ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Όσα σκέφτεται ο Μανόλο.

Το Sport24.gr εξηγεί γιατί ο Μανόλο Χιμένεθ είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει από την Ένωση το ερχόμενο καλοκαίρι και την προσπάθεια που πρέπει να γίνει για να αλλάξει την απόφαση του.

Δεν βγήκε τυχαία στην επιφάνεια το θέμα παραμονής ή όχι του Μανόλο Χιμένεθ και μετά το ερχόμενο καλοκαίρι. Καλλιεργήθηκε από τον ίδιο μέσω ανθρώπων του περιβάλλοντός του και διοχετεύθηκε από τα Μ.Μ.Ε. στον κόσμο της ΑΕΚ.

Δεν θα είναι εύκολο για την Ένωση να κρατήσει τον ισπανό τεχνικό και το Sport24 επιχειρεί να εξηγήσει το γιατί.

Ακούμε και διαβάζουμε για προϋποθέσεις. Ποιες είναι όμως αυτές; Ποια πράγματα έχει στο μυαλό του ο ισπανός και θέλει να δει πάση θυσία να υλοποιούνται για να αποφασίσει να παραμείνει στην ΑΕΚ και τη δεύτερη σεζόν που προβλέπει το συμβόλαιό του;


Η βασικότερη προϋπόθεση όλων έχει να κάνει με τους ποδοσφαιριστές. Για να πειστεί ο Χιμένεθ ότι από το καλοκαίρι και μετά θα έχει το ρόστερ που θα του δίνει τη σιγουριά ότι μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό, κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να γίνονται από τώρα. Αν η ΑΕΚ αφήσει το... παιχνίδι για τον Ιούνιο, είναι βέβαιο ότι θα το χάσει. Τι εννοούμε...


Οι παίκτες που θα αποκτηθούν πρέπει να έχουν εντοπιστεί ως στόχοι τουλάχιστον κατά 70-80% ως τα τέλη Μαΐου. Και δεν θα είναι λίγοι. Ο Χιμένεθ έχει κρίνει ως απαραίτητη την προσθήκη τουλάχιστον 7-8 ποιοτικών ποδοσφαιριστών και δύσκολα θα κάνει πίσω σε αυτό.


Ο κόρμος που θα ήθελε


Θα ζητήσει παίκτες ενδεκάδας διότι από τους υπάρχοντες στο μυαλό του ως βασικοί για την ερχόμενη σεζόν λογίζονται μόνον οι Σάχα, Μάκος, Μανωλάς και Σκόκο. Επίσης οι Δέλλας και Λυμπερόπουλος με την προϋπόθεση ότι δεν θα τους υπολογίζει για περισσότερα από 25 ματς στο αρχικό σχήμα (κι εφόσον φυσικά αποφασίζουν να παίξουν για επιπλέον ένα έτος διότι και αυτό δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο).


Εκτός των προαναφερθέντων, στο βασικό κορμό των 18-20 παικτών που θα βασιστεί την ερχόμενη σεζόν, υπολογίζονται (εκ των υπαρχόντων) οι Καράμπελας, Ντιοπ, Καφές, Μπερνς, Λαγός, Αραμπατζής και όποιος ή όποιοι εκ των Ματέος, Μίτσελ ή Μπαχά παραμείνουν στο κιτρινόμαυρο ρόστερ.


Σε αυτούς λοιπόν πρέπει να προστεθούν τουλάχιστον 7-8 ακόμα ποδοσφαιριστές οι οποίοι σύμφωνα με το σκεπτικό του Μανόλο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ισάξιοι ή εξελίξιμοι με τους προαναφερθέντες (ασφαλώς συγκριτικά με την ηλικία και την εμπειρία στα γήπεδα). Δύσκολα πράγματα για μια διοίκηση που κακά τα ψέματα, ψάχνει το ευρώ με το... τουφέκι.


Όχι συμβιβασμός με μετριότητες


Παράλληλα θα ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να δουλέψει με ποδοσφαιριστές τους οποίους έχει ήδη τοποθετήσει στα... μαύρα κατάστιχα της λίστας του. Παίκτες όπως οι Γκερέιρο, Νταντόμο, Έντερ, ενδεχομένως ο Λεονάρντο _ ο οποίος του αρέσει σαν παίκτης αλλά σε γενικές γραμμές τον έχει απογοητεύσει _, θα πρέπει να απομακρυνθούν.


Άλλο ένα αγκάθι για τη διοίκηση διότι όλοι αυτοί (όπως και κάποιοι άλλοι) έχουν συμβόλαια τα οποία δεν εκπνέουν το καλοκαίρι και όπως φάνηκε κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου δεν έχουν ιδιαίτερη διάθεση να τα αποχωριστούν.


Καλοκαίρι θα πείτε, άρα και πιο εύκολο για να βρουν πιο εύκολα ομάδα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάποιοι δεν θα κοιτάξουν τη σιγουριά τους ή δεν θα αξιώσουν αποζημίωση. Εν ολίγοις η δουλειά της διοίκησης είναι πολύ δύσκολη κι αν ο Μανόλο ζητήσει εγγυήσεις για κινήσεις που θα είναι εφικτές, το διαζύγιο θα επέλθει μάλλον φυσιολογικά.


Στα συν της ΑΕΚ είναι η πραγματική διάθεση του Χιμένεθ να παραμείνει, ασφαλώς κι δεν προκύψει κάποια δελεαστική πρόταση από την Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ο 47χρονος τεχνικός τονίζει στους κοντινούς ανθρώπους του ότι τον «ψήνει» η ιδέα να κάνει πρωταθλητισμό με την Ένωση. Αρκεί όμως να του δοθούν και τα κατάλληλα εργαλεία διότι με τα υπάρχοντα δεν μπορεί να το κάνει. Και δεν θα έχει και τη διάθεση έστω να προσπαθήσει...


sport24.gr