ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Καφές: «Χρειαζόμαστε ενίσχυση»

Την αποτυχία της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα: «Σημαντικό ρόλο για τη φετινή κακή χρονιά έπαιξαν τα άσχημα αποτελέσματα στην αρχή της σεζόν. Ειδικά στα δύο συνεχόμενα ντέρμπι. Αυτό μας άφησε από νωρίς αρκετά πίσω, σε συνδυασμό με άλλα προβλήματα, κυρίως οικονομικά, και είχαμε αυτή την εικόνα».

Την έλλειψη ομοιογένειας και καλού κλίματος: «Δεν θεωρώ ότι η ομάδα είναι χωρισμένη στα δύο και ειδικότερα σε Έλληνες και ξένους. Εκ των πραγμάτων, λόγω και της γλώσσας, είναι δύσκολο να είμαστε όλοι φίλοι, αλλά προσπαθούμε γι αυτό. Όντως η ανομοιογένεια δεν είναι ότι καλύτερο για μια ομάδα, αλλά η αλήθεια είναι ότι κάθε χρόνο αλλάζουν πολλοί παίκτες και η ομοιογένεια είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια. Όντως πρέπει να γίνει προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, ώστε να προχωρήσει η ομάδα και να έχει επιτυχίες».

Το ποιος φταίει και ο Σκόκο με τον Τζιμπούρ δεν είχαν καλή συνεργασία στα περισσότερα παιχνίδια: «Όλοι ευθυνόμαστε για την εικόνα της ομάδας και ο καθένας έχει το δικό του ποσοστό ευθύνης. Όσον αφορά τους Σκόκο και Τζιμπούρ, που κάποια στιγμή είχαν ένα επεισόδιο μεταξύ τους, αυτό ανήκει στο παρελθόν και δεν πρέπει να μιλάμε ατομικά, αλλά συνολικά για την εικόνα της ομάδας».

Το αν η ΑΕΚ του προσφέρει αυτά που θέλει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να επιθυμεί να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα: «Θεωρώ ότι η ΑΕΚ χρειάζεται να κάνει πράγματα. Γίνονται κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Ήδη ακούω ότι το καινούργιο προπονητικό κέντρο θα είναι έτοιμο πολύ σύντομα. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα. Και επίσης φαίνεται ότι από την νέα σεζόν δεν θα υπάρχουν τόσο σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Βεβαίως και θα έκλεινα την καριέρα μου στην ΑΕΚ γιατί είναι τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή να κλείνει την καριέρα του σε μια ομάδα τόσο υψηλού επιπέδου».

Το αν η ΑΕΚ θα είναι περισσότερο ανταγωνιστική στο νέο πρωτάθλημα: «Η γνώμη μου είναι ότι φέτος η ΑΕΚ θα είναι περισσότερο ανταγωνιστική, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις, κυρίως ενίσχυσης της ομάδας. Δεν θέλω ούτε καν να σκέφτομαι ότι θα έχουμε μια χρονιά όπως φέτος.

Και είμαι σίγουρος ότι δεν θα συμβεί, γιατί τα δύο τελευταία χρόνια η ομάδα είχε πολύ κακή εικόνα και αυτό πρέπει να γίνει μάθημα για όλους μας τη νέα σεζόν. Είναι πάρα πολλά τα 16χρόνια για την ΑΕΚ. Εμείς ως ποδοσφαιριστές το αντιλαμβανόμαστε, αλλά όπως είπα και πριν πρέπει να διορθωθούν κάποια πράγματα ώστε να φτάσει η ΑΕΚ να καταφέρει κάτι τέτοιο».

Το πρόβλημα που υπάρχει στις θέσεις των ανασταλτικών μέσων και την άποψή του για τους Γιάχιτς, Μάκο και Γκέντσογλου: «Η γνώμη μου είναι ότι ποτέ μια ομάδα δεν πάσχει σε συγκεκριμένους τομείς. Οι ομάδες είναι σύνολα και όταν πάει καλά έχουν όλοι μερίδιο σε αυτό και αντίστοιχα έχουν όλοι ευθύνη όταν πάει άσχημα. Σε ότι αφορά τους Γιάχιτς και Μάκο, ήταν η πρώτη τους χρονιά και νομίζω ότι έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν. Όσο για τον Γκέντσογλου, είναι ένας νέος ποδοσφαιριστής που έδειξε πολύ καλά στοιχεία τη φετινή χρονιά και η ομάδα πρέπει να επενδύσει σε αυτόν, αλλά και σε όλα τα νέα παιδιά που υπάρχουν στην ομάδα. Πρέπει η ομάδα να τους πιστέψει και να τους στηρίξει».

Το αν αδικείται από τη μη κλήση του στην Εθνική για το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Σίγουρα κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να πάρει μέρος σε ένα Μουντιάλ. Από εκεί και πέρα σέβομαι τις επιλογές του κ.Ρεχάγκελ και εύχομαι στην Εθνική μας ομάδα, κάθε επιτυχία».

Τις δυσκολίες που έχει το περιβραχιόνιο του αρχηγού: «Είναι αρκετά δύσκολο να είσαι αρχηγός σε μια ομάδα. Φέτος είχαμε στο ρόστερ 32 ποδοσφαιριστές και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις. Σε συνδυασμό με τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, ήταν αρκετά δύσκολος ο ρόλος αυτός. Εγώ προσπάθησα να βοηθήσω όσο ήταν δυνατόν τους συμπαίκτες μου, αλλά όπως είπα δεν ήταν τόσο εύκολο».

Το σημαντικότερο γκολ που έχει πετύχει με την ΑΕΚ: «Αν και δεν είμαι από τους ποδοσφαιριστές που πετυχαίνουν πολλά γκολ, κάθε ένα από αυτά έχει τη δική του σημασία. Ίσως λίγο παραπάνω εκείνο που πέτυχα εναντίον του Ολυμπιακού τη σεζόν 2007-08 όταν κερδίσαμε 4-0. Ήταν μια σημαντική στιγμή για την ομάδα και ένα παιχνίδι που έδωσε μεγάλη χαρά στους φιλάθλους μας και θα το θυμούνται για πάντα».

sentragoal.gr