ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΑΣΧΗΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ!

Σε όλο το παιχνίδι άφαντη. Λάθη πολλά, χωρίς πείσμα, χωρίς πάθος. Στο 93' όλα άλλαξαν. Η ΑΕΚ «έκλεψε» το βαθμό από τον Άρη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και με τον Λεονάρντο δεν φεύγει τουλάχιστον από το «Κλ. Βικελίδης» ηττημένη. Το τελικό 1-1 που διαμορφώθηκε στο φινάλε, δεν δίνει πλέον ούτε μαθηματικές ελπίδες στην ΑΕΚ για την πρώτη θέση, ωστόσο δεν την γκρέμισε στην τελευταία θέση, που έτσι όπως πήγε το παιχνίδι ήταν και ζητούμενο. Αυτά αν καθίσουμε να δούμε τα θετικά του συγκεκριμένου αγώνα. Γιατί τα αρνητικά, ακολουθούν...
Πολύ εύκολα μπορεί να ξεχάσει κάποιος το πρώτο ημίχρονο. «Έφυγε» ένα 45λεπτο με τραγική απόδοση και από τις δύο ομάδες, ένα παιχνίδι κέντρου, με τον Άρη να φτάνει πιο άνετα στην περιοχή της ΑΕΚ και από εκεί να πετά κάθε του επιλογή. Από την άλλη πλευρά το πρόβλημα της ΑΕΚ είχε να κάνει με την τελική πάσα. Το 4-2-3-1 που επέλεξε ο Μπάγεβιτς στο ξεκίνημα δεν το διατήρησε πάνω από 10 λεπτά, δίνοντας σε αυτό το σημείο εντολή να αλλάξει η διάταξη σε 4-4-2. Με τον Μπλάνκο από δεξί χαφ να πηγαίνει δίπλα στον Τζιμπούρ και τον Μαντούκα με τον Σκόκο στα δύο άκρα του κέντρου. Η ΑΕΚ είχε έναν δραστήριο Γκέντσογλου στο κέντρο. Ο μέσος της ΑΕΚ έχοντας πίσω του τον Μάκο στα αμυντικά χαφ, ανέλαβε το ρόλο να περάσει μεταφέρει τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Αρκετές προσπάθειές του πήγαν στράφι, αφού ο Αρης είχε κλείσει καλά τους μεσοεπιθετικούς της ΑΕΚ. Αν πρέπει να... πιεστούμε για να βγάλουμε διακριθέντες από την ΑΕΚ στο πρώτο μέρος ήταν οι Μανωλάς (δεν πέρασε τίποτα στην άμυνα βγαίνοντας πρώτος στη μπάλα), Γκέντσογλου (προσπάθησε να προωθήσει το παιχνίδι της ΑΕΚ παίζοντας και με τη μία, παρά τα όποια λάθη του) και Λάγος (έπαιξε καλά τον Χαβίτο σαν αριστερό μπακ, ενώ έβγαινε και μπροστά). Η ΑΕΚ λοιπόν είχε πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. Ένα σουτ του Αραούχο έξω από την περιοχή έχει να θυμάται κάποιος. Ο Σκόκο πήρε δύο φορές τη μπάλα στα πόδια του, ο Τζιμπούρ μία, ο Μπλάνκο από την άλλη κακός στις επιλογές του, αν και δεν βρέθηκε μία φορά σε θέση βολής. Οσον αφορά τον Μαντούκα; Δεν είχε τους χώρους να αναπτυχθεί. Το «καθαρό μυαλό» έλειπε από τους παίκτες του Μπάγεβιτς εξ ου και το δημιουργικό πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά ο Κούπερ έστησε την ομάδα του με 4-2-3-1. Διάταξη που δεν άλλαξε καθόλου. Ήθελε να ανοίξει την άμυνα του δικεφάλου, με τον Κόκε να παίζει πίσω από τον Τζόνσον (βγήκε σαν αλλαγή στο 42', νιώθοντας ενοχλήσεις) και τους Αντού, Χαβίτο στα άκρα. Ο Ισπανός δεν φάνηκε στο πρώτο μέρος, ενώ οι χαφ εξτρέμ του Άρη τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους θετικούς Λαγό, Αραούχο.
 
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ και με τις δύο ομάδες να έχουν από μία τελική προσπάθεια. Το δεύτερο μέρος ήταν τελείως διαφορετικό από τη μία όμως πλευρά αυτή του Άρη. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν και πήραν το προβάδισμα με τον Πρίττα στο 47', όταν οι παίκτες της ΑΕΚ «κοιμήθηκαν» στο κέντρο της άμυνας και άφησαν τον Αραμπατζή να βγάζει τα άπιαστα σε δύο απανωτές φάσεις. Ο Μάκος δεν σηκώθηκε από το... χορτάρι να πιάσει τον Πρίττα που τον πρόλαβε και έκανε με κοντινή προβολή το 1-0. Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ είχε ένα ολόκληρο ημίχρονο (βάζοντας και τις καθυστερήσεις) να γυρίσει το ματς. Ποιο ματς όμως να γυρίσει; Όταν οι παίκτες δεν είχαν πάθος, δεν είχαν πλάνο, δεν είχαν όρεξη, δεν είχαν δυνάμεις. Δεν είχαν τίποτα. Όταν από τον πάγκο η πρώτη αλλαγή είναι να περάσει ο Λεονάρντο στο 52' αντί του Σάββα Γκέντσογλου του μοναδικού παίκτη της ΑΕΚ που στο πρώτο ημίχρονο (παρά τα λάθη του) ήταν ο μόνος που είχε το... θάρρος να πάρει τη μπάλα και να την προωθήσει δύο μέτρα. Η δεύτερη κίνηση του Μπάγεβιτς ήταν ορθή: Έβγαλε τον κάκιστο Μπλάνκο και πέρασε τον Νέμεθ. Λογική κίνηση. Στην ΑΕΚ όμως λείπει εδώ και καιρό ένα συγκεκριμένο πλάνο μέσα στο γήπεδο. Να το ακολουθήσουν οι παίκτες. Δεν υπάρχει όμως αυτός ο μπούσουλας (να το πούμε λαϊκά) να ακολουθήσει η ομάδα και ως εκ τούτου η Ένωση στηρίζεται σε προσωπικές ορέξεις κάποιων παικτών. Απόψε άπαντες ήταν κάτω του μετρίου. Η τύχη όμως χαμογέλασε στην Ένωση και στην πρώτη της ουσιαστικά ευκαιρία στον αγώνα που σημειώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (!!!) και μετά από λάθη στην άμυνα του Άρη ο Λεονάρντο βρέθηκε σε θέση βολής και εκτέλεσε τον Σηφάκη. Το τελικό 1-1 δίνει την ΑΕΚ την ευκαιρία μόνο να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση από τον Ολυμπιακό, ενώ το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έστειλε από τώρα τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.


aek365.gr