ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Μάντιτς: «Είμαστε ζωντανοί»

Οταν ο Βούλε Μάντιτς έπαιρνε την απόφαση πριν από 3 χρόνια να έρθει στην Ελλάδα για να παίξει στη ΜΕΝΤ, ίσως να μην περίμενε ότι εδώ θα γινόταν η δεύτερη πατρίδα του. Στέριωσε όμως για τα καλά στη χώρα μας και απέκτησε πολλές ελληνικές συνήθειες. Μία από αυτές είναι η ελληνική μουσική.

Ακούει ελληνικά τραγούδια και ειδικά ένα από αυτά πρέπει να το ακούει συνέχεια από προχθές το βράδυ. Πρόκειται για «Το χειροκρότημα» της Αλκηστις Πρωτοψάλτη και εκείνο το σημείο που μάλλον εκείνος αλλά και όλη η ΑΕΚ το τραγουδάνε πιο δυνατά απ' όλο το τραγούδι είναι όταν λέει «είμαστε ακόμα ζωντανοί». Και έτσι είναι. Η Ενωση μετά την προχθεσινή νίκη επί του Περιστερίου πήρε ανάσα οξυγόνου και έμεινε ζωντανή στη μάχη για την παραμονή.

Ο 29χρονος φόργουορντ της Ενωσης, που σίγουρα άξιζε το χειροκρότημα (όπως λέει και το τραγούδι) στο προχθεσινό ματς, καθώς έκανε σπουδαία εμφάνιση (13 π., 4 ριμπ., 3 ασ.) και ήταν ο παίκτης που οδήγησε την ΑΕΚ στην ανάκαμψη και την έκανε να πάρει μια διαφορά ασφαλείας, μίλησε για τη σημασία της νίκης.

«Ηταν μια πολύ σημαντική νίκη. Επρεπε να πάρουμε πάση θυσία αυτό το ματς και το πήραμε. Από την περασμένη Δευτέρα το λέγαμε και το ξαναλέγαμε αυτό και το πιστεύαμε. Δουλέψαμε καλά στην προπόνηση, ήμασταν αποφασισμένοι να μη χάσουμε με τίποτα και έτσι κερδίσαμε και είμαστε ακόμα ζωντανοί.

Ηταν επίσης μια νίκη που ανέβασε την ψυχολογία μας και μας επιτρέπει να ελπίζουμε ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη. Και πιστεύω ότι θα είναι καλύτερη και ότι θα πετύχουμε το στόχο μας, γιατί η ΑΕΚ δεν μπορεί να πέσει κατηγορία. Είναι μεγάλη ομάδα. Πολύ μεγάλη και δεν γίνεται αυτό».
Ο Μάντιτς μίλησε και για την επόμενη μέρα: «Πλέον η ψυχολογία μας είναι καλύτερη. Το μυαλό μας είναι πια στο επόμενο παιχνίδι με τον Κολοσσό. Είναι ένα ματς που η ομάδα μπορεί να κερδίσει και το πιστεύουμε όλοι αυτό».

Ο άγνωστος Βούλε

Ο Βούκασιν (Βούλε) Μάντιτς γεννήθηκε στο Βρσατς και ο πατέρας του (ήταν προπονητής σε παιδικά και εφηβικά τμήματα πολλών ομάδων) τον κόλλησε από νωρίς το... μικρόβιο του μπάσκετ. Στα 12 χρόνια του μετακόμισε με την οικογένειά του στο Βελιγράδι για να παίξει στη Ζελέζνικ.

Εκεί έπαιζαν (σε πιο μικρά τμήματα όμως) δυο παίκτες που είναι σήμερα στην Ελλάδα και μάλιστα είναι και κολλητοί του. Ο λόγος για τους Μίλος Τεόντοσιτς και Ζόραν Ερτσεγκ του Ολυμπιακού.
Επαιξε σε πολλές ομάδες (Ζελέζνικ, Ερυθρός Αστέρας, Μπόρατς Τσάτσακ, Γκαλίλ Ελιόν, Πιβοβάρνα, Τάκοβο, ΜΕΝΤ και Ερμής Λαγκαδά). Πέρα από το μπάσκετ, του αρέσει και το ποδόσφαιρο και παίζει μπάλα στον ελεύθερο χρόνο του (ειδικά όταν βρίσκεται στη Σερβία).

Λατρεύει την Ελλάδα και ακούει πολλή ελληνική μουσική

Τα τρία τελευταία χρόνια έπαιζε στην ελληνική Α2 και όπως λέει πάντα είχε ως όνειρο να κάνει το άλμα και να περάσει στα σαλόνια της Α1. «Ηθελα να παίξω στην Α1 και ειδικά να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα με κόσμο. Οταν μου έκανε πρόταση η ΑΕΚ, δεν το σκέφτηκα πολύ και δέχτηκα».


sentragoal.gr