ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Χιμένεθ: «Ο Θεός ήταν... ΑΕΚ»

Περήφανος για το γεγονός ότι η ΑΕΚ κυνήγησε την πρόκριση ως το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων εμφανίστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του παιχνιδιού του ΟΑΚΑ.

«Θα σταθώ στα πρώτα είκοσι λεπτά και στο τελευταίο μισάωρο, όπου είχαμε συνολικά 14 τελικές φάσεις», είπε ο προπονητής της ΑΕΚ και πρόσθεσε:

«Κάναμε επιθέσεις ακόμη και με τον Σάχα. Αισθάνομαι περήφανος κυρίως για τρόπο που αγωνίστηκε η ομάδα και αυτός είναι που θέλω να βλέπω. Είτε κερδίζεις είτε χάνεις, είτε είσαι ανώτερος είτε κατώτερος, πρέπει να τα δίνεις όλα ως το τελευταίο λεπτό».

Ο Χιμένεθ εξέφρασε τον εκνευρισμό για τα δύο γκολ που δέχθηκαν οι «κιτρινόμαυροι» από στημένες φάσεις, αφού «Δύο μέρες βλέπαμε βίντεο για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συγκεκριμένες φάσεις που αποτελούν και το πλεονέκτημα του αντίπαλου. Όπως, όμως, είπα όταν είμαστε χαμένοι στο τελευταίο μισάωρο αντιδράσαμε θετικά».

Και ο Χιμένεθ πρόσθεσε: «Ο Θεός ήταν με το μέρος της ΑΕΚ και φάνηκε από το γκολ που πετύχαμε. Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στον κόσμο και στους ποδοσφαιριστές, έστω και αν κάποιοι δεν έπαιξαν με την ένταση που θα έπρεπε και θα τολμούσα να πω ότι υπήρχαν φάσεις που δείξαμε πολύ φοβισμένοι. Θέλω να σταθώ κυρίως στη συμπεριφορά του Σάχα που έβγαλε πάθος και έδειξε στους συμπαίκτες του πώς κερδίζονται τα παιχνίδια».

Ο τεχνικός της ΑΕΚ έκανε λόγο για την αδικία της κλήρωσης, βάση της οποίας έμειναν εκτός συνέχειας του Κυπέλλου δύο από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, ενώ ποταν ρωτήθηκε αν έχει συμβεί ξανά στην καριέρα του τέτοια εξέλιξη είπε:

«Στη δεύτερη χρονιά στη Σεβίλη, παίζαμε στους «8» με τη Βαλένθια, είχαμε χάσει 2-1 Μεστάγια και ο Σκιλασί είχε βάλει γκολ στο τελευταίο λεπτό καθυστερήσεων για να περάσουμε. Την ίδια χρονιά στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος, έπρεπε να κερδίσουμε για να μείνουμε τρίτοι και στο παιχνίδι με την Ντεπορτίβο, πάλι πετύχαμε το τελευταίο γκολ στις καθυστερήσεις. Αυτό είναι το μεγαλείο του ποδοσφαίρου».

Ο τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε ακόμη για:

Τον Μίτσελ: «Χρειάζεται να προσαρμοστεί. Μπήκε στο γήπεδο σε ένα σημείο πολύ δύσκολο. Τα τελευταία 20 λεπτά δεν υπήρξε καμία τεχνική από καμία ομάδα. Όπως είπα ξεκινούσαμε επιθέσεις από τον Σάχα. Καταλαβαίνετε ότι ο παίκτης που μπαίνει από τον πάγκο, δεν μπορεί εύκολα να μπει στο κλίμα. Ήταν έξυπνο φάουλ. Δεν μπορώ να πω ότι το ήθελε, αλλά σίγουρα θέλαμε να βάλουμε εκεί: στη μικρή περιοχή. Σε αυτό το φάουλ του φωνάζαμε όλοι από τον πάγκο να βρει το τέρμα, μήπως να ακουμπήσει κάποιος τη μπάλα και καταλήξει στα δίχτυα.

Ήμασταν τυχεροί γιατί πήγε απευθείας.

Θεωρώ ότι οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού και ο τερματοφύλακας είχαν τη σκέψη ότι η μπάλα θα πάει στο δεύτερο δοκάρι. Όσο για τον Μπάχα, είδατε κι εσείς, ότι βρίσκεται στο 50-60% από αυτό που ξέρουμε. Θα μας δώσει όμως βοήθειες. Υπογράψαμε με έναν πολύ καλό σέντερ φορ. Όπως και με τον Ματέος όμως τους λείπει ο ρυθμός του παιχνιδιού».

Την κακή ψυχολογία που έδειξε να έχει η ομάδα του: «Κάναμε λάθος στην τακτική και στα στημένα. Συγχωρέστε με αλλά αυτό που στενοχωρεί έναν προπονητή, είναι ότι δεχθήκαμε δύο γκολ από στημένα, κάτι που είχαμε πει. Πρέπει να είμαστε πολύ πιο πειθαρχημένοι στα μαρκαρίσματά μας. Αλλά πάνω απ' όλα με μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Δεν θέλω με αυτό τον τρόπο να μειώσω το πολύ καλό παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αλλά θεωρώ ότι και τα τρία γκολ που δεχθήκαμε είναι από δικά μας λάθη και όχι από τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει και η τακτική στην άμυνα. Δεν υπήρξε κάποιος αιφνιδιασμός, ξέραμε τι θα έκαναν. Ήταν έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Το δεύτερο γκολ, όταν έχει... τελειώσει το δεύτερο ημίχρονο, να έχουμε μία μπάλα να τη διώξουμε δίνουμε ένα πλάγιο αρκετά... χαζό.

Αλλά είπαμε: Αυτό είναι και το μεγαλείο του παιχνιδιού. Όταν έχεις έναν μεγάλο αντίπαλο απέναντί σου, τα λάθη σου τα πληρώνεις. Υπέφερα, αλλά το απόλαυσα. Δεν υπάρχει κάτι πιο ωραίο στη ζωή, από να απολαμβάνεις κάτι χωρίς να υποφέρεις».

Τη διαιτησία: «Δεν κάνω σχόλιο. Γνωρίζω, ξέρω, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι διαιτητές σε ένα παιχνίδι. Πολλές φορές εμείς οι επαγγελματίες δεν φερόμαστε επαγγελματικά. Ζητάμε τα πάντα υπέρ μας και είναι δύσκολο να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Θεωρώ ότι οι διαιτητές κάνουν λάθη όπως όλοι οι άνθρωποι. Όταν τελειώνουν το παιχνίδια βάζω τη λογική και ξέρω ότι και οι διαιτητές ότι κάνουν λάθη».


sentragoal.gr