ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Σκοκ-όλα δύσκολα για την ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ παραπαίει και ψάχνει κάπου να ακουμπήσει. Αναζητά έναν αγωνιστικό ηγέτη που θα την τραβήξει πάνω του, προκειμένου να βγει από το τέλμα και θα τη βάλει ξανά σε τροχιά επιτυχιών. Το τελευταίο διάστημα οι περισσότεροι (με πρώτο και καλύτερο τον Χιμένεθ) στράφηκαν στους Δέλλα, Λυμπερόπουλο και Καφέ προκειμένου να αναλάβουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Ωστόσο, φάνηκε -νωπό το παράδειγμα της κυριακάτικης ισοπαλίας με τον Πανιώνιο- πως η παρουσία των τριών δεν είναι αυτή που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Ο παίκτης από τον οποίο υπάρχουν τέτοιες προσδοκίες λέγεται Νάτσο Σκόκο. Και η αγωνιστική του καθίζηση το τελευταίο διάστημα εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και τον αγωνιστικό κατήφορο της ΑΕΚ.

Το θέμα με τον Σκόκο είναι εξαιρετικά σύνθετο. Βλέπετε, στο παιχνίδι του Αργεντινού δεν μπορεί κανείς πλέον να καταλογίσει αδιαφορία ή επιλογή αγώνων. Θέματα δηλαδή που απασχόλησαν έντονα όσους βρίσκονται στην «κιτρινόμαυρη» κοινωνία από την πρώτη μέρα που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ο Αργεντινός πλέον δίνει το 100% σε κάθε παιχνίδι, προσπαθεί πάρα πολύ για να βοηθήσει την ομάδα του με κάθε τρόπο, αλλά μέσα στο γήπεδο δεν εμφανίζεται η ποιότητα και το απρόοπτο που τον έκαναν να ξεχωρίζει ακόμα και σε στιγμές που δεν εμφάνιζε την ίδια διάθεση. Οι απαιτήσεις από τον Σκόκο αυξάνονται και ως απόρροια του νέου συμβολαίου που υπέγραψε με την ΑΕΚ, μέσω του οποίου εξασφαλίζονται από την τρέχουσα περίοδο ηγεμονικές αποδοχές για τον παίκτη.

Ο «υδραυλικός» ανακηρύχθηκε -δικαιολογημένα σε μεγάλο ποσοστό- ως ο ποιοτικότερος παίκτης της ομάδας, αυτός που θα είναι το πιο λαμπρό διαμάντι στο στέμμα. Είναι γεγονός μάλιστα πως εσχάτως εντός της ΑΕΚ καταγράφονται αρκετές φωνές που αμφισβητούν τη λογική και το ύψος στο οποίο επιτεύχθηκε η τελική συμφωνία.

Τόσο γιατί εκτιμούν πως ο Σκόκο δεν μπορεί να είναι ο ηγέτης που θα πάρει πάνω του την ΑΕΚ όσο και επειδή θεωρούν πως το συμβόλαιό του λειτουργεί ανατρεπτικά στο σχεδιασμό της νέας ομάδας και στις επερχόμενες συμφωνίες που θα επιχειρήσει η ομάδα. Εκτός, βέβαια, εάν τους προλάβουν οι εξελίξεις και υπάρξει μεταγραφικό ενδιαφέρον από ομάδα του εξωτερικού -το «Goal» αποκάλυψε χθες το ενδιαφέρον της Εσπανιόλ-, που θα οδηγήσει τον Σκόκο σε άλλες πολιτείες.

Ο Χιμένεθ και ο Νάτσο

Μέχρι το καλοκαίρι και τις πιθανές εξελίξεις η ΑΕΚ χρειάζεται την πλήρη αξιοποίηση του Σκόκο από τον Χιμένεθ. Επί ημερών του Ισπανού ο «υδραυλικός» έχει αγωνιστεί σε 19 από τα 26 ματς που έχει δώσει η Ενωση. Βασικός ήταν στα 17 από αυτά, αλλά μόνο στα οκτώ έβγαλε το 90λεπτο. Ο συνολικός απολογισμός που έχει ο Σκόκο είναι έξι γκολ και τρεις ασίστ.

Η άποψη του Χιμένεθ για τον Σκόκο έχει διάφορες διακυμάνσεις, με χαρακτηριστικότερες τις εξής αναφορές:

* 27/11 (ανανέωση συμβολαίου): «Είναι μέρα χαράς για όλους στην ΑΕΚ. Ηξερε ο Αδαμίδης ότι για μένα ήταν προτεραιότητα ο Σκόκο και μου έκανε το χατίρι».

* 12/12 (επιστροφή Σκόκο από τραυματισμό): «Ο Σκόκο είναι ένα... φαινόμενο. Θεωρώ ότι κάποιοι παίκτες μπορούν να παίξουν στην Ισπανία και ο Σκόκο είναι ένας από αυτούς. Πρέπει να πιέσει του εαυτό του. Τον χρειαζόμαστε».

* 13/2 (μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό): «Υποφέρει πολύ ο Σκόκο όταν πρέπει να αμυνθεί απέναντι σε μπακ που επιτίθενται».


sentragoal.gr