ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

«Τα χρέη του παρελθόντος καταδικάζουν το τμήμα»

Ο τεχνικός της ομάδας βόλεϊ μίλησε για τους λόγους που οδήγησαν στον υποβιβασμό και προανήγγειλε την αποχώρηση του.


-Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πως ξεκίνησε η σεζόν;
«Η χρονιά ξεκίνησε με ένα είδος συγκρατημένου ενθουσιασμού. Με δειλές κινήσεις οικονομικά. Γνωρίζαμε εξ'αρχής ότι η ομάδα θα κινδυνέψει αλλά ποντάροντας στο ότι θα αλλάξει η νοοτροπία στην ΑΕΚ θα άλλαζε το κακό όνομα που έχει ο σύλλογος στο βόλεϊ και όλοι θα πληρωνόμασταν κάθε πρώτη του μηνός. Μπορεί να μην είχαμε μια ομάδα εντός γηπέδου ισχυρή αλλά το ατού μας ήταν ότι αρχίσαμε λίγο καλύτερα οργανωμένοι. Τελικά αυτό αποδείχθηκε και η αχίλλειος πτέρνας μας»

-Στον πρώτο γύρο πάντως η ΑΕΚ είχε τερματίσει στην 5η θέση. Τι άλλαξε στον δεύτερο γύρο;
 
«Αγωνιστικά η ομάδα έκανε μεγάλα αποτελέσματα στον πρώτο γύρο, όπου ήμασταν λίγο πίσω στις πληρωμές. Το οικονομικό ήταν το κυριότερο στοιχείο. Η μεγάλη σφαλιάρα ήταν η τιμωρία αφαίρεσης βαθμών. Εκεί η ομάδα κατέρρευσε. Οι παίκτες απογοητεύτηκαν γιατί ήξεραν ότι οικονομικά τελείωσαν. Ήξεραν πως ό,τι κι αν τους έλεγαν δεν θα άλλαζε η ψυχολογία τους. Δεν είναι μόνο η αφαίρεση βαθμών, άλλωστε ξέραμε ότι μπορούμε να τους πάρουμε πίσω. Το κυριότερο είναι ότι η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να βρει 23.000ευρώ για να πληρώσει τις προσφυγές. Ο καθένας άρχισε να σκέφτεται ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά και ότι δύσκολα θα τον πληρώσουν ξανά. Είναι ένα αστείο ποσό για τα οικονομικά δεδομένα της Α1.

Μπορεί για τους ανθρώπους της ΑΕΚ να είναι σημαντικό ποσό αλλά για το μέγεθος της ΑΕΚ δεν θα έπρεπε να είναι Όλα ήταν εναντίον μας. Εν θέλω μετά εορτής να κάνουμε αναδρομή στο τι θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει και να ρίξουμε ευθύνες. Δεν θα κερδίσουμε τίποτα έτσι. Όλοι μας είχαμε ευθύνες, το θέμα είναι τι μπορεί αν γίνει από εδώ και πέρα. Αυτή τη στιγμή όποιος αγαπάει την ΑΕΚ πρέπει να κοιτάξει τι θα γίνει με το μέλλον. Αυτά έπρεπε να τα έχουμε κοιτάξει πρώτού φτάσουμε εδώ.

Ακόμα και να σωνόμασταν στα πλέι οφ αν δεν πληρωνόταν η 2η δόση των προσφυγών δεν θα επικυρωνόταν η βαθμολογία. Το πιθανότερο είναι ότι θα δεχόμασταν νέα τιμωρία. Μαθεύτηκε σε όλη την Ελλάδα και η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. Για μένα εκτός από την ΑΕΚ έχουν ευθύνη η Λίγκα και ο αθλητικός δικαστής. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό μια εβδομάδα πριν τελειώσει το πρωτάθλημα. Σίγουρα αυτό συντελεί, εν μέρει, σε αλλοίωση του πρωταθλήματος. Πρέπει να μπουν αυστηροί νόμοι και να τηρούνται στο έπακρο. Αυτό που συνέβη ήταν μια λογική του παραλόγου».

-Πιστεύεις ότι υπήρχε κάποιο είδους σχεδίου για να τιμωρηθεί η ομάδα μέσα στη σεζόν;
 
«Δεν μπαίνω σε διαδικασία παρασκηνίου. Εγώ είμαι προπονητής. Αυτό πρέπει να απασχολήσει τους υπεύθυνος. Δεν παίρνεις μέρος στον πρωτάθλημα αν δεν μπορείς. Είναι απλά τα πράγματα. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή πρέπει να κοιτάξει να μπορέσει να ξεχρεώσει οικονομικά. Φέτος ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία και χάθηκε. Μην ξεχνάμε ότι ο Άρης πριν λίγα χρόνια είχε βρεθεί σε χειρότερη θέση αφού χρωστούσε περισσότερα αλλά τα κατάφερε. Η ΑΕΚ θέλει να θεωρείται μεγαλύτερη ομάδα από τον Άρη. Έχει περισσότερο κόσμο, ο οποίος την αγαπάει υπερβολικά και την στηρίζει και όμως βρίσκεται σε αυτή την οικονομική κατάσταση.

Η ΑΕΚ πρέπει να αποφασίσει τη είναι σαν ομάδα. Είναι όντως μεγάλη; Ή είναι μια ομάδα που έχει μπει σε μια φάση ύφεσης. Ακόμα και στο μπάσκετ που ήταν μια ομάδα που παραδοσιακά έπαιρνε πρωταθλήματα και κύπελλα Ευρώπης αντιμετωπίζει προβλήματα βιωσιμότητας. Πόσο μάλλον ένα άθλημα σαν τον βόλεϊ που ποτέ δεν πλησίασε το επίπεδο που ήταν η ομάδα του μπάσκετ. Εγώ θεωρώ ότι οι φίλαθλοι είναι αυτοί που κάνουν μια ομάδα μεγάλη ή όχι, γιατί είναι η νούμερο ένα κινητήριος δύναμη του αθλητισμού είναι αυτοί.

Οι χορηγίες και τα έσοδα σε κάθε ομάδα είναι ανάλογα με τον όγκο των οπαδών που έχεις. Φέρνουν διοικητική και οικονομική ισχύ σε μια ομάδα και τη σπρώχνουν μπροστά. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ είναι ίσως η μόνη ομάδα που ακυρώνει αυτό τον κανόνα. Σε προσέλευση κόσμου είναι πρωταθλήτρια και σε όλα τα υπόλοιπα τελευταία. Η ΑΕΚ έχει έρθει πολλές φορές σε αυτή την κατάσταση. Τα οικονομικά προβλήματα υπάρχουν από τις διοικήσεις των τελευταίων 10-15 χρόνων της Ερασιτεχνικής και δημιουργούν μια κατάσταση διάλυσης, κάθε φορά που το τμήμα πάει να κάνει κάτι.

Γιατί κάθε χρόνο το τμήμα εκτός από δικά του έξοδα έχει να πληρώσει και συγκεκριμένα έξοδα παλαιότερων ετών που ποτέ δεν μπαίνουν στο τραπέζι του μπάτζετ και εμφανίζονται ξαφνικά και καταστρέφουν το τμήμα. Το πρώτο πράγματα που πρέπει να διορθώσει η ΑΕΚ είναι να αποπληρώσει τα χρέη. Αν δεν γίνει αυτό ό,τι προσπάθεια και αν γίνει είναι καταδικασμένη να αποτύχει».
 
-Γιατί έφυγε ο Γιάννης Μαύρος από πρόεδρος του ΤΑΠ, πριν καν αρχίσει η σεζόν;
 
«Το καλοκαίρι συζητήσαμε με τον Γιάννη Μαύρο και το πρώτο πράγμα που κουβεντιάζαμε ήταν το τι θα γίνει με τα χρέη. Είχε υποσχεθεί ότι όλα θα ρυθμιστούν πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Μάλλον αυτό το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε και φτάσαμε στα γνωστά γεγονότα. Γνωρίζοντας ότι η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει γήπεδο αυτά τα δύο προβλήματα μαζί ήταν η αιτία της καταστροφής. Το γηπεδικό δεν μπορεί να λυθεί από τη μια μέρα στην άλλη από την Ερασιτεχνική οπότε πρέπει να λυθεί το άλλο και να αποκτήσει υπόσταση η ΑΕΚ στο χώρο του βόλεϊ. Όταν έφυγε ο Γιάννης Μαύρος ανακοινώθηκε ότι το έκανε για λόγους υγείας. Όλοι στην ομάδα είχαμε στο μυαλό μας ότι φεύγει λόγω της οικονομικής κατάστασης. Έφυγε πριν καν μπει ο πρώτος μήνας της πληρωμής και αυτό σημαίνει πολλά».

-Έχει ακουστεί πάντως στο χώρο του βόλεϊ ότι η Ερασιτεχνική σκέφτεται να διαλύσει το ανδρικό βόλεϊ της ΑΕΚ για χάρη του χάντμπολ.
 
«Δεν το ακούω για πρώτη φορά αυτό, αλλά δεν το πιστεύω. Βέβαια το ότι ακουγόταν εν μέσω πρωταθλήματος ήταν ένα ακόμα μείον στην προσπάθεια μας. Αν ισχύει θα είναι ντροπή για την ΑΕΚ και θα είναι δυστυχώς η απόδειξη ότι η Ερασιτεχνικής έχει περιέλθει σε κατάσταση απαξίωσης. Δεν θέλω να πιστεύω ότι ισχύει αυτό. Νομίζω υπάρχουν πολλοί παράγοντες που αγαπάνε αυτή την ομάδα. Δεν νομίζω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Άλλωστε θα βρει πολύ κόσμο της ΑΕΚ απέναντι του. Μια ομάδα σαν την ΑΕΚ θα έπρεπε να επιδιώκει κόντρα με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό σε όλα τα επίπεδα και όχι να ψάχνει να βρει άθλημα που δεν συμμετέχουν αυτοί οι δύο. Είναι εναντίον της φιλοσοφίας της ΑΕΚ μια τέτοια κίνηση. Η θέση της ΑΕΚ σε όλα τα αθλήματα πρέπει να είναι ψηλά αν όχι πρωταθλήτρια».

-Δεν είναι εύκολο πάντως να κοντράρει η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό και τον Πναθηναϊκό στο βόλεϊ.
 
«Η ΑΕΚ δεν απέχει πολύ να κοντράρει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Πιστεύω στη δύναμη του φιλάθλου. Αν βρεθεί σωστός επιχειρηματίας όπως στην Πάτρα πχ, μέσα σε μια τριετία μπορεί να τους κερδίζει και να παίζει Τσάμπιονς Λιγκ. Το βασικό στοιχείο είναι ο κόσμος και η ΑΕΚ το έχει».
-Πάντως ο κόσμος αποδοκίμασε μετά την ήττα στην Κηφισιά στα πλέι άουτ.

«Είναι αλήθεια ότι μας αποδοκίμασε ένα μέρος του γηπέδου που πάντως δεν ήταν πολύ. Δεν είναι έτσι. Ο κόσμος ήρθε στο γήπεδο όλη τη χρονιά και μας βοήθησε. Δεν κακολογώ αυτούς που αποδοκίμασαν. Η ΑΕΚ είναι η φθηνότερη ομάδα της κατηγορίας και αυτό δεν το γνωρίζει ο κόσμος».

-Εν όψει της νέας σεζόν, επιθυμείς να παραμείνεις στην ΑΕΚ?
 
«Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν θέλω να μείνω, με αυτή την κατάσταση και την απαξίωση. Θα κάνω κακό στην υγεία μου. Αν άλλαζε κάτι σε μεγάλο βαθμό που θα το ένιωθα, θα το συζητούσα. Πρώτη φορά έζησα τέτοια κατάσταση. Ήμουν παίκτης στην ΑΕΚ 8 χρόνια και έχω καλές αναμνήσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω με αυτή την κατάσταση».

aek365.gr