ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Εκδήλωση ανθρωπιάς στη Λαμία .

Πέντε γκολ και περίτεχνες ενέργειες από τους βετεράνους άσσους της ΑΕΚ και του Α.Σ Λαμίας, απόλαυσαν οι περίπου 1000 θεατές, που βρέθηκαν χθες στο ΔΑΚ της πόλης, στην ποδοσφαιρική γιορτή που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Φίλων ΑΕΚ Λαμίας για την οικονομική ενίσχυση του 16χρονου Θανάση Παύλου, που νοσηλεύεται στο Κέντρο αποκατάστασης Κεσέν στη Γερμανία και εξελίχθηκε σε λαμπρή γιορτή.

Ήταν ξεχωριστή η εκδήλωση που οργάνωσε χθες στην Λαμία, ο τοπικός Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΕΚ της πόλης. Ξεχωριστή όχι μόνο για τον σκοπό της, αλλά και για την ποιότητα των δημιουργών της. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων ΑΕΚ Λαμίας, Κώστας Μαυριδάκης και οι συνεργάτες του, είχαν ετοιμάσει τα πάντα στην εντέλεια. Αρχικά με τα όσα εντυπωσιακά έγιναν στα Γραφεία του Συνδέσμου, με την παρουσία σε αυτά και του πατέρα του Θανάση Παύλου-δηλαδή του νοσηλευόμενου στη Γερμανία παιδιού για τον οποίο έγινε η εκδήλωση-Ηλία και του αδελφού του Παναγιώτη.

Και στη συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο του ΕΑΚ Λαμίας, όπου στην αρχή υπήρξε συγκίνηση με τις 14 συνολικά απονομές που έγιναν σε φορείς της πόλης και ανθρώπους που βοήθησαν τον 16χρονο οπαδό της ΑΕΚ Θανάση Παύλου, να ξεπεράσει το αρχικό στάδιο του βαρύ τραυματισμού του στο κεφάλι. Και στη συνέχεια, που οι βετεράνοι άσσοι των δύο ομάδων, ξεδίπλωσαν τις αρετές τους και υποχρέωσαν όσους τυχερούς θεατές αποφάσισαν να περάσουν το απόγευμά τους, στις κερκίδες του, σε περιπλάνηση της θύμησης. Να δούνε δηλαδή τον Μίμη Παπαϊωάννου, να βγάζει όλο τον αγώνα, και να γοητεύει με την φιλοτιμία και τις ενέργειές του, στα 80 λεπτά που διήρκεσε το χθεσινό παιχνίδι.

Και ακόμη τους Παναγιώτη Στυλιανόπουλο, Τάκης Καραγκιοζόπουλο, Μανόλη Παπαδόπουλο, που «άντεξαν» 80 λεπτά. Ο πρώτος 'έτρωγε' τα χιλιόμετρα «οργώνοντας» τον αγωνιστικό χώρο και ο δεύτερος έδινε μάχες με τους δυναμικούς αμυντικούς της γηπεδούχου και σημείωσε με πέναλτι τα δύο γκολ της ΑΕΚ. Και ακόμη, τον Στέφανο Καλεντερογλου, με τους πολλούς φίλους στη Λαμία εξ αιτίας της εκεί αγωνιστικής του προσφοράς, να γίνεται 'αντικείμενο' θαυμασμού, όποτε έπαιρνε τη μπάλα και να γνωρίζει την αποθέωση από τον κόσμο.

Και τον Τάκη-ηθικό αυτουργό γι΄ αυτόν τον αγώνα, αφού με αυτόν μίλησαν αρχικά οι διοργανωτές και ο Καραγκιοζόπουλος, έδειξε για ακόμη μια φορά την ευαισθησία του και παρότρυνε τους βετεράνους να συμμετέχουν στην εκδήλωση- να κυριαρχεί στην άμυνα. Αναφορά ακόμη και στον Βαγγέλη Παραπραστανίτη, που ήρθε από τα Τρίκαλα για να τιμήσει την εκδήλωση και αγωνίστηκε στο α΄ ημίχρονο, αφού στην επανάληψη δεν μπόρεσε να συνεχίσει λόγω της ζαλάδας, που ένοιωθε αφού η μπάλα τον είχε χτυπήσει στο πρόσωπο από το δυνατό σουτ του Αθανάσιου Αργύρη.

Όπως και στον Γιώργο Καραφέσκο, που υπερέλαβε εαυτό για να παίξει, αφού είχε «κληρονομήσει» θλάση από τον αγώνα της περασμένης Δευτέρας στον Άγιο Δημήτριο Νιατών και «άντεξε» στην οργάνωση του παιχνιδιού των «κιτρινόμαυρων» για ένα ημίχρονο. Η ακόμη τον αειθαλή Στέλιο Σεραφείδη, που 'άφησε την εκδήλωση του ΠΣΑΠ στο Αιγάλεω με τους Πόντιους, για να τιμήσει τον ιερό σκοπό της εκδήλωσης στην Λαμία Και ο πρόεδρος του Συνδέσμου βετεράνων της ΑΕΚ, όχι μόνο κάθισε για 15 λεπτά στην αρχή του αγώνα κάτω από τα δοκάρια, αλλά στο β ημίχρονο αγωνίστηκε και ως δεξιός ακραίος επιθετικός, όταν πολλοί από τους «κιτρινόμαυρους» βετεράνους, άφηναν ελέω τραυματισμού τον αγωνιστικό χώρο.

Και ακόμη τον Κοσμά Πεσιρίδη, που ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα και αγωνίστηκε ως αριστερός χαφ για 20 λεπτά έχοντας σημαντική προσφορά στον αγώνα με τους ιδανικούς του συνδυασμούς με τον φιλότιμο Μάκη Χατζή που και αυτός 'έβγαλε' όλο τον αγώνα. Και ακόμη τον δυναμικό Σεραφείμ Σοφιανίτη, που αγωνίστηκε για 65 λεπτά πριν παραχωρήσει το δεξί άκρο της άμυνας στον Αθανάσιο Σαρκίρη.
 
 
Οι εντυπωσιακοί γηπεδούχοι
 
Ξεκίνησα την αναφορά μου στους «κιτρινόμαυρους» αφού αυτό επιβάλει ο Ξένιος Δίας, ο οποίος στη Λαμίας, προσωποποίησε την φιλοξενία. Οι γηπεδούχοι, ως οικοδεσπότες, συμμετείχαν με ό,τι καλύτερο διέθεταν στην γιορτή που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Φίλων της ΑΕΚ. Ήταν πολύ ωραίο να παρακολουθεί κάποιος τις ενέργειες του Νίκου Τσάμη, να λειτουργεί ως ...κυματοθραύστης στις επιθετικές ενέργειες των κιτρινόμαυρων.

Και ακόμη τον Δημήτρη Σιλεβρίστα, να οργανώνει να ζηλευτό τρόπο το παιχνίδι των γηπεδούχων και να πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό σε εκτέλεση γκόλ. Όπως εντυπωσιακό, ήταν και ο τρίτο γκολ των γηπεδούχων με τον αειθαλή Μάκη Ζαχαρόπουλο. Των γηπεδούχων, που άρεσαν ως σύνολο με διακριθέντες τους Παναγιώτη Αλεξίου, που στο 30 από δική του ενέργεια ξεκίνησε το πρώτο γκολ,που σημείωσε με πλασέ ο διεμβολιστής Απόστολος Παπανικολάου πριν ο Μανόλης Παπαδόπουλος, ισοφαρίσει με το πέναλτι που κέρδισε σε ανατροπή του από τον δυναμικό Αλέξη Μαδούρα.

Τον αγώνα που διαιτήτευσαν οι Αθανάσιος Τζουβάρας, Σταύρος Κυριαζής, Μάριος Κατσιγιάννης Δημητριος Λουκάς και ο γραμματέας του Συνδέσμου Διαιτητών Φθιώτιδας Αθανάσιος Παπακώστας
ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΛΑΜΙΑΣ: Γιώργος Μπαρούνης, Νίκος Τσάμης, Δημητρης Στριφτός, Κωνσταντίνος Αλπόγλου, Αλέξανδρος Μαδουρας, Δημήτρης Σιλεβίστας, Παναγιώτης Αλεξίου, Σπύρος Λέντας, Γιάννης Μαντζίκος, Απόστολος Παπανικολάου, Αθανάσιος Αργύρης(αρχική ενδεκάδα), Μάκης Ζαχαρόπουλος, Άγγελος Κυριακού, Δημήτρης Μπατσίλης, Άγγελος Παπανικολάου, Βασίλης Στέφος, Γεωργιος Βέλλιος, Θωμας Βλάχος

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΕΚ: Σεραφείδης, Σοφιανίτης, Χατζής, Καραγκιοζόπουλος, Παπαδόπουλος, Καραφέσκος, Παραπραστανίτης, Στυλιανόπουλος, Καλεντέρογλου, Παπαϊωάννου, Πεσιρίδης(αρχική ενδεκάδα) Σαββίδης, Καρακίδης, Καρούσης-στην πρώτη του παρουσία με τους βετεράνους της ΑΕΚ-Σαρκίρης, Τασος Κωνσαντίνου, Ψυμόγιαννος. Με την αποστολή παρόντες και οι Αντωνόπουλος-Σιμιγδαλάς(προπονητές)Κωνσταντινίδης Τσαχουρίδης, Μελισσής, Σπυρόπουλος, Ταψής, Ράπτης και το επίτιμο μέλλος Κώστας Μάρκου
 
Οι βραβεύσεις πριν τον αγώνα
 
Όμως πριν ξεκινήσει το παιχνίδι στον αγωνιστικό χώρο του ΔΑΚ Λαμίας, έγιναν οι απονομές. Ο Μίμης Παπαϊωάννου, τίμησε εκ μέρους των βετεράνων της ΑΕΚ το Νομάρχη Φθιώτιδας Θανάση Χειμάρα-υπό την αιγίδα του οποίου έγινε ο αγώνας-Και στη συνέχεια, ο Στέλιος Σεραφείδης τίμησε τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Φίλων ΑΕΚ Λαμίας Κώστα Μαυριδάκη.

Ο Γιώργος Καραφέσκος, έδωσε στον Ντίνο Μάρκου των γηπεδούχων το λάβαρο της ΑΕΚ. Και στην συνέχεια ο Κώστας Μαυριδάκης, τίμησε τον Ηλία Παύλου, που ήρθε από την Γερμανία για τον αγώνα και έκανε σήμερα το ταξίδι της επιστροφής, με «προίκα» την αφιέρωση που κάνει στην κάμερά που είχε, ο Μίμης Παπαϊωάννου στον γιό του αλλά και τέσσερις πλακέτες που πήρε από τους διοργανωτές. Γιατί τιμήθηκε τόσο από τον Δήμαρχο Λαμίας Γεώργιο Κωτρονία, όσο και από τους βετεράνους τους τοπικού Αθλητικού Συλλόγου-από τον Κώστα Αλπόγλου-, αλλά και τον Σύνδεσμο Οπαδών της Λαμίας, δια χειρών Ευθύμη Αγγελόπουλου.

Τιμήθηκαν ακόμη ο Νευροχειρουργός του Νοσοκομείου Λαμίας Κώστας Παπαπέτρου-από τον Γιώργο Μαρωνίτη- ο φυσίατρος στο Κέντρο αποκατάστασης Χρήστος Θώμογλου, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Φθιώτιδας Δημήτρης Κουτρουμάνος, (για την κατάκτηση από την ομάδα Νέων της πρωτης θέσης στο Πανελληνιο Πρωτάθλημα, από τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Γιάννη Κουρκουλιώτη) ο υποδιοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Επιπυραγός Αχιλλέας Τζουβλαρας από τον Παναγιώτη Γρίβα και οι χορηγοί της εκδήλωσης, που ήταν το Zorpidis Travel, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαμίας, και εταιρία μονωτικών και δομικών Ergoland.

Να σημειωθεί, ότι στις εξέδρες του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Λαμίας, έδωσαν δυναμικό παρόν και τα παιδιά του Club της Original 21 Λαμίας, αφού ο αγώνας αυτός ενώνει τους πάντες, όπως και αντιπροσωπείες από τους Συνδέσμου οπαδών των άλλων ομάδων που υπάρχουν στην πόλη. Επίσης, σημαντική συμβολή για την επιτυχία της εκδήλωσης είχε η καθηγήτρια Χάδου Αναστασία, που έφερε 250 παιδιά από το Λυκειο Στυλίδας, αλλά και ο Σαμ Πριτσιόλας, που παρ΄ ότι δήλωσε φίλος του Ολυμπιακού, έδωσε 350 προσκλήσεις για την εκδήλωση!

Σε όλους πάντως αξίζουν συγχαρητήρια, αφού βοήθησαν άλλος πολύ, άλλος λιγότερο, για να πετύχει μια εκδήλωση, που ανέδειξε το κοινωνικό πρόσωπο λειτουργίας των Συνδέσμων Οπαδών και πιστοποίησε ότι στη Λαμία, ο 37χρονης λειτουργίας τοπικός Σύνδεσμος Φίλων ΑΕΚ, παράγει έργο που προάγει την Ενωση και την ιστορία της.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

aek365.gr