΚ, Κυριάκο που έφυγε από κοντά μας το καλοκαίρι σε ηλικία 24 ετών. Μάλιστα λίγο πριν την κοπή της πίτας κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή ενώ έγιναν και τα αποκαλυπτήρια της φανέλας της ΑΕΚ που ήταν αφιερωμένη στον Κυριάκο έχοντας πάνω τυπωμένο τον αριθμό 24 (σημαδιακός αριθμός, αφού 24 Ιούλιου «έφυγε», αλλά ήταν και η ηλικία του) προκαλώντας φυσικά μεγαλύτερη συγκίνηση και θλίψη στους συγγενείς τους που βρέθηκαν εκεί, αλλά και σε όλα τα αδέρφια του.

Ενώ τα παιδιά πήραν την απόφαση κάθε 24 Ιουλίου να γίνεται το καθιερωμένο μνημόσυνο για τα αδέρφια που βρίσκονται ψηλά ώστε να τιμηθεί η μνήμη του Κυριάκου.

Από εκεί και πέρα τα 300 άτομα που βρέθηκαν στο γήπεδο δεν σταμάτησαν να τραγουδούν συνθήματα και να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της κατασκευής του γηπέδου στην περιοχή. Ενώ την στιγμή που εμφανίστηκε ο Γιάννης Βούρος και είπε ότι όλοι πρέπει να ασκήσουν πιέσεις για να αποκτήσει το δικό της σπίτι η ΑΕΚ και να γίνει πάλι πρωταγωνίστρια. Τη ίδια ευχή έκαναν και οι Παλαίμαχοι άσοι που δεν έχασαν αυτή την εκδήλωση, όπως και ο θρυλικός Στέλιο Βάσκος που έχει γράψει ιστορία με το ποδήλατό του και τον Δικέφαλο στο στήθος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Παλαίμαχοι κάλεσαν όλους όσους βρίσκονταν εκεί αλλά και όσους επιθυμούν να βρεθούν στην γιορτή που θα γίνει στις 17 Ιανουαρίου στο Crown Plaza. Φυσικά απο αυτή τη γιορτή δεν θα μπορούσε να λείπoυν και κάποια απο τα τμήματα της «Μάνας» ΑΕΚ, αυτά ήταν το τμήματα Ακαδημιών βόλεϊ με όλα τα παιδιά του να βρίκσονται εκει και να απολαμβάνουν κάθε στιγμή.όπως και εκπρόσωποι απο την ομάδα πινγκ πονγκ. Ακόμα ήταν εκεί ο πρόεδρος της «Ένωσης 1924», Κυριάκος Χήνας αλλά και διάφορα club της Οriginal.

Την εντύπωση έκλεψε ο μικρός «κιτρινόμαυρος» οπαδός που με το μπουζούκι του ξεσήκωσε τους οπαδούς και παίζοντας τον ύμνο της ΑΕΚ όλο το γήπεδο κάλυψε με τις φωνές του ακόμα και τον ήχο της μουσικής. Ενώ το μικρό σκυλάκι που συνέχεια πήγαινε δίπλα στην σημαία της ΑΕΚ στο τέλος δοκίμασε και κομμάτι από την βασιλόπιτα!

Όπως είναι λογικό η γιορτή αυτή στα χαλάσματα του ιστορικού γηπέδου της ΑΕΚ, μέσα στο οποίο η ομάδα έχει γνωρίσει μεγάλες στιγμές προκάλεσε αρκετή συγκίνηση και ελπίδες να γυρίσει η ΑΕΚ ...στης Φιλαδέλφειας τα μέρη και να γνωρίσει πάλι την ίδια δόξα και να αποκτήσει την αίγλη της πρωταθλήτριας, αφού είναι αλλιώς να αγωνίζεσαι μέσα στο σπίτι σου. Κάθε οπαδός θυμήθηκε τις δικές του ιστορίες χαράς και λύπης που ο καθένας έχει ζήσει εκεί μέσα.


aek365.gr