ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

«Τίγρης» στο Goal: «Μέτοχοι στην ιστορία μας»


ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΔΗΜΑΤΟΥ

Κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος είχε χθες ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όταν πληροφορήθηκε από τους συνεργάτες του ότι η ΑΕΚ έχει μέχρι σήμερα διαθέσει 2.000 εισιτήρια διαρκείας για τη νέα χρονιά, τα περισσότερα μάλιστα εκ των οποίων προέρχονται από κρατήσεις φίλων της Ενωσης από την επαρχία.


«Το θεωρώ πολύ μεγάλο νούμερο», μας είπε και με το δίκιο του από τη στιγμή που ο ίδιος ανέλαβε πολύ μεγάλο ρίσκο με τις τιμές των εισιτηρίων, αλλά βλέπει ότι ο κόσμος της ΑΕΚ ανταποκρίνεται απόλυτα, κυρίως με τη φιλοδοξία να βοηθήσει το έργο της ανέγερσης του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος και για αυτό τρέχουμε όλοι. Το είπα και στη συνέντευξη Τύπου. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τα δύο χρόνια της πώλησης εισιτηρίων διαρκείας θα είναι μικρό ως προς το κόστος του γηπέδου. Η ουσία όμως είναι μία. Θέλω ο κόσμος να μπει στο νόημα ότι το γήπεδο το χτίζουμε όλοι μαζί. Και θα είναι κάτι εντελώς πρωτοποριακό η εταιρεία κατασκευής του γηπέδου να έχει 5 ή 10 ή 20.000 μετόχους. Αυτό θα είναι το μεγάλο μήνυμα μαζί με το γήπεδό μας», εξήγησε χθες στο «Goal» ο Δημήτρης Μελισσανίδης με το που έγινε γνωστή η πρόθεσή του για μετοχοποίηση στη Δικέφαλος ΑΕ των χρημάτων που θα μπουν στον κουμπαρά από την πώληση των εισιτηρίων διαρκείας.

 Οταν ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες της σύστασης της Δικέφαλος ΑΕ, η οποία θα αναλάβει την κατασκευή του γηπέδου, ο κάθε φίλαθλος της ΑΕΚ θα πάρει μετοχές ανάλογα με το ποσό που θα αντιστοιχεί στο μισό διαρκείας που θα έχει πληρώσει. Προφανώς η τιμή της κάθε μετοχής θα αντιστοιχεί στο 50% του φθηνότερου διαρκείας αυτής και της επόμενης σεζόν με αποτέλεσμα κάθε κάτοχος διαρκείας των δύο αυτών ετών εκτός από μέλος της Ερασιτεχνικής να γίνεται και μέτοχος στην εταιρεία κατασκευής του γηπέδου.

«Οπως καταλαβαίνεις, είναι κάτι το εντελώς συμβολικό. Δεν έχει σημασία αν θα έχει κάποιος μία, δύο, τρεις ή δέκα μετοχές. Σημασία έχει για μένα ακόμα και ο πιο φτωχός φίλαθλος της ΑΕΚ να ξέρει ότι μετείχε ενεργά στη διαδικασία κατασκευής αυτού του γηπέδου. Οτι το γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι και δικό του. Οτι το έχτισε και αυτός. Αυτή η διαδικασία της συμμετοχής είναι το μεγαλύτερο μήνυμα και το μεγαλύτερο κέρδος για την ΑΕΚ», μας είπε χθες ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναλύοντας την πρωτοβουλία του, που είδε χθες το φως της δημοσιότητας.

Από πλευράς Μελισσανίδη είναι σαφώς και το πρώτο βήμα των όσων σκέφτεται και για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ, όταν θα γίνει και πάλι εταιρεία. Μια εταιρεία που σαφώς θα έχει μεγαλομετόχους όσους συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και μια εταιρεία στην οποία θα μετέχει με το δικό του ποσοστό όποιος φίλαθλος της ομάδας το θέλει και ο οποίος ούτως ή άλλως θα έχει λόγο στις εξελίξεις είτε ως μέλος της Ερασιτεχνικής είτε και ως μικρομέτοχος της ΠΑΕ.

Την πρόθεση άλλωστε του Δημήτρη Μελισσανίδη και για άνοιγμα της ΠΑΕ στον κόσμο, αλλά και για τη συμμετοχή του στο χτίσιμο του γηπέδου την έχετε διαβάσει πρώτοι στο «Goal» και ως προς το γήπεδο από τις 19 Μαΐου. Με τον στόχο του Δημήτρη Μελισσανίδη να μην είναι η συγκέντρωση χρημάτων (ακόμα και με 20.000 διαρκείας σε αυτά τα δύο χρόνια της εξορίας της ΑΕΚ σε Β' και Γ' Εθνική το ποσό για το γήπεδο δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο των 3 εκατ. ευρώ με μέση τιμή εισιτηρίου τα 300 ευρώ), που θα είναι μικρό ποσοστό μπροστά στο κόστος της κατασκευής, αλλά να θέλει σε κάθε περίπτωση να κρατάει κοντά τον κόσμο στα δύο επόμενα πολύ δύσκολα χρόνια.

«Το γήπεδο θα το χτίσετε εσείς όπως οι πρόσφυγες το 1930», είχε πει στην πρώτη του επαφή με τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ, όταν είχε βγει για πρώτη φορά προς τα έξω και η πρόθεσή του να ασχοληθεί και πάλι με την Ενωση τον περασμένο Μάιο.

Ακόμα πιο χαρακτηριστικό για το πόσο απασχολεί τον Μελισσανίδη η δύσκολη προσεχής διετία για την ΑΕΚ είναι και ο στόχος του με το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια. «Θα πρόκειται για μουσείο αντάξιο του Μουσείου της Ακρόπολης, θα έχει να κάνει με τον προσφυγικό Ελληνισμό και θα απευθυνθούμε στο υπουργείο Παιδείας για επισκέψεις των σχολείων.

 Σε έναν χώρο που θα στεγάζεται ακόμα και το μουσείο της ΑΕΚ με αυτές τις επισκέψεις θα έχουμε και το κέρδος νέων οπαδών», έλεγε ο Μελισσανίδης σε πηγαδάκι στο Τατόι Club την περασμένη Τετάρτη.

Ως προς το ρίσκο των τιμών των εισιτηρίων; «Αν δεν πάρεις ρίσκα σε αυτή τη ζωή, δεν κάνεις τίποτα», μας απάντησε. Και φαίνεται να δικαιώνεται...

sentragoal.gr