ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

20 χρόνια χωρίς τον Αρκάδη.

Στις 20 Μαϊου του 1990 ένας εκ των κορυφαίων προέδρων της ΑΕΚ άφησε την τελευταία του πνοή και πίσω του ένα μεγάλο έργο.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν περάσει, δεκαετίες τώρα, από την ΑΕΚ και δεν ξεχάστηκαν. Υπήρξαν όμως και κάποιοι άλλοι που άφησαν κάτι... παραπάνω και έγραψαν το όνομά τους με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ζωής αυτής της τεράστιας ομάδας.

Μέσα εκεί γραμμένο με... καλλιτεχνικά γράμματα είναι και το όνομα του Μιχάλη Αρκάδη. Σήμερα, 20 Μαΐου, έφυγε από τη ζωή. Πέρασαν 20 ολόκληρα χρόνια από εκείνο το μεσημέρι στη Ριζούπολη, όταν ο Αρκάδης στα 52 του χρόνια και λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας του Απόλλων Αθηνών με την ΑΕΚ άφησε την τελευταία του πνοή, από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια, μέσα στο φυσικό του χώρο: το γήπεδο.

Ένας άνθρωπος που δεν του επέτρεψε η μοίρα να συνεχίσει δίπλα στην ΑΕΚ να παλεύει για την ιστορία, για το όνομά της. Τι κι αν ήταν γέννημα θρέμμα Πειραιώτης. Η ΑΕΚ ήταν η μοναδική του αγάπη. Διετέλεσε πρόεδρός της μόλις μία χρονιά. Τη σεζόν (1982-83) που η ΑΕΚ κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος, επικρατώντας του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Νωρίτερα, όμως από διάφορα διοικητικά πόστα μέσα στην ομάδα ήταν εκείνος που με το θάρρος και το πάθος του για την ΑΕΚ, πέτυχε ιστορικά πράγματα.

Το 1976 στη Μόσχα την παραμονή του αγώνα για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ μεταξύ της ΑΕΚ και της ΤΣΣΚΑ (ομάδα τότε της αστυνομία του Σοβιετικού καθεστώτος), ο Αρκάδης και κατά τη καθιερωμένη δεξίωση των στελεχών των δύο ομάδων πέτυχε κάτι το μοναδικό. Ζήτησε να γραφτεί στον πίνακα του γηπέδου ολόκληρο το όνομα της ΑΕΚ! Και έτσι έγινε. Οι Έλληνες που μπήκαν στο γήπεδο αντίκρισαν στον πίνακα να αναγράφεται «Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως», στα ελληνικά. Συγκίνηση, αλλά και αντιδράσεις από τους Τούρκους που διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ, ζητώντας μάλιστα να μη γραφτεί ξανά έτσι το όνομα της ΑΕΚ στα παιχνίδια της στην Ευρώπη.

Οι Τούρκοι πίεσαν ακόμη και το Αγγλικό Υπουργείο Εξωτερικών, την ημέρα που η Ένωση αγωνιζόταν με τη Ντέρμπυ Κάουντι, την ίδια σεζόν. Τελικά ο Μιχάλης Αρκάδης πέτυχε τη... μέση λύση: ΑΕΚ of Athens. Ένας πραγματικά σπάνιος άνθρωπος, που είχε πολύ ψηλά την ΑΕΚ στη ζωή και τη καρδιά του. Από τους λίγους αξιοσέβαστους ανθρώπους που γυρνούσε μέσα στον Πειραιά γνωρίζοντας άπαντες τη... λατρεία του, χωρίς προβλήματα. Σχέση αγάπης με τον Λουκά Μπάρλο, σχέση πατρική με τους ποδοσφαιριστές όσα χρόνια ήταν στη διοίκηση της ΑΕΚ. Η ιστορία έχει κατατάξει τον Μιχάλη Αρκάδη στους πιστούς εργάτες της, στους τίμιους και αυθεντικούς ανθρώπους που
υπηρέτησαν και αγάπησαν την ΑΕΚ όσο λίγοι..

aek365.gr