ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Πού να βρούμε άλλον να σου μοιάζει;

Πέρασαν 12 χρόνια από τη στιγμή που ο Στέλιος Μανωλάς είπε οριστικό «αντίο» στα γήπεδα και απάντηση στο ερώτημα του τίτλου ακόμη να δοθεί.

Από το 1998 ως και σήμερα δεν έχει περάσει ένα καλοκαίρι που ο κόσμος της ΑΕΚ να λέει - εύχεται: «Να πάρουμε έναν αμυντικό σαν τον Μανωλά». Ή σε άλλες στιγμές όταν παιζόταν το παιχνίδι να έβγαινε αυθόρμητα η φράση: «Έναν Μανωλά να είχαμε πίσω να... καθάριζε».

Πέρασαν 12 χρόνια, από εκείνο το βροχερό απόγευμα στη Νέα Φιλαδέλφεια όταν ο Στέλιος Μανωλάς έβαλε στο γήπεδο τα παιδιά του, σήκωσε τα χέρια του και αποχαιρέτησε τον λαό της ΑΕΚ με την ποδοσφαιρική στολή, που μάτωσε για 19 ολόκληρα χρόνια.

Πέρασαν τόσα χρόνια και το μέτρο σύγκρισης συνεχίζεται να υπάρχει. Μπορεί να περάσουν άλλα τόσα. Η ουσία είναι μία: Μανωλάς άλλος δεν βγαίνει! Μπορεί ο Κώστας, ο ανιψιός του Στέλιου, να βαδίζει στα χνάρια του. Έχει δρόμο όμως ακόμη μπροστά του να διανύσει και αν είναι ο εαυτός του μπορεί ακόμη να τον ξεπεράσει. Ως τότε είναι σίγουρο ότι η ανάμνηση του θείου του με το «4» στην πλάτη θα είναι τόσο δυνατή που θα νικά τη ζωντανή εικόνα του σήμερα...

Στις 17 Μαϊου του 1998 λοιπόν ο Στέλιος Μανωλάς «κρεμούσε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, στο ματς με την Ξάνθη (για την ιστορία 2-0 είχε κερδίσει τότε η ΑΕΚ). Από το 1979 ως και το '98, μία φανέλα τυπώθηκε στο... σώμα του. Η κιτρινόμαυρη με το δικέφαλο αετό μπροστά. Το '79 τη φόρεσε πρώτη φορά σε ηλικία 18 ετών, και 19χρόνια μετά, έπειτα από μία καριέρα που τα είχε όλα, αποφάσισε να τη βγάλει και να φορέσει... κουστούμι. Όλα αυτά χρόνια έγινε η σημαία της ΑΕΚ. Πιτσιρικάς, 15 ετών, πέρασε για πρώτη φορά τα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Και έμεινε εκεί για πάντα. Είδε τα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του '80.

Είδε τον «άνθρωπό του» Λουκά Μπάρλο να φεύγει και να έρχονται δύσκολες εποχές. Τούτες οι εποχές τον έκαναν... άντρα όμως. Ικανό να πάρει την ΑΕΚ από χέρι. Να μεταδώσει τη μαγκιά και το αρχικό του πνεύμα στους συμπαίκτες του. Ήταν εκεί στο... άλμα της ΑΕΚ. Στην ΑΕΚ του '89 στο ΟΑΚΑ που με το γκολ του Καραγκιόπουλου άλλαξε τη ζωής μιας ολόκληρης γενιάς. Ήταν εκεί τη χρυσή τριετία των πρωταθλημάτων. Ήταν εκεί στο κέντρο της άμυνας, όταν η ΑΕΚ σήκωνε τη μία κούπα μετά την άλλη και έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχει δει ποτέ τα μάτια του φίλαθλου κόσμου. Ήταν η σημαία της και μαζί της σήκωσε:
 
*5Πρωταθλήματα: 1979, 1989, 1992, 1993, 1994 

*3 Kύπελλα Ελλάδος: 1983 , 1996, 1997 

*1 Λιγκ Καπ: 1990 

*2 Σούπερ Καπ: 1989, 1996 

*1 Μεσογειακο Κυπελλο: 1990 

Ο Στέλιος Μανωλάς στη μεγάλη ποδοσφαιρική του καριέρα αγωνίστηκε 71 φορές φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Ντεμπούτο έκανε στις 20 Ιανουαρίου του 1982 και κορυφαία του στιγμή με το εθνόσημο ήταν δίχως άλλη η παρουσία του στην αποστολή για το Μουντιάλ της Αμερικής το 1994.

aek365.gr