ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Μια μεγάλη Ενωσίτικη βραδιά (VIDEO)ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ:MA ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ VIDEO ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΣΕ ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΖΟΥΝ.

Σαν σήμερα, πριν από 40 χρόνια, η ΑΕΚάρα πετύχαινε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές νίκες, επικρατώντας της πανίσχυρης Ίντερ (3-2), για το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Έχει καταγραφεί ως μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ΑΕΚ, αλλά και γενικότερα των ελληνικών ομάδων, στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. 

Η Ίντερ της εποχής, προκαλούσε δέος, με παίκτες όπως ο Ματσόλα, ο αείμνηστος Φακέτι, ο Μπονινσένια και αρκετά ακόμα βασικά στελέχη της Εθνικής Ιταλίας, φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, του 1970, στο Μεξικό. 

 

Το 4-1 του Σαν Σίρο (η Ένωση είχε προηγηθεί με τέρμα του Σπύρου Πομώνη), δεν άφηνε ελπίδες ανατροπής, αλλά η μεγάλη ομάδα του Μπράνκο Στάνκοβιτς, έδωσε μία συγκλονιστική παράσταση στην κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι «νερατζούρι» ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 17΄ με γκολ του Ματσόλα. Στο 29' ο Βεντούρης ισοφάρισε, ενώ η ΑΕΚ έκανε το 2-1 στο 45΄με τέρμα του Παπαϊωάννου. Οι Μιλανέζοι ισοφάρισαν με τον Μπονινσένια στο 76΄.  Αν και η υπόθεση πρόκριση είχε οριστικά χαθεί, οι «κιτρινόμαυροι» δεν το έβαλαν κάτω, θέλοντας να πάρουν έστω τη νίκη κόντρα σε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής. Ο Κώστας Νικολαΐδης ένα λεπτό πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας έκανε το τελικό 3-2, με διαγώνιο σουτ και λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακα Μπορντόν.

Η σύνθεση της ΑΕΚ; Κωνσταντινίδης, Κεφαλίδης, Θεοδωρίδης, Τριανταφύλλου (26΄ Νικολαΐδης), Καραφέσκος (56΄ Νικολάου), Λαβαρίδης, Βεντούρης, Ψυμόγιαννος, Παπαεμμανουήλ, Παπαϊωάννου, Πομώνης 


aek365.gr

ΑΕΚ: «Ενισχύστε με μια κάρτα διαρκείας»ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ:ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ,ΤΟ HANDBALL KAI ΤΟ ΒΟΛΕ"Ι"

Με μειωμένες τιμές και την ευχή για άμεση ανταπόκριση όλων των «κιτρινόμαυρων» φιλάθλων, η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την Πέμπτη (29/9) την έναρξη της διάθεσης εισιτηρίων διαρκείας για τη σεζόν 2011-2012.

«Η νέα διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ καλεί κάθε φίλαθλο της ΑΕΚ να προσφέρει την ενίσχυση του με την αγορά μιας κάρτας διαρκείας προκειμένου να βρει η ομάδα την χαμένη της αξιοπρέπεια και να επανέλθει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην Α1, εκεί δηλαδή που ανήκει.
Συναισθανόμενοι τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, ορίσαμε τιμές προσιτές για όλους. Η Βασίλισσα έχει την ανάγκη όλων, ας γεμίσουμε το γήπεδο της Ζωφριάς δίνοντας δύναμη στην ομάδα για τη μεγάλη επιστροφή.

Η ΚΑΕ AEK ανακοινώνει την έναρξη της διάθεσης των καρτών διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012.

ΤΙΜΕΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ FANS: 40€ σε όλο το γήπεδο εκτός VIP

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ VIP: 100€ (αριθμημένες θέσεις στην κερκίδα επισήμων)

ΤΡΟΠΟΙ & ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ

1) Από τα γραφεία της ΚΑΕ ΑΕΚ στο κλειστό γήπεδο της Ζωφριάς στα Άνω Λιόσια
Δευτέρα με Παρασκευή 10.00πμ – 5.00μμ, καθώς και τα Σάββατα μόνο τις ημέρες των εντός έδρας αγώνων

2) Με κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς

ALPHA BANK: 189-00-2002-002417

ΙΒΑΝ: GR35 0140 1890 0200 2002 417


SWIFT: CRBAGRAAXXX


ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: 8854373


IBAN: GR54 0730 0020 0000 0000 8854 373


SWIFT: BCYPGRAA

Μετά την κατάθεσή σας αποστείλατε το καταθετήριο μαζί με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και διεύθυνση) είτε με FAX στο 210 4100767 είτε με e-mail στο aekbasket@yahoo.gr προκειμένου να σας σταλεί ταχυδρομικά η κάρτα διαρκείας.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ

Από Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 μέχρι 29 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΕ ΑΕΚ: τηλ 210 2470918, E-mail: aekbasket@yahoo.gr»


sentragoal.gr

Οι όροι του συμφωνητικού.

Στο σίριαλ που γυρίζεται όλο το τελευταίο διάστημα με την Petit Chateau είναι πλέον πασιφανές πώς η ΑΕΚ σε πρώτο χρόνο ποντάρει στην εισροή «ζεστού» χρήματος. Είναι τέτοια η έλλειψη οικονομικής ρευστότητας που έχει κάνει τους Κιτρινόμαυρους να οπλιστούν με υπομονή, μήπως και φανεί φως στο τούνελ για να κλείσουν κάποιες τρύπες άμεσα και… βλέπουν εν συνεχεία σχετικά με το ακριβές πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Κάτι τέτοιο τεκμαίρεται και με βάση τους όρους που προβλέπονται στο ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο έχει ήδη συνταχθεί. Μάλιστα, το νεότερο στοιχείο έχει να κάνει με το γεγονός πως η Ενωση με το «καλημέρα» δεν αξιώνει 2 εκατ. ευρώ, αλλά 2,5 εκατ. ευρώ για να μπορέσει να πειστεί για τη φερεγγυότητα της εταιρείας η οποία ενδιαφέρεται να επενδύσει.

Η «Εξέδρα» αποκαλύπτει με ονόματα και διευθύνσεις τι προβλέπεται από δω και πέρα σχετικά με την υλοποίηση του «εκκολαπτόμενου» ντιλ. Ξεκινώντας να διευκρινίσουμε τα εξής: ως δανείστρια εταιρεία αναφέρεται η Petit Chateau, η οποία εδρεύει στην οδό Πιάτσα ντελ Γκρανάιο 24 στην πόλη Κιάρι της Ιταλίας. Ως εκπρόσωπος αυτής (όχι ιδιοκτήτης) o κύριος Ερα Τζουζέπε Σιμόνε.

1. Το… ορεκτικό προβλέπει την καταβολή από πλευράς της ιταλικής εταιρείας του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ εντός τριών εργάσιμων ημερών σε λογαριασμό ελληνικής τραπέζης από την ημέρα υπογραφής του ιδιωτικού συμφωνητικού.

2. Ακολούθως θα συγκληθεί γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ εντός ενός μηνός, προκειμένου να εισέλθει ένα συνολικό ποσό της τάξης των 10 εκατ. ευρώ (τα πρώτα δηλαδή 2,5 εκατ. ευρώ συν ακόμα 7,5 εκατ. ευρώ), ώστε η εταιρεία να καταστεί νέος μέτοχος με ποσοστό της τάξης του 35%.

3. Αν εντός 15 ημερών δεν εισέλθει το εν λόγω ποσό συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ, το αρχικό ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ δεν θα επιστραφεί στην Petit Chateau αλλά θα πιστωθεί υπέρ του νέου μέτοχου με ποσοστό 9% για μελλοντική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι τις 15 Μαρτίου 2012. Τότε δηλαδή θα γίνει νέα γενική συνέλευση των μετόχων.

4. Αν τότε για κάποιο λόγο δεν συγκληθεί γενική συνέλευση και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν πραγματοποιηθεί μέσα σε διάστημα 45 ημερών, τότε το αρχικό ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ θα επιστραφεί στην ιταλική εταιρεία και θα τύχει και του ανάλογου τόκου υπερημερίας.

exedrsports.gr



Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Θυμήθηκαν τον Κωστή...

Το 1997 σε εκείνο το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Στουρμ Γκρατς στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο σοβαρός τραυματισμός του Χρήστου Κωστή σόκαρε τους πάντες. Στην ουσία ήταν η αρχή του τέλους της καριέρας ενός τεράστιου ποδοσφαιριστή. Η Στουρμ Γκρατς επιστρέφει στην Αθήνα να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, 14 χρόνια μετά, και οι Αυστριακοί δεν ξέχασαν αυτή τη δυσάρεστη στιγμή με τον Χρήστο Κωστή.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα sport10.at κάνει ένα αφιέρωμα στον Κωστή και σημειώνει: "Το τέλος του Έλληνα Κρόιφ". Στο ρεπορτάζ τους αναφέρουν: «Ο Χρήστος Κωστής (στα 39 του πλέον) είναι ένα πασίγνωστο όνομα στην Ελλάδα. Το 1994 η ΑΕΚ επένδυσε στο ταλέντο του, τον απέκτησε και δεν άργησε να αποκτήσει το παρατσούκλι "ο Έλληνας Κρόιφ".Η πορεία του ήταν εξαιρετική με βάση το σπάνιο ταλέντο του . Ήρθε όμως το μοιραίο, για εκείνον, 1997 όταν για το Κύπελλο Κυπελλούχων με τη Στουρμ Γκρατς η μοίρα του Κωστή άλλαξε για πάντα σε μία στιγμή.

Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου του 1997, ο τερματοφύλακας Σίντορτσουν έγινε άθελά του ο πρωταγωνιστής ενός δράματος: Συγκρούστηκε με τον Κωστή στο 44' και στο video (σ.σ. οι Αυστριακοί "ανέβασαν" το video από τη στιγμή του τραυματισμού) φαίνεται η στιγμή που αποτέλεσε την απαρχή της κατάρρευσης της καριέρας του Κωστή. Υπέστη κάταγμα κνήμης περόνης, και δεν επανήλθε ποτέ σωστά. Όταν ο Κωστής έφυγε από την ΑΕΚ πήγε στην Άντερλεχτ όμως σπάνια έπαιξε.

Η επιστροφή του στην ΑΕΚ το 2000 είχε πάλι ραντεβού με την ατυχία. Σε ένα παιχνίδι με τον Απόλλωνα Αθηνών το 2002 έσπασε το πόδι του, ακριβώς στο ίδιο σημείο που είχε τραυματιστεί με τη Στουρμ Γκρατς. Ακολούθησε μία μακράν αποκατάσταση, πήγε στην πορεία στη Λάρνακα και ένα αποτυχημένο πέρασε από τον Άγιαξ Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική. Το 2007, χωρίς "κλάμα", έβαλε τέλος στην καριέρα του».
 
Το αφιέρωμα των Αυστριακών στον Χρήστο Κωστή δεν τελειώνει εδώ: «Τον Αύγουστο του 2011 ο Κωστής έδωσε μία συγκινητική συνέντευξη: "Μετά τον τραυματισμό μου δεν είχα θυμό. Δεν περίμενα ότι ήταν τόσο σοβαρό. Ήταν όμως η αρχή του τέλους». Πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να επιστρέψει κάποια στιγμή στην ΑΕΚ...».




aek365.gr

Ζήτησε αναβολή της Α2 η ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ ζήτησε την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών γιατί δεν έχει συμπληρώσει το ρόστερ της.

Με δεδομένο ότι δεν έχει συμπληρώσει το ρόστερ της, η ΚΑΕ ΑΕΚ ζήτησε την αναβολή του πρώτου τζάμπολ του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών στο οποίο θα συμμετάσχει φέτος.

Η ΑΕΚ με αφορμή ότι μόλις την Δευτέρα (26/9) πήρε στα χέρια της το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ζήτησε λίγο χρόνο για να φτιάξει το ρόστερ της.

Στόχος της είναι να παρουσιάσει μία όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική ομάδα που θα της επιτρέψει να διεκδικήσει την άνοδο της εκ νέου στο πρωτάθλημα της Α1. 
 
sport24.gr

Μπαίνει χειρουργείο ο ''Dimi''

Δεν πήγε καλά η αποθεραπεία του Έλληνα γκολκίπερ και έτσι θα χρειαστεί νυστέρι. Αυτο σημαίνει ό ο πορτιέρο της ΑΕΚ θα μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης. Κάτι το οποίο θα οδηγήσει την ΑΕΚ να υπολογίζει μόλις σε έναν έμπειρο τερματοφύλακα, τον Γιάννη Αραπατζή.

Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στον Δημήτρη και γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα.

aek-live.gr

Judgement Day…

Στην τελική ευθεία αναμένεται να μπει το θέμα της επένδυσης της Petit Chateau στην ΑΕΚ, με τους Ιταλούς να βρίσκονται στην Αθήνα από την Τρίτη.

Σήμερα μάλιστα θα αφιχθεί και Ρώσος δικηγόρος, ώστε να αρχίσουν οι… ουσιαστικές επαφές μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι εκπρόσωποι της εταιρίας πέρασαν τη χθεσινή ημέρα συλλέγοντας έγγραφα νομικής επισημοποίησης, ώστε να είναι έτοιμοι για το απογευματινό ραντεβού.

Αν υπάρξει συμφωνία, θα υπογραφεί προσύμφωνο συνεργασίας, το οποίο θα ενεργοποιηθεί με την καταβολή δύο εκατομμυρίων ευρώ από την Petit Chateau, ώστε να αποδειχθεί η φερεγγυότητά της. Από την πλευρά της ΑΕΚ υπάρχει αισιοδοξία ότι τα χρήματα θα βρίσκονται στα ταμεία της μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με την έτερη πλευρά να τονίζει ότι όλα μπορούν τελειώσουν μέχρι και αύριο. Το γενικό πλάνο πάντως είναι να μπουν στην «Ένωση» 40 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, αλλά σε βάθος χρόνου τεσσάρων ετών, ενώ μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς να μπουν 8 εκατομμύρια ευρώ.

Οι διοικούντες τους «κιτρινόμαυρους» πάντως εξετάζουν με μεγάλη προσοχή και λεπτομέρεια τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους και όπως αφήνουν να εννοηθεί δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάτι μεμπτό που να κωλύει την όλη διαδικασία. Ακόμα, βέβαια, δεν έχουν λάβει επαρκείς πληροφορίες και για το λόγο αυτόν παραμένουν επιφυλακτικοί.

sport-fm.gr







Εντείνεται η γκρίνια στα αποδυτήρια.

Τα συνεχόμενα ματς λειτούργησαν... θετικά, ώστε να μη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας το οικονομικό θέμα στην ΑΕΚ.

Ωστόσο, φαίνεται πως η ολοκλήρωση αυτού του σερί αγώνων και η διακοπή του πρωταθλήματος που ακολουθεί θα το φέρουν και πάλι σε πρώτη μοίρα. Σε μια περίοδο μάλιστα που η δυσαρέσκεια γίνεται ολοένα και πιο έντονη από την πλευρά των «κιτρινόμαυρων» και πλέον δεν αφορά μόνο τα μικρά ονόματα -ορισμένοι είχαν ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης-, αλλά και τους «πρωτοκλασάτους» της ομάδας.

sentragoal.gr

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Οι "μαύρες" νύχτες του Χιμένεθ στην ΑΕΚ....ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ:ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΥΣΙΚΑ

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-0 την ΑΕΚ, στο έκτο παιχνίδι του Μανόλο Χιμένεθ στην Ένωση όπου χάνει με +3 γκολ και πάνω διαφορά.

Ο Μανόλο Χιμένεθ θα μείνει σίγουρα στην ιστορία της ΑΕΚ ως ο προπονητής που της έδωσε έναν τίτλο μετά από 9 ολόκληρα χρόνια (το Κύπελλο Ελλάδας τον περασμένο Απρίλη κόντρα στον Ατρόμητο). Παράλληλα όμως έχει προλάβει να βάλει το όνομά του δίπλα σε βαριές ήττες, όχι μία, ούτε δύο αλλά 6 φορές, όπως το σημερινό 3-0 από τον ΠΑΟΚ!

Μέσα σε 11 μήνες λοιπόν με τον Ισπανό τεχνικό στον πάγκο, η Ένωση έχει χάσει 6 παιχνίδια με διαφορά από 3 γκολ και πάνω. Το Sport24.gr θυμάται τις βραδιές που θα ήθελε ο Μανόλο Χιμένεθ (και όχι μόνο...) να ξεχάσει.

Η αρχή έγινε λίγες μέρες μετά τον ερχομό του στην Ελλάδα, όταν ηττήθηκε στο πρώτο του ευρωπαϊκό ματς από την Αντερλεχτ με 3-0 στις Βρυξέλλες (21/10).

Ακολούθησε μετά από περίπου δύο μήνες το ίδιο σκορ στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Ζενίτ, σε ένα ματς που οι αδιάφοροι Ρώσοι της στέρησαν την πρόκριση στους "32" του Europa League.

Η συνέχεια μέσα στο 2011 ακόμα πιο σκληρή. Πρώτα ο Ολυμπιακός του Βόλου θα περάσει σαν σίφουνας από την Αθήνα (0-4), για να ακολουθήσει το απίστευτο 6-0 του συνονόματου από τον Πειραιά στο Καραϊσκάκης (20/3).

Και φτάσαμε στο τελευταίο δεκαήμερο όπου πρώτα στις Βρυξέλλες και πάλι η Άντερλεχτ θριάμβευσε (4-1), για να έρθει το 3-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Σε δύο ματς στα οποία το κέντρο της άμυνας απλά δεν υπήρχε...

Οι μεγαλύτερες ήττες του Χιμένεθ


21/10/10 Αντερλεχτ - ΑΕΚ 3-0
16/12/10 ΑΕΚ - Ζενίτ 0-3
22/01/11 ΑΕΚ - Ολυμπιακός Βόλου 0-4
20/03/11 Ολυμπιακός - ΑΕΚ 6-0
15/09/11 Αντερλεχτ - ΑΕΚ 4-1
25/09/11 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-0


sport24.gr

"Βουνό" η συνέχεια.

Ο,τι έχτισε στην Ξάνθη το γκρέμισε στην Τούμπα η ΑΕΚ και ο προβληματισμός έκανε και πάλι την εμφάνισή του στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (3-0) φάνηκαν καθαρά οι αδυναμίες που έχει η ομάδα ειδικά στα άκρα, από όπου προκλήθηκαν τα ρήγματα στα τρία γκολ.

Η απογοήτευση ήταν διάχυτη στο τέλος του ματς στα πρόσωπα των παικτών, του Μανόλο Χιμένεθ και του Σταύρου Αδαμίδη, που ήταν στο γήπεδο. Η Τούμπα μπορεί να πέρασε αλλά η συνέχεια είναι εξίσου δύσκολη για την ΑΕΚ αφού πριν από τη δοκιμασία με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη την ερχόμενη Κυριακή, υπάρχει το κρίσιμο ματς με τη Στουρμ Γκρατς για το Europa League την Πέμπτη (20:00).

Η νίκη είναι επιβεβλημένη για την «Ένωση», αν επιθυμεί να παραμείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης. Τα προβλήματα που πρέπει να λύσει ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ουκ ολίγα. Εκτός πλάνων του είναι σίγουρα οι τιμωρημένοι Κώστας Μανωλάς και Γρηγόρης Μάκος, οι τραυματίες Παντελής Καφές και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και πιθανότατα ο Νίκος Γεωργέας, που αποχώρησε με διάταση στον αριστερό δικέφαλο από το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Καθώς αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Σάββα Γκέντσογλου, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό, οι επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ σε άμυνα και κέντρο είναι πολύ περιορισμένες.

novasports.gr

Μπακαούκας: «Είμαστε το φαβορί»

Ο πρωταγωνιστής του αγώνα Χριστόφορος Μπακαούκας στάθηκε στους στόχους της ΑΕΚ: «Εχω πει πως από εδώ και πέρα η ΑΕΚ πρέπει να είναι ευχαριστημένη μόνο με το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, με τίποτα λιγότερο. Δείξαμε πως είμαστε το φαβορί. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν δίκαια μπροστά, αλλά στο δεύτερο τρέξαμε και κάναμε το παιχνίδι μας».

Από τη μεριά του ο εκ των διακριθέντων του ΠΑΟΚ Νίκος Κοκκώνης σχολίασε: «Κάναμε ένα απίστευτο πρώτο ημίχρονο, αλλά εξαφανιστήκαμε στο δεύτερο. Ισως πιστέψαμε πως με τα πρώτα 30' θα φεύγαμε με νίκη. Δεν έχει χαθεί τίποτα, υπάρχουν άλλα 20 παιχνίδια».

«Αγχος και ψυχολογική φόρτιση»

Στο ρόλο του φαβορί που έχει η ΑΕΚ και πόσο αυτό επηρέασε στο πρώτο ημίχρονο στάθηκε ο Γιάννης Αρβανίτης: «Ηταν λογικό να έχουμε διαφορετική εικόνα στην αρχή του παιχνιδιού, λόγω πρεμιέρας και ψυχολογικής φόρτισης. Είναι η πρώτη χρονιά που ξεκινάμε ως το φαβορί. Στο ημίχρονο είπαμε πως πρέπει να φύγει το άγχος και ότι τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα και στη συνέχεια παίξαμε όπως μπορούμε να παίξουμε».
Από τη μεριά του ο Στέλκιος Υετίων σχολίασε: «Δεν κρατήσαμε τον ρυθμό μας. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Ολα ξεκίνησαν από την κακή άμυνα -δεχθήκαμε 20 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο- και αυτό μεταφέρθηκε στην επίθεση. Η ΑΕΚ είναι πιο έτοιμη και εμείς έχουμε πολλά νέα παιδιά που πρέπει να εντάξουμε στην ομάδα. Δεν έχουμε χρόνο να σταθούμε άλλο σε αυτό το ματς, κοιτάμε παρακάτω».

Εκρηκτική ατμόσφαιρα

Με ντέρμπι στην πρεμιέρα και μάλιστα ίσως με τον βασικό αντίπαλο για το πρωτάθλημα, ο κόσμος της ΑΕΚ κατέκλυσε κάθε σπιθαμή του κλειστού του Βύρωνα με την ατμόσφαιρα να είναι καταπληκτική μεν, εκρηκτική σε κάποια σημεία δε.

Η είσοδος του ΠΑΟΚ για ζέσταμα και η κίνηση του Δημήτρη Τσακίρη να φιλήσει το σήμα του ΠΑΟΚ απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στα συνθήματα των «κιτρινόμαυρων» οπαδών άναψε τα αίματα στην εξέδρα, όπου η έγκαιρη επέμβαση παικτών και διοικούντων την Ενωση έσβησε τη φωτιά που πήγε να δημιουργηθεί. Αυτό κι ακόμα δύο περιστατικά γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα:

«35 λεπτά πριν από το ματς δημιουργήθηκε ένταση και έγινε ρίψη αντικειμένων από τους οπαδούς της ΑΕΚ. Στο 24' του αγώνα έγινε ρίψη αντικειμένων από τους οπαδούς της ΑΕΚ και στο 40' οι οπαδοί της ΑΕΚ έφτυσαν παίκτη του ΠΑΟΚ. Στις παραπάνω περιπτώσεις έγιναν συστάσεις» ενώ αναμένεται να ακολουθήσει κι έκθεση από τον παρατηρητή.

Μήνυμα στον κόσμο έστειλε ο Γιώργος Βακάλης: «Πέρυσι στερηθήκαμε τον κόσμο μας και φέτος τον έχουμε από την αρχή κοντά μας. Εγιναν κάποιες παρασπονδίες που θα πρέπει να εκλείψουν για να τον έχουμε όλο τον χρόνο κοντά μας. Τον ευχαριστούμε και τον χρειαζόμαστε στο πλευρό μας».

sentragoal.gr

Μανωλάς: Υπάρχει κούραση...ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ:TI NA ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΕΛΛΑΣ ΡΕ ΚΩΣΤΑΚΗ ? ? ?

Τη δική του εκδοχή έδωσε ο Κώστας Μανωλάς για την ήττα από τον παοκ και στάθηκε ιδιαίτερα στην κούραση.Αναλυτικά:


«Δεχθήκαμε το πρώτο γκολ από κόντρα, το δεύτερο από μία εκπληκτική ενέργεια του Έτο. Ήταν δύσκολο να αντιδράσουμε, δεχθήκαμε και το τρίτο και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Παίζουμε 7-8 παίκτες οι ίδιοι κάθε αγώνα και είναι λογικό να υπάρχει κούραση.

aek-live.gr

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Λαμπρόπουλος: Ο Χατζής θα χάσει τα χρήματα και την υστεροφημία του .


Όπως όλα δείχνουν ο Χατζής κάνει το παν για να πάρει τα χρήματα του από την ΑΕΚ. Κάποια χρήματα τα οποία δεν τα βάζει ο πρόεδρος Ν.Γ. όπως είχε υποσχεθεί... 
 
Παρ'όλα αυτά η ανικανότητα του προέδρου δεν συγχωρεί την αδιαλαξία του Χατζή... Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη και όταν ο Νίκος ήταν αρχηγός του γαύρου, οι ενωσίτες τον αποθέωναν και τον στήριζαν, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στα χρονικά, όχι μόνο της ΑΕΚ αλλά και στο σύνολο του ελληνικού αθλητισμού.

Ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος δήλωσε

''Εκπλήσσομαι μ' αυτή τη δήλωση (του δικηγόρου Νάκη) για Χατζή. Διότι προ δεκαπέντε ημερών είχα επικοινωνήσει με το δικηγόρο του, και μου είχε πει ότι δεν θα έχει αντίρρηση ο Χατζής στο να μετάσχει η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, και μετά να γίνει διακανονισμός. 
 
Αυτή τη στιγμή έχουν συμφωνήσει σχεδόν όλοι οι πιστωτές γιατί όλοι γνωρίζουν ότι σε περίπτωση μη λήψης πιστοποιητικού θα χάσουν τα χρήματα τους. Κι αυτό γιατί η ΑΕΚ θα οδηγηθεί σε πτώχευση. Ο Χατζής δεν χάνει κάτι συναινώντας. Αν δεν συναινέσει, θα χάσει και τα χρήματα του και την υστεροφημία του''
 
aek-live.gr

Διαρκείας και νέα ιστοσελίδα.

Η προσωρινή διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ δεν πτοείται από τις δυσκολίες και από τις απώλειες μεταγραφικών στόχων (για τις οποίες δεν φέρει τη βασική ευθύνη) και συνεχίζει απρόσκοπτα την προσπάθεια της.

Σε οργανωτικό επίπεδο τρέχει σε ικανοποιητικούς ρυθμούς, όπως αποδεικνύεται κι από την «αποκάλυψη» της νέας κάρτας διαρκείας (2011-2012), η οποία εμφανίζεται προς το παρόν στην «σελίδα» των AEKFANS στο διαδίκτυο, αλλά προσεχώς θα εμφανίζεται στη νέα επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, η οποία δεν λειτουργεί ακόμα, αλλά υφίσταται στον κυβερνοχώρο.

Το όνομα αυτής: "aekbasket.gr".Στην κάρτα διαρκείας εμφανίζεται επίσης, η ναυτιλιακή εταιρία «BYZANTINE Incorporated», συμφερόντων του προέδρου της ΚΑΕ, Νίκου Γεωργαντζόγλου.

aek365.gr

Σεμνά και ταπεινά…

Χαμηλούς τόνους προσπαθούν να κρατήσουν στην ΑΕΚ. Οι δύο νίκες σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος, ειδικά σε ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών και σε μια δύσκολη έδρα όπως η Ξάνθη, είναι σίγουρα θετικός απολογισμός, ωστόσο η χαλάρωση είναι ο χειρότερος εχθρός και τα περιθώρια βελτίωσης είναι πολλά.

Ο Μανόλο Χιμένεθ πέρα από τα συγχαρητήρια για τη νίκη και τα εμφανή σημάδια βελτίωσης, κυρίως στο παραγωγικό/επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, στάθηκε στα αρκετά λάθη στην άμυνα, τα οποία αν επαναληφθούν σίγουρα θα στοιχίσουν, ειδικά απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο όπως ο ΠΑΟΚ την Κυριακή στην Τούμπα.

Πέτυχε ο ρόμβος, αλλά…

Το σύστημα 4-4-2 (ή 4-3-1-2) απέδωσε την Τετάρτη στην Ξάνθη καλύτερα από κάθε άλλο που έχει εφαρμόσει φέτος ο Μανόλο Χιμένεθ, αλλά είναι αμφίβολο αν θα το προτιμήσει ο Ισπανός τεχνικός και στο ματς της Κυριακής. Ο λόγος της πιθανής επιστροφής στο 4-2-3-1 μάλλον έχει να κάνει με την πολύ πιθανή απουσία του Σάββα Γκέντσογλου (έχει διάταση στον αριστερό δικέφαλο, ακολουθεί θεραπεία και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του) και τις περιορισμένες επιλογές που έχει για τον άξονα.

Ο Καφές είναι τραυματίας και έχουν απομείνει μόνο οι Μάκος και Βάργκας, με τον δεύτερο-που είναι εμφανώς ανέτοιμος-να μην μπορεί να αγωνίζεται για συνεχή 90λεπτα. Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν με πολλές αξιώσεις οι Λεονάρντο και Χοσέ Κάρλος, που ξεκουράστηκαν στο τελευταίο ματς, αλλά και ο Γκούντγιονσεν που έπαιξε σαν αλλαγή. Εκτός μάχης είναι σίγουρα-πέραν του Καφέ-και ο Κωνσταντόπουλος, που έχει ενοχλήσεις στο δικέφαλο.

sport-fm.gr

«Δίχτυα» για Οικονόμου και Ούμπιντες.

Σε πολλά ταµπλό κινείται η ΑΕΚ αυτήν την περίοδο, προκειµένου να βρει λύση στα προβλήµατά της. Η οµάδα προσπαθεί να βρει ρυθµό και να χτίσει χαρακτήρα, η διοίκηση να βρει πόρους ώστε να είναι συνεπής προς τους παίκτες και παράλληλα να εκµεταλλευθεί κάποιες από τις ευκαιρίες που θα προκύψουν στην παράταση της µεταγραφικής περιόδου για τους παίκτες που αναµένεται να µείνουν ελεύθεροι από Καβάλα και Ολυµπιακό Βόλου.

Υπό την απαραίτητη προϋπόθεση πως σύντοµα η διοίκηση θα µπορέσει να προχωρήσει σε εξόφληση των παικτών που υπάρχουν στο ρόστερ, ετοιµάζει παράλληλα και τα «δίχτυα» που θα ρίξει για τους παίκτες που θα προκύψουν από τις οµάδες που υποβιβάζονται.

Κατά πληροφορίες, πρώτος στη λίστα της ΑΕΚ είναι ο Βαγγέλης Οικονόµου, ο 24χρονος αµυντικός που µένει ελεύθερος από την Καβάλα. Ο Οικονόµου αγωνίζεται κυρίως ως αριστερός µπακ, αλλά έχει την ικανότητα να παίξει και ως κεντρικός αµυντικός (αριστεροπόδαρος µάλιστα, όπως ζητούσε εξαρχής ο Χιµένεθ).

Πρόκειται για παίκτη που είχε απασχολήσει την Ενωση από τον καιρό που αγωνιζόταν στον Ιωνικό. Πριν από δύο χρόνια ο Οικονόµου µετακόµισε στην Καβάλα, µε την οποία την πρώτη σεζόν είχε 25 µατς. Πέρυσι τραυµατίστηκε στο ξεκίνηµα της περιόδου και επέστρεψε στο τέλος της σεζόν, κάνοντας τέσσερις συµµετοχές.

Πέραν του Οικονόµου, οι «κιτρινόµαυροι» ετοιµάζονταν να µπουν γερά στο κόλπο της απόκτησης του Χαβιέρ Ούµπιντες. Στην ΑΕΚ υπάρχει εξαιρετική άποψη για τον 29χρονο Αργεντινό, που µπορεί να αγωνιστεί τόσο στα άκρα όσο και στον άξονα. Κάτι που δίνει τη δυνατότητα στον Χιµένεθ να έχει ένα πολύτιµο εργαλείο στα χέρια του. Ο Ούµπιντες έβγαλε µάτια την περσινή περίοδο κάνοντας 24 συµµετοχές µε πέντε γκολ και όντας ένας από τους παίκτες που ανέβασαν επίπεδο τον Ολυµπιακό Βόλου. Ο Αρης πιέζει για την απόκτησή του, αλλά η Ενωση έχει τρενάρει την υπόθεση για να κάνει την αντεπίθεσή της.

Στην Ενωση είναι δεδοµένο πως θα ήθελαν µε... τρέλα και τον Ελντιν Γιακούποβιτς από τον Ολυµπιακό Βόλου. Είναι γεγονός πως ο 27χρονος πορτιέρο ήταν στους κορυφαίους (αν όχι ο καλύτερος) της περσινής περιόδου και έκανε εξαιρετικά µατς µε τους Βολιώτες. Δεν είναι τυχαίο πως για χάρη του φαίνεται πως ενδιαφέρονται οµάδες όπως η Τότεναµ, κάτι που αν ισχύει, εκτινάσσει το κασέ του σε χρήµατα που δεν µπορεί να ασχοληθεί η ΑΕΚ. Αλλωστε, υπάρχει και εµπιστοσύνη στο δίδυµο Αραµπατζή - Κωνσταντόπουλου και είναι δύσκολο να υπάρξει κίνηση.

Αντίθετα, ανοιχτό παράθυρο φαίνεται πως υπάρχει για τον 23χρονο επιθετικό Γιάννη Καραλή, που απασχόλησε την ΑΕΚ και στις αρχές του καλοκαιριού. Κυρίως για να υπάρχει ένας γρήγορος παίκτης στην επίθεση. Σενάρια έφεραν την Ενωση να ασχολείται και µε τον Αλβαρεζ του Ολυµπιακού Βόλου, αλλά δεν ανταποκρίνονται στην πραγµατικότητα.

sentragoal.gr

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Οργή στην ΑΕΚ για Τριτσώνη!

Αναβίωσαν σκηνές από το Καραϊσκάκη σήμερα στην Ξάνθη με τον Τριτσώνη. Ο ρέφερι από το σύνδεσμο της Αθήνας φρόντισε πάλι σε αγώνα της ΑΕΚ να κάνει λάθη υπέρ του αντιπάλου της, όπως είχε κάνει και τότε απέναντι στον Ολυμπιακό ως τέταρτος όταν και μέτρησε ένα άκυρο γκολ του Παπαδόπουλου (είχε ακυρωθεί αρχικά!) και με τον Μήτρογλου να είναι οφσάιντ!

Σήμερα στην Ξάνθη ο Τριτσώνης «έσπρωχνε» σε όλο το 90λεπτο την Ξάνθη.

Ξεκίνησε το ματς χαρίζοντας δύο κίτρινες κάρτες στην γηπεδούχο, ενώ στα δύο πρώτα φάουλ της ΑΕΚ κιτρίνισε Μάκο και Καράμπελα (δικαίως ο δεύτερος). Συνολικά έδωσε έξι κίτρινες στην ΑΕΚ και μία στην Ξάνθη! Στην κίτρινη κάρτα του Λυμπερόπουλο ο αντίπαλος κάνει τον τσαμπουκά στον παίκτη της ΑΕΚ, ενώ στην κίτρινη του Αραμπατζή τον τιμωρεί επειδή δεν στέκεται η μπάλα από τον αέρα!!

Στην ΑΕΚ διαμαρτύρονται και για τις πολλές καθυστερήσεις που έδειξε, αλλά και για τα φάουλ στο τέλος που έβαζαν την Ξάνθη στην περιοχή του δικεφάλου. Η οργή της ΑΕΚ είναι μεγάλη και μετά το τέλος του αγώνα ο Μανόλο Χιμένεθ και οι άνθρωποι της ομάδας παραπονέθηκαν στον Τριτσώνη, ενώ δεν αποκλείεται να βγει και ανακοίνωση για τα όργια του στα Πηγάδια.

aek365,gr

Η ποιότητα του Βάργκας, δίνει λύσεις στον Χιμένεθ.

Ο αγώνας στην Ξάνθη, ήταν αγώνας προπονητών και η νίκη ήταν του Μανόλο που διαχειρίστηκε άψογα το υλικό του, το οποίο περιέχει περισσότερη ποιότητα με την προσθήκη του Βάργκας.

Παρά τα αμυντικά κενά που παρουσιάστηκαν και πάλι, η ΑΕΚ νίκησε άνετα την Ξάνθη και έκανε το 2 στα 2 στο πρωτάθλημα. Ο Μανόλο Χιμένεθ κατέβασε 11άδα με αρκετές αλλαγές (θέλοντας να ξεκουράσει παίκτες για την Τούμπα) οι οποίες όμως τον δικαίωσαν όλες πλην της άμυνας που έχει πρόβλημα.

Η επιλογή του να ξαναπαίξει το 4-4-2 με ρόμβο στο χώρο του κέντρου πέτυχε στο μέγιστο βαθμό και αυτό το οφείλει στον MVP της αναμέτρησης (προσωπικής μας άποψη), Φαμπιάν Βάργκας.

Ο νεοαποκτηθείς άσος της Ένωσης, εμφάνισε στο ματς με την Ξάνθη απίστευτα προσόντα για το Ελληνικό πρωτάθλημα και η ποιότητα του "ξεχείλιζε" στον χώρο του κέντρου. Ο Βάργκας ήταν κάτι μεταξύ Ντιόπ και Μίτσελ, καλύπτοντας στο μέγιστο τα κενά του Γκέντσογλου ως κόφτη(όποτε χρειάστηκε), αλλά παράλληλα βγάζοντας άψογα την ομάδα στην επίθεση.

Μάλιστα από εκείνον ξεκίνησε και η ανατροπή με ένα εντυπωσιακό γκολ και παράλληλα τυχερό, με τον ίδιο να ανεβαίνει προκειμένου να δώσει επιπλέον βοήθεια στην επίθεση της Ένωσης και τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο.

Σίγουρα ακόμα είναι νωρίς, αλλά τα συγκεκριμένα στοιχεία του Φαμπιάν Βάργκας έσπρωξαν την ΑΕΚ στο διπλό και σίγουρα τα συγκεκριμένα στοιχεία λύνουν τα χέρια του Χιμένεθ που μπορεί να επιτρέψει στο σύστημα που δείχνει να ταιριάζει στην ομάδα.

Άλλωστε όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Χιμένεθ: "Είναι ένα σύστημα που μας ταιριάζει σαν ομάδα. Αλλά είμαστε ακόμα στην διαδικασία να αξιολογήσουμε αν έχουμε το ρόστερ για να παίξουμε αυτό το σύστημα".

Τελευταίο και εντυπωσιακό, ο Φαμπιάν είναι πραγματικά από τους λίγους ποδοσφαιριστές που σε αυτό που δηλώνουν την πρώτη φορά, το επιβεβαιώνουν με το καλημέρα στα πρώτα τους ματς: "Μου αρέσει να καταστρέφω το παιχνίδι του αντιπάλου", δήλωσε ο συμπαθής Κολομβιανός και πραγματικά απέδειξε στα Πηγάδια, πως ότι περνάει μέσα στο δικό του πεδίο δράσης "καταστρέφεται"!

sport24,gr

Συγκρατημένη αισιοδοξία.

Αισιόδοξο είναι το κλίμα στην ΑΕΚ μετά τις δύο νίκες που πέτυχε στο πρωτάθλημα, αλλά τα οικονομικά προβλήματα συνεχίζουν να την ταλαιπωρούν.

Η Petit Chateau είναι μία λύση για την Ένωση, αλλά υπάρχουν πολλά ερωτηματικά στην υπόθεση. Το θέμα, όμως, αναμένεται να κλείσει πολύ σύντομα είτε θετικά είτε αρνητικά.

Ο Σταύρος Αδαμίδης παραμένει επιφυλακτικός για την ιταλική εταιρεία με τα ρωσικά κεφάλαια, τις πραγματικές της διαθέσεις, αλλά και τα κίνητρά της για να επενδύσει στην ομάδα. Η Petit Chateau θα πρέπει να πείσει τη διοίκηση με αποδείξεις, που μεταφράζονται σε δύο εκατ. ευρώ δύο εργάσιμες ημέρες αφότου (και αν) υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, διαφορετικά ακυρώνεται το deal. Η σχετική διορία εκπνέει την Παρασκευή και το θέμα θα κλείσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. 

Η διοίκηση χρειάζεται άμεσα ρευστό, καθώς οι οφειλές στους παίκτες συσσωρεύονται, όπως και οι λοιπές υποχρεώσεις από διακανονισμούς με το δημόσιο και τρίτους. Όμως καθίσταται σαφές πως δεν θα υποθηκευτεί η ΑΕΚ παραχωρώντας (π.χ.) ποσοστά στα δικαιώματα των παικτών της ομάδας.

s-day.gr

Επιτέλους κινητικότητα...



«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που θα φορέσω την φανέλα μιας μεγάλης ομάδας, όπως είναι η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ ανήκει στην Α1 και για αυτό τον λόγο θα παίξω μαζί της στην Α2, για να την οδηγήσω ξανά εκεί, μαζί με τον προπονητή και τα άλλα παιδιά» ανέφερε ο νεαρός γκαρντ και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ο κόσμος να είναι δίπλα μας, όπως πάντα συμβαίνει στην ΑΕΚ και είμαι σίγουρος πως με την βοήθεια του θα εκπληρώσουμε όλους τους στόχους μας».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΤΡΟΥ ΝΟΕΑ:
Την απόκτηση δύο παιχτών ανακοίνωσε η ΚΑΕ ΑΕΚ αποδεικνύοντας ότι κάτι κινείται στην ΚΑΕ.Συγκεκριμένα αποκτήσαμε τον Νοέα και τον Μάντζαρη.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
 
Η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την συμφωνία με τους καλαθοσφαιριστές Αντώνη Μάντζαρη και Πέτρο Νοέα, διάρκειας ενός έτους.
Ο Αντώνης Μάντζαρης (20/6/1986, 1.93) ξεκίνησε το μπάσκετ από την ομάδα του Περιστερίου (μάλιστα ως αρχηγός την οδήγησε σε άνοδο από την Βʼ Εθνική στην Α2 και από την Α2 στην Α1), ενώ έχει αγωνιστεί και σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες. 
 
Ο Πέτρος Νοέας (20/6/1987, 2.04) επί σειρά ετών αγωνιζόταν με την φανέλα του Αμαρουσίου (2003-2004 έως 2009, 2010-2011), ενώ έχει αγωνιστεί και με τα Τρίκαλα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΝΤΖΑΡΗ:
 
«Η ΑΕΚ είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα. Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, τα οποία ελπίζω να λυθούν σύντομα καθώς γίνονται προσπάθειες από τους υπεύθυνους» τόνισε από την πλευρά του ο νεαρός φόργουορντ και συμπλήρωσε: «Εύχομαι να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα στην Α2 και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί οι παίκτες, οι προπονητές και οι παράγοντες να φέρουμε από την επόμενη χρονιά την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει, στην Α1». 
 
aek-live.gr

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Η ανησυχία του Χιμένεθ.

Πριν από περίπου 10 ημέρες, ο Σταύρος Αδαμίδης προσπάθησε να καθησυχάσει τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, λέγοντάς τους ότι στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, θα τους ενημέρωνε για το... πότε περίπου θα λάμβαναν μέρος των οφειλομένων.

Η εβδομάδα αυτή πέρασε, βρισκόμαστε, πλέον, στα μέσα και της επόμενης και οι παίκτες δεν έχουν καμία ενημέρωση, παρά μόνο για τις επαφές με την Petit Chateau, η έκβαση των οποίων μοιάζει να είναι καθοριστική, καθώς το ταμείο είναι μείον και οι μέτοχοι έχουν σταματήσει να χρηματοδοτούν.

Όπως αναφέρει η SportDay, ο Χιμένεθ αισθάνεται έντονα προβληματισμένος, καθώς θέλει οι παίκτες του να είναι απερίσπαστοι στις υποχρεώσεις τους, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί από τη στιγμή που στους παλαιότερους (που σημειωτέον, δέχθηκαν μείωση αποδοχών) οφείλονται χρήματα από το 2010 και στους νεότερους (όπως και στους χαμηλόμισθους υπαλλήλους της ΠΑΕ), το πρόβλημα αρχίζει να γίνεται πρακτικό και βιοποριστικό.

aek365.gr

Προφορική συμφωνία ΑΕΚ-Petit Chateau.

O Σταύρος Αδαμίδης συνεχίζει τις επαφές του με τους εκπροσώπους της εταιρίας που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Οι επαφές των διοικούντων την ΑΕΚ και των εκπροσώπων της Petit Chateau που ενδιαφέρεται να επενδύσει στην ΠΑΕ συνεχίστηκαν και την Τρίτη με την Ενωση να ανακοινώνει ότι επήλθε προφορική συμφωνία για διαδικασία ελέγχου και εισόδου της εταιρίας στη μετοχική σύνθεση.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης τα έλεγε επί πολλές ώρες τόσο με τον Ζόραν Τέρζιτς όσο και με άλλους ανθρώπους της Petit Chateau οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι Ρώσοι. Στις επαφές παίρνει μέρος και ένας Ουρουγουανός.

Οι συναντήσεις στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων τελείωσαν αλλά αναμένεται να συνεχιστούν είτε το  βράδυ της Τρίτης ή την Τετάρτη το πρωί.

Το κρίσιμο ζήτημα είναι αν οι άνθρωποι της Petit Chateau προχωρήσουν άμεσα σε ταμειακή διευκόλυνση της ΠΑΕ ύψους δύο εκατομμυρίων. Είναι όμως άγνωστο αν έχουν ελεγχθεί εξονυχιστικά οι προθέσεις της εταιρίας.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Eγινε σήμερα συνάντηση στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ μεταξύ των εκπροσώπων της εταιρίας ''Petit Chateau SRL'' και της Διοίκησης της ΠΑΕ.

Επήλθε προφορική συμφωνία σχετικά με τη διαδικασία ελέγχου και εισόδου της ανωτέρω εταιρίας στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Εφόσον προκύψει έγγραφη δεσμευτική συμφωνία θα δημοσιοποιηθούν οι όροι της.

Οταν μιλάμε για διαδικασία ελέγχου, μιλάμε για έλεγχο του πόθεν αίσχες της εταιρίας, το οποίο αν μη τι άλλο είναι σημαντικό για την ΕΕΑ. Μέχρι την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές που θα δεσμεύουν τις δύο πλευρές για να μπουν στις επόμενες δύο μέρες τα 2 εκ.ευρώ. Αν δεν μπουν τότε ακυρώνεται η συμφωνία.

Το θέμα είναι ότι τούτη τη στιγμή υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Η πρώτη είναι η εταιρία να αγοράσει μετοχές από τις υπάρχουσες, κάτι όμως απίθανο αφού είναι ενεχυριασμένες. Η δεύτερη είναι να αγοράσουν μετοχές μέσω ΑΜΚ και εκεί πλέον θα πρέπει να οριστεί η τιμή της μετοχής. Πιθανότατα θα είναι 6.4 ευρώ.

Ο,τι ποσοστό και να πάρουν θα πρέπει να έχει την έγκριση της Μόργκαν Στάνλεϊ, η οποία δεν θέλει να διαταραχτεί η καταστατική πλειοψηφία του 67%.

contra.gr

«Θα ματώσουμε για την άνοδο»

Οι παίκτες της ανδρικής ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ μίλησαν στο aek365.gr και συμφώνησαν πως θα παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους για να καταφέρουν να ανεβάσουν σκαλί-σκαλί την Ένωση στα μεγάλα σαλόνια, αφού εκεί είναι η θέση που της αξίζει να βρίσκεται.

Παναγιώτης Θεοδόσης: «Η πρώτη θέση είναι μονόδρομος, ώστε να επανέλθουμε στην Α2 όντας Πρωταθλητές. Δεν έχουμε τίποτα άλλο στο μυαλό μας. Άλλωστε έχουμε το καλύτερο ρόστερ από άλλες ομάδες της Β Εθνικής και το έργο μας ελπίζουμε να είναι εύκολο. Ευτυχώς με τους συμπαίκτες μου γνωριζόμαστε καλά και η εμπειρία μας σε αυτό θα βοηθήσει αρκετά να πετύχουμε τους στόχους μας.

Θα ήθελα να κάνω έκκληση στον κόσμο να βρεθεί δίπλα μας σε αυτή τη δύσκολη χρονιά, ώστε να μας δώσει έναυσμα για την συνέχεια. Είναι γνωστό άλλωστε πως η ΑΕΚ έχει τους καλύτερους οπαδούς».

Νίκος Νικητάκης: «Το ρόστερ μας είναι πλήρες και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, ειδικά όταν είμαστε υγιείς θα παλέψουμε για τους στόχους μας και θα φτάσουμε στην Α2 με το Πρωτάθλημα στα χέρια. Διοίκηση , προπονητικό τιμ και παίκτες είμαστε ενωμένοι κι αυτό είναι ένα στοιχείο που θα μας βοηθήσει αρκετά στη συνέχεια του Πρωταθλήματος». Στην συνέχεια ο έμπειρος παίκτης σχολίασε και την παρουσία του κόσμου. «Θα θέλαμε ο κόσμος να είναι δίπλα μας, ώστε να πάρουμε κι εμείς κουράγιο γιατί η χρονιά που έρχεται είναι δύσκολη. Σταδιακά πιστεύω πως θα καταλάβουν ότι έχουμε οργανωθεί και τα αποτελέσματα θα έρθουν και με την δική τους συμπαράσταση».

Βαλάντης Πελτέκης: «Ανανέωσα για την φετινή σεζόν με την ΑΕΚ γιατί ήθελα να είμαι μέλος της ομάδας που θα καταφέρει να κατακτήσει το Πρωτάθλημα της Β Εθνικής και θα επιστρέψει σταδιακά στην Α1. Από εκεί και πέρα όλα τα παιδιά μεταξύ μας γνωριζόμαστε και έχουμε καλή συνεννόηση και με την διοίκηση αλλά και το προπονητικό τιμ και θα παλέψουμε για τους στόχους μας. Όσον αφορά στον κόσμος μας θα ήθελα να τους δούμε να γεμίζουν ξανά το γήπεδο, αφού η παρουσία τους μας δίνει δύναμη σε κάθε ματς».

Γιάννης Χανδρινός: «Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για να ανέβουμε σαν Πρωταθλητές. Αυτή τη χρονιά νιώθω πως έχουμε την στήριξη όλων από την διοίκηση και αυτό είναι κάτι που στα 22 χρόνια που βρίσκομαι στο χώρο του βόλεϊ μου φαίνεται σημαντικό. Οι οπαδοί μας είναι οι καλύτεροι και τους περιμένουμε ξανά στο γήπεδο, ώστε να τους δώσουμε την χαρά της ανόδου».

Στάθης Χανδρινός: «Είμαστε αισιόδοξοι για την έκβαση της φετινής χρονιάς. Η άνοδος με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος είναι δεδομένη. Με δουλειά και συγκέντρωση θα καταφέρουμε τους στόχους μας. Περιμένουμε την στήριξη της διοίκησης και των οπαδών μας. Άλλωστε αυτοί είναι που μας δίνουν δύναμη και οφείλουμε να τους ξανακερδίσουμε με τις εμφανίσεις μας και τα αποτελέσματα».

Μιχάλης Αλεξανδρόπουλος: «Η ΑΕΚ δουλεύει με τις προδιαγραφές ομάδας Α1 και σε καμία περίπτωση σαν αυτές τις Β Εθνικής. Αυτό κι σε μας δίνει μεγάλες ευθύνες και θα παλέψουμε για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος που θα μας εξασφαλίσει την άνοδο. Ακόμα ένας στόχος μας είναι να κερδίσουμε ξανά τον κόσμο μας, κάτι που θα γίνει με τα αποτελέσματα που θα φέρουμε».

Γιάννης Παπαχρήστος:Ο μοναδικός παίκτης που την φετινή σεζόν ανέβηκε από την εφηβική ομάδα στην ανδρική τόνισε: «Σίγουρα αυτή η χρονιά είναι μια καινούρια εμπειρία για μένα θα φροντίσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να δικαιώσω όλους όσους με πίστεψαν. Φυσικά δεν χρειάζεται να μιλήσω για τον στόχο της ΑΕΚ γιατί αυτός είναι μόνο η άνοδος που θα συνοδευτεί με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Στην ΑΕΚ δεν αξίζει να αγωνίζεται ούτε στην Β ούτε στην Α2, σιγά σ-σιγά θα φτάσουμε στην Α1 για να πρωταγωνιστήσουμε ξανά.

Γνωρίζω τον κόσμο της ΑΕΚ, και την δύναμη που προσφέρουν στο γήπεδο και τους περιμένουμε και αυτή τη δύσκολη χρονιά δίπλα μας».

Σπύρος Αναστασίου: «Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, αισθανόμαστε την στήριξη της διοίκησης και είναι σίγουρο ότι θα καταφέρουμε να κατακτήσουμε την 1η θέση που θα μας οδηγήσει αμέσως στην Α2. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα όταν έχουμε την υγείας μας. Στόχος μας είναι να κάνουμε με τις εμφανίσεις μας τον κόσμο να πιστέψει ξανά σε εμάς και να έρθει στο γήπεδο».

Γιάννης Αλεξίου: «Όλοι οι παίκτες γνωριζόμαστε μεταξύ μας έχουμε την εμπειρία και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Άλλωστε ο στόχος μας είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης και αυτό θα γίνει ακόμα πιο εύκολο με την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο. Τώρα που θα αγωνιζόμαστε στη Νέα Φιλαδέλφεια πιστεύουμε πως θα προσπαθήσουν να έρθουν να μας δουν και να καταλάβουν ότι πλέον έχουμε οργανωθεί και θα διεκδικούμε μόνο τη νίκη σε κάθε ματς».

aek365.gr

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Πρώτες δηλώσεις και σχέδια της Petit Chateau για ΑΕΚ.

Τα πρώτα στοιχεία για τα σχέδια της Petit Chateau, αποκάλυψε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Ζόραν Τέρζιτς. Τι δήλωσε για τα μέλη από την Ρωσία, αλλά και τον στόχο της δυνατής ΑΕΚ στην Ευρώπη.

Από το βράδυ της Δευτέρας (20/9) βρίσκονται στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι της Petit Chateau, οι οποίοι είχαν και την πρώτη συνάντηση με τον Σταύρο Αδαμίδη και την διοίκηση της ΑΕΚ, όπως σας αποκάλυψε χθες βράδυ το Sport24.gr.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ κλίμα και οι επίσημες διαπραγματεύσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα, σχετικά με την επένδυση της Ιταλικής εταιρείας στον δικέφαλο.

Πριν το τελικό ραντεβού, ο ένας εκ των εκπροσώπων της Petit, Ζόραν Τέρζιτς, μίλησε στην εφημερίδα "Ώρα των σπορ" και αποκάλυψε ορισμένα στοιχεία τόσο για την ομάδα που αντιπροσωπεύει όσο και για τα σχέδια που έχουν για την ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τέρζιτς:

- Έχω μάθει ότι είστε ο άνθρωπος που έχει κάνει την επαφή. Είστε μέλος της εταιρίας που ενδιαφέρεται να μπει στην ΑΕΚ;

"Ναι, όντως εγώ ξεκίνησα τις επαφές κι ενημέρωσα τους ανθρώπους της ΑΕΚ για το ενδιαφέρον... Έχω σχέση με την εταιρία που ενδιαφέρεται αν μπει στην ομάδα, την γνωρίζω πολύ καλά. Πρόκειται για μια σοβαρή εταιρία, με ανθρώπους έμπειρους από το χώρο του ποδοσφαίρου και σοβαρά σχέδια".

- Είναι μαζί σας τώρα κάποιοι άνθρωποι από την εταιρία;

"Ναι, είναι εκτός από μένα κι άλλοι τέσσερις άνθρωποι της εταιρίας..."

- Είναι Ιταλοί;

"Είναι Ρώσοι (σ.σ. στο σημείο αυτό τα μπέρδεψε λίγο και δεν προχώρησε). Είναι μία σοβαρή εταιρία επαναλαμβάνω, με έδρα την Ιταλία και μέλη από τη Ρωσία".

- Έχετε συναντηθεί με τους ανθρώπους της ΑΕΚ;

"Όχι ακόμη. Έχουμε μόλις δύο ώρες που ήρθαμε και τώρα φτιάχνουμε το πρόγραμμά μας. Ίσως έχουμε συνάντηση απόψε (σ.σ. χθες), ίσως αύριο (σ.σ. σήμερα). Σίγουρα θα είμαστε εδώ και την Τετάρτη. Θα δούμε, είναι πολύ νωρίς ακόμη".

- Που βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι συζητήσεις δηλαδή;

"Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν μιλάμε για κάτι απλό. Είναι κάτι σοβαρό και μακροπρόθεσμο. Αυτό θέλουμε. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, με πολύ κόσμο και θέλουμε να τη βοηθήσουμε να είναι δυνατή και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αυτό θέλουμε".

- Η εντύπωση που υπάρχει εδώ, είναι ότι πρόκειται για μια εταιρία μάνατζερ, που θέλει να μπει στην ΑΕΚ. Πόσο ισχύει αυτό;

"Κοιτάξτε... Είμαστε άνθρωποι με εμπειρία στο ποδόσφαιρο, έχουμε γνώσεις, υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο και ξέρουμε πώς να το υποστηρίξουμε. Εγώ είμαι 25 χρόνια στο ποδόσφαιρο. Ήμουν τεχνικός διευθυντής της Τολούκα, μια από τις πιο μεγάλες ομάδες στο Μεξικό και μετά είχα ένα πολύ σημαντικό πόστο στην εθνική ομάδα της χώρας..."

- Επίσης εδώ λέγεται ότι πρόκειται άμεσα να βάλετε στην ΑΕΚ 2 εκατομμύρια ευρώ και περισσότερα στη συνέχεια...

"Δεν έχουν τόσο σημασία αυτά. Σας λέω και πάλι ότι δεν μιλάμε για ένα μήνα ή ένα χρόνο. Θέλουμε κάτι μακροπρόθεσμο, κάτι που θα κάνει καλό στην ΑΕΚ για πολλά χρόνια και θα την κάνει δυνατή στην Ευρώπη... Δεν χρειάζεται να μιλάμε για το τι θα κάνουμε αύριο ή μεθαύριο..."

- Η ΑΕΚ έχει πολύ κόσμο, όπως μου είπατε κι εσείς, αλλά δεν ξέρουν και πολλά πράγματα για την εταιρία που ενδιαφέρεται να μπει στην ομάδα τους. Θα επιμείνω σε αυτό...

"Δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τίποτα. Μιλάμε για σοβαρούς ανθρώπους με σχέδιο, που μπορούν να κάνουν σημαντικά πράγματα για την ΑΕΚ. Ήρθαμε εδώ για να μιλήσουμε σοβαρά με ανθρώπους της ομάδας, να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε".

- Θα γίνει κάτι; Είστε αισιόδοξος ότι θα προχωρήσει αυτή η ιστορία;

"Είμαι πολύ αισιόδοξος, αλλά χρειάζεται να έχουμε λίγη υπομονή... Κοιτάξτε, δεν μπορώ αυτήν τη στιγμή να πω περισσότερα, γιατί έχουμε ανθρώπους που μας περιμένουν..."

sport24.gr

Αυτοί που την κρατάνε... ζωντανή.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν ξεκάθαρος. Η φετινή ΑΕΚ δεν μπορεί να υποσχεθεί θεαματικά πράγματα. Το είχαμε επισημάνει ήδη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και φαίνεται πως και οι ίδιοι οι «κιτρινόμαυροι» δεν αιθεροβατούν.

Ο Ισπανός το είπε στους παίκτες του στα αποδυτήρια, το επισήμανε και στη συνέντευξη Τύπου πως σε κάθε φετινό παιχνίδι οι «κιτρινόμαυροι» θα πρέπει να χύσουν αίμα, δάκρυα και ιδρώτα για να βγουν νικητές. Ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως αποδείχθηκε και από την προχθεσινή ετεροχρονισμένη πρεμιέρα κόντρα στον Εργοτέλη.

Η ψυχοβγαλτική νίκη επί των Κρητικών κατέδειξε τις δεδομένες αδυναμίες της Ενωσης και τον λανθασμένο μεταγραφικό σχεδιασμό. Κατέδειξε όμως ταυτόχρονα πως κόντρα στα λάθη και τις παραλείψεις της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας η ΑΕΚ έχει πράγματα να αντιπαρατάξει και κυρίως πρόσωπα που μπορούν να την κρατήσουν ζωντανή.

Αλλωστε, έτσι όπως είναι δομημένη η ομάδα, θα αποτελέσει τεράστια επιτυχία να μπορεί να κερδίζει όλα τα ματς έστω και με μισό μηδέν, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει πέρσι.

Γιατί τέτοιου είδους νίκες σφυρηλατούν την ψυχολογία και δίνουν άλλη ώθηση στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ακόμα και αν οι οπαδοί τρίβουν τα μάτια τους για το θέαμα που βλέπουν και νιώθουν την καρδιά τους να σπάει κάθε φορά που ο αντίπαλος ξεχύνεται σε επίθεση, είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ όσο περνάει ο καιρός θα έχει πράγματα να δώσει και στοιχεία να βγάλει στο παιχνίδι της.

Γρηγόρης Μάκος: Μπορεί να γίνει ο νέος ηγέτης

Εχει ξεκινήσει τη χρονιά με κεκτημένη ταχύτητα από πέρυσι. Ο λόγος για τον Γρηγόρη Μάκο, ο οποίος όσο περισσότερο πιστεύει στις δυνατότητές του τόσο πιο ουσιαστικός και πολύτιμος γίνεται για την ΑΕΚ. Κάτι που έδειξε και κόντρα στους Κρητικούς.

Πέρα από τα απίστευτα χιλιόμετρα που «καταπίνει» εντός του γηπέδου και τη δεδομένη προσφορά του στον ανασταλτικό τομέα, αυτό που έλειπε από τον διεθνή μέσο είναι να παίρνει πρωτοβουλία να βγαίνει μπροστά και να δοκιμάζει το πόδι του. Κάτι που έκανε προχθές και δικαιώθηκε με το γκολ που πέτυχε, απεγκλωβίζοντας επί της ουσίας την ομάδα.

Και αυτό είναι που περιμένουν οι «κιτρινόμαυροι» από τον Μάκο. Να βγάλει ηγετικά χαρακτηριστικά -όχι με το να διαμαρτύρεται βλακωδώς στους διαιτητές με αποτέλεσμα να κιτρινίζεται με το παραμικρό-, να ζητάει μπάλα, να διεισδύει στις φάσεις και να μπορεί να προσφέρει και στον τομέα της ανάπτυξης και του σκοραρίσματος.

Λεονάρντο: Με… φόρα κάνει τη διαφορά

Αν και είχε χαρακτηριστεί από πολλούς... γατί -και όχι άδικα βάσει της απόδοσής του μέχρι φέτος-, ο Λεονάρντο αρχίζει να δίνει τις απαντήσεις του σε όλους όσοι εντός ΑΕΚ ήθελαν να τον τελειώσουν και τον... απειλούσαν να βρει ομάδα αν έχει ποδοσφαιρικό εγωισμό, καθώς κοστίζει ακριβά και είναι εκτός πλάνων.

Μπορεί να μη σκόραρε κόντρα στους Κρητικούς, αλλά ήταν εκ νέου ιδιαίτερα κινητικός και με την εκρηκτικότητά του ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ΑΕΚ επιθετικά. Βεβαίως, το θέμα είναι ο Βραζιλιάνος να μπορέσει να βελτιώσει το ρυθμό του και να είναι σε θέση να αγωνίζεται με ανάλογη σταθερότητα και αντοχές όχι μόνο για ένα ημίχρονο, αλλά για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Γιάννης Αραμπατζής: Οι δικές του «Απαντήσεις»

Εχει επιδείξει ιώβεια υπομονή και έχει βαρεθεί να αποδεικνύει πως είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τα δίχτυα της ΑΕΚ ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ο λόγος για τον Γιάννη Αραμπατζή που με την εμφάνισή του και κόντρα στον Εργοτέλη έδωσε απαντήσεις στον Χιμένεθ που προτιμούσε να αγωνίζεται ο... τραυματίας Κωνσταντόπουλος για να υπερασπιστεί την επιλογή του Αδαμίδη που διαπραγματευόταν πάνω από ένα μήνα με την Κέρκυρα για την απόκτησή του. Δεν πρόκειται να καταδικάσουμε τον «Dimis», που προφανώς χρειάζεται χρόνο ακόμα για σταθεί στην 11άδα. Αλλά είναι δεδομένο πως, αν ο Αραμπατζής δεν αγωνιστεί φέτος, δεν θα αγωνιστεί ποτέ. Μετά από δέκα χρόνια στην ομάδα, στις συνολικά 25 συμμετοχές του έχει να επιδείξει σωτήριες επεμβάσεις σε ντέρμπι με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ευρωπαϊκά ματς (βλ. Τιφλίδα) και πλέον φαίνεται πως τίποτα δεν είναι δυνατό να τον βγάλει από το βασικό σχήμα.

Γκουντγιόνσεν - Λυμπερόπουλος: Θέλουν… τακτοποίηση

Είναι δεδομένο πως μέχρι στιγμής δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα. Προφανώς παίζει ρόλο πως και οι δύο μαζί κατεβάζουν την ταχύτητα της ομάδας και δεν μπορούν να συνυπάρξουν εύκολα στην ενδεκάδα. Ωστόσο, η ποιότητα και οι λύσεις που μπορούν να δώσουν οι Εϊντουρ Γκουντγιόνσεν και Νίκος Λυμπερόπουλος είναι αδιαμφισβήτητες.

Με την είσοδο του «Λύμπε» στο ματς κόντρα στους Κρητικούς η ΑΕΚ άρχισε να πιέζει εκ νέου ψηλά και να αναζωογονεί την επιθετική πνοή των «κιτρινόμαυρων». Τόσο ο Μεσσήνιος άσος όσο και ο «Iceman» χρειάζονται σωστή αγωνιστική και τακτική αξιοποίηση, με τον Χιμένεθ να επιβαρύνεται με αυτό το έργο και να καλείται να βρει επιτέλους λύσεις.

sentragoal.gr

Επιτέλους ανακοινώθηκε ο προπονητής


Μετά από πολλές ημέρες και διαβουλεύσεις με πολλές ανατροπές τελικά ο Ν.Γ. ανακοίνωσε για λογαριασμό της ΚΑΕ το όνομα του νέου προπονητή που είναι δικής του επιλογής...

Ο Κώστας Οικονομάκης ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με την φανέλα της Ένωσης αλλά και του Μίλωνα θα έχει βοηθό τον Κώστα Ζέρβα, επίσης, πρώην παίκτη της «Ένωσης» και του Σπόρτινγκ. Η συμφωνία είναι για έναν χρόνο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη συμφωνία με τον προπονητή Κώστα Οικονομάκη για την αγωνιστική περίοδο 2011-12, με συνεργάτη τον Κώστα Ζέρβα. Ο Κώσταs Οικονομάκης διετέλεσε προπονητής την τελευταία τετραετία με την ΑΕΚ Αργους, την οποία ανέβασε δύο κατηγορίες (από Γ’ Εθνική στη Β'και από Β' Εθνική στην Α2), με ρεκόρ περυσινό στην Α2 14-16, τερματίζοντας στην ένατη θέση.

Επίσης, διετέλεσε βοηθός προπονητή στη Δάφνη για δυο χρόνια (πριν πάει στην ΑΕΚ Αργους), ανεβαίνοντας από τη Β' στην Α2. Σαν παίκτης, έχει αγωνιστεί με τον Μίλωνα, την ΑΕΚ (από 1994 μέχρι 1996), τη Νήαρ Ηστ και "έκλεισε" την καριέρα του στην Ελευσίνα.

Ο Κώσταs Ζέρβας (όπου είχε φορέσει και αυτός τη φανέλα της ΑΕΚ σαν παίκτης την περίοδο 1995-96) ήταν την περασμένη περίοδο στο Παγκράτι βοηθός των Λιόγα – Παπαδόπουλου». 
 
aek-live.gr

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

●THE EAGLE'S FLIGHT●

Συνάντηση με τους επενδυτές.

Εξελίξεις αναμένεται να σημειωθούν αναφορικά με το θέμα των επενδυτών στην ΑΕΚ, αφού την Δευτέρα (19/09) Ιταλοί και Ρώσοι εκπρόσωποι της «Petit Chateau» θα βρεθούν στην Αθήνα προκειμένου να έχουν τις τελικές επαφές με τον Σταύρο Αδαμίδη. Ο πρόεδρος της Ενωσης παρουσιάζεται αρκετά επιφυλακτικός και θα ζητήσει να φανούν διαθέσιμα τα 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να προχωρήσει το deal.

exedrasports.gr



Στο γήπεδο ο Νέστορας!


Ο μεγάλος Κώστας Νεστορίδης είναι εδώ! Μπορεί πρόσφατα να πέρασε μία περιπέτεια με την υγεία του και να αναγκάστηκε να βρεθεί λίγες ημέρες στο νοσοκομείο, όμως τώρα είναι όλα καλά και ο Νέστορας είναι ξανά δίπλα στην αγαπημένη του ΑΕΚ.


Ο Νεστορίδης λοιπόν βρίσκεται στα επίσημα του ΟΑΚΑ και είχε μάλιστα λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα και ένα τετ α τετ με τον Τραϊανό Δέλλα.







aek365.gr

ΑΕΚ: Μπαϊρακτάρης... τέλος.

Ο Στάθης Μπαϊρακτάρης ξεκαθάρισε χθες μέσω ανακοίνωσης ότι αποσύρεται οριστικά.

«Mετά τη δήλωση του κυρίου Γεωργαντζόγλου να πληρώσω εγώ τους παίκτες τους οποίους επέλεξαν ο ίδιος και ο κύριος Οικονομάκης και επειδή εγώ είμαι αντίθετα κάθετος στην πρόσληψη του κυρίου Οικονομάκη -ασχέτως εάν στην πρόσκληση για γεύμα μου έφερε και τον κύριο Οικονομάκη και προσπάθησε να με φέρει προ τετελεσμένου γεγονότος- είπα να φύγω, αλλά σεβόμενος τον εαυτό μου δεν έφυγα.

Στηρίζω τον Αγγελο Κορωνιό. Δεν θέλω να πληρώσω επιλογές άλλων και ούτε να συνεχίσω την αντιπαράθεση με τον ανωτέρω κύριο. Ετσι αποσύρω το ενδιαφέρον μου για την επένδυση στην ΑΕΚ».

sentragoal.gr

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΟΙΚΗΣΗ,ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΥΜΜΑΖΕΥΤΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΗ...ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ!!!!!!!


«Παίζει άναρχα η ΑΕΚ»

Ο Αντώνης Μήνου μίλησε για την αγωνιστική εικόνα της Ένωσης.

Για την ΑΕΚ: «Την ΑΕΚ περίμενα κάποια πράγματα καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως η ΑΕΚ δεν έχει μια συνοχή ως ομάδα. Παίζει άναρχα. Ελειπαν Μάκος και Καφές. Υπάρχει μια σχετική δικαιολογία. Ο προπονητής οφείλει να προετοιμάσει την ομάδα ώστε να δείχνει ομάδα. Δεν έχει αρχή και τέλος. Ότι κάνουν το κάνουν μόνοι τους οι ποδοσφαιριστές. Δεν έχει ένα πλάνο».

Για τον Νίκο Γεωργέα: «Ο Γεωργέας μπορεί να είναι εναλλακτική. Είναι φορτωμένος με πολλούς αγώνες και τραυματισμούς. Πρέπει να δουλέψει και το τμήμα σκάουτινγκ, να προβλέψουν ορισμένα πράγματα. Μην ρίχνουμε την ευθύνη μόνο στους προπονητές. Στην ΑΕΚ υπάρχουν προβλήματα, κυρίως οικονομικής φύσης».

Για τον Δημήτρη Κωσταντόπουλο: «Για τα ιατρικά δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Αν ο παίκτης δήλωσε ότι είναι σε θέση να παίξει, την έχει την ευθύνη την έχει σε μεγάλο βαθμό αυτός. Όσον αφορά την συνολική του παρουσία, δεν με εκπλήσσει. Είναι ένας πορτιέρο που μπορεί να βελτιώσει κάποια πράγματα, αλλά είναι άλλο να παίζεις στην Αγγλία σε κατηγορίες όπως η Α' και η Β' αλλά και την Κέρκυρα και άλλο σε ανταγωνιστική ομάδα. Ίσως ο Κωνσταντόπουλος θέλει υπομονή. Είμαστε ακόμα στην αρχή, και μπορεί να μην έχει συνέλθει από τραυματισμούς. Μέσα στην κακή ημέρα, φταίει και αυτός».

Για τον Κώστα Μανωλά: «Πρέπει να προσέξει την συμπεριφορά του και ειδικά στην Ευρώπη».
Για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ πρέπει να κοιτάξει στο μέλλον και να διορθώσει τα λάθη που έγιναν. Το έβλεπα από την εποχή Μπάγεβιτς, ότι η ομάδα δεν έχει αγωνιστικό πλάνο. Ίσως παίζουν ρόλο τα διοικητικά και ο προπονητής να μην μπορεί να επιβάλλει αυτό που θέλει».

aek365.gr

Τα βρίσκουν για Κορωνιό και Μάκη .



Ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης Πρωτοδικείου και ο Στάθης Μπαϊρακτάρης αναμένεται να καθίσουν σήμερα στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν και επίσημα το ενδεχόμενο να βοηθήσει οικονομικά την ομάδα ο 72χρονος επιχειρηματίας, αλλά όλα δείχνουν ότι οι δυο πλευρές έχουν βρει ήδη σημεία επαφής. 
 
Ο πρόεδρος της Ένωσης δείχνει να έχει δεχτεί την επιθυμία του Μπαϊρακτάρη να παραμείνουν οι Αγγελος Κορωνιός και Μάκης Νικολαΐδης στην ΑΕΚ και όλα δείχνουν ότι ο 42χρονος προπονητής και ο 33χρονος γκαρντ θα είναι στους Κιτρινόμαυρους και τη νέα σεζόν. Φαίνεται πως κάποιοι εκεί στην προσωρινή διοίκηση Πρωτοδικείου διαβάζουν aek-live.gr και μαθαίνουν. 
 
Στο μεταξύ, οι Ενωσίτες κατέθεσαν χθες την εγγυητική επιστολή των 20.000 ευρώ στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία θα αποφασίσει πιθανότατα την προσεχή Τρίτη αν η ΑΕΚ μπορεί να παίξει στην Α2. Στο στρατόπεδο των Κιτρινόμαυρων ήταν ικανοποιημένοι και τόνιζαν ότι ο φάκελος είναι πλήρης και η ΕΕΑ θα ανάψει το πράσινο φως για τη συμμετοχή της Ενωσης στην Α2.
 
aek-live.gr

Αιχμές Λυμπερόπουλου για Χιμένεθ!

Για μια ομάδα χωρίς ταυτότητα, που εμφανίστηκε ανέτοιμη για αγώνα τέτοιου επιπέδου, που έκανε δώρο τα πρώτα δύο γκολ, τα οποία χαρακτήρισε αστεία, αλλά μπορεί, αν βελτιωθεί, να περάσει στον επόμενο γύρο του Europa League μίλησε ο Νίκος Λυμπερόπουλος μετά τη συντριβή της με 4-1 από την Αντερλεχτ στο Βέλγιο, αφήνοντας αιχμές κατά του Μανόλο Χιμένεθ.

«Σε τέτοιο επίπεδο πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος 90 λεπτά. Τα δύο πρώτα γκολ ήταν αστεία, τα κάναμε δώρο. Αν χαρίζεις δύο γκολ είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψεις. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά και δέχεσαι δύο γκολ από το πουθενά, μόνος σου… και έχεις απέναντι μια ομάδα όχι μεγαθήριο αλλά ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης… και όταν μειώνεις και δείχνεις ότι προσπαθείς να ελέγξεις το παιχνίδι και δέχεσαι γκολ, τότε εκεί τελειώνει το παιχνίδι», τόνισε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα.

Και συνέχισε με καυστικό τρόπο: «Αποδείχθηκε ότι η ομάδα δεν ήταν έτοιμη για ένα παιχνίδι τέτοιου επιπέδου. Ολοι το είδαμε, δεν είναι πρωτόγνωρο αυτό που λέω. Δεν είναι θέμα ταχύτητας. Ποια χρονιά είχε ταχύτητα η ΑΕΚ; Είμαι 7 χρόνια στην ομάδα.

Πού είναι η ταχύτητα, στα πόδια; Αν βγαίνει το παιχνίδι θα πούμε ότι έχουμε ταχύτητα, αν όχι ότι δεν έχουμε. Αν σκοράρουμε θα πούμε ότι σκοράρουμε, αν όχι, θα πούμε το αντίθετο. Πάντα κάτι θα μας φταίει όταν χάνουμε και όταν κερδίζουμε όλα θα είναι καλά. Δεν είναι θέμα ταχύτητας, αλλά στησίματος. Όταν είσαι πίσω και κυνηγάς στο σκορ είναι δύσκολο να πηγαίνεις πρώτος στην μπάλα».

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν είναι έτοιμη η ΑΕΚ, επεσήμανε: «Μη ρωτάτε εμένα. Είναι ερώτημα που πρέπει να απευθύνετε σε άλλον. Δεν είμαι εγώ αρμόδιος να πω αν είμαστε ή όχι έτοιμοι και γιατί. Αποδείχθηκε ότι δεν είμαστε έτοιμοι γα ένα τέτοιο επίπεδο.

Μπορούμε να πούμε πολλά, ότι είναι καινούρια η ομάδα ή χίλια δύο άλλα πράγματα, αλλά θα ακουστούν ως δικαιολογίες και δεν είναι πρέπον. Δεν έχουμε ταυτότητα. Λέγαμε να κάνουμε άμυνα, δεν κάναμε. Τα μόνο μου μπορεί να γίνει είναι να σκύψουμε το κεφάλι, να δουλέψουμε περισσότερο, να καταλάβουμε τις δυνατότητές μας και να δουλέψουμε με βάση τις δυνατότητες που έχουμε για να φτάσει η ομάδα όπου μπορεί».

Για το αν τα εξωαγωνιστικά έχουν επηρεάσει την ομάδα, ξεκαθάρισε: «Οτι το συζητάμε το συζητάμε, αλλά δεν είναι δικαιολογία. Όποιος μπήκε στο γήπεδο, ήθελε να το χαρεί, να παίξει χωρίς να σκέφτεται τίποτε άλλο. Ο,τιδήποτε άλλο πούμε θα είναι δικαιολογία. Χωρίς να θέλω να μειώσω την Αντερλεχτ, δεν είναι ομάδα για να φάμε 4 γκολ».

Για το αν υπάρχει πίστη για πρόκριση, επεσήμανε: «Είμαστε αισιόδοξοι, αν ανεβάσουμε την απόδοσή μας και δεν επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε σήμερα, μπορούμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο».

sentragoal.gr

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ολα για όλα στις Βρυξέλλες

Ποδαρικό με το δεξί στους ομίλους του Europa League θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει η ΑΕΚ απέναντι στην Αντερλεχτ (22:05 ANT1) στο «Κ. Βάντεν Στοκ» των Βρυξελλών. Στο 4-2-3-1 καταλήγει ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Λεοντάρντο φαίνεται να έχει κερδίσει με το «σπαθί» του τη θέση στο βασικό σχήμα μετά από τις τελευταίες του εμφανίσεις στα δύο ματς με την Ντιναμό Τιφλίδας, ενώ ο τεχνικός της ΑΕΚ δείχνει να στηρίζει πολλά πάνω στον Εϊντουρ Γκούντγιονσεν ο οποίος παίζει σε διπλό… ταμπλό.

Είτε να ξεκινήσει πίσω από τον επιθετικό είναι να είναι αυτός ο φουνταριστός στην έκδοση του 4-3-3. Κατά τα λοιπα. Ο Φαμπιάν Βάργκας και ο Σάββας Γκέντσογλου αναμένεται να απαρτίσουν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Κολομβιανό να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του σε επίσημη υποχρέωση της Ενωσης.

Ο έλεχος του ρυθμού είναι καταλυτικής σημασίας με δεδομένο πως η ΑΕΚ έχει να παίξει επίσημο αγώνα από τη ρεβάνς με την Ντιναμό στις 25 Αυγούστου και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Χιμένεθ.

Παράλληλα ο 47χρονος τεχνικός έχει επιστήσει την προσοχή στην αμυντική τετράδα (Καράμπελα, Μανωλά, Δέλλα και Γεωργέα) για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν τον Μίλαν Γιοβάνοβιτς και την παρέα του. Τέλος ο Γιάννης Αραμπατζής θα υπερασπιστει τα δοκάρια, καθώς ο Κωνσταντόπουλος έχει χάσει προπονήσεις.

exedrasports.gr

Ανακοίνωση ΠΑΕ ΑΕΚ

Ανακοίνωση
H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι βρίσκεται σε επαφές με την Petit Chateau SRL για την αγορά μειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Περιμένουμε τους εκπροσώπους της εταιρίας στην Ελλάδα για να συζητήσουμε από κοντά και να διαπιστώσουμε τις ακριβείς προθέσεις τους για την ΑΕΚ.

Θα γίνει ενδελεχής έλεγχος για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να επενδύσει στην ομάδα μας ώστε να αποφύγουμε τις άσχημες εμπειρίες του πρόσφατου παρελθόντος.

Με μόνο γνώμονα το συμφέρον της ΑΕΚ θα προχωρήσουμε βήμα βήμα τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους της Petit Chateau και θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση από την ΠΑΕ ΑΕΚ για την πορεία των συζητήσεων.

Παρακολουθεί η Morgan Stanley .

Η Morgan Stanley παρακολουθεί διακριτικά τις όποιες εξελίξεις στα διοικητικά της ΄Ενωσης και είναι έτοιμη να επέμβει αν χρειαστεί. Ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός δεν παίρνει μέρος στις όποιες επαφές έχει ο Σταύρος Αδαμίδης αλλά μπορεί να επέμβει οποιαδήποτε στιγμή αν καταλάβει ότι τα συμφέροντά της βρίσκονται σε κίνδυνο.


Η Morgan Stanley μπορεί να ακυρώσει ΓΣ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να προασπίσει τα δικαίωματά της. Το σίγουρο είναι ότι ο Χρηματοπιστωτικός οργανσιμός παίζει σημαντικό ρόλο στις όποις εξελίξεις της ΑΕΚ στα διοικητικά, αφού η Ένωση έχει υποχρέωση προς την εταιρεία μετά το δάνειο που έχει δώσει η Morgan Stanley.

gazzetta.gr

Απογοητευτικά νούμερα στα διαρκείας.

Σήμερα εκπνέει η ημερομηνία για την αγορά εισιτηρίων διαρκείας από τους «κιτρινόμαυρους» φιλάθλους, με τα μέχρι στιγμής νούμερα να είναι απογοητευτικά.

Μέχρι αργά χθες το απόγευμα είχαν πωληθεί μόλις 8.533 κάρτες, γεγονός που αποδεικνύει την απογοήτευση των φιλάθλων και την πρόθεσή τους να στείλουν μήνυμα αποχής στη διοίκηση.

Μάλιστα, το 80% των εισιτηρίων είναι πληρωμένα μέσω πιστωτικής, με την οικονομική ανάσα που προσδοκούσε η ΠΑΕ να μην έρχεται ποτέ.
 
sentragoal.gr

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Η εταιρεία που επενδύει στην ΑΕΚ...

Η «SportDay» αποκαλύπτει ποια είναι η εταιρεία που εμφανίζεται πρόθυμη να επενδύσει ένα ποσό κοντά στα 10 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ ΑΕΚ και κρατά στην… Αθήνα τον Αδαμίδη.

Σε ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων οι καθοριστικές επαφές.
Αυτή η συνάντηση που αναμένεται να λάβει χώρα σε ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων είναι και ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος της ΑΕΚ παρέμεινε στην Ελλάδα και δεν ταξίδεψε για το Βέλγιο, εκεί όπου η «Ένωση» αντιμετωπίζει την Πέμπτη την Άντερλεχτ.
Η «Petit chateau S.r.L» έχει έδρα στο Κιάρι της Ιταλίας και επιθυμεί να εμπλακεί στο «Δικέφαλο» καταβάλλοντας άμεσα 2 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια άλλα 8 εκατομμύρια σταδιακά. Οι άνθρωποι της εταιρείας, που διαθέτει μικρό σχετικά κύκλο εργασιών, αλλά όπως φαίνεται αρκετά ρευστά διαθέσιμα, δεν ζητούν να ασκούν διοίκηση αλλά μέρος των χρημάτων που θα προκύπτουν από τις πωλήσεις μετοχών.

Εκείνοι  που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δεν ζητούν... πολλά για να βάλουν τα λεφτά τους στην ΠΑΕ, η οποία «καίγεται» για ρευστό, μιας και τα ταμεία είναι άδεια. Θα πάρουν ένα μερίδιο μετοχών χωρίς να επιθυμούν να ασκήσουν διοίκηση και θα καρπώνονται μέρος των κερδών από τις πωλήσεις παικτών.
Δηλαδή, οι όροι αυτού του deal που συζητείται δείχνουν ιδιαιτέρως ευνοϊκοί για την ΑΕΚ και είναι λογικό να γεννώνται ερωτήματα αναφορικά με τις προθέσεις των υποψήφιων επενδυτών.
Η «Ένωση» θα λάβει σταδιακά 10 εκατ. ευρώ (από τη Ρωσία), χωρίς να δεσμεύεται για κάτι. Αν και όλο αυτό ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, οι «κιτρινόμαυροι» κάθε άλλο παρά έχουν κλείσει την πόρτα τους.
Για τον λόγο αυτό η συνάντηση θα γίνει με την πλευρά των ενδιαφερομένων, η οποία θα εκπροσωπηθεί -πέρα από τη νομική υποστήριξη- από έναν Ιταλό και δύο Ρώσους.
Όπως αναφέρει η SportDay, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ακόμη έντονες αμφιβολίες για τις προθέσεις και την ταυτότητα της εταιρίας που σύμφωνα με πληροφορίες είχε συστηθεί ως sports management και φέρεται να λειτουργεί ως ενδιάμεσος της E Side PL που έχτισε το νέο γήπεδο της Πράγας και κατέχει μετοχές της Σλάβια. Πάντως από πουθενά δεν προκύπτει συζήτηση για το θέμα της Νέας Φιλαδέλφειας.

Στην ΑΕΚ, πάντως, έχει συστηθεί ως sports management... Ίσως γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχει διστακτικότητα από την πλευρά της ΠΑΕ, ως προς της προθέσεις της εταιρείας, χωρίς ωστόσο να κλείνει την πόρτα της…Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η εν λόγω εταιρεία έχει στείλει ήδη τραπεζικά έγγραφα που πιστοποιούν ότι διαθέτει χρήματα.
 
s-day.gr

Ένα χιλιάρικο έδωσε ο «Τιτάνας»!ΑΠΑΠΑΠΑ ΠΑΛΙ ΞΟΔΕΥΤΗΚΕ Ο ΤΑΚΗΣ...

Πιστός στην υπόσχεσή του απέναντι στους Supporters έμεινε ο Τάκης Κανελλόπουλος ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφατα έγινε μέλος του κλαμπ, εκπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την βασικότερη δέσμευσή του προς τα μέλη των «υποστηρικτών», που στην αρχή του εγχειρήματος τον είχαν πλησιάσει. Την είδηση αυτή αποκάλυψε ο Μάκης Κασνακίδης σε νέα μέλη του κλαμπ, στο παιχνίδι με τη Ντιναμό Τιφλίδας στο ΟΑΚΑ.

Μάλιστα, ο Κανελλόπουλος αν και είχε τη δυνατότητα να εγγραφεί με μόλις 200 ευρώ, που είναι το κατώτατο πακέτο, προτίμησε να κάνει την υπέρβαση και να φανεί γενναιόδωρος, καταθέτοντας το ποσό των 1000(!!!) ευρώ στον λογαριασμό του κλαμπ.

Προφανώς, το γεγονός ότι καθυστέρησε να αποκαλυφθεί η συγκεκριμένη είδηση έχει να κάνει με τον ίδιο τον «Τιτάνα», ο οποίος δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να γίνει γνωστή αυτή η κατάθεση, φοβούμενος μήπως προκαλέσει πανικό στους έτερους μετόχους της ΤΙΤΑΝ αλλά και στις διεθνείς αγορές. Ωστόσο, παρότι προσπάθησε να κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό αυτή του την κίνηση, τελικά δεν τα κατάφερε και αποκαλύφθηκε.

Είναι γεγονός πως αυτές οι εποχές είναι για όλους δύσκολες και ένα τέτοιο άνοιγμα για τον Κανελλόπουλο σίγουρα μπορεί να επέφερε... τριγμούς στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Όμως, από την άλλη, δεν μπορούσε να μην φανεί πιστός και στις δεσμεύσεις του, για αυτό και κατέθεσε το 1000αρικο (χίλια ευρώ ολογράφως)! Σύμφωνα, μάλιστα, με τις ίδιες πηγές μέλος του κλαμπ με 200 (!) ευρώ έγινε και ο Νίκος Κούλης.

aek365.gr

Κορωνιός: Θέλω να μείνω στην ΑΕΚ .


Αποκαλυπτική συνέντευξη παρεχώρησε  στο aek-live.gr ο Άγγελος Κορωνιός. Ξεκαθάρισε ότι θέλει να παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας... Το πλήρες περιεχόμενο της συνέντευξης στον Μάριο Ματσάνκο έχει ως εξής:

«Η απόφαση να αποχωρήσω δεν είναι δική μου. Κάποιοι άλλοι αποφάσισαν για μένα. Εγώ θέλω να μείνω στην ΑΕΚ» τονίζει ο Άγγελος Κορωνιός ανοίγοντας την κουβέντα για το μέλλον του στην ΑΕΚ αλλά και γενικότερα για το μέλλον της Βασίλισσας του ελληνικού μπάσκετ.
Αρχικά, ρωτήσαμε τον Έλληνα κόουτς γιατί δεν θα είναι στην ΑΕΚ και την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν:  
 
«Δεν θα είμαι γιατί ανέλαβε μία νέα διοίκηση. Έχει βρει άλλον προπονητή. Εγώ είχα συμφωνήσει σε όλα με τον κ. Καραμανλή και τον μέτοχο, κ. Μπαϊρακτάρη που θα έμπαινε στην ομάδα για να καθίσω στον πάγκο τη φετινή σεζόν. Είχαμε βρεθεί μάλιστα και μου εξέφρασαν και οι δύο την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Είχαμε έτοιμο πλάνο για την επόμενη μέρα. Είχα μιλήσει και είχα συμφωνήσει με 6 παίκτες, εκ των οποίων οι 2 από αυτούς τώρα έκλεισαν σε άλλη ομάδα».
 
Ο Άγγελος Κορωνιός δεν κρύβει την αγάπη του για την ΑΕΚ:  
 
«Θέλω να μείνω στην ομάδα. Άμα υπάρχει μία υγιής κατάσταση και μία κατάσταση που να έχει μέλλον γιατί να μην το κάνω; Ήθελα να προσφέρω στην ομάδα όταν ήταν στα χειρότερά της. Τώρα γιατί να μην μπορώ να την ανεβάσω;»
 
Ζητήσαμε από τον Άγγελο Κορωνιό να καταθέσει την άποψή του σε αυτό που δήλωσε ο νυν πρόεδρος της διοίκησης Πρωτοδικείου, σχετικά με το γεγονός ότι δεν τον ήθελε προσωπικά στην ομάδα γιατί έριξε την ΑΕΚ στην Α2: 
 
«Δεν γνωρίζω αν ο κ. Γεωργαντζόγλου είπε κάτι τέτοιο. Αν το έκανε είναι παράλογο. Δεν ήταν δική μου ομάδα η ΑΕΚ. Εγώ ήμουν προπονητής για τους τελευταίους 2 μήνες. Όποιος ξεκίνησε να φτιάξει την ομάδα η ευθύνη είναι δική του. Εγώ αναλαμβάνω τα λάθη των τελευταίων 2 μηνών. Εμένα η δουλειά μου είναι να είμαι προπονητής».
 
Για το που έμαθε ότι δεν θα συνεχίσει στην ΑΕΚ και ότι αναλαμβάνει προπονητής ο κ. Οικονομάκης ο κ. Κορωνιός επισημαίνει: «Δεν επικοινώνησε κανένας μαζί μου. Το έμαθα από τα sites και τις εφημερίδες».
 
Aναφορικά με το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί προπονητής, αλλά έχει συμφωνήσει προφορικά η νυν διοίκηση o έμπειρος τεχνικός σημειώνει:  
 
«Αυτό δεν το γνωρίζω και δεν έχω άποψη. Πάντως αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά. Κι εγώ τα είχα βρει με την προηγούμενη διοίκηση, αλλά δεν βγήκα ποτέ να το ανακοινώσω».
Την ίδια στιγμή, ο Άγγελος Κορωνιός εκφράζει την άποψή του για τον Μάκη Νικολαΐδη και την απόφασή του να απομακρυνθεί από την ΑΕΚ:  
 
 «Ο Μάκης Νικολαΐδης ήταν δική μου επιλογή. Μπορώ να πω ότι ήταν ένας παίκτης που ήθελε να μείνει στην ομάδα. Από κει και πέρα η απόφαση είναι δική του, σεβαστή, και δείχνει πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα».
 
Σε ότι αφορά τα λεγόμενα του Δημήτρη Χατζηχρήστου, ότι στο πρόσωπό του βλέπει ένα κομμάτι της Βασίλισσας, ο Έλληνας προπονητής σχολιάζει:  
 
«Εκτιμώ το κ. Χατζηχρήστο και ταυτίζονται οι απόψεις μας. Έχει δώσει και την ψυχή του για την ΑΕΚ. Πιστεύει ότι μπορώ να βοηθήσω. Αν με πάρουν αύριο ένα τηλέφωνο θα επιστρέψω και αυτό θα κάνω».
 
Αλήθεια βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε συζητήσεις με άλλο σύλλογο ο Κορωνιός: «Είμαι σε αναζήτηση ομάδας. Δεν με ενδιαφέρει μόνο η Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Αν υπάρξει κάτι θα το μάθετε».
 
Ο Άγγελος Κορωνιός μας μίλησε για τη νέα σελίδα που πρέπει να ανοίξει στην Βασίλισσα, λέγοντας: «Πρέπει να φτιαχτεί η ομάδα από την αρχή. Να στηθεί μία καινούργια ομάδα με μέλλον ώστε να μπορέσει να ανέβει. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα. Σε λίγες μέρες ξεκινάει το πρωτάθλημα και δεν υπάρχει ομάδα. Τίθεται σοβαρό θέμα να μην προλάβει η ομάδα να αγωνιστεί στην Α2».
 
Τελευταία κουβέντα μας με τον Άγγελο, ο κόσμος του Δικεφάλου: «Ο κόσμος της ΑΕΚ θα πρέπει να στηρίξει την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ δεν έχει αντιπάλους. Πρέπει όλοι να είναι μαζί. Να γίνουν μία γροθιά. Θέλει υπομονή και επιμονή. Η ΑΕΚ είναι ένα μεγάλο σωματείο. Ιστορικό».


aek-live.gr

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Όταν η ΑΕΚ διέσυρε την Πόρτο.

Η 13η Σεπτεμβρίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τραγικότερη στιγμή στην ιστορία του Νεώτερου Ελληνισμού, καθώς τότε χρονολογείται η εισβολή των Τούρκων στην Σμύρνη, με την σφαγή χιλιάδων Ελλήνων που ακολούθησε. 56 χρόνια αργότερα, έμελλε να συμβεί κάτι... ξεχωριστό. Η ίδια ακριβώς ημέρα έχει συνδυαστεί και με την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη της ΑΕΚ.

Ήταν 13 Σεπτεμβρίου του 1978, όταν η Ένωση, του μεγάλου Λουκά Μπάρλου, διέσυρε με 6-1 την Πόρτο, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με τον Φέρεντς Πούσκας στον πάγκο, ισοπέδωσε τους Πορτογάλους με τέρματα των Μπάγεβιτς (2), Μαύρου, Νικολάου, Αρδίζογλου και Κωνσταντίνου και έβαλε τις βάσεις για μία σπουδαία πρόκριση στην φάση των 16 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, όταν και συνάντησε τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

aek365.gr