ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ.


ΣΤΕΛΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ


Υ.Γ.1) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ!!! NEVER GIVE UP

Υ.Γ.2) ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ . . .

Υ.Γ.3) 47 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Α.Ε.Κ ΙΔΕΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ


Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Έμεινε στη μέση το προπονητικό.

Η χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στον Νίκο Νοτιά, τον Σταύρο Αδαμίδη και μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ, δεν έβγαλε καμία απολύτως είδηση. Και αυτό διότι στην εταιρία χρειάζονται χρήματα και οτιδήποτε... έξω από αυτό, ουσιαστικά δεν αποτελεί καμία λύση στο πρόβλημα.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν έδειξε διατεθειμένος να καλύψει το ποσό που χρειάζεται προκειμένου να βγει η χρονιά ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να καλυφθούν οι άμεσες οφειλές, δείγμα της απροθυμίας του να βάλει το χέρι στην τσέπη.

Μάλιστα, οι διαθέσεις του τους τελευταίους μήνες, φαίνεται ότι τον έχουν επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό που... αγγίζουν ακόμα και το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα. Το συγκεκριμένο έργο, σύμφωνα με τον ίδιο τον Νοτιά, είναι πολύ σημαντικό και ήθελε κάποια στιγμή να το δει ολοκληρωμένο, έτσι όπως είχε παρουσιαστεί από την αρχή (όπως σας είχε αποκαλύψει το aek365.gr, όνειρο του Νοτιά είναι να δώσει και το όνομα του πατέρα του).

Με τους ξενώνες, τα γήπεδα, το μουσείο. Ένα έργο πνοής για την ΑΕΚ που θα ολοκληρωνόταν σε τρεις φάσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του aek365.gr, τα έργα σταμάτησαν στην πρώτη κιόλας φάση. Στη μορφή, δηλαδή, που είναι σήμερα το προπονητήριο. Με το κεντρικό κτήριο (φιλοξενεί αποδυτήρια, γυμναστήριο και γραφεία) και τα δύο βασικά γήπεδα όπου θα προπονείται η πρώτη ομάδα.

Η δεύτερη φάση περιελάμβανε το τρίτο γήπεδο, μαζί με αποδυτήρια και κερκίδες, όπου θα προπονούνταν και η ομάδα Νέων της ΑΕΚ, ωστόσο αυτό το γήπεδο δεν θα ολοκληρωθεί με τις υπάρχουσες συνθήκες. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και εκεί θα παραμείνει (περιφραγμένο αλλά με χώματα), αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά (θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο). Κάτι που αποτελεί και ταφόπλακα για τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, αφού δεν έχουν (και δύσκολα θα έχουν) το δικό τους γήπεδο για να προπονούνται.

Και αυτό διότι ο Νοτιάς έχει πάρει απόφαση να μην επενδύσει άλλο στο προπονητικό κέντρο, καθώς για να ολοκληρωθεί και το τρίτο γήπεδο, χρειάζεται να δαπανηθεί ένα ποσό κοντά στις 700.000 ευρώ. Χρήματα που δεν θέλει να βάλει ο Νοτιάς. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί πως όλα τα χρήματα που έστελνε ο Νοτιάς για την κατασκευή και την πρόοδο του έργου, ουδέποτε περνούσαν από τα... χέρια της ΠΑΕ, αλλά πήγαιναν απευθείας στα ταμεία της «Μεσογαία», με την ΑΕΚ να μην εμπλέκεται πουθενά.

Μάλιστα, λόγω του ότι σταμάτησαν τα έργα, ανάγκασαν και το προσωπικό της εταιρίας να αποχωρήσει. Πλέον η «Μεσογαία Α.Ε.» υπολειτουργεί και αποτελείτε μόνο από τον διευθύνοντα σύμβουλο και μία γραμματέα (φυσικά και την έδρα της εταιρίας). Όλα τα υπόλοιπα στελέχη που ασχολήθηκαν με το προπονητικό, από την πρώτη στιγμή που αγοράστηκε η έκταση, αποτελούν παρελθόν. Πλέον, η εταιρία υπάρχει μόνο ως ιδιοκτήτρια του προπονητικού, χωρίς να έχει καμία άλλη αρμοδιότητα.

Όσο για την τρίτη φάση, ούτε λόγος. Η συγκεκριμένη σκέψη έχει πάει προ πολλού και πλέον έχει μείνει στα χέρια του Νοτιά, χωρίς να γνωρίζει ούτε ο ίδιος τι θα την κάνει. Αναφορικά με το ενοίκιο, τα πράγματα είναι λίγο θολά.

Η σύμβαση που είχε υπογραφεί ανέφερε ότι το ποσό που θα πρέπει να πληρώνει η ΑΕΚ είναι περίπου στις 650.000 ευρώ ετησίως, ωστόσο αυτή περιελάμβανε και το τρίτο γήπεδο. Πλέον, η ΑΕΚ θα πρέπει να καταβάλει μικρότερο ποσό, κάτι που όμως δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής, αφού τα ενοίκια δεν έχουν ακόμη πληρωθεί. Σχετικά τώρα με την συντήρηση των αγωνιστικών χώρων, αυτή θα πρέπει να γίνεται, όχι από τη «Μεσογαία», αλλά από την εταιρία που έχει κατασκευάσει τα γήπεδα και έχει βάλει το χορτάρι.

Όσο για το αν θα ξαναμπεί μπροστά η δεύτερη φάση του σχεδίου και πότε μπορεί να γίνει αυτό, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά. Οι πληροφορίες που υπάρχουν τώρα, αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Σίγουρα πολλά μπορούν να αλλάξουν στο μέλλον και το τρίτο γήπεδο να γίνει πραγματικότητα (για όλο το έργο θεωρείται σχεδόν απίθανο), όμως τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.

Αναφορικά τώρα με σενάρια που θέλουν τον Νοτιά να εμπλέκεται με την ανέγερση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε αντίθεση με ότι θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος, ο ίδιος ο Νοτιάς δεν το αποκλείει. Όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του και όπως ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ είχε δεσμευτεί μέσω της συνέντευξής του στο aek365.gr, θα μπορούσε να εμπλακεί, υπό προϋποθέσεις, παρόλο που σαφώς και δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες του κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έγινε η παραμικρή αναφορά στη χθεσινή συνάντηση, που κύλησε γύρω από θέματα που αφορούν άμεσα την ομάδα και την εταιρία στο σύνολό της.

aek365.gr