ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ!


Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Παντελής Καφές στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης.

Ο πολύπειρος μέσος, ο οποίος ενός προβλήματος με την βίζα του δε κατάφερε τελικά να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, μίλησε στην εφημερίδα της ομογένειας, τόσο για την ΑΕΚ και την σεζόν που τελείωσε, όσο και για την εθνική ομάδα και το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Αρχηγός των «κιτρινόμαυρων», μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις αντιδράσεις των φιλάθλων της Ένωσης, για την εικόνα της ομάδας μέσα στη χρονιά, υπογραμμίζοντας πως ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος είναι πραγματικά… καταστροφικός. Ο 32χρονος άσος εξέφρασε μάλιστα και την ελπίδα πως η νέα διοίκηση της ΑΕΚ θα κάνει το καλύτερο δυνατό ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο σύλλογος.

Από εκεί και πέρα, ο Παντελής Καφές αναφέρθηκε και στην εθνική ομάδα, δηλώνοντας την συμπαράσταση του σε αυτήν παρά το γεγονός ότι δεν αποτελεί πλέον μέλλον της.

Αναλυτικά:

«Ο πρώτος γύρος ήταν καταστροφικός»

Το ξεκίνημα του πρωταθλήματος για την ΑΕΚ δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα να χαθεί ουσιαστικά ο τίτλος. Οι αιτίες που ακούστηκαν πολλές, παίκτες, προπονητές, οικονομική αστάθεια, διοικητική αστάθεια. Ο πρωταγωνιστής των αγώνων τι λέει;

«Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Ξεκινήσαμε τη χρονιά με βλέψεις για όσο πιο ψηλά γίνεται αλλά ο πρώτος γύρος ήταν καταστροφικός για την ομάδα, είχαμε μείνει από τις πρώτες αγωνιστικές πολύ πίσω και αυτό σε συνδυασμό με άλλα προβλήματα που είχαμε όπως το οικονομικό, που ήταν και το κυριότερο, έφεραν αναστάτωση στην ομάδα και δεν της έδωσε τη δυνατότητα για κάτι καλύτερο».

Στο δεύτερο γύρο τι άλλαξε και η ΑΕΚ είχε πορεία πρωταθλητισμού;

«Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι κερδίσαμε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη και αυτό έδωσε μία ώθηση και σε μας και ο κόσμος ήρθε πιο κοντά. Είδε ότι η ομάδα έχει δυνατότητες, την στήριξε και αυτό μας βοήθησε ώστε να βελτιώσουμε λίγο την εικόνα μας και να πάμε καλύτερα στο δεύτερο γύρο, όπου κάναμε μόνο μία ήττα, στη Λάρισα. Αυτό ουσιαστικά ήταν και το μόνο θετικό της φετινής χρονιάς, ότι είχαμε έναν δεύτερο γύρο πολύ καλό, γύρο αλλά ότι είχαμε μείνει πολύ πίσω στον α 'δεν μας επέτρεψε να κάνουμε περισσότερα πράγματα ».

Η νίκη δηλαδή σας έδωσε την ψυχολογική ώθηση για να ξεφύγετε από τα διοικητικά, οικονομικά και άλλα θέματα που σας απασχολούσαν.

«Ναι, και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι λύθηκε σε μεγάλο βαθμό το διοικητικό πρόβλημα που είχε η ομάδα. Ανέλαβε ένας καινούργιος πρόεδρος και μαζί με τα καλά αποτελέσματα μας έδωσαν την ώθηση για να πάμε καλύτερα ».

«Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις του κόσμου»

Η μεγάλη δύναμη της ΑΕΚ που είναι ο λαός της φέτος είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του ..., αφού άλλαζε συμπεριφορά απέναντι σε παίκτες και προπονητή ακόμα και σε ένα ημίχρονο ...

«Είναι λογικό αυτό. Οι αντιδράσεις του κόσμου είναι απόλυτα δικαιολογημένες. Η ΑΕΚ είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα, με μεγάλη ιστορία και πολύ κόσμο. Οταν τα χρόνια περνάνε, δεν υπάρχουν διακρίσεις και η χρονιά είναι καταστροφική για την ομάδα η οποιαδήποτε αντίδραση είναι δικαιολογημένη ».

Φέτος ακούσαμε πολλά και σχετικά με τους παίκτες της ΑΕΚ και κυρίως τους ... λάτιν. Είπαν ότι θέλουν να φύγουν, ότι διαλέγουν παιχνίδια, ότι αντιδρούν και άλλα. Πόσο αλήθεια είναι όλα αυτά;

«Δεν θέλω να το ξεχωρίσω σε Ελληνες και ξένους ποδοσφαιριστές. Οπως προείπα είχαμε αρκετά προβλήματα στην αρχή της περιόδου και ως ένα σημείο έπαιξαν κι αυτά το ρόλο τους ».

Από τα προβλήματα που είχε η ΑΕΚ από την αρχή της σεζόν ποιο ήταν αυτό που σας προβλημάτισε περισσότερο;

«Δεν έχει να κάνει με κάποιο προβληματισμό ιδιαίτερα, απλά είναι λογικό όταν σαν ομάδα ξεκινάς τη σεζόν με στόχους και με όνειρα και δεις ότι πολύ γρήγορα βγαίνεις εκτός να πέφτει η ψυχολογία και αυτό ήταν που δεν μας επέτρεψε να δείξουμε αυτό που μπορούμε σαν ομάδα ».

«Ο Μπάγεβιτς προσπάθησε να στηρίξει την ομάδα»

Μέσα στα προβλήματα, στην πεσμένη ψυχολογία της ομάδας, των παικτών ο άνθρωπος που έδειχνε να μην επηρεάζεται ήταν ο προπονητής, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ...

«Προσπάθησε κι αυτός με τα όποια προβλήματα είχε η ομάδα να τη στηρίξει, να δουλέψει, να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας αλλά ήταν πολύ δύσκολο, πόσο μάλλον για τον ίδιο τον προπονητή που γνώριζε ότι υπήρχαν τόσα πολλά προβλήματα ».

Ο ρόλος του αρχηγού, του Παντελή Καφέ;

«Οι ομάδες στηρίζονται στο σύνολο και από μόνος του κανείς δεν μπορεί να κάνει πράγματα. Η ομάδα έμεινε πίσω και όλοι μας, ως ένα σημείο, αυτό ψυχολογικά δεν ήμασταν καλά και γι 'ήρθαν και αυτά τα αποτελέσματα στην αρχή της περιόδου ».

«Ελπίζω να κάνουν ό, τι καλύτερο»

Ποια είναι τα «αγκάθια» που αν διορθωθούν θα βοηθήσουν την ΑΕΚ προς το καλύτερο;

«Δεν είμαι ο υπεύθυνος να μιλήσω γι αυτά. Αλλωστε υπάρχει ο προπονητής, η διοίκηση που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να διορθωθεί. Ολοι θέλουμε να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα ώστε τα επόμενα χρόνια η ομάδα να ανακτήσει την αίγλη της και τη δύναμή της. Ελπίζω ότι οι άνθρωποι που έχουν την τύχη της ομάδας στα χέρια τους θα κάνουν ό, τι δυνατό καλύτερο για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας ».

«Σέβομαι τις επιλογές του Ρεχάγκελ»

Ο πρωταθλητής Ευρώπης, Παντελής Καφές, δεν είναι μέσα στους 25+5 της προεπιλογής του Οτο Ρεχάγκελ για το Μουντιάλ. Λόγω χαρακτήρα δεν θα μας κρίνεις αν έπρεπε ή όχι, όμως τι σκέφτηκες όταν έμαθες ότι δεν είσαι μέσα μετά από μία τέτοια καταπληκτική χρονιά με την ΑΕΚ;

«Ημουν για πολλά χρόνια μέλος της Εθνικής και έζησα μαγικές στιγμές με την Εθνική. Από κει και πέρα κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να είναι μέσα στις επιλογές για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά γνωρίζω τον προπονητή, γνωρίζω τον τρόπο που σκέφτεται, έχει πάρα πολλές επιτυχίες το διάστημα που είναι στο τιμόνι της Εθνικής Ελλάδας και σέβομαι απόλυτα τις επιλογές του».

Σε ενόχλησε πάντως ...

«Η συμμετοχή σε αποστολή για το Μουντιάλ είναι όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή από κει και πέρα όμως δεν θα μείνουμε εκεί. Εγώ εύχομαι στην Εθνική καλή επιτυχία, να προσπαθήσει να πετύχει όσο το δυνατό περισσότερα πράγματα για να κάνει πάλι τους Ελληνες περήφανους όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια και να βγούμε πάλι στους δρόμους να πανηγυρίσουμε για επιτυχίες της Εθνικής, όπου κι αν φτάσει ».

Δηλαδή, όπως μας έβγαλες εσύ και οι άλλοι διεθνείς το 2004 στους δρόμους να βγάλουν κι εσένα φέτος στους δρόμους ...

«Ετσι ακριβώς. Ολοι πρέπει να είμαστε δίπλα στην Εθνική, να περιμένουμε το καλύτερο γιατί η Εθνική αντιπροσωπεύει μία ολόκληρη χώρα ».

Στα χρόνια που αγωνίζεται ένας ποδοσφαιριστής ποιο είναι το μεγαλύτερο κέρδος του;

«Σίγουρα είναι η αναγνώριση του κόσμου, ότι ήσουν καλός επαγγελματίας, ότι πρόσφερες σε όποια ομάδα κι αν αγωνίστηκες και μπόρεσες να κερδίσεις και πράγματα με τις ομάδες που έπαιξες. Εγώ τα έχω ζήσει αυτά στην ποδοσφαιρική μου και είμαι χαρούμενος για ό, τι έχω πετύχει όλα αυτά τα χρόνια και θέλω για όσα χρόνια ακόμα θα παίξω ποδόσφαιρο να πετύχω κι άλλα πράγματα γιατί είναι σημαντικό όταν τελειώνεις να έχεις καλές αναμνήσεις με πρωταθλήματα, Κύπελλα. Επίσης από την πορεία του ο κάθε ποδοσφαιριστής γνωρίζει και κάποιους καλούς φίλους που μπορεί να τους έχει πάντα δίπλα του ».

«Παράσημο η αναγνώριση»

Πόσο μάλλον όταν κερδίζει και την αναγνώριση των συμπαικτών του και μάλιστα από ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης όπως ο Ριβάλντο.

«Ναι, είναι κι αυτό σημαντικό. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ όλους. Προσπαθούσα να είμαι πάντα σωστός και δίκαιος απέναντι σε όλους. Οταν βλέπεις ότι υπάρχει αναγνώριση είναι ένα παράσημο ».

Εχεις νιώσει την αγάπη των ομογενών έτσι;

«Με την ΑΕΚ, πριν 3 χρόνια (σ.σ. 27 Μαΐου 2007), είχαμε παίξει ένα φιλικό «Giants Stadium» με αντίπαλο την Μπενφίκα (σ.σ. έπαιζαν Κατσουράνης και Καραγκούνης με τους «αετούς» και τότε γνώρισα από πολύ κοντά, αφού πήγαμε και στην Αστόρια, τους Ελληνες ομογενείς. Γνωρίζαμε ότι η Ομογένεια στηρίζει και αγαπάει την ομάδα και τους ευχαριστούμε γι 'αυτό αλλά αυτό που ζήσαμε ήταν άλλο πράγμα. Λατρεία. Μας έδειχναν την αγάπη τους με κάθε τρόπο. Δράττομαι της ευκαιρίας να τους ευχαριστήσω που με κάλεσαν να παραβρεθώ στη γιορτή τους. Είναι πολύ τιμητικό για μένα και ανυπομονώ να βρεθώ κοντά τους».

«Περήφανος για τις ομάδες που αγωνίστηκα»

Στην καριέρα σου έχεις αγωνιστεί σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Εθνική ...

«Είμαι πολύ περήφανος που αγωνίστηκα σ 'τις ομάδες που είναι οι τρεις από τις τέσσερις μεγαλύτερες στην Ελλάδα και φυσικά στην Εθνική. όλα Από αυτές τις ομάδες και απ 'τα παιχνίδια έχω πολύ καλές αναμνήσεις που θα με συντροφεύουν για μια ζωή ».

Με τους οπαδούς όμως δεν είχες και τις καλύτερες σχέσεις.

«Κάπου είναι λογικό γιατί ο οπαδός της μιας ομάδας όταν πηγαίνεις στην άλλη δεν θα σε δει με καλό μάτι. Ομως αυτό που εισπράττω εγώ στο δρόμο και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, από τον κόσμο είναι περισσότερο καλά παρά άσχημα. όλο Κι αυτό είναι πολύ τιμητικό για μένα και παρ 'που αυτές οι ομάδες που πήγα είναι άκρως ανταγωνιστικές μεταξύ τους λίγοι είναι αυτοί που δεν είπαν καλά λόγια ».

«Θα ξεπεραστεί η κρίση»

Επειδή είσαι από τους ποδοσφαιριστές που δεν μένουν μόνο στο ... τόπι, η οικονομική κρίση πόσο πιστεύει ότι θα επηρεάσει και το ποδόσφαιρο;

«Αυτό είναι αλήθεια. Η Κυβέρνηση πριν λίγο καιρό πήρε σκληρά μέτρα για όλο τον κόσμο και για το ποδόσφαιρο αφού οι συντελεστές φορολογίας ανέβηκαν πάρα πολύ. Αυτό λογικά θα επηρεάσει και τις ομάδες που θα πρέπει να κινηθούν σε άλλες λύσεις ίσως πιο οικονομικές αλλά και για το ποδόσφαιρο και για την κοινωνία θεωρώ ότι με σκληρή δουλειά θα ξεπεραστεί και αυτή η κρίση και τα επόμενα χρόνια θα είναι καλύτερα για όλους».