ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

«Βόμβα» με Πάπα Μπούμπα Ντιόπ η ΑΕΚ

Ο εκλεκτός της ΑΕΚ για τη νευραλγική θέση του αμυντικού μέσου είναι ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ. Αυτός βρίσκεται στη κορυφή της λίστας της Ένωσης που ήδη καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να τον αποκτήσει.

Ο 32χρονος μέσος, που τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στην Πόρτσμουθ, θεωρείται ιδανική περίπτωση και διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που ψάχνουν στην ΑΕΚ. Έτσι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα».

Ο Ντιόπ είχε προταθεί εδώ και αρκετό καιρό και τελικά στην Ένωση αποφάσισαν να κάνουν την κίνηση τους. Στο τελευταίο του ταξίδι στην Αγγλία ο Σταύρος Αδαμίδης μίλησε με τον μάνατζερ του Σενεγαλέζου σταρ, Νίκολας Γκάιγκερ και οι επαφές συνεχίζονται. Ο παίκτης μένει ελεύθερος από την Πόρτσμουθ όπου έπαιρνε 800.000 ευρώ τον χρόνο και οι άνθρωποι της Ένωσης θα προσπαθήσουν να τον κλείσουν κοντά στα 600.000 ευρώ.

Ο θηριώδης μέσος (1.93 ύψος, 92 κιλά) είναι η πρώτη επιλογή της ΑΕΚ καθώς διαθέτει τόσο την εμπειρία και τις παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα (Γαλλία και Αγγλία) όσο και τις ηγετικές ικανότητες που λείπουν από το κέντρο της ομάδας. Η «Ντουλάπα», όπως τον ονόμασαν οι οπαδοί της Φούλαμ όταν έπαιζε στο «Κρέιβεν Κότατζ», αγωνίζεται στην Πρέμιερσιπ από το 2004 και έκανε καλές χρονιές. Στις τρεις περιόδους που έπαιξε στη Φούλαμ (2004-07) είχε 76 συμμετοχές και 8 γκολ ενώ τα δύο τελευταία χρόνια στην προβληματική λόγω οικονομικών, Πόρτσμουθ έκανε 53 παιχνίδια χωρίς να σκοράρει (20 αγώνες φέτος). Πριν την περιπέτεια του στο Νησί αγωνίστηκε για δύο χρόνια στη Λανς όπου με 67 συμμετοχές και 6 γκολ ήταν εξαιρετικός.


Ο Ντιόπ είναι ένας παίκτης από αυτούς που σίγουρα δεν θα ήθελες να σε μαρκάρουν. Τα εκπληκτικά του σωματικά προσόντα δεν τον κάνουν δυσκίνητο (είναι εντυπωσιακά γρήγορος για το σωματότυπο του) και σε συνδυασμό με το δυναμισμό στο παιχνίδι του είναι μια «μηχανή» στο κέντρο. Παρ'όλα αυτά είναι πολύ καθαρός στο παιχνίδι και σπάνια παίρνει κάρτες. Χαρακτηριστικό είναι ότι φέτος πήρε μόλις μια (στο παιχνίδι με τη Φούλαμ). Η καλή του τεχνική τον βοηθά να συνεισφέρει και στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας.

Χαρακτηριστική είναι η ατάκα που αλιεύσαμε σε ιστοσελίδα οπαδών της Πόρτσμουθ για τον Ντιόπ. «Είναι το είδος του παίκτη που δεν θα φορέσει ποτέ το «10» αλλά θα προστατεύει αυτόν με το «10» και θα τον... ταΐζει με έξοχες κάθετες μπαλιές» γράφει ένας φίλος της αγγλικής ομάδας. Το δεξί είναι το καλό του πόδι και αν και προτιμά να παίζει στον άξονα μπορεί να αγωνιστεί και στα δεξιά. Στο τελευταίο ματς του 2008 (28 Δεκεμβρίου με την Άρσεναλ) είχε έναν σοβαρό τραυματισμό στο σύνδεσμό του δεξιού γονάτου. Έμεινε εκτός για τρεις μήνες αλλά πλέον έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα.

Ο 32χρονος μέσος είναι βασικό και μόνιμο στέλεχος στην Εθνική Σενεγάλης με την οποία έχει 58 συμμετοχές και 9 γκολ. Φυσικά έγινε γνωστός σε όλο τον πλανήτη όταν στην πρεμιέρα του Μουντιάλ του 2002 σκόραρε το νικητήριο γκολ απέναντι στη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια τότε, Γαλλία σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Σε εκείνο το Μουντιάλ (2002) ήταν εκπληκτικός και πέτυχε και άλλα δύο γκολ στο ματς ομίλου με την Ουρουγουάη. Είναι πολύ αγαπητός στη χώρα του αλλά και στην Αγγλία.

aek365.gr