ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ζόρια για τον Σταύρο...

Ο ιδιοκτήτης μαγαζιού παγωμένου γιαουρτιού και (ατυχώς για εκείνη) πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ Σταύρος Αδαμίδης, κινδυνεύει σύμφωνα με δημοσίευμα άμεσα με αυστηρές ποινικές κυρώσεις. Τι αναφέρεται για off-shore εταιρείες.

Στενεύει ο κλοιός γύρω από πρώην προέδρους της ΠΑΕ ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, πολλοί εκ των οποίων έχουν βρεθεί ήδη αντιμέτωποι με τον Νόμο και κινδυνεύουν άμεσα με αυστηρές κυρώσεις.
Ήδη, ο πρώτος που έσυρε τον… χορό, είναι ο Νίκος Θανόπουλος, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών επί 20 ευρώ την ημέρα για παράβαση του νόμου 1882/90 που αφορά χρέη προς το Δημόσιο!

Αναρωτιέστε ποιος μπορεί να είναι ο επόμενος; Όπως έπιασαν τα ραντάρ του AEK live από… ΣΔΟΕ μεριά, ο Σταύρος Αδαμίδης ενδέχεται να ακούσει ίσως και αυστηρότερη ετυμηγορία απ” αυτή του προκάτοχου του στον προεδρικό θώκο (Θανόπουλου). Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πριν μερικές ημέρες έγινε ντου του ΣΔΟΕ στα γραφεία της Empire.

Η τελευταία επίσκεψη των «ράμπο» ίσως είναι μία προειδοποίηση για τον 39χρονο δικηγόρο, αλλά όχι η μόνη. Εξάλλου τις τελευταίες ημέρες έχουν περάσει από τον ανακριτή μέλη του ΔΣ της περιόδου προεδρίας του, οι οποίοι καλούνται να δώσουν μαρτυρίες για πεπραγμένα του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της ΑΕΚ και πλέον ισχυρού άνδρα της… Yasu Frozen Yogurt.

Δικαστικός Γολγοθάς

Η σχέση του Σταύρου Αδαμίδη με τα δικαστήρια άρχισε με τα πλημμελήματα για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Πήρε αναβολή λόγω ρύθμισης, αλλά το πιθανότερο είναι να καθήσει ξανά στο εδώλιο, εφόσον είναι απίθανο οι ρυθμίσεις να τηρηθούν.

Εν συνεχεία είναι βέβαια το κακούργημα της μη απόδοσης ΦΠΑ ύψους 4,45 εκ. ευρώ, για το οποίο του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι και εγγύηση ύψους διακοσίων χιλιάδων ευρώ, ενώ η εκδίκαση ορίστηκε για το 2014.

Τα βάσανα του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ όμως δε σταματούν εδώ. Η αρχή κατά του ξεπλύματος του «βρώμικου» χρήματος έχει στα χέρια της στοιχεία που πιστοποιούν τη σχέση του Σταύρου Αδαμίδη με δύο εταιρείες offshore, τις οποίες είχε κατονομάσει σε επιστολές του ο Γιώργος Κιντής. Θυμάστε άλλωστε τα γνωστά email του τελευταίου, ο οποίος έθετε ερωτήματα για την Empire (του στυλ «που πήγαν Σταύρο τα εκατομμύρια;).

Πρόκειται για τη Hyfold Trading Limited και Motown Enterprises S.A. Εφόσον αυτές δεν αναγράφονται στο «πόθεν έσχες» που είχε την υποχρέωση να υποβάλει ως πρόεδρος της ΑΕΚ, τότε θα είναι υπόλογος για ένα ακόμη κακούργημα.

Offshore… μέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ

Η αρχή ερευνά και τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο… υπεράκτιων εταιρείων. Από την πρώτη ( Hyfold Trading Limited) έχουν περάσει, μεταξύ άλλων, πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ που μπήκαν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΕΚ. Με απλά λόγια; Η συγκεκριμένη offshore αγόρασε μισό εκατομμύριο μετοχές της κιτρινόμαυρης Εταιρείας, δεν εμφανίστηκε ποτέ σε ΓΣ και όλοι αναρωτιούνται που βρήκε ο 39χρονος δικηγόρος τόσα λεφτά…

Κινήσεις εμφανίζονται και στο λογαριασμό της δεύτερης, οι οποίες πρόκειται να αντιπαραβληθούν με τις κινήσεις στο ταμείο της ΠΑΕ και της Empire. Εφόσον ο Αδαμίδης δεν μπορέσει να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων αυτών, κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος(σημειωτέον ότι για το ίδιο αδίκημα ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια).

Το βραδυκίνητο στοκ έκανε φτερά

Στη δικαιοσύνη εκκρεμεί και η μήνυση του Γιώργου Κιντή για το στοκ της Puma. Κάπου μεταξύ Νικολαΐδη, Θανόπουλου και Αδαμίδη «έκανε φτερά» στοκ αξίας τουλάχιστον 4 εκ. ευρώ. Είναι το ίδιο υλικό που ο Θανόπουλος είχε χαρακτηρίσει βραδυκίνητο απόθεμα στοκ. Αν δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν το τι απέγινε, είναι πιθανό να απαγγελθεί κατηγορία για κακουργηματική απιστία.

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στην Empire βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να βγάλει, από μια εταιρεία που αρνείται πεισματικά (για δεύτερη συνεχή χρονιά) να δημοσιεύσει ισολογισμό. Πάντως, το ΣΔΟΕ ψάχνει συγκεκριμένες εγγραφές, τις οποίες και θα διασταυρώσει με άλλα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του. Τέλος, εκκρεμεί ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στην ΠΑΕ—αυτός που είχε ζητήσει η Ερασιτεχνική από τον Ιωαννίδη.

Όπως καταλαβαίνετε, ο κλοιός στενεύει επικίνδυνα γύρω από τον Σταύρο Αδαμίδη αλλά και όσους έχουν περάσει από τον προεδρικό θρόνο της ΠΑΕ ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια.

Το περίεργο ίσως και αστείο της υπόθεσης ξέρετε ποιό είναι; Ότι το ΣΔΟΕ έφερε στην ΑΕΚ ο ίδιος ο Αδαμίδης και όπως φαίνεται η κίνησή μπορεί να γίνει καταδικαστική για τον ίδιο. Αυτό είχε ειπωθεί μάλιστα σε υστερόγραφο επιστολής πρώην μέλους του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ. «Το ΣΔΟΕ το έφερε στην ΠΑΕ ο κ. Αδαμίδης όταν δημοσιοποίησε τον Διαχειριστικό Έλεγχο στις 21/01/2011. Από τότε το ΣΔΟΕ ασχολείται μαζί μας», είχε ειπωθεί συγκεκριμένα από τον Κώστα Κοτσώνη.

aek1924.gr