ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ρίχνει στο καναβάτσο τρεις χρονιές η ΑΕΚ


Μέσα σε 15 ημέρες η ΑΕΚ διάθεσε πάνω από 6.000 εισιτήρια διαρκείας. Ποια ΑΕΚ, όμως; Αυτή της Γ' Εθνικής, χωρίς γήπεδο, με ποδοσφαιριστές πιο χαμηλής αξίας όσο ποτέ άλλοτε και με φόντο την «ταλαιπωρία» δύο τουλάχιστον ετών με αντιπάλους αγνώστου ταυτότητας σε κατηγορίες που δεν έχει «πατήσει» ποτέ ξανά στην 89χρονη ιστορία της. Αλλά ο κόσμος της είναι εδώ, δηλώνει «παρών» και η ανταπόκρισή του ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 22 Σεπτεμβρίου, δηλαδή σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών, ο αριθμός των καρτών αναμένεται να απογειωθεί και να ρίξει στο καναβάτσο τις 3 τελευταίες σεζόν.
Το «Goal» παρουσιάζει τις πωλήσεις διαρκείας της ΑΕΚ την τελευταία 10ετία, με τα φετινά σημάδια να δείχνουν ξεκάθαρα ότι τουλάχιστον τρεις πρόσφατες σεζόν θα τις... βάλει από κάτω.

Γιατί το λέμε αυτό; Για τρεις λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την προσφορά-δέλεαρ του Δημήτρη Μελισσανίδη στον κόσμο, τη συμμετοχή του στην ανέγερση του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οποιος δηλαδή αγοράζει εισιτήριο διαρκείας το μισό από το ποσό που καταβάλλει κατατίθεται αποκλειστικά και μόνο στο ταμείο που αφορά το χτίσιμο του «ναού». Και γι' αυτό το ποσό ο κάθε κάτοχος διαρκείας παίρνει απόδειξη, προκειμένου να διασφαλιστεί και ο ίδιος ότι τα χρήματα του αφορούν τον συγκεκριμένο σκοπό.

Ο δεύτερος αφορά την επιστροφή προσώπων στο νέο σχήμα. Εκτός από τον Μελισσανίδη, οι οπαδοί έχουν ζεσταθεί από την έλευση των Δέλλα, Λυμπερόπουλου, Ζήκου, Μπορμπόκη στο τεχνικό τιμ. Ανθρώπων με προσωπικότητα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον... πλανήτη ΑΕΚ.

Εμπιστοσύνη υπάρχει και στο πρόσωπο του Βασίλη Δημητριάδη από το πόστο του υπεύθυνου λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος. Οσον αφορά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, το παρελθόν... έχει σβηστεί.

Τέλος, ο τρίτος λόγος αφορά τους αριθμούς. Από τη στιγμή που η πώληση των καρτών ξεπέρασε τις 6.000 σε 15 ημέρες, πώς είναι δυνατόν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου ο αριθμός να μην ξεπεράσει τις 10.000 και να φτάσει μέχρι και τις 12.000;

Εκπληκτος ακόμα και ο «τίγρης»

Οταν στις αρχές Ιουλίου η ΑΕΚ ανακοίνωσε και επίσημα τις τιμές των εισιτηριών διαρκείας για τη νέα αγωνιστική περίοδο, τα πρώτα σχόλια δεν ήταν θετικά.

Ο κόσμος έδειχνε παγωμένος, καθώς περίμενε μείωση τιμών συγκριτικά με την περσινή σεζόν. Κόντρα στις αρχικές ενδείξεις, ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξέφρασε ανοιχτά την αντίθετη άποψη και θεώρησε ότι οι περισσότεροι οπαδοί θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του. Ούτε,όμως, και ο ίδιος περίμενε τόσο μεγάλη στήριξη. Ο «τίγρης» έχει μείνει έκλπηκτος με τον αριθμό των καρτών που έχουν διατεθεί και πλέον είναι σίγουρος πως το όριο των 10.000 θα σπάσει για... πλάκα.

2004-05: 17.361

To καλοκαίρι του 2004 ο Ντέμης Νικολαΐδης γίνεται πρόεδρος της ΑΕΚ και διαγράφονται όλα τα χρέη που έχει προς το Δημόσιο, μέσω ενός νομοσχεδίου και του άρθρου 44. Απίστευτη συσπείρωση του κόσμου και επιστροφή στο γήπεδο, με τα διαρκείας να ακουμπάνε τα 18.000.

2005-06: 16.655

Με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος, η Ενωση κερδίζει τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ και πραγματοποιεί μια αξιοπρεπή παρουσία στους ευρωπαϊκούς αγώνες, στοιχείο που διατηρεί τις κάρτες σε υψηλά επίπεδα.

2006-07: 20.043

Με τον Λορένθο Σέρα Φερέρ στον πάγκο η ΑΕΚ έφτασε μια... ανάσα πριν από την πρόκριση από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, στη φάση των νοκ άουτ. Μεγάλη επιτυχία η νίκη της επί της μεγάλης Μίλαν στο ΟΑΚΑ με 1-0, με τα διαρκείας να σπάνε το φράγμα των 20.000.

2007-08: 25.586

Η ΑΕΚ ενισχύθηκε με έμπειρους ποδοσφαιριστές για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αλλά το έχασε στα χαρτιά (υπόθεση Βάλνερ) από τον Ολυμπιακό. Οι Ριβάλντο, Ζήκος, Λυμπερόπουλος, Δέλλας και Μπλάνκο δημιουργούν μία ισχυρή ομάδα, με τον κόσμο να απογειώνει τα διαρκείας στα 25.000 και να κάνει ένα τεράστιο ρεκόρ.

2008-09: 17.915

Νέος προπονητής ο Γιώργος Δώνης. Αποκτούνται ποδοσφαιριστές όπως ο Αγγελος Μπασινάς, ο Σωτήρης Κυργιάκος, ο Νάτσο Σκόκο και ο Ράφικ Τζιμπούρ. Η απογοήτευση από την περσινή σεζόν ήταν μεγάλη, ο Νικολαΐδης αποχωρεί από την προεδρία και η μείωση στα διαρκείας ήταν εμφανής.

2009-10: 17.562

Στο τιμόνι επιστρέφει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και στο ρόστερ προστίθεται παίκτες χαμηλότερης αξίας όπως οι Μάκος, Μανωλάς και Λεονάρντο. Την προεδρία ανέλαβε ο Νάσος Θανόπουλος και από τον Μάρτιο ο Σταύρος Αδαμίδης. Ο κόσμος είναι εκεί και συνεχίζει να στηρίζει τη νέα προσπάθεια.

2010-11: 12.321

Η αρχή της κατηφόρας. Μεγάλη μείωση του μπάτζετ, με προπονητή τον Μανόλο Χιμένεθ και επιστροφή των Δέλλα και Λυμπερόπουλου. Η ΑΕΚ κατακτά το Κύπελλο στο τέλος της σεζόν, αλλά τα διαρκείας πέφτουν κάτω από τα 15.000 μετά από πολλά χρόνια.

2011-12: 8.750

Πάτο έπιασε η Ενωση και ο κόσμος της είναι πιο ξενερωμένος από ποτέ άλλοτε. Τεράστια μείωση των εξόδων της, τα οικονομικά προβλήματα και τα χρέη κάνουν την εμφάνισή τους και τα διαρκείας κατρακυλάνε κάτω από τα 10.000. Η ομάδα, μάλιστα, τερματίζει πέμπτη στην κανονική διάρκεια και τρίτη μέσω πλέι οφ.

2012-13: 9.200

Η ΑΕΚ γράφει τη χειρότερη σελίδα στην ιστορία της και η συμμετοχή του κόσμου δεν θα μπορούσε να ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Οι πωλήσεις των καρτών διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα και ο υποβιβασμός έρχεται σαν επισφράγισμα των όσων τραγικών καταστάσεων έζησε ο σύλλογος καθ' όλη τη σεζόν.

sentragoal.gr